TomPackalen

Iso kiitos Malmin ystäville ja eräälle keskustalaiselle

Aika harvoin on syytä kiitellä keskustalaisia helsinkiläisten asioiden hoidosta. Nyt on. Toimitusministeriön ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) teki oikein, kun poliittisesta paineesta ja heikentyneestä asemastaan huolimatta palautti Malmin lentoaseman suojeluasian uuteen viranomaiskäsittelyyn.

 

Kuten olen aiemmin useammin todennut, Malmin lentoasema on tärkeä ilmailuharrastajille, kulttuurihistoriallisesti arvokas, ja alue, jota kannattaa kehittää Suomen Piilaakson suuntaan. Tulevaisuuden teknologia, miehittämättömät lennokit ja robotisaation mahdollisuudet ilmailuteknologiassa tarvitsevat infrastruktuuria ja osaamispohjaa, jotka Malmin lentokentällä on. Kenttää ei missään nimessä saa tuhota.

 

Media ehti jo kysyä, onko ministeriön ratkaisun taustalla Tiilikaisen likainen vaalitemppu. Mielestäni kysymys on vähän kummallinen. Ministeriön tehtävä on valvoa, ovatko ELY-keskusten päätökset lainmukaisia. Nyt ministeriö katsoi, että asia on paras käsitellä uudestaan. Ministeriö toimi vastuullisesti, sillä Malmin lentoaseman voi tuhota vain kerran. Likaista poliittista peliä sen sijaan taitaa löytyä Malmin tuhottavaksi määränneestä päätöksenteosta.

 

Vihervasemmisto on vuosia kuulutellut kulttuuriarvojen perään ja vaatinut rahaa aika värikkäisiinkin hankkeisiin. Kansainväliset asiantuntijat ovat luokitelleet Helsinki-Malmin lentokentän ainutlaatuiseksi kulttuuriperintökohteeksi, joka on Euroopan parhaiten säilynyt liikenneilmailun alkuajoilta asti edelleen alkuperäiskäytössä oleva kenttä. Helsingin valtuustossa tämä ei liikuttanut vihervasemmistoa eikä Kokoomusta. Se ei myöskään kuunnellut Uudenmaan asukkaita, jotka gallupien mukaan vastustivat kentän tuhoamista.

 

Onneksi Malmin ystävät ovat jatkaneet sitkeästi toimintaa kentän pelastamiseksi. Heidän valituksensa ansiosta Malmi näyttää sittenkin säilyvän. He ansaitsevat todella ison kiitoksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset