TomPackalen

Kaikki blogit puheenaiheesta Etelä-Karjala

Itsehallintouudistus tehtävä rohkeasti

Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti toteutettuna itsehallinto- ja soteuudistus voi keventää hallintoamme merkittävästi ja aikaansaada olennaisia säästöjä sekä lisätä hallinnon tuottavuutta. Huonosti toteutettuna se luo päällekkäisiä toimintoja ja hämärtää maamme sekavaa hallintorakennetta entisestään eikä rahaa säästy.

Hesarin leimakirves heilahti: puolet suomalaisista sairastaa russofobiaa

Kyllä minä jälleen mieleni pahoitin, kun luin tänään Helsingin Sanomien pääkirjoituksen! Otsikkoon oli präntätty, että "russofobinen tonttialoite". Hesarin pääkirjoitustoimituksen norsunluutornissa lienee hykerrelty, kun näin onnistuneesti leimattiin noin puolet suomalaisista ja noin puolet kansanedustajista. 

Toisin sanoin ilmaistuna vain toinen puoli suomalaisista ja kansanedustajista on yhtä terveitä, suvaitsevaisia ja sivistyneitä kuin Hesarin pääkirjoituksen kyhääjä.

Järjetön kuntasekoilu tuli tiensä päähän

Hallitusneuvotteluissa sovittiin mututuntumalta, että hallitus ja sen tukipuolueet toteuttavat suuren "kuntauudistuksen". Käytännössä se tarkoitti sitä, että ylhäältä käskyttämällä suurin osa maamme kunnista piti lopettaa kuntalaisten tahdon vastaisesti.

Töitä tämän tavoitteen eteen on tehty hartiavoimin työtunteja ja kustannuksia säästämättä. Samalla kuntien normaali kehittäminen on jäänyt toissijaiseksi.

Etelä-Karjalan maakuntaohjelma

Etelä-Karjalan maakuntaohjelmaluonnos on valmistunut. Ohjelman todetaan olevan väline maakunnan kehittämistyölle. Siksi tässä välineessä toivoisikin olevan enemmän konkreettisia toimia. Maakuntaohjelma löytyy http://www.ekliitto.fi/wp-content/uploads/2014/01/Etela-Karjalan-maakuntaohjelma-2014-2017-luonnos.pdf.

Venäläisten osalta kysymys on muustakin kuin kiinteistökaupoista

Viime vuonna eräässä tilaisuudessa Suomessa toimivan venäläisseuran edustaja antoi ymmärtää, että venäläiset alkavat vaatia kaksikielisyyttä niissä kunnissa, joissa venäläisten määrä ylittää 3000 asukkaan rajan. Tämä raja lähestyy Imatralla, Lappeenrannassa ja Kotkassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä