TomPackalen

Työperäinen maahanmuutto pitää sallia vain huippuosaajille

 

 

     En aio tässä kirjoituksessa käsitellä turvapaikanhakijoiden ja paperittomien kansalaisten turvallisuudelle rikosten kautta aiheuttamaa haittaa. Keskityn siihen, miten yletön monikulttuurisuuden ihannointi ja ”Immigrants Welcome” -politiikka rapauttaa yhteiskunnan talouden perusteita.

 

     Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi maanantaina pysäyttävän raportin, jossa oli ensimmäistä kertaa ilman kiihkoilua laskettu 20–24-vuotiaina Irakista tai Somaliasta Suomeen muuttaneiden hinta yhteiskunnalle. Hintalappu on uskomaton. Yksi irakilainen maksaa Suomelle elämänsä aikana keskimäärin 700 000 euroa ja somalialainen liki miljoonan. 

 

     Hinta nousee, jos maahantulija saa lapsia. Kokonainen perhe voi rokottaa veronmaksajia miljoonilla. Tuhat nuorta somalialaista maksaa miljardin.

 

     Ylen verolaskurin mukaan 3000 euron kuukausipalkkaa saava maksaa vuodessa veroja noin 10 000 euroa. Arvonlisä- ja valmisteverojen osuus mukaan luettuna veropotti on noin 15 000 euroa. Yksi irakilainen vie keskituloisen suomalaisen verot yli 46 vuoden ajalta. Yhden somalialaisen maahanmuuttajan ylläpidon eteen suomalainen saa painaa töitä ja maksaa kiltisti veronsa noin 65 vuotta. Mainittakoon, että työuran mediaanipituus Suomessa taitaa edelleen olla alle 40 vuotta.

 

     Maahanmuutosta puhuttaessa väitetään usein, että Suomi tarvitsee sitä, koska väestö ikääntyy, syntyvyys on alhaista ja veropohja rapautuu. Kokoomuksen Juhana Vartiainen on ollut erityisen innokas poistamaan saatavuusharkintaa. Häntä kompataan vahvasti punavihreästä blokista, koska samalla ovenavauksella voidaan toivottaa kaikki tulijat tervetulleiksi.

 

     Asia ei kuitenkaan toimi näin. Suomi ei tarvitse käytännössä mitään muuta ulkomaista työvoimaa kuin todella korkeasti koulutettuja huippuosaajia. Saatavuusharkinnan poistaminen ja Vartiaisen ja punavihreiden viitoittama tie johtaa edelleen kasvaviin maahanmuuttokustannuksiin sekä kaksiin työmarkkinoihin. Ensimmäiseen meillä ei aikuisten oikeasti ole varaa ja toista emme tarvitse. Aika harva taitaa haluta kumpaakaan.

 

     Robotit vähentävät ihmistyön tarvetta tuota pikaa ja samalla muuttavat sen luonnetta. Tekoälyn on ennustettu vuodesta 2020 alkaen synnyttävän enemmän työpaikkoja kuin se tuhoaa. Meidän kannattaa kouluttaa ihmisiämme tähän murrokseen. Suomen koulutus on korkealuokkaista, vielä. Jos verorahoistamme yhä suurempi osa menee maahanmuuttajien elinkustannuksiin Suomessa, koulutuskin on vaarassa. 

 

     Hölmöilyn ja oman pesän pilaamisen on korkea aika loppua. Nykymenolla muiden kuin suomea tai ruotsia puhuvien helsinkiläisten määrää tuplaantuu vuoteen 2035 mennessä. Voi olla, ettei suomalaiselle rakennusmiehelle ole silloin enää töitä, ellei hän suostu hommiin samalla rahalla kuin Vartiaisen Suomeen kutsuma halpatyövoima. Siinä sitten sadatellaan rakentamisen laatua ja muistellaan kaiholla vuoden 2019 kepeää verotusta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Mainittakoon, että työuran mediaanipituus Suomessa taitaa edelleen olla alle 40 vuotta."

Jes, mediaani tulee ensi vuonna täyteen ja vielä on työvuosia jäljellä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Soinin Timppa haluaa ainakin aikanaan filippiiniläisiä hoivaneitosia....?!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset