TomPackalen

PS 20,3%, SDP 17,7%, kokoomus 16,9%

Huomenna on vaalien superjännittävä finaali. Vilkkaasta ennakkoäänestyksestä huolimatta äänistä on antamatta vielä yli puolet. Ne ratkaisevat, mihin suuntaan Suomea lähdetään rakentamaan ja millaisen tulevaisuuden maamme saa.

Iso kamppailu käydään perussuomalaisten ja SDP:n välillä. Kokoomus on jäänyt kärkikaksikosta mutta säilyttää kolmannen sijansa.

Viime viikkoina on käynyt selväksi, että yli 20 prosentin kannatukseen voi nousta vain PS. Demareille on hankala povata edes 19 prosenttia äänistä. Puolueen kannatuskäyrä on laskeva, eikä Antti Rinne ole menestynyt vaaliväittelyissä.

Perussuomalaiset sen sijaan hyötyvät väittelyistä ja muusta vaalijournalismista. Eräiden toimittajien ja joidenkin ehdokkaiden Jussi Halla-ahoon kohdistama kiusa kääntyy heitä itseään vastaan. Vaalikentillä kuulee kansan äänen. Jopa sellaiset, jotka eivät meitä äänestä, kokevat tulleensa yleisönä aliarvioiduiksi.

SDP:n ja perussuomalaisten mittelössä on isot panokset. Jos Rinne pääsisi rakentamaan hallitusta, mukana olisivat demareiden lisäksi vihreät, vasemmistoliitto, kokoomus ja ehkä RKP. Ainoa liima tällä vajaalla sixpackillä on rajat auki -maahanmuuttopolitiikka ja yleinen sinisilmäisyys ja ääriliberalismi.

Talouspolitiikassa Rinteen vetämä hallitus olisi täysi katastrofi. Kokoomuksen talouslinja on todella kaukana SDP:n linjasta ja vasemmistoliiton talousajattelun täysi vastakohta. Demarit ei voi päästää vasemmistoliittoa oppositioon, jos se on itse hallituksessa, sillä se pelkää kannatuksen vuotoa. Kokoomus puolestaan tarvitsee RKP:n kainalosauvaukseen, jottei itse joudu vassareiden jyräämäksi.

Melkoista soppaa siis pukkaa, jos SDP voittaa vaalit. Saman makuista monenkirjavaa litkua kuin karmaisevasta aidosta vuoden 2011 sixpackistä.

Jos perussuomalaiset nousee voittoon, hallituksen kokoonpano lienee PS, kokoomus, keskusta ja KD. Luvassa on järkipolitiikkaa Halla-ahon johdolla ja aito yritys korjata tämän maan ongelmat faktoihin nojaten. Suomen tilanteen korjaaminen ei ole rakettitiedettä, mutta sen se vaatii, että ongelmat ensin tunnistetaan ja sen perään tunnustetaan rehellisesti.

Helsinkiläisenä yksi tunnistamista ja tunnustamista kaipaava ongelma löytyy maahanmuutosta. Nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla Helsinkiin tulee vuoteen 2035 mennessä kaupungin tuoreen arvion mukaan 100 000 uutta maahanmuuttajaa. Kaavoituksen tarpeen kannalta se tarkoittaa kahta Malmin lentokenttää ja kahta Jakomäkeä. Pelkästään maahanmuuttajille.

Vaikka tilaa jostain löytyisi, rajat auki -politiikalla on helsinkiläisille myös hintalappu. Jos rakentamisen ja uusien helsinkiläisten ylläpidon kustannuksista esimerkiksi 70 prosenttia kaatuu yhteiskunnan vastuulle, summa on todella suuri.

Päälle tulee vielä sosiaalisia ongelmia ja turvattomuutta, joista osaa ei voi korjata rahalla.

Toimin poliisina siihen aikaan, kun toistaiseksi viimeisen kerran Helsingin poliisivankilassa oli enemmän kantasuomalaisia kuin ulkomaalaistaustaisia asiakkaita. Tämä tapahtui joskus 2000-luvun alkupuolella. Tällä hetkellä suurin poliisivankilan asiakasryhmä ovat Irakista tulleet.

Seiska-lehti julkaisi hiljattain jutun, jossa oli käyty läpi raiskauksiin liittyvät tämän vuoden pakkokeinot Helsingin käräjäoikeudessa. Jutusta kävi ilmi, että jokaisella vangittavaksi tai matkustuskieltoon vaaditulla rikoksesta epäillyllä oli ulkomaalainen nimi. Yhtä itäeurooppalaista ja yhtä ruotsalaista nimeä lukuun ottamatta nimet viittasivat Lähi-itään.

Haluammeko oikeasti tätä? Sinä päätät.
Haittamaahanmuutto ja siitä yhteiskunnalle aiheutuvat ongelmat eivät olleet ainoa syy, miksi hakin poliisista eduskuntaan vuonna 2011, mutta suurin syy ne olivat. Nyt on oikeasti mahdollisuus korjata mitä korjattavissa on, ja voimme välttää Ruotsin kohtalon.

Tom Packalen 107 Perussuomalaiset Helsinki


https://m.youtube.com/watch?v=TzyulKixbGc

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Helsinkiläisten poliitikkojen kannattaa ihan varmasti tehdä opintomatka Tukholmaan. Matka maksaa itsensä taatusti.

Tukholmaa piinaa saatanallinen asuntopula. Eri yhdistysten asuntojonot ovat nyt jo yli 25 vuotta ( jonotuksen ohi pääsevät toki asuntoa vailla olevat maahantulijat monine vaimoineen. Jokaiselle vaimolle myös haetaan omaa asuntoa ) Yksityisten pyytämät vuokrat ovat kohtalaisen korkeat.

Asuntotuotantoa on alueella lisätty merkittävästi, mutta asunto-ongelma ei lähivuosina poistu, koska Tukholma vetää väkeä maakunnista enemmän kuin asuntojen uustuotanto kattaa.

Samansuuntainen tilanne on mm ssa Uppsalassa, Malmössä, Örebrossa, Göteborgissa.

Paikallisia vituttaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Samoin ajattelen Halla-ahon hallituksen kokoonpanosta, mutta ottaisin siihen siniset mukaan, jos saavat jonkun edustajan läpi. Vaikkapa KD:n luokkaa...Ja voihan olla, että sinisten tuella vahvistuu oikeistoenemmistö eduskuntaan...No käydään nyt kuitenkin vaalit ensin...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sinisistä voisi ottaa Niinistön joka voisi jatkaa nykyistä pestiä.
On hoitanut hommansa niin kuin se pitääkin hoitaa, maan etu edellä.
Tuskin kuitenkaan käy koska loikkasi.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Ongelman tässä muodostaa se, että kukaan sinisistä ei tule todennäköisesti valituksi eduskuntaan.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Tom. Oli mahtavan hyvä kirjoitus. Siunausta sinulle ja rakkaillesi, Lasse.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Lasse, sinulla on vastaamaton kysymys Toimi Kankaanniemen blogitekstissä, ks.

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Vastaahan.

Käyttäjän JanneSutela kuva
Janne Sutela

Antti Rinne ja demarit taisivat kääntää takkiaan jo ennen vaaleja.

Lukekaas:

http://jannesutela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274236...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ymmärtäähän sen, että harmittaa, kun ei tuollakaan vaalituloksella pääsisi hallitukseen.

Omassa haavemaailmassa tietysti persut sitä toivovat, mutta olette puheillanne ajaneet itsenne nurkkaan.

Ei lähde Orpo, kokooomus on Suomen eurooppamyönteisin puolue, ja uuden ilmastopolitiikan kannattaja,

Tai no jos persut tekevät taas kerran Soinit, että saa hillopolppapaikan niin, ehkä sitten.

Kannattaa muistaa, että persut tarvitsevat sekä kokoomuksen ja keskustan ja vielä kristilliset, jotta saisivat enemmistön.

Ei tuu tapahtumaan, oppositio kutsuu.

Vasemmisto, vihreät ja rkp ei lähde tuohon ikinä, joten Rinne muodostaa seuraavan hallituksen persujen kannatuksesta riippumatta.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Olen kuullut ns sisäpiiritietoa "Prognooseista" jotka toteutuessaan merkitsee sitä, ettei Rinteen , Orpon ja Sipilän naamat loista vaali- iltana...
Eino Poutiainen selätti "Prognoosit " ja naamat venähti, näi käy melko todennäköisesti sunnuntainakin..

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

TP: "Helsinkiläisenä yksi tunnistamista ja tunnustamista kaipaava ongelma löytyy maahanmuutosta."

Löytyihän se pointti. Se yksi pointti. Tiedoksesi: vuoden 2015 jälkeen Suomesta turvapaikkaa hakevien määrä on pudonnut vuotta 2015 edeltävälle tasolle ja kuluneina muutamana vuotena suuri osa turvapaikkahakemuksista on uusintahakemuksia ihmisiltä, jotka jo ovat maassa ja saapuneet lähinnä 2015-2016.

Tässä mielessä puhut perin myöhäsyntyisesti. Suuri hakijatulva tuli ja meni. Nyt eletään tasaista normivaihetta.

Mitä prosentteihin tulee, SDP vie ykkössijan ja PS nousee kakkoseksi. Se merkitsee Antti Rinteen ja SDP:n johtamia hallitusneuvotteluita. Ideologiset erot SDP:n ja PS:n välillä näyttävät suurilta, mutta jos niiden yli päästään, PS voi olla mukana hallitusvastuussa. Sinähän saatat silloin periaatteessa nousta vaikka sisäministeriksi.

Kokoomus ja Keskusta kokevat tappion. Kokoomuksen tie on ideologiansa vuoksi selvä: oppositioon. Keskustan kentässä on paljon tyytymättömyyttä puheenjohtajansa kovaan oikeistolaisuuteen, mitä tulee talouteen, sosiaaliasioihin ja valtion johtamiseen yrityksenä. SDP ja Keskusta tulevat hakemaan yhteistyötä. PS tai Keskusta on SDP:n kanssa se toinen suuri.

SDP: n. 19%
PS: n. 17%
Kokoomus: n. 16%
Keskusta: n. 14%
Vihreät: n. 12%
Vasemmisto: n. 10%

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näiden lukujen lisäksi Maahanmuuttovirasto teki 2 700 kansainvälistä suojelua saaneiden turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämistä koskevaa päätöstä. Montaako perheenjäsentä tämä koskee en tiedä. IL 13.4.2018.

Eli pelkästään pakolaisperusteella maahan tuli siis reippaat 5 000 vuonna 2018.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset