TomPackalen

Kaikki blogit puheenaiheesta Rauha lähi-idässä

Riidat kaasuvaroista lisäävät jännitteitä Välimeren itäpäässä

Monikaan ei ole kiinnittänyt huomiota uuteen kriisin aiheeseen Lähi-idässä. Välimeren itäpäässä on löydetty tasatahtiin uusia valtavia kaasukenttiä. Niitä on aina Kyproksen lounaispuolelta Egyptin, Israelin ja Libanonin rannikoille asti. Tunnetut kaasukentät eivät toki ole rantavesissä vaan kaukana rannikoilta kymmenien tai yli parinsadankin kilometrin päässä kuivalta maalta. Tuore Zohrin kaasukenttä on niin suuri, että siitä riittää Egyptille kaasua täksi vuosisadaksi. Se on paljon ajatellen maan 100 miljoonaista väestöä, joka kasvaa vauhdilla.

Palestiinan voi puolestani tunnustaa

Jatkanpa taas blogailua aiheista, joissa rikon puolueeni stereotypioita hitusen verran puhumalla Lähi-Idän asioista. Minut on ehditty vuosien varrella haukkua sekä räikeästä antisemitismistä että kiihkomielisestä sionismista. Israelin vaalitulosten jälkeen on taas hyvä aika jakaa lisää täkyjä tulevan suuntaani kohdistuvan vihanpidon suoraviivaistamiseksi.

Mistä on pienet ääripäät tehty?

Ex-Israeli Security Chief Diskin in a interview - Der Spiegel

Uskon, että tämä on realistisin kuvaus Israel-Palestiina-tilanteesta, mitä olen lukenut vuosiin: 

"In an interview with SPIEGEL, Yuval Diskin, former director of Israel's internal security service Shin Bet, speaks of the current clash between Israel and the Palestinians, what must be done to achieve peace and the lack of leadership in the Middle East." 

Lukekaa Der Spiegelin englanninkielinen haastattelu ja kommentoikaa: 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä