TomPackalen

Kaikki blogit puheenaiheesta Äänestyskäyttäytyminen

Puolueesi on väärä

Ystävissäni ja läheisissäni on paljon Kokoomuksen äänestäjiä. Heitä on paljon myös asuinalueellani. Kuulen tuon tuostakin kommentin ”Äänestäisin sinua mielelläni, mutta puolueesi on väärä”.

Samaan hengenvetoon tuttavani harmittelee, ettei löydä hyvää ehdokasta. Usein hän vielä sanoo haluavansa äänestää puoluetta, jonka arvoina ovat ”koti uskonto isänmaa” - kuten Perussuomalaisilla on.

Herättävätkö Siniset, Harkimo ja Väyrynen äänestäjät?

Puoluepolitiikan hiipuessa on marginaaleista noussut uusia poliittisia liikkeitä, tai siksi mieliviä, joiden vakavastiotettavuus tai kiinnostavuus voi herätellä nukkuvia ja omiinsa tyytymättömiä uuteen äänestyskäyttäytymiseen. 

Puolueet, vallankäytön röyhkeät keinottelijat!

Olemme eläneet nyt kolmatta vuotta 'Suomi kuntoon' -teemalla organisoitua vallankäyttöä.

Vuonna 2015, vaalituloksensa mukaan, keskustan pääministerin valtikalla, suomalaista yhteiskuntaa on kunnostettu kaikkein heikoimmin pärjäävien alasajolla.

Uhkailulla on myös saatu ay -liikkeet ajamaan työläistensä hyväksyntä nolla -tuloratkaisuilla, sekä vähiten tienaava kuntahenkilöstö luopumaan lomarahoistaan.

Yhdenvertaisuutta, eikö?

Miten haluaisin äänestää

Nykyinen äänestyskäytäntö, missä äänestetään yhtä ehdokasta, syntyi aikana jolloin äänestäjät tuskin osasivat lukea ja kirjoittaa, eivätkä ymmärtänet mitään politiikasta ja äänestys tapahtui sillä tavalla että erämaista hakeuduttiin tavalla tai toisella, kävelemällä kinttupolkuja pitkin, hiihtämällä, soutamalla, tai hevospelillä äänestyspaikoille.

Pyydän anteeksi, suomalaiset

Anteeksi. Olen vilpittömän pahoillani eritoten niiden nyt 20-25 -vuotiaiden suomalaisten puolesta, ketkä joutuvat nyt kärsimään erheestäni. He eivät virhettäni tehdessä olleet välttämättä edes syntyneetkään, mutta virheestäni joutuvat maksamaan kamalimman hinnan. Heidän elintasonsa tulee pitkän historian vaiheissa olemaan alempi kuin edellisen sukupolvensa elintaso. Anteeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä