TomPackalen

Rasismi on tuomittava Lieksassa

Luin suruissani kantaväestön ja somalialaisten nuorten yhteenotosta Pohjois-Karjalassa. Lehtitietojen mukaan vammoja on saatu molemmilla puolilla.

Vaaleaihoisten aiheuttamat vammat lasketaan rasistisiksi ja tummaihoisten pahoinpitelyiksi. Minusta se on väärin laskettu.

Ymmärrän tappelun molempia osapuolia. Kaikkialla on muutamia häiriköitä, jotka eivät kunnioita lakeja ja toisia ihmisiä. He kiristävät toiminnallaan ilmapiiriä, ja pian pystyssä on me vastaan he -ottelu. Tällaista tapahtuu aika ajoin myös vaikkapa Helsingin Jokerien ja IFK:n kannattajien välillä.

Lieksassa ongelmien perimmäinen syy on epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka. Liian monta ihmistä, liian vieraasta kulttuurista, liian pienellä alueella aiheuttaa aina ongelmia. Myös Suomessa.

Vaikka päättäjät ovat valinnoillaan ikävyyksien alku ja juuri, olin hyvin iloinen lukiessani paikallisen somaliyhdistyksen puheenjohtajan Muqtar Moalin Nuurin kommentteja torstain Helsingin Sanomista.

Hän löysi vikaa myös oman yhteisönsä tekemisistä. Ehkäpä minunkin täytyy katsoa peiliin (perus)suomalaisena.

Nuurin puheenvuoro on ansiokas avaus, kun tähtäimessä on turvallinen yhteiselo kaikkien lieksalaisten kesken.
 Aion kutsua hänet eduskuntaan etsimään yhdessä ratkaisuja ongelmaan.

Toivon, että maahanmuuttokeskustelussa olisi enemmän Nuurin kaltaisia ihmisiä, jotka kykenevät syyttelyn sijasta rakentamaan siltoja. Ainaisessa riitelyssä ääriainekset korjaavat potin.

Rauhaa ja rakkautta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Timo Härtsi

Käsittääkseni nämä joukkotappelut ovat vähentyneet Suomessa. Korjatkaa jos olen väärässä, omasta nuoruudesta ja lapsuudesta muistan kuinka ne olivat tietyissä piireissä aika yleisiä. Silloin tappelivat suomalaiset keskenään.

Valitettavasti Suomessa on aina ollut näitä ihmisiä jotka haluavat riehua ja tapella, kyse on tosiaan pienestä porukasta yleensä.

Markku Kanniainen

Juu kyllä se oli melkoista aikaa kun kaikissa vähän isommissa kylissä kerättiin kovimmat jätkät ja lähdettiin latomaan naapurilta nenu uuteen uskoon. Viime vuosikymmeninä tämä perinne on lähes kadonnut, isoimmissa kaupungeissa kaupunginosien välillä tietysti syntyi vihanpitoa jota sitten nyrkein, puukoin ja rautaputkin selviteltiin. Eikä siihen vihanpitoon mitään varsinaista syytä tarvinnut, tappelu itsessään oli riittävä syy ja sen taisi tietää jokainen.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Täällä pohojammaalla se oli hurrit vastaan finnit.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Lieksaan on sijoitettu jonkun tekemällä päätöksellä 220 afrikkalaista maahanmuuttajaa. Pienessä Lieksassa se on aikamoinen määrä.

Juha Ritvanen

Joka tarkoittanut äkkiseltään laskettuna kokonaiset 1,74% asukkaista.

Viite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lieksa

Hui, pelottavaa... NOT!
Oiskohan asenteissa taas hieman valistuksen tarvetta Lieksassa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tämän uutisen mukaan valinta olisi ollut maahanmuuttajien oma.

http://yle.fi/uutiset/teksti/kotimaa/2011/01/lieks...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Tony Banana

Tämän sijoituspäätöksen tehnyt älynjättiläinen voisi tulla esiin perustelemaan tekemisiään.

Käyttäjän JayL kuva
Sin Apuro

Eikös siellä Lieksassa kuitenkin ole suhteessa vähemmän maahanmuuttajia kuin Helsingissä? Eli minne heidät olisi paras sijoittaa? Vai onko vastaus taas se tyypillinen että "parempi kun pysyvät kotimaassaan"? Taitaa olla ihan sama minne heitä menee, joka paikassa on konfliktin mahdollisuus.

Ja jos miettiin vaikka Helsinkiä vs. Lieksa, niin asuminen lienee Lieksassa hieman halvempaa.

Matias Gerlich

On aivan turha vähätellä afrikkalaisten 1,7%:n osuutta paikkakunnan väenluvusta johonkin Mississippin afroamerikkalaisten suureen osuuteen (37%). Parempi on verrata Lieksan tilannetta erääseen USA:n kaupunkiin jonka 40 000 lähes yksinomaan valkoista asukasta sai hetkessä parintuhatta somalipakolaista pakolaista paikkakunnalle. Sen jälkeen kaupungissa tehdyt omaisuus-,seksuaali- ja väkivaltarikokset lähtivät jyrkkään kasvuun. Tuossakaan kaupungissa kotouttamisesta ei sanan varsinaisessa merkityksessä voinut puhua.

Timo Härtsi

Tulipa mieleen, että kyllä sitä joutui nuorempana varsinkin maaseudulla kulkiessaan olemaan tarkkana. Minä ja kaverimme olimme niitä stadin pellejä joille tultiin aina haastamaan riitaa.

Jukka Korhonen

Ratkaisu on helppo.

Hallituksen on muutettava politiikkaansa.

Somaliasta ei oteta enää tänne pakolaisia. Samalla loppuu perheenyhdistämiset.
Sama pätee muihinkin Afrikan maista tuleviin sosiaalishoppailijoihin.

Afganistanista ja Irakista tulleet "pakolaiset" palautetaan takaisin.

Muiden EU-maiden kautta Suomeen tulleet EU-alueen ulkopuoliset ihmiset palautetaan viipymättä siihen EU-maahan, johon tulivat ensiksi.

Piste. Ongelmat ratkaistu.

Liian helppoa?
Niinhän se on kaikille muille paitsi halla-aholaisille.

Juha Ritvanen

http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=geneve...

Suomi joutuisi käsittääkseni silloin irtisanoutumaan tästä Geneven sopimuksesta sekä todennäköisesti myös YK:stä (ihmisoikeusjulistus).

Jouni Haimi

Mutta voi nitä pakolaisia ottaa muualtakin kun tuolta afrikasta.

Kalevi Wahrman

Tom
"Vaaleaihoisten aiheuttamat vammat lasketaan rasistisiksi ja tummaihoisten pahoinpitelyiksi. Minusta se on väärin laskettu."

Oliko hihasta vedetty, tai onko siellä tutkintapöytäkirjoissa, syytteissä jotain muuta kuin "pahoinpitely".

Huomioiden ammattisi, jotain faktaa pitää saada kehiin, oli vähän samanlainen kannanotto, kuin aikanaan blogisi "harmaatalous" poistetaan ratsaamalla hartiapankki omakotityömaita.

Kalevi Wahrman
herastuomari

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ilmiö Lieksassa on sama, jolla Teuvo Hakkarainen (Ps) nousi eduskuntaan.
Mustoo neekerjukkoo vihataan,- ja pelätään.

Pakolaisia/maahanmuuttajia on sijoitettava enemmän pienille paikkakunnille.

Voisihan sitä tietysti kysyä pääkaupunkiseutulaisilta, jos ne vastaanottaisivat kaikki pienten paikkakuntien mamut sinne, jos se olisi ratkaisu ongelmiin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Erityishoivattavat sijoitustapaukset pitää asuttaa eliittialueille. Westend, Haukilahti, Kauniainen, Kuusisaari, Kulosaari, Eira jne. Eliitti on suvaitsevaista ja ymmärtäväistä, toisin kuin umpirasistinen köyhälistö.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Umpirasistinen köyhälistö"... aijai Ellu! Tänään on kuulemma epäonnistumisen merkkipäivä, mutta ainakin minulla on just nyt aika hauskaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä olen sitä mieltä, että pohjimmainen syy kaikelle tuolle paikallisten nuorten muukalaisvihaan on siinä, että täällä on valtavasti työttömyyttä, köyhyyttä ja pahoinvointia, myöskin sellaista, joka on periytyvää. Monen nuoren elämä on aika toivotonta, kun työtä ei ole eikä osata tai voida poiskaan lähteä.
Kun joitain vuosia sitten alettiin puhua, että tänne perustettaisiin vastaanottokeskus, tyrmäsivät paikalliset ajatuksen heti, eikä vastaanottokeskusta tullut, mutta jostain kumman syystä tänne pölähti "liikkumisen vapaudesta" johtuen satoja afrikkalaisia ja käsittääkseni lisää tulee koko ajan. Nämä köyhät pakolaiset alkoivat näkyä baareissa ja autokoulujen autoilla ajelemassa ja heitä kehuttiin maasta taivaisiin, tavallaan heidät nostettiin paremman luokan kansalaisiksi etnisen taustansa vuoksi ja paikallisille muistettiin jankuttaa sitä, millaisia juntteja nämä ovat verrattuna uusiin lieksalaisiin.

Kun kyse on syrjäisestä ja pienestä paikkakunnasta, ahdistuneista ihmisistä ja kieltämättä hieman kukkoilevista maahanmuuttajista, niin nämä yhteenotot ovat olleet odotettavissa. Ja niitä tulee lisää niin kauan kun nuorilla on sellainen olo, että miksi nuo saavat, mutta he eivät. Ja toisaalta taitaa sitä vihaa siellä maahanmuuttajanuorissakin olla.

Itse luulen, että tilannetta helpottaisi se, että ulkopuoliset kiinittäisivät ongelmaan huomiota, siis muutkin kuin monikulttuurisen Lieksan ihanutta huokailevat. Mielestäni on hyvä, että nyt Lieksan ongelmaa on nostettu valtakunnallisesti esiin ja toivottavasti nostetaan jatkossakin, koska se tuo keskusteluun uusia näkökulmia.

Aku Ankka

Ensin pitäisi laittaa ne ihmiset vastuuseen, joille vastuu kuuluu.

Tuskin ne somalit ihan omin avuin Lieksaan löysivät ja kaupungin asuntojen avaimet varastivat - joku on tästä sopinut ja heidät kutsunut.

Nyt kansanedustaja Packalén suo somalipomolle suuren armon, ja keskustelee hänen kanssaan eduskunnassa, Mutta mitä se vaikuttaa mihinkään?

Miksei voida sanoa ihan suoraan, että on seinähullun hommaa laittaa afrikkalaisia asumaan Suomeen ylipäänsä ollenkaan, ja etenin johonkin pikkukylään nimeltä Lieksa. Ne kaikki pitäisi kotiuttaa sieltä, ei siis kotouttaa.

Kansanedustaja Packalén saisi mielestäni olla huolissaan myös suomenkielisiin Ahvenanmaalla kohdistuvasta rasismista, sillä siellä suomenkielisiä kohdellaan varmasti rasistisemmin kuin somaleita Lieksassa koskaan!

Shemu P

Helena, syyt ovat ennakkoluuloissa ja tietämättömyydessä. Sinä olet tehnyt parhaasi lietsoaksesi näitä ennakkoluuloja, tietämättömyyttä ja suoranaista väärää tietoa. Mamuille maksetaan ajokortti ja muut valheelliset puheet muita asukaita paremmista eduista saavat herkkäuskoiset pois tolaltaan. Sinä lietsot vastakkainasettelua omilla kirjoituksillasi. Miksi et pyrkisi tekemään päinvastoin, korjaamaan ihmisten vääriä käsityksiä?

Jukka Poikela

Ottamatta sen kummemmin kantaa siihen, oliko ensin muna vai kana, niin kun poliisin tilastoja viharikollisuudesta v. 2009 katsoo, niin somalit syyllistyivät noihin vastenmielisiin rikoksiin 28 kertaa kantaväestöä useammin.

Kun kerran valtakunnan pääkaupungin pää-äänenkannattaja HS, jota myös Pravdaksi kutsutaan, suvaitsee kirjoituksessaan leimata yksipuolisesti kantaväestön noista rasistisista rikoksista, niin puhtaasti tilastojen valossa asiassa on jotain hyvin kummallista.

Ilmeisesti Lieksaan on valikoitunut niitä maltillisia koraanin tulkitsijoita ja vastaavasti paikalliset ovat kuolasuisia Breivikin oppipoikia, jotka kiljupäissään ahdistelevat viattomia oikeauskoisia. Kyseisen syvältä luotaavan juttusarjan kirjoittaja selvästi uskoo asiaansa. Toivottavasti muut osaavat nykyisin Suomessa vallitsevan käytännön mukaisesti lukea ne rivien välitkin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ensimmäinen asiallinen maahanmuuttoa käsittelevä kirjoitus Perussuomalaiselta.

Kiitos tästä harvinaisuudesta. Levitä, Tom, tätä sanomaa myös äänestäjäkunnalle ja muille PS-edustajille.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

HS 13.10
"Nykyinen ilmapiiri saa maahanmuuttoa kritisoineen valtuutetun Veijo Ikosen (Kesk) muistelemaan vuotta 1956. Tuolloin läheisen Pankakosken tehdastaajaman väki tunkeutui romanien asuttamaan taloon ja ajoi heidät seipäin yöhön ja pois paikkakunnalta".

On sitä ennenkin osattu. Silloin ei suvaitsevaisuudesta kyselty, vaan toimittiin sen sijasta kun aihetta ilmeni. Romanit ovat vain muuttuneet nyt somaleihin.

Rikollisuuden suvaitsemiselle siis nollatoleranssi!

Kyllä isännällä tulisi, tänä päivänäkin, olla välitön oikeus potkia ulos, takaisin kotimaahan, vähintään jokainen vakavimpiin rikoksiin tuomittu maahantulija.

Sitä ovat monet oikeudentuntoiset maahanmuuttajat itsekin toivoneet, parantamaan heidän, rehtien maahanmuuttajien asemaa maassamme. Yleisten asenteiden paranemisen yms. vuoksi.

Tämä olisi oikeus ja kohtuus, ja meidän kaikkien etu.

Martti Kovala

Ei onnistu! Somalia ei ota vastaan palautuksia, ja lökäpöksy-poliitikkomme ovat antautuneet tämän tosiasian edessä!

Jouko Koskinen

Suvaitsevaisto kaivaa verta nenästään vaatimalla korkeakulttuurin sopeuttamiskykyä joltain köyhältä pikkukylältä.

Ensin tulee talous ja hyvinvointi. Perässä laahaa kulttuuri, sivistys ja sietokyky. Ei koskaan päinvastoin. Mainoina esimerkkeinä Espoo ja Kauniainen.

Ajettuaan saamelaiset Ruijaan ne ovat oppineet sietämään jossainmäärin toisiaan. Sikäläisillä on varaa maksaa parikin euroa päivässä aputyövoimasta joka samalla oppisi kielen ja "maan tavat".

--------------

more: Orimattila olisi myös mainio sopeutusympäristö. Pari euroa TUNNISSA!

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Just joo, Orimattilaan ! Katsoisimme sitten Pekka Siikalan syväanalyysin somalimaahanmuuttajien sopeutumisesta Orimattilaan.

Pekkahan on entinen tulipunakommunisti, Kepulainen ja nyt, noin puolen tusinaa kertaa historiansa Uusi Suomessa uusinut Viheriäläinen.

Timo Härtsi

Jotenkin tuntuu, että ei nämä ongelmat tästä suinkaan vähene vaan pahenee. Ongelmat kärjistyvät väkivallaksi, mikä on surullista. Miksi tästä aiheesta ei pystytä keskustelemaan ilman toisten jatkuvaa leimaamista.

Poistuvatko ne ongelmat sillä, että joku pääsee tölväisemään toista tai leimaamaan hänet milloin juntiksi, rasistiksi tai mitä nyt sattuu mieleen juolahtamaan maahanmuuttajista tai kantasuomalaisista.

Haluammeko aidosti puuttua ongelmiin ja tehdä niille jotain vai mikä ihmisten agenda oikein on. Jos joku haukkuu sinut rasistiksi ja idiootiksi, niin mitä jos vain todetaan, että okei olen mielestäsi rasisti ja idiootti, mutta ruvetaanko nyt tämän toteamisen jälkeen keskustelmaan niistä ongelmista ja mitä niille voisimme tehdä.

None Available

Perimmäinen syy on siis että maahamuuttajia yleensä on lieksassa. Ja koska heitä on, lasketaan se epäonnistuneeksi maahanmuuttopolitiikaksi .. hieno juttu hermanni.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Niin, kun yhteiskunnallisesti "vaikeille alueille" näitä kasataan niin tulos on tässä. Eronen kertoi omassa kommentissaan paikallisen näkövinkkelistä ongelmaa, asianosattomat taas jakavat neuvoja muualta, kaukana ongelmien leimahduspisteestä.

Moustgaard lähti mielenkiintoiseen ehdotukseen: sijoitetaan jälkeenpäin paikalle tullut ongelman toinen osapuoli sinne, missä heitä suvaitaan kaikkein helpoimmin.

None Available

No kun kerran rehellisesti myönnetään että ongelma on nimenomaan suvaitsemattomuus niin ei tule kysymykseenkään.

Aira Joki

Meillä kaikilla joiden asuinkunnissa ei ole somaleita ei sitten voi olla maahanmuuttopolitiikasta mitään näkemystä toisin kuin lieksalaisella Helena Erosella? Just..ei se nyt ihan noinkaan mene. Kaikki lieksalaiset eivät sitä paitsi ole tämän Erosen kanssa samaa mieltä. Luin juuri aamulla yhden mielipiteen (Seppo Turunen?) jossa Lieksasta kotoisin oleva harmitteli kotikaupunkinsa ikävää mentaliteettia todeten kaupungin vain taantuvan entisestään paikallisen asujamiston ksenofobisen asenteen takia:(

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Kaikki lieksalaiset eivät sitä paitsi ole tämän Erosen kanssa samaa mieltä"

Juuri tästä syystä toivoisinkin keskustelua syyttelyn sijaan.

Shemu P

Mutta tämä Helenapa se tietää, mitä maahanmuuttajat sanovat steissillä. Jopa siteeraa heitä sanasta sanaan. Ihmettelee, miksi Helsinkiläiset sietävät erilaisia ihmisiä.

Ihmettele vain. Lieksalaiset ihmettelevät jo sitä, kun joensuulainen hieman tyylikkäämmin pukeutunut mies menee baariin.

Syy on tietämättömyydessä ja ennakkoluuloissa. Väärien käsitysten ja ennakkoluulojen vahvistamisessa Helena on mestari. Hän ei korjaa vääriä tietoja tai urbaaneja legendoja mamujen ajokorttien maksamisesta tai vastaavista seikoista. Päinvastoin, heittää bensaa liekkeihin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Näin on. Somalit eivät ole suvainneet suomalaisia, eikä toisin päin. Mitä pitäisi tehdä? Vangita kantaväestö kymmenien vuosien vankilatuomioihin pois aiheuttamasta närää? Vangita somalit pois aiheuttamasta närää? Lopettaa tai vähentää heidän maahanmuuttoaan?

Jotta päätöksenteko helpottuisi voin kertoa, ettei vapausrangaistus ole mitenkään halpaa lystiä Suomelle.

None Available
Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tyhjentävä vastaus kysymykseeni: mitä pitäisi tehdä? Kiitos, tämä riittää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Packalenin juttu on myönteinen ja ymmärrykseen pyrkivä. Kiitos.

Helena Erosen kommentti on myös tästä maailmasta. Suomessa haukutaan rasistiksi enemmän kuin laki sallii. Se on juuri niin, että "täällä on valtavasti työttömyyttä, köyhyyttä ja pahoinvointia, myöskin sellaista, joka on periytyvää. Monen nuoren elämä on aika toivotonta, kun työtä ei ole eikä osata tai voida poiskaan lähteä."

Asuttuani ja opetettuani vuosia eri maissa näen suomalaisen rasismikeskustelun (kukkahattutätien ja -setien) puhtaana tietämättömyytenä ja lapsellisuutena. On kai siinä joskus myös laskelmoivuutta, vaikka kielisuhteita ajatellen jne.
Kyllä pahoinvoivan ihmisen täytyy voida ilmaista itseään omassa maassaan sillä tavalla, että tulee kuulluksi. Nyt, kun hän - tämä suomalainen nobody - viimein tulee kuulluksi, häntä aletaan haukkua rasistiksi.

Kukin maa soveltaa tähän ongelmaan (pakolaisuus ja maahanmuutto/siirtolaisuus) aivan omia kriteeretään.
Ei esim. Yhdysvaltoihin voi noin vain kävellä sisään ja sitten vaatia samoja oikeuksia ja etuja kuin paikallisilla on. Seula on tiukka ja on todistettava kykynsä huolehtia itsestään ja perheestään. Jos työluvan saa, työllä pitäisi itsensä elättää.
Ilmainen asunto ja hyvät taloudelliset etuudet kalliin suurkaupungin alueelta ovat turhia haaveita.
Erikseen ovat sitten pakolaisstatuksen saaneet: katto löytyy ja apua. Omaisten varaan joutuu laskemaan paljon. Rikollisuutta ei suvaita.

Opiskelija-asunnonkin voi saada campukselta vain samoilla ehdoilla kuin muutkin: jonon ohi ei mennä. Työelämään voi osallistua, jos siellä on tarve ao. taustaiselle ihmiselle ja viisumi antaa myöten jne. Piileskely on laitonta. Green cardin (oleskelu ja työlupa) saaminen on vaikeata.

Autettakoon siis ihmisiä kotimaassaan tai tilapäisesti lähialueilla, kunnes ajat paranevat. Lienee turha luulla, että Suomeen tai Pohjolaan muutetaan sattumalta jostain 10.000 km:n päästä.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Kommenteista voisin päätellä olevani rasistinen kukkahattu? ;-)

Kalle Lehtonen

Tarvitsevatko aamuyöllä kylillä veitsen kanssa heiluvat "humanitääristä suojelua"? Ihan aikuisten oikeesti?

J. Gagarin

Pitää myös muistaa, että tappeluja on ollut Lieksassa ja muissa vastaavissa paikoissa koko maailman sivu. Ja nimenomaan jengitappeluita, joita ennen nimitettiin kylätappeluiksi. Niissä käytettiin lyömäaseina käsivarren paksuisia kalikkoja ja joskus tuli rumihiakin.

Varmaan siellä vieläkin käydään ihan alkuperäistenkin nuorten keskuudessa tappeluita. Niiden tappeluiden kohdalla, joihin sattuu osallistumaan tummempi pintaisia, aletaan sitten tutkia rasistisia motiiveja.

On mahdollista, että nyt puhutun tappelun kohdalla niin olisi asian laita ollutkin, mutta silloin se pitäisi olla todennettu ennen kuin lehtiin siitä mainitsee. Lähtökohtaisesti yhteiskunnan pitäisi olla sellainen, ettei rasismia ole ja jokainen tappelu otetaan tappeluna ja käsitellään rodusta tai alkuperästä riippumatta.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Maahanmuuttopoliittinen argumentaatio on viimeiset kaksikymmentä vuotta pyörinyt rasismin ympärillä.
On aika mennä eteenpäin.
On selvää, että humanitaarinen maahantunkeutuminen maksaa Suomelle.
Yleisin hintalappu (tarkkaa laskelmaa ei pysty laatimaan, koska tiedot ovat osin salaisia) on 1,5-2 miljardia per vuosi.
Joka ainoa vuosi.
Humanitaariset maahantulijat, etenkin Afrikasta ja Lähi-idästä, ovat yliedustettuina sosiaalietuuksien saajien joukossa, mutta aliedustettua työssäkäyvien veronmaksajien joukossa.
He harvat humanitaariset maahantulijat, joka käyvät töissä (usein yhteiskunnan palkkaamina) eivät maksa riittävästi veroja kattaakseen maahanmuuttajien käyttämien sosiaalietuuksien ja julkisten palveluiden kustannukset.
Tätä nimitetään huoltosuhteeksi.
Yhteenvetona voidaan todeta, että humanitaariset maahanmuuttajat eivät nettomääräisesti maksa veroja Suomeen vaan ovat suomalaisten veronmaksajien rahoilla eläviä ihmisiä.
Taloudellisen argumentoinnin lisäksi humanitaariseen maahanmuuttoon voi suhtautua negatiivisesti muistakin syistä:
1. Suomalainen voi olla vaikkapa sitä mieltä, että Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet ihmiset eivät yksinkertaisesti kuulu maahamme.
2. Heidän ei pitäisi asua täällä.
3. Heidän ei kerta kaikiaan pidä olla täällä.
4. Heillä ei ole Suomeen mitään asiaa.
5. Jokainen näistä perusteista on yksinäänkin riittävä.
Olisi mielenkiintoista kuulla edes yksikin järkevä peruste sille, mihin Suomi - ihan oikeasti - tarvitsee humanitaarista maahanmuuttoa.

Aku Ankka

Hyvä tiivistys, Tapio! Kattavaa vastausta ei ole, on vain joitain harvalukuiaia edunsaajia kuten tietyt järjestöt ja muutamat motellinräppänät, jotka jonkun paskapoliitikon lähisukulainen omistaa.

Jotkut ruotsinkieliset ovat ehkä laskelmoineet saavansa hyväksyntää, kun yhteiskuntaan tulee uusia inhokkeja, mutta näin ei ole käynyt. Sen sijaan omat romanimme ovat tulleet hyväksytymmiksi.

Joku geenitutkija saattaa perustellusti toivoa, että tänne saataisiin uusia geenejä, koska populaatiomme on aika pieni, mutta siihenkin olisivat riittäneet avioliittojen kautta ja töihin tulevat ulkomaalaiset.

Eli kukaan ei oikeasti tarvitse humanitaarisia maahanmuuttajia. Ne pitäisi toimittaa lähtömaihinsa takaisn välittömästi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kontiolahtelaisena (80 km Lieksasta) ja juuriltani puoliksi lieksalaisena olen hyvin harmissani seurannut Lieksan tilanteen kehitystä parisen vuotta. Aikoinaan 80/90 luvun taitteessa Somalian kriisin puhjetessa käytiin Kontiolahden kunnassa laaja-alainen keskustelu pakolaisten vastaanotosta - myös yrityselämää ja kuntalaisia kuullen. Ensimmäinen ryhmä (noin 100 hlöä) täytti läheisen hotellin, joka saneerattiin väliaikaiseksi pakolaiskeskukseksi. Sittemmin entiseen sairaalaan organisointiin pysyvämpi vastaanottokeskus. Asuinpaikkani vieressä (50 m) on nykyisin pallokenttä mikä on vilkkaassa lasten ja nuorten käytössä. Mielestäni hyvin näyttää pelailu sujuvan ihonväristä riippumatta. Kyllä ilmapiirillä ja valmistautumisella on ratkaiseva merkitys miten homma toimii. Kontiolahdessa on väkimäärä kasvanut 20 vuoden aikana lähes joka vuosi (noin 9000 hlöstä noin 14 000 hlöön) ja sinällään suurta työttömyysongelmaa ei ole ollut. Poliitikot ja kunnan virkamiehet sekä koulut ovat hoitaneet pakolaisasiaa mallikelpoisesti. Toki ongelmia on ollut ja tulee olemaan, mutta kyllähän niistä selvitään - siis tehden - ei puhuen. Yksinkertaisesti Lieksa ei ole ollut kypsä tällaisiin ratkaisuihin. Mutta maineen menetys onkin sitten ikävämpi juttu ja en ole lainkaan iloinen, että asia livahti valtakunnan "verkkoon". Kun Joensuulta maine meni skinikahinoissa 90 luvun alkupuolella sen paikkaamiseen meni yli 10 vuotta. Joensuu ei ollut ehtinyt varautumaan Kontiolahden pakolaiskeskuksiin.

Juha Ritvanen

Höh!

Vaikuttaa aika uskomattoman hölmöltä tämä Packalenin teksti. No, yksinkertaisia ja hölmöjä möläytyksiä poliisiviranomaisilta voi oletaakin kun eivät kovin älyn jättiläisiä tuppaa monesti olemaan.
Mutta jos ei edes perusymmärrystä ole itsestään eikä ihmisistä yleensä kulttuureista riippumatta niin miten yleensä voi tuollainen ihminen toimia sekä viranomaisena että poliitikkona?

Ihmisten perusongelmat ovat kaikkialla samat, ja niin on aina ollut satojen tuhansien vuosien aikana.
Ei se nyt ole yhtään mitään rakettitiedettä, että edes jotain ihmisten elämän peruspsykologisia asioita ymmärtäisi.

Näihin samoihin perusasioihin kun jatkuvasti törmää perussuomalaisten kannattajilta, niin ei voi olla kuin toteamatta että kyse on kovin yksinkertaisesti ajattelevista ihmisistä. Se, että somalialaisissakin on yhtä yksinkertaisesti ajattelivia ihmisiä, ja että nämä kaksi ryhmittymää taistelee keskenänsä (reviireistä), ei ole mikään ihme.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Aiemmin tässä blogissa kysyin, jotta mitä pitäisi tehdä. Kun kumpaankaan suuntaan suvaitsevaisuus ei toimi niin mitä asialle pitää tehdä? Ehdotin jommankumman ryhmän vangitsemista, ehdotin stoppia maahanmuutolle, Moustgaard ehdotti uudelleensijoitusta. Vastaukseksi sain vain jotain ihmettelyä, miten päin asiat menikään.

Kannasta riippumatta, suunnasta viis. Millä taloudellisesti kestävällä toimenpiteellä tämä rikollisuus saadaan puolin jos toisin kitkettyä pois? Kysyn nyt ihan "yksinkertaisesti ajattelevana ihmisenä", koska fysiikassakin vähemmän on enemmän: mitä enemmän häiritseviä pikkutekijöitä huomioi, sitä helpommin jää itse asia ratkomatta.

Juha Ritvanen

Rasistisia asenteita ja rikoksia ei koskaan voida "kitkeä pois" - se kuuluu ihmisen perusluontoon ja alkukantaiseen pelkoon. Aina on ihmisiä jotka sellaiseen syyllistyvät.
Valistuksen omaksumisella kaikissa yhteiskunnallisissa asioissa voidaan kuitenkin yrittää muuttaa asenteita puolin ja toisin, jotta nämä alkukantaiset pelot eivät saa liikaa sijaa.

Lähinnä oli tarkoitus kommentoida miten uskomattoman alkeellista tekstiä "poliisiviranomaispoliitikolta" tulee. Ei yllätys että kyseessä on "en persu igen" :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Musta Elina ehdotuksessa on hyvää ainesta. En tarkoita minään v.....luna vaan oikeasti.
Siinä on se haitta että umpisuomalaiset kylät ja lähiöt saattavat näivettyä jos ei ole edes pakolaiskeskusta.
Eliiti kässää ottaa ilon irti mamujen hyvistä puolista. Esim laittamalla lapsensa kansainväliseen kouluun jne. Ihan realistinen ehdotus Elinalta että kaupungin vuokrataloja ja vastaanottokeskukssia jonkun jakoperusteen kautta enemmän hyvätuloisten asuinalueille.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

"Valistus" koetaan nopeasti aivopesuyrityksenä, ja vaikka se onnistuisikin niin se veisi vuosia. Taloudellisesti haastavina aikoina tällaiset ongelmat ovat aina kärjistyneet.

Minulla on sellainen tunne, että moni tätäkin maahanmuuttoasiaa tässä nimenomaisessa mielessä pitää epäonnistuneena politiikkana. Sen myöntäminen ja esimerkiksi taloudellisen alamäkijakson ajaksi tehtävä "tuumaustauko" on käytäntöihin tappio.

Periaatteelisuuden puolella olen oppinut katsomaan aina hintaa. Väkivaltainen joukkotappelu on korkea hinta. Syrjäytymisessä kouluammuskelut ovat kova hinta. Kaikki tuntuu vain helposti selitettävältä, että aselakia niin ja näin, valistusta sinne ja ohjeistusta tuonne. Tällaiset otteet voivat helposti tuntua pilkalta, kun "hinta" osuu omalle kohdalle.

Juha Ritvanen

Tervetuloa meidän ihmisten elämään :)
Viitteenä vaikkapa tämä miten hitaasti muutokset yhteiskunnissa voivat tapahtua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Valistus
Menipä Euroopan kansoilta tuhannen vuoden verran palata sivistyneempiin arvoihin Rooman imperiumin tuhon jälkeen...

Ei ole olemassa sellaista ratkaisua millä nämä asiat "ratkaistaisiin". Ihminen lajina on rajallinen kyvyissään.

Mutta pitäisin yhtenä tärkeimpänä asiana ymmärtää valistuksesta sen, että jos tunnistaa omien ajatustensa kärjistyneen taloudellisten vaikeuksien aikoina, niin jo se tieto itsessään pitäisi riittää suhtautumaan muiden kulttuurien edustajiin edes hieman sivistyneemmin. Mutta kun se ei vain näytä olevan mahdollista: aina on olemassa ihmisiä, jotka eivät kykene ymmärtämään itseään edes sen vertaa.

Harry Vestbacka

"Se, että somalialaisissakin on yhtä yksinkertaisesti ajattelivia ihmisiä, ja että nämä kaksi ryhmittymää taistelee keskenänsä (reviireistä), ei ole mikään ihme."

No miksi meidän täytyy sietää näitä tappelevia Somaleja? Mikä hemmetin velvollisuus meillä siihen on? Miksi rikokseen syyllistyneitä maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita, pakolaisia, humanitaarisia rikastajia ei voi yksinkertaisesti lähettää sinne mistä ovat tulleetkin?

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Blogistilta harvinaisen kypsää ja punnitsevaa tekstiä perussuomalaiseksi. Me like.

Tulikivenkatku ----

Juha Ritvanen --Mutta jos ei edes perusymmärrystä ole itsestään eikä ihmisistä yleensä kulttuureista riippumatta niin miten yleensä voi tuollainen ihminen toimia sekä viranomaisena että poliitikkona? --

Sinulla sitä perusymmärrystä ei ole nimeksikään. Mikään pakko ei ole sietää Afrikasta tulleita tappelevia somaleita. Pitäisi heidän olla todella kiitollisia, että pääsevät tänne demokraattiseen rauhalliseen maahan runsaine etuineen ja sopeutua meidän kulttuuriin ja elämäntapoihimme.

J. Gagarin

Mutta siinä vaiheessa jos se kulttuuriin sopeutuminen merkitsee sitä, että joutuu olemaan vapaata riistaa pohjoiskarjalaisille skineille, niin heitäkin täytyy ymmärtää.

Juha Ritvanen

Anteeksi mikä "rauhallinen" maa? Suomi on Länsi-Euroopan väkivaltaisimpia maita, on aina ollut.
Piilouduin esim. kerran pikkupoikana 1970-luvun loppupuolella erään koulun takapihan puskiin katsomaan kun toistasataa punkkaria ja diinaria veti toisiaan lättyyn puukkojen ja ketjujen avulla Haagassa (Helsingin lähiössä).
Joskus itsekin juoksin Meikkulaisia (Meilahti) pakoon ettei olisi tullut stiletistä...
Ainakin pääkaupunkiseudulla meno niistä ajoista on käsittääkseni rauhoittunut. Ehkä Lieksassa elellään vielä toista aikakautta... :)

Aina löytyy ihmisryhmiä, jotka haluaa tapella, purkaessaan omaa pahaa oloaan toisiin.

Teppo Nygren

Ei pitäisi sijoittaa työttömiä ihmisiä paikkakunnille, missä työllisyystilanne on heikko ja ennestään runsaasti työttömiä.
Pelkät seinät ja kodinkoneet eivät saa ihmisiä tuntemaan elämäänsä ja itseään tarpeellisiksi ja tilanne on sama kuin olisi vankilassa jos ei toiminnallaan pysty vaikuttamaan omaan hyvinvointiin.
Suomessa on vanhoja autiotaloja, joita itselle kunnostaen, puita pilkkoen, perunoita kasvattaen ym. Ihminen tuntisi että tekemisellä olisi merkitystä. Saisi rakentaa tulevaisuutta, eikä tarvitsisi vaan odottaa.
Työttömien kohdalla tunteet ovat myös pinnassa jos ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa omaan elämään.
On lukuisia esimerkkejä että työttömyydestä ja toimettomuudesta johtuu erilaisten ihmisryhmien yhteenotot.
Britanniassa ja yhdysvalloissa alueilla joissa on runsaasti työttömyyttä on aina muodostunut jengejä, jotka ottavat yhteen.
Ei tuossa Lieksankaan tapauksessa varmasti pohjimmiltaan rasismista ole ollut kyse.
Mitä olen ihmisten ajatuksia lukenut, niin vaikuttaisi että ihmiset ajattelevat maahanmuuttajien saaneen jotain sellaisia etuja joihin ei kantaväestön vähävaraisilla ja työttömillä ole ollut mahdollisuutta ja sellaisella toiminnalla lietsotaan ja provosoidaan ihmisiä purkamaan pahanolon tunnetta.
Suo ja kuokka.

J. Gagarin

Tuskinpa ne Lieksan somalit mersuilla ajelevat ja tiilibungaloveissa asustelevat grillamassa uima-altaan äärellä. En tiedä pitääkö paikkansa ovatko he saaneet liiallisia etuuksia, mutta vaikka joku ajattelisi niin, se ei oikeuta hakkaamaan ketään.

Jos itse joutuisit pakolaiseksi jonnekin, jossa on joitakin asunnottomia ja sinulle annettaisiin katto pääsi päälle, niin et varmaankaan mieltäisi oikeutetuksi, että joutuisit varomaan liikkumistasi siksi, että sinua vihataan. Suomen myöntämien etuuksien vastaanottaminen on järkevää ja loogista menettelyä. Vihaa tai turhautumista ei siksi ole syytä kohdistaa niihin vastaanottajiin.

Pentti Järvi

Heh, Gagarin. Sinä(kin) olet paljon matkustellut ja taatusti yrittänyt käyttäytyä siten, että et ole tahallasi ärsyttänyt isäntämaan väkeä, vaan päinvastoin pyrkinyt sulautumaan joukkoon niin hyvin olet osannut.

J. Gagarin

Aggressiivista rasismia en ole kuitenkaan katutasolla joutunut koskaan kokemaan. Japanissa siihen aikaan ulkomaalaisiin suhtauduttiin viranomaistasolla kuin potentiaalisiin häiriköihin. Jokainen ulkomaalainen asukki joutui antamaan sormenjälkensä viranomaisille ja kantamaan mukanaan aina kodin ulkpuolella liikkuessaan "Alien Registration Permit" -nimistä korttia. Jossain Tokion Shinjukun punaisten lyhtyjen alueella oli baareja, joihin länsimaalaiset eivät päässeet sisään, mutta olisi ollut pois suljettu ajatus, että paikalliset ihmiset olisivat osoittanet aggressiivisuutta minua kohtaan.

Kiinassa taas länsimaiset ekspatriaatit elävät kuin ruhtinaat paikallisiin verrattuna, mutta eivät ainakaan shanghailaiset siirtomaavallan jälkeläiset siitä olleet moksiskaan. Kaikkialla sai osakseen ystävällisyyttä ja asiallista kohtelua. Siitä huolimatta, että maassa on pula naimaikäisistä naisista ja länsimaalaisen poikamiehen ei tarvitse etsiä tyttöystävää päivää kauempaa.

Teppo Nygren

Kyllä sitä suomalainekin voi kohdata ulkomailla häneen kohdistuvaa rasismia. 80-luvulla vapaalippulaivassa työskenteleviin suomalaismerimiehiin kävi jossakin amerikkalaissatamassa joukko mustia käsiksi, joten jos on väärässä paikassa ja väärään aikaan, niin yhteenottoja sattaa tapahtua. En tiedä mikä tuon satamassa tapahtuneen yhteenoton varsinainen taustatekijä on. Voi olla vaikka sikäläinen eriarvoisuus satamatyöntekijöiden kesken tai jotakin muuta.
Taustalla on aina tapahtumia, joilla on vaikutusta. Jokin asia muokkaa ihmisten ajatuksia ja mielialoja. Tuo Lieksassa tapahtunut nahinointikin oli käsittääkseni tapahtunut ravintoloiden sulkemisajan jälkeen ja moni ihminen os kyllä silloin aika helposti ärsyyntyvä.
Aina ei välttämättä huomata sitä jos itse pistetään rahat ravitsemusliikkeeseen ja ei osata sitä huomioida, kun toinen käyttää rahansa johonkin pysyvään, niin voi muodostua mielikuva ettei ole saanut samanlaista kohtelua yhteiskunnalta, johon katsoo kuitenkin olevansa oikeutettu.
En usko että natsisaksan juutalaisvainojen varsinainen syy olisi ollut harmittoman juutalaisväestön tuhoaminen pelkästään siitä syystä että olisivat juutalaisia, vaan kansallissosialistinen taloudenhoito vaati sitä.
Samalla kun tuhottiin saksan juutalaisväestö, niin murhattiin ja ryöstettiin varakas ja hyvin toimeentuleva porvaristo. En usko että Saksan kansa olisi hyväksynyt ryöstömurhia, ellei juutalaisväestöä olisi demonisoitu kaikenlaisin julistein ym.
kaiken erilaisuuteen perustuvan vihan takana on usein jokin toinen arvokkaana pidetty asia, joka koetaan uhkaavaksi, tai jolla provosoidutaan.
Jonkinlainen logiikka vihassakin täytyy olla, että se syntyy ja sitä synnytetään.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kerrankin ollaan Gagarinin kanssa samaa mieltä.

Nyt on valitettavasti kuitenkin niin, että ihmisiä yritetään jakaa tiukasti kahtia rasisteihin ja ei-rasisteihin. Rasistiksi kuuluu jokainen "näenkköön Lieksalla on varaa..."-henkilöstä "vittu, neekeriä turpaan"-henkilöön.
Itse saatan olla rasisti siinä mielessä, että myönnän tuntevani tiettyjä ennakkoluuloja tiettyjä maahanmuuttajia kohtaan. Esim. en enää anna tyttäreni ajaa illalla myöhemmällä yksin polkupyörällä tiettyjä reittejä kotiin mummolasta ja min en voi sille mitään, että minua jotenkin häiritsee se, että somalinaiset pukeutuvat niihin kaapuihin. En voi sille mitään, mutta minua ahdistaa nähdä niitä kaapuja ulkomailla ja minua häiritsee nähdä niitä Suomessa, sillä väitettiinpä mitä tahansa, niin niiden syvin idea on kuitenkin sukupuolten epätasa-arvo ja naisen alistaminen - MINUN MIELESTÄNI.

Mutta.
Minä olen myöskin sellainen, että esim. kaupassa olen monesti auttanut somppuja löytämään jotain, jos kaupan henkilökuntaan kuuluva ei ole osannut kommunikoida uussuomalaisen kanssa, kadulla hymyilen heille ja jos satun samaan tilaan, niin mielelläni rupattelenkin heidän kanssaan, jos siis joku yhteinen kieli löytyy. Lisäksi minulla on ilo aina silloin tällöin leikkiä pienen somalipojan kanssa ja vaikka minusta onkin käsittämätöntä, ettei hänen vuosia Suomessa asunut äitinsä vieläkän puhu suomea, niin jotenkin tunnen sitä äitiäkin kohtaan myötätuntoa. Ja jos joskus näkisin jonkun nahkapään hakkaavan somalia, niin ihan takuulla menisin väliin.

Siis tarkoitan sitä, että vaikka minä myönnänkin tuntevani aika suurtakin epäluuloa tiettyjä uussuomalaisia kulttuureja kohtaan ja varsinkin kritisoin maahanmuuttopolitiikkaa ja sen ympärillä häärääviä "hyviä ihmisiä", niin nuo maahanmuuttajat tulisi aina kohdata ihmisinä, ja kuten sinäkin tuossa kirjoitit, niin kukapa meistä ei ottaisi pakolaisena (tai muutenkin) niitä etuja vastaan, joita näille maahanmuuttajillemme tarjotaan.

Timo Härtsi

Itse olen kohdannut ennakkoluuloja ja rasismia Ruotsissa minua ja kavereita kohtaan, samanlaista roskaa he tuskin jauhavat muista ulkomaalaisista. Mutta vaikka siihen ei suhtauduta kovinkaan vakavasti ja se kuitataan olankohautuksena, niin ei se poista sitä tosiasiaa että rasismia se on, kun sitä rupeaa tarkemmin miettimään.

J. Gagarin

Ruotsi onkin yksi ainoista maista, joissa on vielä aavistuksenomainen häivähdys rasismista suomalaisia kohtaan. Sitä ei enää siellä joka päivä arjessa koe, mutta asuttuaan muutaman vuoden alkaa ymmärtää yhteiskunnan todellista isoveliasennetta suomalaisia kohtaan.

Ennen kaikkea ylenkatsomista havaitsee Göteborgin seudulla, jonne 60-luvun lopulla ja 70-luvun alussa muutti paljon ammattitaidotonta teollisuustyövoimaa Suomesta. Siellä elää jonkin verran edelleenkin stereotypia suomalaisesta humalaisesta puukkojunkkarista, joka vandalisoi rauhallista yhteiskuntaa.

Teppo Nygren

Loppujen lopuksi kaikki epämiellyttävät kokemukset ja vitsailutkin erilaisten ihmisten välillä tunnutaan tulkittavan tänäpäivänä rasismiksi.

Timo Härtsi

Voihan se näinkin olla, mutta kyllä jokainen ihminen jolla vähänkin järkeä on päässä erottaa vitsailun rasismista. Kyllä Ruotsissa tuntuu olevan joillakin todella syvälle juurtuneet nämä asenteet ja ennakkoluulot suomalaisia kohtaan.

Teppo Nygren

Kai siitäkin voi osan laittaa maaottelu viholliseen kohdistuvaan "veljesrakkauden" piikkiin. Joskus Norjassa totesin norjalaisten suhtautumisen ruotsalaisiin olevan samanlaista kuin suomessa suhtautuminen ruotsalaisiin. varsinainan rasismi kyllä kahden samalaisen kansan välillä on aika harvinaista.
Ehkä ruotsalaisten asenteisiin voisi vaikuttaa jos julkisesti edes kerran muistaisimme ruotsalaisvapaaehtoisia jotka osallistuivat talvisotaan.
Joukossa oli muunmuassa useita maaottelu-urheilijoita. Aseistus ja varusteet olivat myös ensiluokkaisia ja ruotsista tuotuja.
Tämä loppulisäys vaan pohdintaa siitä että onkohan asia unohtunut, vai olemmeko kiittämättömiä?

Timo Härtsi

Lopetellaan tämä jankkaaminen, en tarkoita vitsailua, vittuilua, naljailua vaan ihan muunlaisia asenteita. Ja kyllä niitä ruotsalaisilta löytyy kuten myös suomalaisilta ja kaikilta kansalaisuuteen katsomatta. Ei sellaista avointa rasismia ja halveksuntaa jaksa joka kerta kuitata vain huumorilla.

En ole menettänyt tämän johdosta yöunia, enkä huutanut amnestya apuun.

Teppo Nygren

Olet kyllä oikeassa. On vaan hiukan vaikea hahmottaa sitä, kun en itse ole vastaavaa kokenut, mutta kun ajattelen ruotsalaisten ja suomen-ruotsalaisten kutsunmista hurreiksi ja ahvenanmaalaisten kutsumista kongolaisiksi, niin miksei se olisi päinvastoinkin. Ja se suuri suomalaisväestö joillakin paikkakunnilla on varmaan myös muokannut asennetta. Rasismi on kylläkin rotuun ja ihonvärin perusteella johtuvaa syrjintää, joten aika vaikea on rasismiksi kaikkea mieltää.
Kun ei tiedä miten mikäkin ilmenee, niin on hyvin vaikea joitain asioita hahmottaa.
Sori että tähän vielä pohdiskelin tätä.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Tässä jokin aika sitten pidin turvavyöratsiaa.

Eräässä autossa oli kaksi romaania joilla ei ollut turvavyötä. Siitä napsahti 35 euron rikesakko molemmille ja matka jatkui.

Vähän ajan kuluttua samalle paikalle tuli autolla kaksi tummaihoista maahanmuuttajaa. Molemmille napsahti jälleen sama 35 euron rikesakko turvavyöttömyydestään. Mutta jo rikesakkoa kirjoittaessaan poliisi kuuli kunniansa kuljettajalta: "Sina rasisti, rasistisika! Miksi sina rasisti?"

Teppo Nygren

Rasistiksi leimaamisestakin yritetään hyötyä.
Suomalainen ei ole pohjimmiltaan rasisti.
Rasismia on luotu sekä rasismin vastaisuuden tarpeisiin, että yhteenkuuluvuuden tunnetta varten. Rasismi yhdistää jakamalla.

Jouni Haimi

Mutta tuosta herääkin kysymysmiksi noille maahanmuutajille on jostain tullut sellainen kuva ettää he olisivat jotenkin etuoikeutettuja?

Jorma Laine

Tom Packalen:

"Lieksassa ongelmien perimmäinen syy on epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka. Liian monta ihmistä, liian vieraasta kulttuurista, liian pienellä alueella aiheuttaa aina ongelmia"

Oletko käynyt Lieksassa kaljall ilman virkapukua niin, ettei sinua tunnisteta poliisiksi? Tuskin.
Minäpä olen. lieksan perimmäinen ongelma on Lieksalaisuus, ei maahanmuuttopolitiika, ei Martti Ahtisaari eikä hajonnut kumivene. Vaan lieksalaisuus.

Lieksa on pieni paikka. Samanlaisia paikkoja löytyy pohjanmaalta ja lapista.. ihan oikeastaan mistä vaan. Näillä on yksi yhteinen piirre. Se, että kaikki ulkopuolelta tuleva on käsiteltävä; Naiset (ainakin yritetään) viedä "yöksi meille", miehet puolestaan hakataan, ainakin yritetään. Vasta sitten voidaan olla EHKÄ kavereita. Jokaisella pienehköllä paikkakunnalla on tämä sama urpo joka tätä touhuaa. Usein Urpolla on myös muutama kaveri.
Ja jos lieksassa saa pataansa suomalainenkin, niin voi pojaat, musta mies.. Jippiii.. Lieksan urpoilla on ollut Joulu...

Kaukaa haettua tuo maahnmuuttopolitiikan liittäminen tähän asiaan, koska syy on Lieksalaisten Junttien. Ja ne ei vähäänkään välitä politiikasta, maahanmuutto tai maastamuutto. Kunhan kaljaa riittää.

(paikkakunnan nimeksi voi laittaa minka tahansa suomen alle 5000 asukkaan maalaiskunnan, Lieksa vain siksi, että se esiintyi tässä blogissa.)

Harri Lehtimäki

Kuinka voidaan tuomita sellaisesta, mitä ei ole tapahtunut, so. rasistinen rikos?

Mika Nousiainen

Tuolla Seppo Turunen kirjoitteli aikaisemmin 90-luvun alun Joensuun skineistä. Itse muistan hyvin tuon ajan. Olin opiskelemassa silloin Joensuussa ja kun näitä pakolaisia rupesi sinne tulvimaan niin itsekkin vaikka hyvin suvaitsevainen ihminen olen, pyörittelin aikamoisia rasistisia ajatuksia päässä. Syy: Opiskelija-asunnon vuokra 650 markkaa kuussa, opintotuki+asumistuki himpun alle 900 markkaa kuussa. Ruokaan ja opiskeluun siis noin 250 markkaa. Olin citymarketissa ostamassa tarjous tonnikalaa :), kun paikalle pölähti vastaanottokeskusporukkaa, kaupungin tanttoja kera vajaan kymmenen somalialaisen. Ostoskärryt vyöryivät herkkuja yms. Lihaksikaan ei kelvannut kuin paras punainen. Kaupungin tilille...oujee. Voin kyl rehellisesti sanoo että pientä valkoista miestä v..utti.
Vaikka väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään niin kuitenkin ihminen on aika brutaali luonteeltaan ja tuo uutinen josta Packalen kirjoitti OLI ODOTETTAVISSA. Ollut vain ja ainoastaan ajan kysymys. Ei ollut Joensuussa lama aikaan pakolaisille töitä ja tuskin niitä on Lieksassakaan tällä hetkellä vaikka vielä ei ole lama. Jonkun tää porukka on joka tapauksessa ruokittava ja jos omasta takaa köyhyyttä niin konflikti on valmis.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ettei vaan ollut ihon väri, joka otti nuorta miestä päähän. No - tosiasia on että Joensuun maine meni, rikoksia tehtiin; värillisten yrityksiä turmeltiin, autoja poltettiin, Pyhäselän vankila alkoi täyttyä ja suuri muutos tuli vasta kun rasistit pahoinpitelivät jenkkikoripalloilijan. Pelkään että tällä tiellä ollaan Lieksassa - siitä on ollut merkkejä jo pari vuotta. En tiedä miten homma etenee kun Lieksassa ei ole koripallojoukkuetta. Onneksi rikoslaki sentään nykyisin toimii. Tähän kommenttiin tuskin sataa pisteitä.

Mika Nousiainen

Ei siepannut ihonväri eikä sieppaa edelleenkään. Sieppaa se hyysäys ja epäoikeudenmukaisuus oman maan kansalaisia kohtaan. Minua sieppaa myös esimerkiksi ihan puhdasrotuisten "arjalaisten" Suomen kansan alkoholistejen hyysäys. Kela polttaa heidän kuntouttamiseen vuodessa rahaa miljoonia euroja, tulos nolla ja aiheesta on väitellyt hyvin lähipiiristä oleva henkilö tohtoriksi. Joku huutaa kohta linkkiä...se tulee jahka löydän. Aihe lähti taas sivuraiteilla mutta pointtina => eipä ole tuo maahanmuuttajienkaan, nimenomaan somalien hyysäys tuottanut tulosta. Uskaltaneeko tuosta kukaan mustaa pyttyä väitellä päähän vai liekkö kenties joku sen tehnytkin?

Esa Nieminen

Uusimmassa Haaste-lehdestä 3/2011 löytyy Poliisiammattikorkeakoulun tutkija Jenni Niemen laaja artikkeli otsikolla :
"Suomessa asuvat somalit usein rasistisen rikoksen uhrina"

Kansanedustaja,komisario Tom Packalen Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksesta on ammattinsakin puolesta tutustunut Haasteeseen.
Haaste-lehteä julkaisevat rikoksentorjuntaneuvosto (www.rikoksentorjunta.fi)ja oikeusministeriö (www.om.fi).
-------------------------------
Haaste on tarkoitettu rikollisuuteen liittyvien ongelmien parissa työskenteleville sekä aihepiiristä muutoin kiinnostuneille. Lehden kohderyhmään kuuluvat siten mm. sosiaali-, koulu- ja nuorisotoimi, yhdyskuntasuunnittelu, elinkeinoelämä, kirkko, kansalaisjärjestöt, media ja tutkimuslaitokset sekä luonnollisesti poliisi, oikeuslaitos ja rikosseuraamusala.

-------------------------------

Euroopan Unionin Perusoikeusvirasto (FRA) toteutti vuonna 2008 etnistä syrjintää ja rasismia koskevan kyselyn. Tutkimukseen osallistui yhteensä 45 maahanmuuttajaryhmää 27 EU-maasta. Suomesta tutkimukseen osallistui satunnaisesti valittuja, pääkaupunkiseudulla asuvia venäläis- ja somalitaustaisia henkilöitä. Somalitaustaisten aineisto muodostuu 484 vastauksesta.

-------------------------------
Yleisin syy siihen, ettei rikoksesta ilmoitettu oli, että vastaaja ei uskonut, että poliisi tekisi mitään (41 %). Viidesosa piti tapahtunutta liian vähäpätöisenä, jotta olisi ilmoittanut siitä. Noin yksi kymmenestä ei ilmoittanut tapahtuneesta, koska koki, että ilmoittamisesta olisi ollut liikaa vaivaa tai ei luottanut poliisiin.

-------------------------------
Suomessa asuvat somalit ovat erityisen alttiina rasismille, varsinkin rasistiselle väkivallalle. He ovat yksi EU-alueen eniten rasismia kohtaavista maahanmuuttajaryhmistä. Myös Euroopan Komission rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen elin (ECRI) on vuonna 2007 julkaistussa maaraportissaan ilmaissut huolensa Suomen somaleihin kohdistuvasta rasismista ja etnisestä syrjinnästä. Minkä vuoksi Suomen somaleihin kohdistuu niin paljon rasismin sävyttämää väkivaltaa ja syrjintää?
-------------------------------
Tutkimukset osoittavat, että Suomessa asuviin somaleihin kohdistuva rasismi on erityinen ilmiö, joka on osittain yhteinen myös muiden Pohjoismaiden kanssa. Tämän ryhmän edustajiin kohdistuvan rasismin yleisyys nousee selvästi esille kansainvälisessä vertailussa, ja ilmiö vaatiikin nimenomaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ilmenevän, somaleihin kohdistuvan rasismin tarkastelua. Aihetta tulisi tutkia tarkemmin ja etsiä selityksiä yhteiskunnan tasolta. Tulisi tarkastella esimerkiksi rasististen tekojen takana vaikuttavaa yhteiskunnallista ilmapiiriä sekä kehittää erityisiä toimia somalien tukemiseksi ja rasismin vähentämiseksi.

http://www.haaste.om.fi/Etusivu/Lehtiarkisto/Haast...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Miten yhteiskunnallisen ilmapiirin tarkastelu auttaa? Tutkitaan, ihmetellään ja tarkastellaan, silläkö ongelmat katoavat? Mikä ihme "toivotaan, toivotaan" -yhteiskuntarakenne meillä on? Toivotaan talouskasvua, toivotaan rikostilastojen vähenemistä ja toivotaan, ettei kukaan vaan huomaa mitään.

Mihin toimenpiteisiin me ryhdymme?

Voimmeko karkoittaa suomalaiset pois Suomesta sanoen, jotta ovat rasisteja kaikki? Teljemmekö suomalaiset vankiloihin? Eliminoimmeko me suomalaiset?

Tässä olisi hirmuisen hyvä blogi tehdä konkreettisia ehdotuksia edustaja Packalenin ja somaliyhdistyksen johtajan mahdollista tapaamista varten.

Ongelma on jo tiedostettu: kulttuurien yhteensovittaminen ei ole onnistunut siinä määrin kuin joissain piireissä on salaa toivotaan toivottu.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Elähän hättäile Henri, Somaliassakin sota joskus päättyy ja merkit on lähellä, että on enää muutamasta vuodesta kysymys. Jopa Lieksassa on jouduttu palkkaamaan (tuomaan) puolalaisia, virolaisia ja venäläisiä töihin. Niin ja aivan normipalkoilla. Viime viikolla vierailin puunjalostusyrityksessä (myös näillä selkosilla), jossa neljännes oli Puolasta ja Venäjältä muuttaneita (siis pysyvänoloisesti). Kyllä kulttuurien sovittaminen onnistuneesti on jo arkipäivää ja pysyvää. Jos yrityksellä kauppa käy ja vienti vetää niin työvoimaa hankitaan ja koulutetaan. Suomalaiset ensin, mutta jos ei ei löydy niin minkäs mahtaa.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Minusta on aina epäilyttävää, kun mistä tahansa rikollisuudesta puhutaan jonain hallitsemattomana luonnonvoimana. Tottakai nuoret miehet ja työttömät osaavat hallita turhautukmistaan ja pidättäytyä väkivallasta, jos haluavat. Ikään kuin joukko lieksalaisia ei olisi vastuullisia aikuisia tai rikosoikeudellisesti vastuullisessa iässä olevia nuoria. Tai lieksalaisuus olisi sosiaalipsykologinen ilmiö, joka olisi jos ei hyväksytty niin ainakin ymmärrettävä motiivi väkivallalle.

Jos nainen raiskataan Lieksassa, ei syyllinen ole Lieksa eikä maamme vastuuton seksuaalipolitiikka, vaan raiskaaja. Jos maahanmuuttajan auto tai muu omaisuus turmellaan Lieksassa, ei syy ole Lieksan eikä maahanmuuttopolitiikan, vaan ilkivallan tekijän. Jos maahanmuuttaja hakataan sairaalakuntoon Lieksassa, ei syy ole Lieksan eikä maahanmuuttopolitiikan, vaan väkivallantekijän.

Eila Jokimaa

Monikulttuurisessa valtiossa pitäisi nimen omaan sosialisoida kollektiivisten päätösten hyveet ja privatisoida paheet. Koko systeemin idea on siinä, että paheet privatisoidaan työttömille nuorisorikollisille ja hyveet miljardööreille sekä muille vähemmistöille.

Aira Joki
Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Kun työelämässä esiintyvä suosikkisysteemi uhkaa rampauttaa työmoraalin ja tuottavuuden, sitä on iät ajat yritetty työpaikoilta pois kitkeä. Se on yksi muoto lain tuomion saaneessa työpaikkakiusaamisessa. Tätä tuskin kukaan kiistää. Kaikki myös tietävät, ettei se onnistu muutoin kuin siihen syyllistyvää johtoa vaihtamalla. Ei heitä voi opettaa.

Aivan samoin tähän turhauttavan taantuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan on pesiytynyt sama epäoikeudenmukainen myönteisen rasismin menettely kantaväestöä kohtaan, se rampauttaa aivan samoin ihmisten uskon päättäjien ja suvaitsevaiston moraalista. Kansa on täysin turhautunut epäonnistuneeseen mamu-politiikkaan, ei maahanmuuttajiin sinänsä.

Tästä eo. on kysymys kansan turhautumisessa, ei mistään rasismista. Ei tämä tynnyrissä kasvanut kukkahattu-eliitin rahvasta holhoava rasite mikään uusi ilmiö ole. Aivan samaa asennetta ja aiheellista herravihaa suomalaisissa on esiintynyt jo 'härmän häjyilyistä' saakka Kauhavan rumaa vallesmannia kohtaan. Olikohan tällä vallesmannillakin kaapissaan kokoelma kukkahattuja?

Meneillään vaikuttaa olevan perinteinen, itselleen oman suomalaisen kulttuurin, kielen ja itsenäisyyden raivanneessa suomalaisen kansakunnan puolustustaistelussa Venäjän ja Ruotsin vallan jatkona olevasta mamu-invaasiosta. Nyt kun sitä saavutettua arvokasta, kansan identtisyyden kulttuuria ovat jälleen kerran murentamassa nämä monikultturismin hihhulit, ei tarvitse ihmetellä tätä uuden invaasion vastarintaa.

Villakoiran ydin löytyy valtaansa vihapuheillaan puolustavasta, omille virheilleen sokeasta punavihreästä kukkahattu-eliitistä.

Jorma Laine

Poimintoja

-Taantunut maahanmuuttopolitiikka
-Suvaitsevaisto
-Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka
-Tynnyrissä kasvanut kukkahattu-eliitin rahvasta holhoava rasite
-Venäjän ja Ruotsin vallan jatkona olevasta mamu-invaasiosta.
-Nämä monikultturismin hihhulit
-Valtaansa vihapuheillaan puolustavasta, omille virheilleen sokea punavihreä kukkahattu-eliitti.

Oletko aivan varma ettet syyllisty vihapuheeseen?

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Olen aivan varma.
Yhtään sanaa kritisoimassasi kirjoituksessani ei ole kirjoitettu vihantunteen vaan realismin pohjalta. Kansaa kun ei voi pakoittaa ajattelemaan ja tuntemaan eliitin määräysten mukaan. Ne määräykset ovat tyypillistä vihapuhetta kansalaisia kohtaan.

Jos joku tuntee olevansa esittämäni argumentoinnin kohteena, sopii miettiä ensin miksiköhän. Jos kritiikki osuu kohdalleen, ei sen synnyttämä viha siirry minuun. Se viha syntyy heissä itsessään.

Puheeni on aivan normaalia suomalaiskansallista kuvainnollista puhetta todellisuudesta. En halua kritisoida muuta kuin putkinäköistä punavihreää ylimielisyyttä. Päinvastoin vihapuheeksi luokittelen eliitin kansaa manipuloivaa puhetta kieltää kansan demokraattinen realismi ja kritiikki alistajiaan kohtaan.

Kansa riisuu vain itseään tsaarinaikaisista taantumuksellisista alamaisten kahleistaan ja eliitti tulkitsee sitä kaikin keinoin itselleen eduksi syyttelemällä rasismiksi ja vihapuheeksi.

Voisitko kohta kohdalta selventää, mikä luettelosi asioissa saa sen vihapuheeksi?

Tiedätkö muuten mikä ero on opetetuilla ja itseoppineilla?

Jorma Laine

Näinkin voi reagoida sarkasmiin.. toki.

Ja kyllähän minä tiedän mitä eroa on.

Ison ero on siinä, että Opetettu saa luultavimmin oikeaa tietoa, mutta on mahdollisuus, että joku syöttää oikean tiedon varjolla jotain muutakin.. asenteita, poliittisia näkemyksiä etc.

Itseoppineen tiedot voivat olla "tietoja" joilla ei taasen ole välttämättä mitään tekemistä oikeiden asioiden kanssa, mutta itseoppinut kuitenkin näin luulee, aika usein vieläpä varsin vankasti.

Monet, (ja huomaa, en sano että kaikki) maahanmuuttokriitikot ovat jotain opetettujen ja itseoppineiden välimaastosta. Usein tietolähteenä on maahanmuuttokriittiset sivustot yms. jotka on tietysti valmiiksi asennoituneet tietyllä tavalla. Niiltä kuuluu tekstiä joka palstalla missä maahanmuutosta keskustellaan, usein jopa sanasta sanaan..
Aivan samoin tapahtuu punavirheiden puolella, propagandaa tunkee niin että sattuu. Samanlaisia, tosin vastakkaisia, raflaavia nimityksiä vastapuolesta, hyvinkin värikästä kielenkäyttöä muutenkin... kaikkea mikä ei todellakaan edistä keskustelua vaan aiheuttaa enemmän pahaa verta ja kahtiajakautumista ihan oman kansankin keskuudessa.

Oikeastaan on hyvin harva näillä palstoilla joka osaa oikeasti keskustella. Se on varsin katoava taito, olen huomannut. Etenkin näin kuumasta perunasta kuin maahanmuutto. Kreikka on toinen vastaava, missä ei realiteeteihin perustuvaa keskustelua tahdo saada aikaan.

Keskustelu on tapa kuunnella, ajatella sanottua ja antaa oma argumentti vastapainoksi. Nämä keskutelut sisältävät noin puolet "kuuntelusta (tässä tapauksessa lukemisesta, ajattelua ei tahdo olla puolin tai toisin sekuntiakaan, ja oma mielipide syljetään kasvoille, usein henkilökohtaisuuksien kera. Viimeksimainittu on muuten iso No No eksustelutaidon osalla..

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Hyvä Jorma Laine. Oikean ja väärän tiedon takuita ei kukaan kenellekään voi mennä antamaan. Tämä jäänee jokaisen tietoa janoavan, tavasta riippumatta, omalle vastuulle.
Kummassakin ryhmässä tiedon imuroinnissa ja sen oivalluksessa on hyvin laaja kirjo oikein ja väärin ymmärtäjiä. Kummassakin kun löytyy briljantteja soveltajia kuin myös onnettomia positiivareita. Kyse onkin siitä, että itseopiskeltu tieto toimii hyvin niinkauan kuin paljastuu, millätavoin se on hankittu. Ja se siinä on säälittävää.

Miellyttävää jatkoa ja onnellisia opitun oivalluksia käytännön elämän sovelluksissa. ;-)

Jorma Laine

On totta, että monet ns. "keskustelijat" käyttävät tietolähteinään vain ja ainoastaan omia mielipiteitää tukevia sivustoja tai yhteisöjä. Ja se on todellakin, kuten sanoit, säälittävää. Monesti kun näillä sivustoilla on tietyllä tavalla markeeraavaa, valikoitua ja jopa valheellista muka-tietoa, joka kuitenkin kuulostaa uskottavalta.. etenkin jos on halua uskoa.

Jollain tasolla näen nämä Uskontoihin rinnastettaviksi sivustoiksi, koska vastakkainen mielipide on valhetta, silmien sulkemista etc. Ja todistusaineisto on vähintäänkin epäluotettavaa ellei valheellista.. Toiset näkee kansainvälisiä salaliittoja joka paikassa, joku toinen uskoo, että pakolaisuus on pakolaismaasta johdettua, tarkoitushakuista toimintaa.. ei näitä voi kuin sääliä. Mutta se on sanottava, että ihmisten peloilla ja epävarmuuksilla pelaaminen on sellaista leikkiä, että antaisin mielelläni jokaiselle vuoden kakun, ihan opiksi. Tällä viittaan äärimmäisen epätodennäköisten kauhuskenaarioiden luojiin, oli asia mikä tahansa. (vaikkapa nyt Muslimien maailman valloitus syntyvyyden kautta..)

Oma tapani on kuunnella väite, hakea ristiviitteet useasta eri lähteestä ja myös mahdollisesti selvittää lähteiden taustat. Ja vasta sitten miettiä, mikähan se mahtaisi totuus olla tässäkin jutussa.
Esimerkkinä mainittakoon vaikka eräs linkkin jossa Amerikkalainen Professori HöpöHöpö (nimi muutettu) kertoi miksi neekerit on perseestä, noh, ei näillä sanoilla, mutta kuitenkin. Pienellä googlauksella paljastui, että Herra Professori olikin Klu klux Klanin suurlohikäärmeen "arvoinen" emäpelle. Se siitä linkin uskottavuudesta.

Mutta näin Minä toimin, ja soisin sitä monelle muullekin. Voisi uskomukset tosin romahdella puolin ja toisinkin.

Onnea Totuuden etsintään.

Simon Wahlroos

Eikö näitä vieraita turvapaikkaturisteja voisi heidän lähtömaidensa turismipoliittisen esimerkin mukaan keskittää omille muusta väestöstä erillisille alueilleen sijoitettaviin viihdekeskuksiin, jotka sisältävät kaikki palvelut ja tarjoavat heille jopa mahdollisuudet tuottaa niitä itsekkin, jolloin he työllistyvät samoin kuin heidän kouluttajat kotimaisittain saisivat töitä? Mikä tarve meillä Suomessa on paikallisten palvella ja sopeuttaa heitä meidän tavallisen kansan keskuuteen? mikseivät he voisi palvella toisiaan? Jos palveluattiutta heille paikallisväestöstä löytyy, niin sitten voisi hakeutua kyseiseen turistirysään töihin. Esimerkiksi saaristolaislomakohteena Ahvenanmaa tms. idyllinen paikka lähellä suvaitsevaista Ruotsia olisi varmasti haluttu sijoituskohde. Rysät sekä Somaliasta troolatut kalatkin löytyisivät varmasti pian rantakaislikosta, samoin kuin kalastajaveneet ja kättä pidemmät kalatusvälineet, joita varmaan he osaavat käyttää kansantaloutemme hyödyksi Suomenlahden kalastussafarilla ;).

Erään maahanmmuuttopoliittisen tutkimuksen mukaan tulijat eivät tietenkään halua asua keskenään paikallisista eristyksissä muusta väestöstä, mutta niin kauan kun veronmaksajamme viime kädessä rahoittaa heidän elinolonsa, niin heiltä ei pitäisi asiaa edes kysyä sen paremmin kuin omilta sosiaalitapauksiltakaan ei kysellä josko he haluaisivat asua Westendissä tai vaikkapa Kauniaisissa. Ghettoutumista emme kuitenkaan voi estää, sillä se on väistämätöntä jos ja kun haalimme tänne kouluttamatonta väkeä tai sellaista joka ei sopeudu kuitenkaan tänne lopullisesti esim. jos tuet lopetettaisiin kokonaan. Sehän on käytännössä edessä siten että nykyisen hallituksen veropolitiikka tekee elämisestä niin kallista, ettei siihen samalla tasolla pysyvillä sosiaalituilla ole varaa. Ei kai sitten myönnetä harkinnanvaraisia tukia vain vieraille sillä kotimainen sosiaalitapaus ei niitä enää käytännössä saa, jos edes asuntoakaan? Itseasiassa moniasunnoton suomaslainen olisi mielissään jos heille olis tarjolla vastaavat vastaanottopalvelut kuin ulkomaaalaisille.

J. Gagarin

Tuosta tuli mieleeni uutinen 80-luvulta. Moskovan USA:n suurlähetystössä oli yksi musta diplomaatti, joka kerran osallistui johonkin Gorbatshovin isännöimään diplomaattikutsuun. Gorbatshov yritti uida hänen liiveihinsä toteamalla, että hänen mielestään USA:ssa pitäisi antaa oma osavaltionsa mustille. Kyseinen amerikkalaisdiplomaatti vastasi siihen, että "minä en kannata apartheid politiikkaa".

Simon Wahlroos

Apartheid politiikka oli muista ominaisuuksista piittaamatta tiukasti ihon värin mukaan segregoiva rotupoliitinen järjestelmä eli eri asia kuin järkevä asutuspolitiikka tai se pienituloisrasismi jossa nykyään vain omillaan hyvin toimeentulevat voivat käytännössä USAssa ja muuallakin valita asuinpaikakseen Beverly Hillsin kaltaisen asuinpaikan ihonväristään riippumatta. Se ei ollut mahdollista Apartheidissa, jossa valkoiset maahanmuuttajat saivat positiivista erityiskohtelua asuttaa haluamiaan alueita viranomaisten avustuksella ja mustia paikallisia syrjittiin maaseuduilta kaupunkiin ghettoutumaan vai sanoisiko lähiöitymään.

USA:ssa käytännössä eri kansanryhmät hakeutuvat kuitenkin sosiaalisista ja turvallisuusyistä ja jopa sosialitoimen puolesta asutetaan suurin piirtein oman etnisyytensä kaltaisille alueille. Juutalaiskorttelit, Chinatownit jne. -mitä näitä nyt onkaan- ovat myös Suomessa peräänkuulutettu toimintamalli ruotsalaiskorttelin muodossa, joten miksei myös voisi olla suomalaiskunnat, somalikorttelit rai saarekkeet? (sillä eräskin somaliäiti ohjeisti opettajan nähden ekaluokkalaisia lapsiaan näin koulun alkaessa valitsemaan leikkikaverinsa omien kaltaisten joukosta). Ja jos ei somalit suvaitse asuttaa Ahvenanmaata niin kyllä se suomalaisille kelpaisi, jos heitä siellä suvaittaisiin.

Sosiaalitapauksien kohdalla pitäisi siis sallia järjen käyttöä edustava asutuspolitiikka rasismiin liittyvien konfliktien välttämiseksi, koska sen kustantaa kansantuloa tuottavat veronmaksajat. Heiltä pitäisi asiaa ennemminkin tiedustella kuin vierailta sosiaalitapauksilta, josko heidän tummaihoinen rotupoliittinen korkeutensa suvaitsee asustella kaltaistensa joukossa vai tarvitsevatko he kenties monikulttuurillista värinää ympärilleen ja uuden auton pihalleen kun on niin ihanan musta.

Asiallinen demokraattinen tiedustelu voisi kätevästi tapahtua veroilmoituksessa, jossa kysyttäisiin; Haluaako veronmaksaja (ihonväristään riippumatta) sijoittaa (tulo- ja kuluttajana maksamiaan) verovaroja maahanmuuttoon 1000€ vuodessa ja mistä maista tulijoita toivotaan tänne tulevan? Vai haluaako veronmaksaja kenties kohdentaa sen toimintatonnin vanhusten hoitoon tai turvakoteihin perheväkivallasta kärsiville naisille ja lapsille yms reumasairaaloihin tai palveluihin, joita lakkautetaan vallitsevassa kurjassa talodellisessa tilanteessamme?

Jos ja kun tummaihoisten maahanmuuttoon meidät kuitenkin pakotetaan verorahat eli työmme hedelmät uhraamaan- (mikä on jo kyseenalaista, jos ei suorastaan euronationalistis-fasistinen rotupolittinen direktiivi, kuten valkoisten muutto aikoinaan (Etelä-)Afrikkaan mustien palveltaviksi), niin sitten voisi edes kysyä: Kannattaako veronmaksajat hajasijoittamista tai kuntaansa sijoitettavia vastaanottokeskuksia? Sen jälkeen voisi sijoittaa heidät kaikki sitten niille alueille, missä kannatus monikulttuurisuudelle on suurinta. Sen jälkeen onkin mielenkiintoista havaita ẃhite flight ilmiötä kyseisellä alueella, mikä johtuu -ei rasismista- vaan sovittamattomista kulttuurieroista joiden pakollinen yhteensovittaminen on jo verrattavissa siihen että vaadittaisiin kadulta ansioitumattomille vähäosaisille kuokkavieraille oikeus päästä mukaan linnan juhliin tai asustella Westendissä vai onko se vain mustien rotupoliittinen etuoikeusm päättää asuinalueensa paikallisilta asiaa kysymättä? Rodullisesta "eriarvoisuudesta" ei siis päästä eroon kuitenkaan koska olemme kaikki aikojen saatossa sopeutuneet ilmastoomme, eikä sen tunnustaminen ole rasismia. Eriarvoisuus siis johtuu joko keinotekoisesta mustia suosivasta uusaprtheid politiikasta tai luonnon sanelemasta arvomaailmastamme jossa paikallista rotua edustava kansanryhmä on biologisesti arvokkaampi koska se on sopeutuneempi tuottamaan kansantaloudellemme enemmän arvoa työlläännäissä olosuhteissa, kun taas toinen on ns. vähemmän arvokas toimettomuuttaan, jonka takia se ghettoutuu ja kurjistuu. Tämä arvomaailma johtuu siitä. että pohjoisen sijaintimme takia vaaleammat ihmiset ovat tottuneet tekemään enemmän töitä selvitäkseen hengissä älykkyyttä vaativammissa luonnonolosuhteissa. Mustan miehen ei ole tarvinnut eteläm lämmössä perinteisesti kehittää älyään ja raataa samalla tavalla. Siksi kulttuurierot konkretisoituvat rasismina, eritoten silloin, kun toista keinotekoisesti siirretään maanosasta toiseen ja sitten suositaan paikallisten kustannuksella, kuten Etelä-Afrikassakin aikoinaan.

Simon Wahlroos

Hyvä kansanedustaja Packalen,

Toivottavasti suot anteeksi runsaan kommenttitulvani, sillä olen kovin mielissäni ajatuksesta kutsua kyseinen somalialainen johtajatyyppi eduskuntaan, sillä oletan että hän on tervehenkinen afrikkalainen, joka ymmärtää että selviytyäkseen kansakunnan on puolustetava etujaan ja naisrauhaansa. Olen ehdottomasti samaa mieltä että rasistinen rotusorto on tuomittava kaikkialla kadotukseen. Somaleilla on oikeasti mahdollisuus auttaa meitä siinä halutessaan antaa Suomen kansalle kehitysapua, sillä heillä on parhaimmassa tapauksessa se meiltä puuttuva tietotaito ja ne keinot hallussaan, joilla kansalaisiamme voitaisiin suojella paremmin näiltä kolonialisoivilta globalisteilta, jotka ovat troolanneet heidän vesistään kalat ja ovat paraikaa "troolaamassa" meidänkin "kaloja" elipohjoisen sijainnin takia haavoittuvaisen kansamme hyvinvointia omiin taskuihinsa. Pahimmassa tapauksessa he käyttävät taloudelliseksi hyödykseen tietämättömiä somalialaisia köyhdyttääkseen meidät kehitysmaaksi sekä suorittaakseen hitaan etnisen puhdistuksen maaamme paikallisväestölle, käyttäen myös hyväksi hyväuskoista poliittista eliittiämme, joka antaa sen tapahtua, vaikka se on täysin luonnotonta, että tänne pohjolaan pamahtaa yhtäkkiä paikalle näin paljon somaleja. Se on kuitenkin mahdollista vain siksi että heitä rahoitetaan globalistien EU tuilla ja alunpoerin meille suunnitellun kansaneläkejärjestelmämme toimesta. Muistettakoon ettei ei ole olemassa ns. ilmaista lounasta, joka tarkoitta sitä että toiset hyötyvät voidessaan sysätä moniongelmaisia sotalapsia harteillemme. Eivätkä he oikeasti täällä viihtyisi jos ei tukia heruisi, kuten eivät viihtyneet Venäjälläkään. Sen tiedän varmasti koska itse viihdyi hyvin kunnes paluumuutin Keniasta, koska täällä opiskelu ja elämä on ilmaista. Sellaista ei ole juuri missään muualla maailmassa ja meidän kaikkien tulisi puolustaa sitä sekä olla kiitollisia.

Toivottavasti somalialaiset ymmärtävät että me Suomessa olemme kovan työmme ansiosta rikkaalta näyttävä köyhä kansakunta, joka toimii kuplettitaloutta pyörittävien globalistien velkarahoituksella, kuten monet afrikkalaiset maat ovat tehneet. Valitettavasti heidän johtajat ovat sen takia tuhonneet kansansa eliolot koska he ovat jakaneet vähemmän kansalaisilleen sitä kuplettirahaa, jonka he ovat saaneet palkaksi siitä että ovat riistäneet kansalaistensa maita ja luonnonvaroja. Luulisi jo näillä Afrikkaa kokeneen tiedoillani muidenkin ymmärtävän tämän paremmin kuin nämä meidän muka-suvaitsevaiset eliitin edustajat jotka antavat pyöritellä Suomi-neitoa miten sattuu.

Kiitämme luojaamme siitä että on vihdoinkin saatu kansanedustajaksi poliisi, joka tarkkailee ympäristöään perusuomalaisella ymmärryksellä, joka haluaa suojella kansalaisiaan velkakuplettirahan orjuudelta ja riistolta. toivottavasti pystymme myös auttamaan somalialaisia vapauttamaan itsensä sen rapauttavilta vaikutuksilta. Itsenäisyyspuolueen edustajana kannatan arvoliberaalia perussuomalaisuutta, joka on aidosti suvaitsevainen, mutta joku roti pitää olla ettei vieraita psyykata poliittiseksi pelinappulaksi hyppimään paikallisten etuja ja järjestystä puolustavien perusuomalaisten silmille.

Kunnioittavasti YTM. Simon Wahlroos

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset