TomPackalen

Jos Suomessa olisi kuolemanrangaistus

Tällä viikolla yleisön tietoon tulleet pedofiliauutiset ovat olleet sitä luokkaa, että jopa lukeminen on tehnyt tiukkaa. Oli silti pakko lukea. Kun Suomessa joillekin lapsille tapahtuu noin pahoja asioita, me aikuiset emme voi sulkea niiltä silmiämme. En tiedä, mitä sanoisin uhreille, jos siihen tarjoutuisi mahdollisuus. He ovat joutuneet kokemaan jotain sellaista, mitä en voi käsittää. Suomessa ei ole kuolemanrangaistusta, ja hyvä ehkä niin. Mutta mikä sitten olisi sopiva seuraamus aikuisille, jotka huumaavat ja raiskaavat lapsia, kuvaavat heitä ja levittävät kuvamateriaalia eteenpäin? Uhreille seuraus on elinikäinen. Mielestäni myös tekijät ansaitsevat elinkautisen. Kastraatio, edes kemiallinen, olisi myös paikallaan.

Elinkautisen tuomitseminen on nykylain mukaan mahdotonta seksuaalirikoksissa. Ja vaikka se olisikin mahdollista, tuomioistuin ehkä keksisi, jos sillä olisi harkintavaraa, että vähemmälläkin voi päästää. Olen vahvasti sitä mieltä, että törkeimpien seksuaalirikosten rangaistusasteikkoja on syytä kiristää tuntuvasti. Minusta ei välttämättä olisi edes tutkimaan nyt paljastuneen pedofiliaringin kaltaista juttua. Tutkinnassa olisi kuitenkin suotavaa pitää tunteet erillään viranhoidosta. Nostan hattua poliiseille, jotka näitä paljastavat ja selvittävät.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Aikanaan jokin lehti teki kyselyhaastattelun, jossa kyseli kansanedustajilta tulisiko Suomessakin rangaistuskäytäntöön ottaa kuoleman rangaistus?
- Muistaakseni vajaa kymmenen vastanneista oli sitä mieltä, että kaikkein rankinpiin rikoksiin ja niiden uusijoille tulisi harkita.

- Myönteisesti suhtautuneet olivat kaikki kurin ja järjestyksen puolueista,
kokoomuksesta ja perussuomalaisista (Soinin).

...Luulen, että minulla on juttu tallessa, joten kerron myöhemmin nimet ja perustelut.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos voitaisiin varmistaa se, että nämä veitikat kärsisivät edes täysimääräisenä sen rangaistuksen, jonka käräjä-, hovi- ja viimein korkein oikeus heille langettaa, eivätkä he istuisi ensikertalaisina vain puolta siitä, eli tässä tapauksessa ehkä noin viisi vuotta.

Ensimmäinen kertahan oli se ensimmäinen uhri. Paljonkos uhreja oli kaikkiaan?

Monissa läntisissä sivistysmaissa tekijä saa rangaistuksen per uhri. Näin ollen rangaistuksen puolittuminenkin tarkoittaa käytännössä pahimmillaan satojen vuosien tuomiota.

Harri Happari

suomessa vankilapäivä maksaa niin paljon, ettei paatuneintakaan rikollista ole varaa istuttaa vankilassa loputtomiin. Toisaalta jokainen tietää ne ongelmat, jotka liittyvät kuolemantuomioon. Ehkä voitaisiin miettiä vankilapalveluiden ostamista vaikkapa venäjältä? Rangaistuksen peloitekin voisi olla hiukan suurempi kuin nyt :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Näin ollen rangaistuksen puolittuminenkin tarkoittaa käytännössä pahimmillaan satojen vuosien tuomiota."

Missä läntisessä sivistysmaassa on tällaisia rangaistuksia? Siis sivistysmaassa, eli USA ei kelpaa vastaukseksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jopa on persuli syvissä pohjamujuissa haalimassa kannatustaan.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Onko syytä olla huolissaan, että häiritään pohjamujussa talvehtivia sammakkoeläimiä, joista luonnonsuojelulain perusteella on rauhoitettu rupikonna (Bufo bufo), rupilisko (Triturus cristatus), sammakko (Rana temporaria), vesilisko (Triturus vulgaris) ja viitasammakko (Rana arvalis)?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En usko noiden vekkulien vipeltäjien todellakaan viihtyvän samoissa mujuissa persuleiden kanssa joten huolissaan kannattaa olla ja kovasti.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Jos kuolemanrangaistuksella olisi pelotevaikutus, ei valtiovallan tarvitsisi teloittaa kuin yksi ihminen.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Kuolemantuomio vähentää rikoksen uusimista. ;-)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kuolemantuomio ei tutkitusti ainoastaan lisää vaan myös raaistaa rikollisuutta.
Samoin käy näiden samojen piirien usein ehdottamien häpärangaistusten kanssa.

Erityisesti tämän tapaisissa seksuaalirikoksissa molemmat vaikutukset perustuvat samaan psyykkiseen mekanismiin.

Sen sijaan aikuisiin kohdistuvassa seksuaalisessa häirinnässä, seksiin painostamisessa ja hyväksikäytössä
rangaistuksella varmasti on estävä vaikutus.
Perustuuhan noissa tapauksissa hyväksikäyttö jne usein nimenomaan statuksen tavoitteluun , erityisesti muiden miesten silmissä.
Kun "kovan panomiehen" ja ihailtavan sovinistin sijaan päätyykin tympeäksi reppanaksi , ehkä valitsee toisenlaisia pätemisen tapoja miehenä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kuolemanrangaistusta ei tarvita, riittää kun nämä veijarit lusivat yleisellä osastolla. Yhtä turvassa kuin heidän uhrinsakin.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Oletko tehnyt asiasta lakialoitetta kuluneella eduskuntakaudella?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Packalenin kannattaisi pyrkiä Eduskuntaan, joka Suomessa lait laatii, jos kerran on huolissaan lakien huonoudesta.

Oikeuslaitoksen toimintaa ja lain tulkintaa Eduskunta ei ainakaan nykyisen yhteiskuntajärjestyksen mukaan pysty säätelemään vai tarkoittaako Packalen että oikeusistuimien täytyisi olla suorassa Eduskunnan määräysvallassa?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Tom. Pidin. Kirjoituksesi oli eritäin tärkeä. Otan muistimme virkistykseksi, vanhalta hyvältä ajalta kirjoituksen, kuinka vakavasta rikoksesta on kyse. Kirja: Askele askeleelta, K.J.Gumm. Oy. v.1960. Viettelijän osa; Omituisimpia hautamuistomerkkejä lienee myllynkivi. Sellainen, melkoisen iso, on eräällä maamme hautausmaalla lappeelleen asetettuna. Kerrotaan, että muuan mies vietteli melkein vielä lapsen iässä olevan tytön, kuoli pian sen jälkeen ja sai haudalleen myllynkiven. Hautamuistomerkki tuo mieleen Jeesuksen sanat: >>Joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.>> Rikosta on pidetty niin synkkänä, että kiveen ei edes ole vainajan nimeä merkitty. Näin on kivestä tullut, kuin kaikkien tämän vainajan osaveljien tuomion julistaja. Mitäs meidän haudallemme? Olisikohan risti liian arvokas? Mutta kuitenkin: Se kertoisi ainoasta toivostamme, vaikka myllynkivi onkin ainoa ansaitsemamme. >>Kuoleman hetkellä ja viimeisellä tuomiolla, auta meitä, laupias Herra Jumala.>> KR,v.-38, Matt. 18: 1- 10. v. 1961 Virsi 122. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Tämä raiskaajien, ihmiskauppiaiden ja pedofiilien "rinki" on iso ja kansaninvälinen, MUTTA mitä sanot mm. erii maiden katolisissa kirkoissa, katolisten pappien ja ylempienkin vuosikymmeniä harjoittamasta, LAAJASTA lasten ja nuorten hyväksikäytöistä? -Mistä läytyisi niin paljon "myllynkiviä...?!"

- Eikä esim. meidän vanhoillislestadiolaisillakaan ole puhtaat paperit ja rikosrekisterit hyväksikäyttöjen suhteen ja olihan "ringin" suomalainen päämies mm. kirkon ja seurakunnan miehiä-mm. rippikoulujen turva-ja jkärjestysvahti?!
...Melkoinen lasten "turva-aikuinen?!"

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Seppo; "Melkoinen lasten turva-aikuinen." Olen epätietoinen, tarkoititko nuo sanat sanojalle, Jeesukselle,vai minulle. Meidät ja lapset Luonut, osaa arvioida mikä meille on parempi. Me, emme useinkaan sitä osaa omallakohdalla tehdä. Siunausta sinulle ja rakkaillesi, Lasse.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Hietasen uskomusten mukaan nuo lasten hyväksikäyttäjätkin lienevät Jahwen luomuksia ja hän on tiennyt mitä on parasta. Niinoikein, amen ja hallelujaa vaan Hietasellekin. Mutta jos ei "sattuneesta syystä" kuitenkaan hänen siunauksiaan, jookosta?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #21

Hei Kiitos Jorma. Oikein kiva, kun kommentoit. Hietasen uskomusten mukaan... Kiitos, kyllä: Taivaan Isä on heidät, niinkuin meidätkin, Jorma luonut. Meidät syntiset ihmiset, vaan perkele saa välillä puhumaan, kirjoittamaan ja tekemään omia kauheuksiaan. Sentähdenhä Jeesus Rakkaudessaan tuli tänne. Sinun Rakas Jorma ja minun tähden. Siunausta sinulle ja rakkaillesi, Lasse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset