TomPackalen

Lue Katainen Hesari

Helsingin Sanomissa oli ansiokas artikkeli siitä, miten säästöt rapauttavat poliisipalveluja Suomessa. Kyse on todellisesta ongelmasta, jonka suuruutta päättäjät eivät tunnu oikein ymmärtävän.

Poliisit eivät enää kykene suoriutumaan tehtävistään. Suomessa on aina ollut suhteessa väkilukuun vähiten poliiseja maailmassa. Lisäksi Suomen pinta-ala on väkilukuun nähden poikkeuksellisen suuri.

Poliisitoiminta on kuitenkin hoidettu meillä perinteisesti jopa erinomaisesti. Salaisuus on ollut Suomen poliisien ammattitaidossa ja kovassa työmoraalissa.

Hesarin kysely kuitenkin paljastaa, että poliisien työmoraali on alkanut rapautua. Liian pitkään on yritetty tehdä suurempi työmäärä kuin on mahdollista tehdä. Poliisi on kutsumusammatti, jota tekevät ihmiset. Inhimilliset rajat ovat nyt tulossa vastaan.

Poliiseja turhauttaa, kun he joutuvat vain kirjaamaan rikoksia vakuutusyhtiötä varten ilman resursseja tutkia niitä. Näyttävät julkisuusjutut saavat pystytään vielä tutkimaan. Tutkimatta jäävien juttujen määrä nousee koko ajan. Samalla nousee myös tutkintakynnys. Yhä vakavampia rikoksepäilyjä jää selvittämättä.
 
Apua tarvitseva kansalainen joutuu odottamaan poliisia yhä kauemmin. Helsingin päivystävänä komisariona oli ikävä selittää tuskastuneelle ihmiselle, miksi poliisi ei tule. Kauppiaatkaan eivät enää välttämättä kutsu poliiseja selvittämään myymälävarkauksiaan He tietävät, että poliisin saapuminen kestää ja sakko ei ole taparikolliselle edes rangaistus - sitähän ei tarvitse varattoman maksaa.
 
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja monet muut poliisit ovat väsymättä puhuneet siitä, miten poliisin rahapula uhkaa perustehtävien hoitoa. Puheet ovat kaikuneet kuuroille korville.

Jokainen voi ajatella maata, jossa ratsuväkeä on turha odottaa hätiin tai jonka poliisin moraali on syystä tai toisesta löyhtynyt. Esimerkkejä joutuu onneksi toistaiseksi etsimään kotimaan rajojen ulkopuolelta.

Toivottavasti Katainen ja Urpilainen ministerikollegoineen suhtautuvat varoitusmerkkeihin viimeinkin niiden vaatimalla vakavuudella. Suomeksi sanottuna: antavat poliisille riittävästi rahaa hoitaa tehtävänsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Varmasti lukee, mutta ymmärtääkö. Epäilen sitä varsin vahvasti. Hän ei näet ymmärrä sitäkään, että hänen hallituksensa on alle vuodessa aiheuttanut Suomelle laskun, jota maksavat monet sukupolvet. Hän vain hymyilee vaikka menossa on kaikkien aikojen kriisi. Kun ei ymmärrä niin voi vain nauraa kansalaisille samalla kun hokee kantavansa vastuuta.
Ymmärtämiseen tarvittaisiin vain empatiaa ja tietoa elävästä elämästä. Mielellään kokemusperäistä. Subjektiivisessa elinpiirissä elävänä ja Siilinjärven seesteisessä ilmapiirissä varttuneena ja sieltä suoraan huipulle vahingossa päässeenä,ei voi ymmärtää.Eikä sitä voi edes odottaa. Tämän asian huomaa varmuudella jo elkeistä tyhmempikin. Miestä ei tarvitse sen enempää tuntea. Tiivistelmä; minä en Kataisen kanssa hirvimetsään lähtisi, koska minun pitää luottaa porukkaan ympärilläni ja kokonaisuuden toimimiseen.
Tämän luottamuksen tärkeyttä ei Katainen ymmärrä, kuten ei poliisin toiminnan perusteitakaan.
Kokoomusslangi osoittaa sen myös; mitä väliä - täyttä ...etc. Tärkeintä on oma massi ja kravatti suorassa.

Jouko Koskinen

Varsinainen vasuripötkylä - ei kravatia vaatekaapissa eikä ENTER -nappulaa läppärissä. Rivien väliin mahtuu vain Kim Il ...

K Veikko

“antavat poliisille riittävästi rahaa”

Jos valtiolta ei heru poliisin palkkoihin on kansalaisten ryhdyttävä oma-alotteisesti antamaan rahaa poliiseille.

Pohjan Akka

Niin! Yhden ehdokkaan presidentinvaalituella palkataan 10-15 poliisia järjestyksenpitoon! YES!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kukkonen.
Viittaatko korruptioon?

Lahjontahan on arkipäivää poliisien keskuudessa lähes kaikkialla. Ja kaikkialla poliiseilla on liian pienet palkat.

Pentti Järvi

Mark, siihen ollaan menossa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tähän hieman täsmennystä: se "valtio" olemme me itse, ja verotuksella hoidettu rahoitus on nimen omaan Suomessa oma-aloitteista. Jos, ja kun, vaalilause "verot alas" saa yhä lisääntyvän määrän ääniä vaaleissa, on poliisin resurssien leikkaus ja sen seuraukset kansan yhteinen tahto.

Siinä vaiheessa kun Packalen, tai joku muu, vaatii vaaliohjelmanaan suurituloisten verotuksen kiristämistä, voidaan puhua rehellisyydestä. Jos vain vaaditaan lisää rahaa, mutta ei kerrota, mistä se raha otetaan, on kyse pelkästä sen itsensä jauhamisesta, tekopyhyydestä.

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Katainen taitaa haluta ulkoistaa sisäisen turvallisuuden turvayhtiöille. Ehkä uutta suojeluskuntaakin kohta tarvitaan? Ja ulkoinen turvallisuus myydään kohta Natolle, kunhan puolustusvoimat on supistettu riittävän pieneksi. Kataisen ja vihreiden yhteinen suunnitelma vie Suomen Euroopan prefektuuriksi.

Matti Jalagin

Tom Packalenille.

Niin samaa mieltä kuin verorahojen käytön prioriteeteista olenkin, niin saman HS:n kyselyn mukaan alle kolmasosa kyselyyn vastanneista poliisipiirien päälliköistä oli tuota mainitsemaasi mieltä, joten yli 66 % vastanneista oli vastakkaista mieltä peruskysymykseen liittyen.

Ja tässä tulen itse aiheeseen eli vain totta, ehdottomasti värittämätöntä totta puhumalla saa niitä pysyviä pisteitä.

Siis, kun siteeraatte jotain kyselyä ja edunsaajana näette oman hallinnon alanne ja entiset sekä nykyiset työtoverinne, niin puhukaa pelkkää totta.

Muuten asia ja sen julkituonti kääntyy itseään vastaan ja tässä asiassa eli kansalaisten turvallisuuden varmistamisessa se on väärin.

Rahaa on ja sitä on myös poliisihallinnolla, mutta kyse on viime kädessä siitä, mihin se johdon toimesta päätetään käyttää.

Mitä herra Paateroon tulee, niin juuri hänen aikanaan on itku virinnyt ja muuttunut julkiseksi valitukseksi samaan aikaan, kun määrärahoja ei käsittääkseni ole leikattu.

Packalenille vielä erityisesti tiedoksi loppuun, että huolemme maamme väestön turvallisuudesta on yhteinen, mutta vahinkoa sille ei tule tehdä sillä, että propagoidaan kuin vanhat ja menossa olevat puolueet ja jätetään kokonaisuus tarkoituksella tai epähuomiossa kertomatta.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"... alle kolmasosa kyselyyn vastanneista poliisipiirien päälliköistä oli tuota mainitsemaasi mieltä, joten yli 66 % vastanneista oli vastakkaista mieltä peruskysymykseen liittyen."
Harvemmin päällikkötason pomot arvostelevat ylempiään.
Kenttätasolla kaikki puutteet ja epäkohdat tulevat esille, ei sielä "töpinässä".

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Poliisi on kutsumusammatti, jota tekevät ihmiset"

Todellisen intellektuellin oivallus!
Herää kysymys, eikö noin merkittävän älyn jättiläisen kannattaisi palata virkaansa Helsingin poliisilaitokselle, ettei koulutus mene hukkaan napinpainajana Arkadianmäellä?

Rauni Viren

... kun taas Antero Manninen, tuo monessa ansioitunut kuuluisuus, tiputtelee viisauksia, jotka jättävät yleisön haukkomaan henkeä. Ooh. Jatka toki, maltan tuskin odottaa.

Pentti Hilkuri

Tämä oli ihan hyvä kirjoitus. Hieman jäin ihmettelemään sitä, että etenkin moni puoluetoverisi kutsuu kyseistä mediaa punavihreäksi. Onko tämä tulkittavissa niin, että:
a) et jaa samaa tulkintaa kyseisen median poliittisesta suuntauksesta
b) jaat saman tulkinnan, mutta et silloin, kun uutinen on sinulle mieluinen

Kalle Lehtonen

"...poliisin moraali on syystä tai toisesta löyhtynyt. Esimerkkejä joutuu onneksi toistaiseksi etsimään kotimaan rajojen ulkopuolelta."

Tuo on kyllä pelkkää kaupunkilegendaa. Totta on että itä- ja etelärajankin toispuolen tilanne on vielä aivan eri tasolla. Tämä ei kuitenkaan anna millään tavalla aihetta rinnanröyhistykseen. Poliisin kyky ja halu turvata tavallisten kansalaisten lainmukaista turvallisuutta on ollut jo pitkään rapautumassa.

Hannu Keränen

En kiistä kirjoituksen epäkohtia, mutta kannattaisi mennä asian alkulähteille, eli Suomessa huonosti toimivaan sosiaalijärjestelmään, joka syytää ihmisiä syrjäytyneiksi, josta osa kriminalisoituu. Pikkurikollisia riittää ja poliisia turhauttaa ratkoa näitä patukkavarkauksia.
Kun yhteiskunnassa tuloerot koko ajan lisääntyvät, mennään hitaasti mutta varmasti kohtu USA:n mallia, missä joillakin alueilla 10 % väestä on vankiloissa. Hyvinvointivaltion rapautuminen johtaa vääjäämättä kohti kehitystä, jossa syntyy slummialueita, joissa ei ole poliisivalvontaa, ja varakkaita alueita, joita valvotaan tarkasti.
Lastensuojelu, vankeinhoito ja mielenterveyshoito kun laitettaisiin vaikka aluksi kuntoon, niin poliisien tarve laskisi huomattavasti. Kyse ei ole rahasta vaan asenteista.

Jouni Haimi

höpöhöpö jos joku varastaa nii se on tekijän päätös eikä minkään sosiaalijärjestelmän vika.Itse asiassa tuolainen selittely hämärtää oikean ja väärän rajaa vähätelemällä ja selitämällä väärin noita asioita.rikos on rikos oli sitten kysymys suklaapatukasta tai pankkiryöstöstä.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"tuolainen selittely hämärtää oikean ja väärän rajaa vähätelemällä ja selitämällä väärin noita asioita.rikos on rikos oli sitten kysymys suklaapatukasta tai pankkiryöstöstä."

Sinun selittelysi puolestaan hämärtää koko pointin. Hannu puhui selkeistä käytännön asioista ja sinä vain rupeat filosofoimaan jotain niinkin syvällistä kuin "rikos on rikos"? No vau, tuo oivalluspa ratkaiseekin kaikki yhteiskunnan asiat!

Jouni Haimi

kaisa johonkin se raja on vedettävä mikä on yhteikunnan vika ja mikä on oma valinta. nimenomaanyksiraja on tuo rikoksen teko joka on oma valinta jokotekee tai on tekemättä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Ylläoleva kommentoija esitti käytännön epäkohtia mitkä johtavat rikollisuuden kasvun. Syrjäytyminen, päihteet ja rikollisuus kulkevat osittain käsikädesä. Etkö näe järkevänä luoda sellaista yhteiskuntaa joka on mahdollisimma turvallinen ja jossa tapahtuu mahdollisimman vähän rikoksia. Esitän provosoivan kysymyksen esittämästäsi oikean ja väärän rajasta. Otetaan kysymykseksi suklaapatukan varastaminen.

Jos lastensuojelun ja yhteiskunnan tukitoimet epäonnistuvat totaalisesti niin ajatellaan että 15-vuotiaan ja 10 vuotiaan lastenvanhemmat ryyppäävät/vetävät aineisiin kaikki rahat. Oletetaan että he eivät anna lapsille ruoka tai ruokarahaa ja tämä 15-vuotias lapsi varastaa lomaviikolla (ei saa koulussa ruokaa) lähikaupasta suklaapatukan nuoremmalle sisarukselle nälkään niin kuinka kova rikollinen tämä nuori silloin on? Ja mikä tässä tilanteessa on oikein tai väärin. Tämä on tarkoituksellinen provo mielikuvitustapauksesta mutta entä jos näin olisi todellisuudessa. Onko vika silloin tuon varastavan nuoren vai yhteiskunnan tukitoimien tehottomuuden?

Pekka Salmela

No onhan se rikos, mutta yhteiskunta sallii varastelun jos ei puutu, eli yhteiskunta vaikuttaa tilanteeseen. Puuttuminen on myös muutakin kun että laitetaan vankilaan. Normit muodostuu siitä mitä ihmiset tekee ja määrittelee.

Ja kyllä poliisilla pitäisi olla riittävät resurssit.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Ja puuttuminen on sitäkin jos yritetään pitää yhteiskunta sellaisena, että mahdollisimman harvalle tulisi epätoivoinen tarve varastaa.

Jari Jakonen

Ja sellaisena, että ei nyt ihan kauheasti edistettäisi talousrikollisuutta valtiovallan toimesta ja että siihen olisi tahtoa ja resursseja puuttua muutenkin kuin liimailemalla tarroja autojen ikkunoihin.

Voima -lehden toimituspäällikkö Susanne Kuparinen ja Jari Hanska kirjoittavat, http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti... :

"Fifi sai haltuunsa hallitusneuvotteluista viisisivuisen muistion. Kyseessä on harmaan talouden työryhmän pohjapaperi, joka paljastaa työryhmän neuvotteluasemat 25. toukokuuta, viikkoa ennen kuin kuuden puolueen pohjalta käydyt neuvottelut katkesivat.

Työryhmän puheenjohtajana toimi Jukka Gustafsson (sd.) ja työryhmään osallistui edustajia jokaisesta kuudesta hallitusneuvotteluihin osallistuneesta puolueesta. Sosiaalidemokraattien laatimaan pohjapaperiin on kirjattu lukuisia ehdotuksia harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjumiseksi sekä sijoitustoiminnan avoimuuden edistämiseksi.

Muistion perusteella vasemmistoliitto, vihreät ja kristilliset tukivat demareiden esitystä. Sen sijaan kokoomus ja RKP vaativat useiden kohtien poistamista kokonaan tai niiden muuttamista."

Listaan tähän RKP:n muistioon vaatimia muutoksia:

Muistio: Harmaan talouden torjunta on hallituksen kärkihanke
RKP: Harmaan talouden torjunta on hallituksen kärkihankkeita

Muistio: Selvitetään rikoshyödyn perinnässä sovellettavaa käännettyä todistustaakkaa
RKP: Poistetaan

Muistio: Viranomaisten väliset tiedonvaihdon esteet puretaan ja viranomaisrekisterit saatetaan kaikkien harmaan talouden torjuntaviranomaisten käyttöön
RKP: Poistetaan

Muistio: Tilaajavastuulain kolmikantaisessa uudistamistyössä keskeisiä kysymyksiä ovat tilaajan vastuun ulottaminen koko aliurakoitsijaketjuun, laiminlyöntimaksun korottaminen sekä toistuvien ja tahallisten laiminlyöntien kriminalisointi. Selvitetään edellytykset ketjuvastuujärjestelmän soveltuvuudesta.
RKP: Kappale poistetaan

Muistio: Rakennusalalla otetaan käyttöön työntekijä- ja urakkatietojen ilmoittamisvelvollisuus verohallinnolle
RKP: Varauma

Muistio: Suomalaispankkeja, jotka hallinnoivat hallintorekisteröityjä tilejä, velvoitetaan selvittämään sijoittajien todellinen henkilöllisyys
RKP: Poistetaan

Muistio: Suomessa toimivilta etävälittäjiltä vaaditaan vuosi-ilmoitukset sijoituksista
RKP: Poistetaan

Muistio: Suomalaisten sijoittajien omistukset säilytetään julkisessa arvo-osuusjärjestelmässä
RKP: Poistetaan

http://fifi.voima.fi/tiedostot/harmaa_talous250511...

t. JJ

Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen)
http://liikuttaa.ning.com/

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Ja puuttuminen on sitäkin jos yritetään pitää yhteiskunta sellaisena, että mahdollisimman harvalle tulisi epätoivoinen tarve varastaa."
Yhteiskunnan pitäisi tuolla logiikalla laskea kaljanosto ikää ettei nuorison tarvitse hakea kaupoista "juoksukaljoja"...
Harvassa on ne näpisteliät/varkaat mitkä nälkäänsä tekee keikkoja.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Poliisit voisivat karsia pois vähemmän tärkeitä työtehtäviä. Esimerkiksi aviouskollisuuden vahtiminen ei mielestäni ole nykypäivänä, Haaviston valtakaudella, enää poliisin tehtävä, vaan aviopuolisoiden keskinäinen asia. Turhat thaihieromoiden entnisesti profilioidut ratsiat voisi lopettaa.

Toinen turha tehtävä on hnds-free -laitteiden valvonta liikenteessä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että känykkäpuhelut kyllä aiheuttavat onnettuusvaaran nousua, mutta hands-freen käyttö ei vähennä mitenkään tätä riskiä. Riski johtuu siitä, että puhuminen haittaa liikenteeseen keskittymistä riippumatta siitä, pidetäänkö puhelinta kädessä vai käytetäänkö hands-freetä.

Myös laki-Braxin muuttaminen vähentäisi poliisien tarvetta, kun sakkovangit laitettaisiin takaisin vankilaan, eikä poliisin tarvitsisi joka päivä käydä antamassa taparikolliselle sakkoa myymälävarkaudesta, jonka sakkolapun taparikollinen naureskellen repii poliisin silmien edessä, kun tietää, ettei mitään seurauksia kuitenkaan tule.

Miettiä voisi myös sitä, tulisiko jokaista "viherpeukaloa" jahdata isolla organisaatiolla?

Jon Vaskisaari

"Turhat thaihieromoiden entnisesti profilioidut ratsiat voisi lopettaa."

Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta hieromalaitosratsioissa on kyse myös ihmiskaupan ja laittoman maahantulon sekä sen järjestämisen paljastamisesta.

Alexius Manfelt

Ellen ymmärrä kovin väärin, niin ainakin ulkoministeri Tuomioja vaatii tänäisessä blogissaan säästöistä luopumista. Hänellä on mielestäni jopa oiva perusteetkin poliisien voimavarojen lisäämiseksi. Meneillään on näet poliisin yksityistäminen, eli ihmiset hankkivat turvapalvelunsa itse. Se ei ole minunkaan mielestäni oikea suunta.

Jouko Koskinen

"yksityistäminen" ?

Jenkeissä on poliisitiheys vain noin puolet suomalaisesta ja joka mökissä on jonkinlainen tuliase. Asetapot Suomeen verrattuna harvinaisia.

Vaikka vain joka toiessa suomalaisessa mökissä olisi halpa Glock 17 muovitussari lipastettuna 9 millin pehmopaukuilla: RUAG nalli - 3 grammaa ruutia, 7,5 gramman luoti - naisihminenkin voisi opetella sitä käyttämään ilman pelkoa omien luiden särkymisestä - riittäisi pelkkä tietoisuus tästä torjumaan useimmat tunkeutujat.

Samalla toteutuisi femakkojen tasa-arvovaatimus - myös naisella olisi kiinnijäämisriski oman äijänsä tappamisesta. Ehkä äijäkin älyäisi paeta ajoissa Pietariin. Kaiki olisivat onnellisia.

Viher -emakkovaltion pakkovalta vain ruokkii väkivaltaa.

Rauni Viren

'Jenkeissä on poliisitiheys vain noin puolet suomalaisesta ja joka mökissä on jonkinlainen tuliase. Asetapot Suomeen verrattuna harvinaisia.'

Ai tapot Suomeen verrattuna harvinaisia? Katsopa tätä tilastoa:

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_...

En tiedä millä amerikkalaiset tappaa, mutta tuskin nyt kauheasti puukollakaan. Jos itsemurhat otetaan mukaan, silloin Suomen sijoitus huononee jonkin verran.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Poliisipalveluiden rapautuminen on todellinen ongelma. Mutta missä ovat ongelman syyt, kun poliisin määrärahat ovat vuosi vuodelta kasvaneet & väkimäärä on ennallaan.

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2012/numero-1...

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Osaako katainen lukea?

Katainen ja Urpilainen antaa Suomen rahat Kreikalle ja täällä pitää kolehdilla kerätä rahaa poliisiautoihin.

Poliisipomo: ”Kolehti uusia poliisiautoja varten”
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118878-poliisipomo...

Kalle Tervaskari

Vai antavat Katainen ja Urpilainen Suomen rahat Kreikalle? Mitenkähän sä sellaiseen tulokseen olet yltänyt?

pekka väisänen

Sulla on aina ollut asialliset ja hyvät kirjoitukset. Jatka linjaasi vain. Kaiken maailman Antero Mannisista ei isommin tarvitse välittää. Niinkuin et varmaan välitäkään.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Poliisihallitus paisuu kuin pullataikina. Hallinto nielee yhä enemmän rahaa.
Tämähän on pois rivipoliisin työstä. Samoin päälliköitä ja esimiehiä on p.organisaatiossa melkein enemmän kuin kenttämiehiä.
Miksi poliisihallitus ylittää joka vuosi budjettinsa?

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kulut kuriin ja lainan otto seis.
Palkataan vaikka sitten lisää poliiseja, jos alkaa ylimääräistä kertymään valtion kassaan.
Tuntuu, että poliisilla on edelleen liikaa aikaa pyöriä joutavanpäiväisten asioiden parissa.

Yks turhimmista on jotkut pienet kolaroinnit.
Pääkaupunkiseudulla aika usein näkee, et autot jätetään parkkiin ajokaistalle pahimpaan ruuhka-aikaan odottamaan rikostutkintaa.
Poliisin tulo kestää puolituntia ja puolet pääkaupungin liikenteestä jumissa.
Ja kyseessä joku 150€ naarmu puskurissa.

Tosi tärkeitä on myös jotkut näyttävät huumeratsiat usean partion voimin. Jonka tuloksena löytyy pari kitukasvuista hamppu. Jotka lyödään kuivaamatta multineen puntariin, että saadaan syyte törkeänä eteenpäin. Ja tuomio tippuu valittamalla lopulta 150e sakoksi.

Jouko Koskinen

Se on kivvaa ku ei tartte autoa - mutta kun maksat kymppitonnin laina-autosi remontista jätekusin etupyöränpulttien kuvioinnista uuden auton kyljessä ja sakot, kaskot ja ko. pyränpulttien kantojen maalauskuluista toisen mokoman, niin saataisi toivoa että poliisin koulutus kattaisi hieman muutakin kuin aseen/pampunkäsittelyä.

Vaikka kuinka kunnioittaisit isomman etuajo-oikeutta massan perusteella.

Käyttäjän karihopponen kuva
Kari Hopponen

Hesarin eilistä poliisiartikkelia on kiitelty kovasti, niin tässä Packalenin kirjoituksessa ja sen kommentoinnissakin. Keskustelun herättämisessä lehti ja kyselyyn vastanneet ovat onnistuneet.

Pari-kolme seikkaa itse kyselyn toteuttamisessa kuitenkin häiritsee:
* kyselyn tulosten julkaisija ei tiedä kyselyyn vastanneiden lukumäärää eikä niin ollen vastausprosenttia.
* vastausprosentti jää artikkelin Fakta-laatikon tiedoista laskettuna joka tapauksessa haarukkaan 21-36 %.
* vastaajat valikoituivat poliisien etujärjestön kautta. Etujärjestöllä on omat intressinsä.

Nämä seikat on hyvä pitää mielessä tuloksia tulkitessa.

Voisiko joku "kysely-alan" ammattilainen tai tilastotieteilijä arvioida, kuinka hyvin tämän kyselyn tulokset kuvaavat koko poliisikunnan käsityksiä, asenteita ja mielipiteitä?

Käyttäjän Timppa69 kuva
Timo Lepistö

Avoin liberaali yhteiskunta on syntymässä ! Pitkään on viher- vasemmisto asenne muokannut sekä vallannut yhteiskunnassamme vaikutusvaltaisia tehtäviä. Nyt on tullut aika jolloin jälki alkaa näkyä. Vanhat arvot ja auktoriteetit romahtavat. Hedonististen egoismi valtaa alaa sen seurauksen anarkia ( vapaan ja avoimen yhteiskunnan ideaali tila) ja yhteiskunta järjestyksen romahtaminen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Ja puuttuminen on sitäkin jos yritetään pitää yhteiskunta sellaisena, että mahdollisimman harvalle tulisi epätoivoinen tarve varastaa."
Näin kertoo Kaisa Kansine.
Onko tämä tulkittavissa niin että jos jos joku tarvitsee autoa ja sossu ei suostu maksamaan niin auton saa varastaa...
Alaikäinen saa hakea "juoksukaljaa" lähikaupasta kun lain mukaan ei ole ikää...
Jos ei ole omaa naista niin...
JNE...

Pekka Manner

Poliisin pitäisi keskittyä enemmän todellisten rikollisten jahtaamiseen eikä roikkua netissä valvomassa ja vaanimasa mielipiteitä tai "piratismia".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset