TomPackalen

Ei asiaa Suomeen: Isis-terroristien pahat teot tutkittava Irakissa

 

 

Irakiin ja Syyriaan Suomesta lähteneet taistelijat ovat edelleen suuri uhka. Tämä uhka pitää torjua määrätietoisesti ja päättäväisesti, jotta vierastaistelijat eivät pääse takaisin Suomeen aiheuttamaan kärsimystä. Lisäksi heidän veronmaksajille aiheuttamansa kustannukset täytyy minimoida.

 

Suomesta on lähtenyt Isisin ja muiden järjestöjen riveihin arviolta 80 ihmistä. Heistä parikymmentä on kuollut ja suunnilleen saman verran on palannut takaisin. Nyt esimerkiksi Saksa ja Iso-Britannia ovat ilmoittaneet, etteivät ne ota takaisin vierastaistelijoita, vaikka nämä haluaisivat palata.

 

Haluaisin kysyä hallitukselta, aikooko Suomikin tiukentaa linjaansa terroristen suhteen. Sekin kiinnostaa, miksi Suomi ei ota vierastaistelijoilta kansalaisuutta suoraan pois. Tuli vastauksia tai ei, palaute kansalta on joka tapauksessa tulossa kevään vaaleissa.

 

Mikä Suomen nykylinja sitten on? Suomi ohjaa paluuta haluavat vierastaistelijansa suurlähetystöön Turkin Ankaraan saamaan konsulipalveluja eli pyytämään apua paluussa Suomeen. Suomessa sitten arvioidaan, mitä muita Suomen palveluita palaaja tarvitsee ja onko hän mahdollisesti syyllistynyt rikoksiin terrorismiretkellään. Tervetuloa siis takaisin kotiin pojat.

 

 Minä pidän jokaista Irakiin ja Syyriaan Isisin riveihin matkustanutta lähtökohtaisesti terroristina, vaikka tietenkin he kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. Isisin terroristit ovat murhanneet, raiskanneet, orjuuttaneet ja kiduttaneet ihmisiä. Järjestö sitouttaa jäsenensä niin, että hirveydet tehdään yhdessä. Tässä valossa on käytännössä mahdotonta selvitä terrorismiretkeltä tekemättä törkeitä rikoksia.

 

Sisäministeri Kai Mykkänen viestitti, että Suomi ja muuta Pohjoismaat kannattavat Isisin riveissä taistelleiden tuomitsemista kansainvälisessä tuomioistuimessa. Ajatus on osin oikeansuuntainen.

 

Jos Suomi alkaisi tutkia kansalaistensa Irakissa ja Syyriassa tekemiksi epäiltyjä rikoksia Suomesta käsin, se olisi sekä tehotonta että kallista. Suomen poliisin on lähes mahdotonta tutkia alueella tapahtuneita rikoksia. Lisäksi Suomella on jo kokemusta tapauksesta, jossa keskusrikospoliisi selvitti täällä asuvan miehen osuuden Ruandan kansanmurhaan. Tutkinta ja oikeudenkäynti maksoivat viisi miljoonaa euroa. Isis-terroristien tutkinnat maksaisivat saman matematiikan mukaan yhteensä jopa sata miljoonaa euroa.

 

Isis-terroristeja ei pitäisi päästää lähellekään Suomea. Heidän tekonsa on paras tutkia ja tuomita siellä, missä ne on tehty. Tässä tapauksessa sopiva foorumi voisi olla Irakissa, sillä Syyrian tilanne on yhä liian sekaisin. Suomi voisi osallistua hankkeeseen lähettämällä Irakiin asiantuntija-apua ja tukea taloudellisesti sekä tutkintaa että vankiloiden ylläpitoa. 

 

Jos ja kun terroristi olisi rikoksensa sovittanut, hän voisi jatkaa elämäänsä Irakissa tai Syyriassa. Suomeen hänellä ei olisi enää siteitä eikä asiaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä olisi laillinen peruste maahatulon epäämiselle, jos kyse on Suomen kansalaisesta?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Työministerin kannanotot kuvaavat hyvin KOKO nykyhallituksen puheita mm.perustuslakitalebaneista ja kaikenmaailman dosenteista, jotka kritisoivat ja jarruttavat vain tolkun miesten toimia ja päätöksiä, joihin ei turhaan EU-herroiltakaan tarvitse mitään kysellä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Juuri noiden tuuliviirien takia perustuslain muutokset on tehty hankaliksi ja hitaiksi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Varmaan sama, jolla esimerkiksi Irak kieltäytyy vastaanottamasta Suomen lähettämiä omia kansalaisiaan. Enemmän laillista olisi kyllä vain todeta, että henkilö on menettänyt Suomen kansalaisuuden sillä perusteella, että hän on käytännössä ryhtynyt toisen maan kansalaiseksi ja osallistunut Suomea vastaan kohdistuvaan terroristiseen toimintaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En tunne Irakin lainsäädäntöä sitäkään vähää, mitä Suomen. Arvelisin kuitenkin että kyse on kahdesta tyystin eri asiasta. Irak arvatenkin katsoo että yksilöllä on vapaus valita palaaako hän kotimaahansa. Packalén et consortes näyttäisi esittävän, että kansalaisen kotimaahan paluu estettäisiin. Siitä olen kuitenkin täysin varma, että Irakin viranomaisten toimintaa ei ohjaa Suomen laki.

Jotta voitaisiin tulkita jonkun vaihtaneen kansalaisuutta, pitäisi kai ensin tunnustaa ISIS:n julistama kalifaatti valtioksi?

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Poistetaan kansalaisuus kaksoiskansalaisilta. Nämä murhaajat ja raiskaajat tulee tuomita tekopaikan foorumin mukaan siellä missä teot on tehtykin, heidän lakiensa mukaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En varsinaisesti kysynyt mitä esität tehtäväksi, vaan mikä laillinen peruste on. Millä perusteella laki mielestäsi mahdollistaa tässä yhteydessä Suomen kansalaisuuden menettämisen?

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen Vastaus kommenttiin #19

Lainmuutos, kuten mm. Saksa on tekemässä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Kiitos vastauksesta. Olisiko ollut aihetta mainita asia blogauksessa. Hätäisempi saattaa kirjoituksestasi saada kuvan, että esittämäsi olisi tänään mahdollista.

Mitenkäs ISIS-Sanna, jolla lienee vain Suomen kansalaisuus?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ymmärtääkseni se, että heitä ei oteta vastaan tarkoittaa, ettei heitä haeta sieltä {en ihmettelisi vaikka haettaisiinkin, niin sairaaksi tämä on mennyt}. Mikään ei estä heitä tulemasta, ja jopa hakemasta turvapaikkaa jolleivät ole Suomen kansalaisia. Oikeustoimet heitä vastaan ovat pelkkää rahan ja ajan haaskausta, koska minkäänlaista näyttöä tehdyistä rikoksista on lähes mahdotonta saada. Oikeudenkäynnin seuraus saattaa pikemminkin olla, että valtio joutuu maksamaan heille suuret korvaukset, eikö näin ole jo käynytkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kävelköön vaikka puolestani, tai jääköön sinne. Blogisti kuitenkin kirjoitti, ettei heitä tule päästää edes Suomen lähelle, eikä heillä ole tänne asiaa. Kysyin olisiko lainsäätäjällä tarjota estämiselle laillista perustetta, kun en itse sellaista keksi.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Poliisi-kansanedustaja-blogisti osaisi varmaan kuvata ja eritellä mitä eroa mahdollisesti on ISIS-taistelijoilla ja esim. kantasuomalaisilla sankarpojilla, jotka kävivät "eri tavoin kunnostautumassa" Hitlerin SS-joukoissa...?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos Pajunen ei eroa itse ymmärrä, niin turha sitä on täältä tulla kyselemään!

Moron, sanos tamperelainen...vai oliko se engelsmanni?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Täytyy nostaa hattua kurdeille. Ilman heitä Isis olisi riehunut vielä vuosia Syyriassa ja Irakissa rakentamassa sannan ihannevaltiota.

Pari huomiota tästä casesta. Isis-nainen valehteli toimittajalle ja oli kovin tietämätön siitä raakuudesta millä isis alueitaan hallitsi.

Ensinnäkin täytyy olla melkoinen naivisti uskoo tuota. Isis järjesti säännöllisesti julkisia teloituksia joihin pakotettiin kaikki katsomaan.

Fanaattisimmat pyövelit löytyivät eurooppalaista tulokkaista, jotka itkua vääntäen haluaisivat nyt tulla takaisin eurooppaan keräämään voimia, jotta pääsevät taas katkomaan kurkkuja ja tekemään terroritekoja siviilejä vastaan.

Täytyy ihailla kurdeja. Heillä on paljon isiksen "sotilaita" vankina ja he eivät ole lähteneet kostotoimenpiteisiin. Täytyy ihmetellä mikä heitä pidättää. Ilmeisesti lupaukset liittolaisille.

Sen lisäksi että Irakin hallinto saisi ensisijaisesti tutkia ja tuomita näiden isis-sannojen kertomukset tulisi rikollisjärjestön rahoitus selvittää.

Jos käy ilmi, että joku arabimaista on näitä tarkoituksella rahoittanut täytyy nämä maat saattaa kansainväliseen boikottiin.

Mietitään tätä hetki. Meillä on voimakkaat sanktiot pohjois-koreaa vastaan, vaikka pohjois-korea ei ole hyökännyt naapurimaita vastaan ja aiheuttanut siellä tuhoa.

Missä on näiden rahoittajamaiden boikotit? He ovat paljon suurempia roistoja kansainvälisessä mittakaavassa kuin pohjois-korea (jonka pakotteet ovat sinänsä täysin oikeutettuja uhoamisen ja ihmisoikeusloukkauksien vuoksi).

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Follow the money

ISIS-järjestön alkuajoista on jäänteinä kuvia, jossa kymmenien ellei jopa satojen tehdasuusien Toyota Land Cruiserien, hiluxien ym. armadat etenivät aavikoilla. ISIS-taistelijoilla on kuvista ollut tunnistettavissa perinteisten AK-47 kiväärien lisäksi jopa tolkuttoman kalliita länsimaisia erikoisaseita aina 10 000 dollaria maksaviin Barret kivääreihin tai huippuluokan tarkka-ampujakivääreihin saakka. Isiksellä on ollut käytössään myös ohjuksia, panssareita jne...

Näitä sotatarvikkeita ei ole ostettu kerjäämällä ja kaupustelemalla saaduilla varoilla, vaan jostain on saatu ylimääräistä rahoitusta ja paljon. Osa on toki siepattu Yhdysvaltain armeijan Irakille lahjoittamista varastoista, mutta nekään eivät selitä sitä yltäkylläisyyttä, jota ISIS-organisaatiolla oli esittää alkuvuosina.

Muistettakoon, että ISIS maksoi taistelijoilleen myös palkkaa. Vaikka taistelijan palkkiolla ei kuuhun mentykään, niin maksettuna kymmenille tuhansille se tekee rankasti alakanttiin laskettuna kymmeniä miljoonia dollareita kuukaudessa.

ISIS ei todellakaan ollut mikään rääsyläisarmeija, vaan jotain aivan muuta ja voimiensa huipulla se pystyi haastamaan lähialueen lähes minkä tahansa maan armeijan.

Niin, se kysymys? Follow the money. Kuka maksoi viulut?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suomen kansalaisille pitää mahdolliset ulkomailla tekemänsä rikoksensa sovitettuaan olla mahdollisuus palata Suomeen. Virhe on ehkä tehty siinä, että kansalaisuuksia on myönnetty liian herkästi, mutta sekin vahinko on siis jo tapahtunut.
Se, että vannotunut jihadisti pitää Suomea parempana asuinpaikkana kuin jotain islamilaista valtiota, kertonee sentään jotain islamista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Onkohan ISIS-hemmoille tatuoitu perskannikkaan sama tatska mitä löytyy MP-jengiläisiltä. Eli Isiksen kyseessä ollen IFFI? (ISIS FOREVER, FOREVER ISIS)

Vannoutunut jihadisti pyrkii muuttamaan Suomen, olkoonkin jo sellaisenaan jihadistille hyvä paikka, vieläkin jihadistille paremmaksi. Muutoin ei voida puhua vannoutuneesta jihadistista.

Luoja tai hallitus meitä sellaisilta varjelkoon.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Suomen perustuslain 9. pykälän 3. momentti koskien liikkumavapautta kieltää estämästä Suomen kansalaisten saapumisen Suomeen:

"Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan. Lailla voidaan kuitenkin säätää, että Suomen kansalainen voidaan rikoksen johdosta tai oikeudenkäyntiä varten taikka lapsen huoltoa tai hoitoa koskevan päätöksen täytäntöönpanemiseksi luovuttaa tai siirtää maahan, jossa hänen ihmisoikeutensa ja oikeusturvansa on taattu. (24.8.2007/802)"

Lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199907...

Joten perustuslain mukaan Isisiin liittyneet Suomen kansalaiset tulee päästää takaisin Suomeen, jos he ovat tulossa. Sen sijaan pitäisi tutkia, että voidaanko heidät laittaa Suomessa tutkintovankeuteen, jotta heidän roolinsa Isisin toimissa voitaisiin arvioida. Jos heillä on mukana lapsiaan, niin silloin lapset tulisi ottaa huostaan, sillä heidän vanhempiensa arviointikyky on aika vähäistä, kun he kerran menivät mukaan Isisin kaltaisen kurkunkatkojajärjestön toimiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä näitten aikuisten osalta vangitsemisen edellytykset hyvinkin voisivat täyttyä, mutta se näyttö mahdollisesta rikoksesta...

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Rikolliset tulee lähtökohtaisesti tuomita siellä missä rikokset on tapahtunut!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Se on erinomainen lähtökohta. Onneksi laki mahdollistaa rikoksesta epäillyn luovuttamisen.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen Vastaus kommenttiin #20

Emme voi luovuttaa heitä Irakiin tuomittavaksi jos he onnistuvat pääsemään Suomeen, koska Irakissa on kuolemantuomion mahdollisuus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Hyvä pointti ainakin taistelijoiden osalta. Toisaalta siihen on hyvä syy ettemme luovuta, eikö olekin? Nykylainsäädäntö ei kuitenkaan taida oikein millään tavalla mahdollistaa Suomen kansalaisen maahantulon estämistä.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #22

Mutta heidät voidaan päästää Suomeen jakamaan kuolemantuomioita. Tiedän, että tämä kuulostaa järjettömältä, mutta totuus se sittenkin on. Tämä on ongelma, jota ei ratkaista länsimaalaisten oikeuskäsitysten pohjalta, se on ratkaistava oikeudella, jota he itse kunnioittavat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Tähän sopii viisaan miehen viisaat sanat, kuin nenä päähän.

Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
-Benjamin Franklin-

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #28

Viisaitapa haastelet Stenbäck.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä Isisiin siirtynyt väki on tarvinnut Suomen passia pelkästään matkustusasiakirjaksi matkustaessaan Isisin kalifaattiin. Tosiasiassa he ovat hylänneet Suomen. Saapuessaan kalifaattiin he luopuivat Suomen kansalaisuudesta ja siirtyivät uuden islamilaisvaltion kansalaisiksi. Siellä tuskin hyväksyttiin mitään kaksoiskansalaisuutta. Näin ollen he eivät ole myöskään tunnustaneet kansalaisuudesta luopuessaan enää Suomen perustuslakia, joten siihen on turha vedota.
Se, että valtio meni nyt ”puihin”, ei oikeuta heitä uudelleen Suomen kansalaisuuteen. He ovat julman tiensä itse valinneet. Siihen ei ole heitä kukaan pakottanut.

Tässä ei ole myöskään syytä unohtaa jesideihin kohdistunut vainoa.

”Elokuussa 2014 Isis murhasi ainakin kaksituhatta jesidiä, sieppasi yli viisituhatta ja raiskasi yli tuhat jesidinaista. Siepatut käännytettiin pakolla islamiin ja naiset myytiin orjiksi Isisin terroristeille.” Lähde Wikipedia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä niitä jahtaamaan? Ei täällä ennenkään ole tällaisia tutkittu.

Eikö olisi parasta, että toivotetaan heidät tervetulleiksi ja tarjotaan pestiä Suomen armeijaan vaikkapa viideksi vuodeksi. Perustetaan itärajalle Kurkunleikkaajien pataljoona Venäjän laajentumisen varalta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kylläpä konstaapeli on ryhtynyt kiihkoilemaan joukon jatkona.
Miten paljon natseja tuomittiin sotarikoksista? Jonkun verran, satoja, ehkä tuhansia. Montako sotarikollista tuomittiin Japanissa, muistaakseni vain muutama, Montako sotarikollista voittaja tuomitsi kansalaissodan jälkeen? Montako murhaajaa tuomittiin vuoden 1919 murhista.

Montako Suomeen palannutta palkkasotilasta on tuomittu viime sotien jälkeen? He ovat sankareita.

Eikö Suomi yrittänyt tuomita jotain Afrikassa tehdyistä sotarikoksista. Eihän siitä muuta seurannut kuin valtavat asianajajien palkkiot.

Tulkoot ISIS-taistelijat Suomeen vapaasti. Voimme valikoida heidän joukosta hyviä sotilaita Suomen armeijaan. He voisivat toimia kouluttajina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset