TomPackalen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvoimahallinto

Esimakua aktiivimallista, kolme tuntia työkkärissä

Tänään tuli työ- ja palkkatodistus. Kokeilin toimittaa sen työkkäriin. Sitä ei tartte sinne toimittaa, byrokratia siis vähenee. Mutta otetaampa koko historia.

Menin kolme kuukautta sitten keikkahommiin raudoituspalvelulle. Kahden viikon homma joka venyi kuukaudeksi. Mikäpä siinä, ilmoitin työvoimatoimiston sivuilla töihin menon ja töiden loppumisen. Siltä tuli kuittaus ja profiilissa näkyi, työnhakusi jatkuu.

Postin hukkaama te-toimiston kirje yleisellä ilmoitustaululla

Lähtiessäni aamulla töihin otin valokuvan ilmoitustaululta ja jouduin valitettavasti toteamaan kansalaisen tietosuojan vaarantuneen. Tämän kirjoituksen kuvassa näyttää olevan suomalaisen viranomaistoiminnan tietosuojan mestarinäyte.

Kerrostalon asukkaiden yleisen tiedotuskanavan kautta välittyi tieto, kuka on työnhakijana ja tuensaajana te-toimiston asiakas. Miltäköhän asiakkaasta tuntuu, kun hän saa tietää hänen työvoimatoimiston asiakkuutensa olevan yleisesti talon asukkaiden tiedossa?

Kiinnostuksesta työpaikkaa kohtaan..... vai pakosta

 

Maslowin tarvehierarkiateorian mukaan ihmisellä on viidenlaisia tarpeita. Fysiologiset tarpeet ovat perustarpeita ja sen tason tarve täytyy olla täytetty ennen kuin voidaan siirtyä seuraavalle tasolle, tosin ihmisen toiminnan nähdään usein motivoituneen monesta tarpeesta käsin.

"Työvoimapula" ammattibarometrin mukaisesti....

Työ- ja elinkeinoministeriö 29.3.2017 tiedotteessa mainitaan, että työvoiman ylitarjonta on uusimman ammattibarometrin mukaan vähenemässä. Sen sijaan yhä useammassa ammatissa on pulaa työvoimasta. Työvoimapula on havaittavissa varsinkin terveys- ja sosiaalialalla sekä kasvavassa määrin rakennusalalla.

Vammaisuus ei tarkoita sitä että ei osaa tehdä töitä

Eri tavoin vammaisia arvioidaan olevan noin 200 000. Vajaakuntoisia työttömiä on noin 70 000, joten kysymyksessä on huomattava työvoimaresurssi, joka kansantaloudenkin kannalta olisi valjastettava käyttöön mahdollisimman nopeasti. Vajaakuntoisen työttömyysaika on keskimäärin 22 viikkoa, normaalisti työllistyvien kohdalla vain 14 viikkoa. Vammaisissa meillä on myös ilman tukitoimenpiteitä työkykyinen työvoimaresurssi, jonka merkitys on unohdettu, koska asiaa ei ole mielestäni riittävästi tiedostettu.

Vientirauha meni jo

Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Regina Saari ymmärtää ylen haastattelussa välillä rajunkin kritiikin TE-toimistoja kohtaan. " Me elämme demokraattisessa yhteiskunnassa ja ihmisillä on oikeus mielipiteisiin. Meillä on julkinen palvelu, jota voi arvioida. Minusta se kuuluu tähän työhön. "

Henki salpautuu..

 

Hallituksen kaavailema 3kk-haastatteluruletti työttömille on sellainen järjettömyyden huipentuma, että se salpaa hengityksen.

Tähän hulluuteen "investoidaan" 17m euroa aiheuttaen todellisuudessa, heijastusvaikutuksineen, satojen miljoonien vahingot sekä yksilöille että koko yhteiskunnalle.

Todella vaikeaa enää ymmärtää missä todellisuudessa poliittinen eliittimme oikein elää, mutta ainakin se on täysin vieraantunut tavallisten ihmisten elämästä.

--

Työministerin esitys kerää kiitoksia

Työvoimaministeri Jari Lindströmin esitys kuusikymppisten ja sitä vanhempien pitkäaikaistyöttömien siirtämisestä eläkkeelle kerää kiitoksia.  Syytä onkin palata vanhaan, koska vastaava järjestelmä oli käytössä vielä muutamia vuosia sitten. Kaksi kappaletta Jyrki Kataisen hallituksia riitti tuhoamaan tämänkin käytännön ja nyt ministeri Lindström esittää sitä ikäänkuin uutena asiana.

Työkkärin täti soitti

 

Pitkästä aikaa. Juttelimme mukavia työnhausta ja aikuiskoulutuksesta. Samalla tuli mieleeni, että olen aina saanut työkkäristä hyvää ja asiallista palvelua.

Se tässä vain vähän harmittaa, ettei siitä ole ollut juurikaan hyötyä.

Tarttis siis tehrä jottain.

Se voisi olla vaikkapa jotain seuraavanlaista:

Muutetaan työnhaku täysin omaehtoiseksi kaikille jo jonkin ammatillisen koulutuksen suorittaneille työnhakijoille.

Suomi on natsi paikka vähäosaisille

Laitan tämän blogitekstini myös tänne usariin. Laitan kuvat kuvapalkkiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä