TomPackalen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lotto

Lyhyen matematiikan lukijat riesana lottotiskeillä

 

 

Olen tässä pitkin viikkoa ihmetellyt kun normaalistikin pitkä jono lottotiskeillä marketeissa on ollut tolkuttoman pitkä ja mummelit ja ukkelit ostavat lottolappuja silmät kiiluen ja kuola valuen, viisikymppiset vilahtavat kassaan, tuntuu että joku sijoittaa koko eläkkeensä kerralla uhkapeliin.

Asia sai valoa, kun tutustuin päivän uutistarjontaan, joku vihtiläinen oli voittanut kahdeksan miljoonaa euroa lotossa:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001191142.html

Taisin menettää lottovoiton

Vlkaistessani kuinka käyttötilini jaksaa huomasin yllätyksekseni, että olin viime kuussa siirtänyt tililtäni Veikkauksen tilille yhteensä 60 euroa. Euromäärän suuruus vähän yllätti. En ole koskaan pitänyt itseäni minään himopelaajana, peliongelmaisesta puhumattakaan. Nyt kuitenkin tajusin olevani vähintäänkin keskivertopelaaja,  sillä olin muutama aika sitten lukenut suomalaisten sijoittavan (v.2014) keskimäärin 500 euroa vuodessa erilaisiin rahapeleihin.

Miksi arvomme ovat helvetistä

Suomalainen ahne kateus naamioidaan usein yhteiseksi hyväksi. Kukaan ei oikeasti hyödy, mutta vaatija saa häiriintyneille impulsseilleen vastineen todellisuudelta ja kenties yksi merkittävä asia elämässä saaduksi oman mielen mukaan riittää loppuiäksi. Harvemmin tosin riittää.

Miksi lottovoittoja ei veroteta?

Björn Wahlroosin suunnitelmat Ruotsiin muuttamisesta ovat herättäneet kiivasta keskustelua verotuksesta, hyvinvointivaltiosta ja yhteisvastuusta. Erityisesti vasemmistolaiset ovat innokkaasti paheksuneet Wahlroosin suunnitelmia. Ilmeisesti EU:n vapaan liikkuvuuden periaatteet saavat heidän mielestään koskea vain köyhiä. Malliesimerkki tästä on Annika Lapintien valitusvirsi siitä, miten Wahlroos imi kaiken Suomesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä