TomPackalen

Kaikki blogit puheenaiheesta Viron ilmasotaharjoitus

Harjoittelimme puolustamaan Viroa, luodun uhan edessä!

Suomi on sopimassa jonkin asteista sotilaallista, sotilaallis-taloudellista ja tiedustelu- ja vakoilutietojen vaihtosopimusta Viron kanssa *. Mitä ilmeisimmin asialla on innokas ja usein päätöksiään asiapohjaisesti perustelematon puolustusministeri Jussi Niinistö.

Nyt kun tehdään uusia sopimuksia Nato – Isäntämaapöytäkirjan jälkeen, on kansallisesti viisasta ajatella kaksi kertaa mahdollisia seurauksia, ettei tehdä samoja virheitä useaan otteeseen.

|* ~ http://yle.fi/uutiset/3-9411109

”Transatlantti” on huiman kaukana itärajastamme!

Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini on vaarallinen mies kansalliselle turvallisuudellemme. Herääkin epäilys, että Timo on suunnittelemassa ”kataisia” |1 ja poliittista pakoa Suomesta, sillä jo omat kannattajat puoliksi jättäneet – ainakin toistaiseksi |2. Timo keksi hirmuisen idean USA:n takaamasta rauhasta ja turvasta Itämerelle! |3

Näin Suomesta tehtiin ajopuu – Viron ilmahyökkäyskyvyn ylläpitäjäksi

(USA kutsui itse itsensä Oregonin osavaltion kansalliskaartin ilmavoimina kylään Suomeen ilmataisteluhävittäjineen. Omien sanojensa mukaan USA haluaa tulla näyttämään voimaansa Venäjälle. Näin me jouduimme jalkarätiksi ydinasesuurvaltojen omaan nokkapokkaan.

Viron kautta amerikkalaisten kainaloon?

Jo pari viikkoa jatkunut sotku ja sekaannus Viron ilmasotaharjoituksesta herättää yhä kysymyksiä ja historiallisia mielikuvia.

Neuvostoliiton puolustusministeri Dmitri Ustinov järkytti suomalaisia vuonna 1978 ehdottamalla Suomen ja itänaapurin yhteisiä sotaharjoituksia. Tosin järkytys tuli vasta jälkikäteen, sillä media ei tuolloin esitystä juuri maininnut. Perimätieto kertoo kuitenkin presidentti Urho Kekkosen saunottaneen neuvostovieraita Kultarannassa niin perusteellisesti, että lopulta koko ehdotus jäi silleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä