TomPackalen

Venäläisten tonttikaupat on pantava kuriin

Turun saaristossa toimivan Airiston Helmi Oy:n toiminta on vihdoin otettu syyniin. Venäläisten omistama yhtiö on ostanut jo vuosia tontteja syväsatamiin johtavilta väyliltä. Tonttien hankkimiselle ei ole kaupallisia perusteita, mutta väylät ovat strategisesti elintärkeitä, ja niiden sotilaallinen merkitys on huomattava.

Jos Airiston Helmi on todella kaupallinen yritys, kyseessä on todella huonoja bisnesmiehiä tai sitten kyseessä rahanpesu, minkä johdosta poliisi on nyt tehnyt tonteilla mittavan operaation. Ennen kuin kuulemme tuloksista, jätän asian pohdinnan tähän ja jään odottelemaan tuloksia.

 

Mutta itse asiaan. Tänä syksynä eduskuntaan on tulossa lakipaketti, jossa ETA-maiden ulkopuolelta tulevien maanostolle vaaditaan lupa. Lisäksi lakipaketissa on esitetty mahdollisuutta käyttää etuosto-oikeutta tai jopa pakkolunastaa tontti, jos kiinteistö sijaitsisi maanpuolustuksen, rajaturvallisuuden ja rajavalvonnan tai alueellisen koskemattomuuden turvaamisen kannalta merkittävällä alueella.

 

Tämä on tärkeä lakipaketti, jonka läpivienti eduskunnassa on todella tärkeää.

Maailma muuttuu. Seuraava sota, jos sellainen joskus tulee, ei ala rajalla vaan strategisesti tärkeissä kohteissa sisämaassa. Sodan aloittavat maahan jo salakuljetetut pienet joukko-osastot. Siksi meidän pitää huolehtia lain läpimenosta myös maanpuolustuksen näkökulmasta.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ihmeen hövelisti ainakin rantarakennusoikeutta on jaettu ottaen huomioon, että suomalaiselle pelkkä lupa koirankopin maalaamiseksi, pensasaidan leikkaamiseksi, huoneen käyttötarkoituksen muuttamiseksi tms on varsin tiukassa.

Pelkkä asuminen asumiskelpoisessa huoneistossa jota ei ole merkitty asumiskäyttöön saattaa perus suomalaisen kohdalla johtaa maailmanluokan skandaaliin. 5 neliön rantasaunasta tai 10 neliön sateensuojasta erämaahan ei kannata edes haaveilla, ellei ole poikkeuksellisen hyvin, ahem, verkostoitunut.

Jos kyse olisi tavallisesta suomalaisesta, hän ei olisi voinut rakentaa tuonne yhtään mitään. Voidaan tietysti laittaa koepallona suomenkielinen lupahakemus 5 nelion rantasaunalle ahvenanmaan laivaväylälle, jos asiasta on epäilystä.

Todennäköisesti pelkkä lupahakemus säikäyttäisi niin pahoin, että alue vielä samana iltana kaavoitettaisiin virkistysalueeksi. Omistajalle lyödään joutomaan hinta kouraan ja siirrytään kohti uusia haasteita.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Tämä laki on täyttä höpöä. Jokainen jolla on puolikas aivo, osaa käyttää bulvaania maanostoon tai vuokraamiseen.

Agentit ovat tietenkin maan omia kansalaisia.

Jos tähän suuntaan halutaan mennä niin se voi toimia vain sillä Stasi -menetel ällä että jokaista suomalaista on pidettävä ryssän agenttina ja taustat on selvitettävä ja jokaisessa asunnossa ja kiinteistössä tehtävä viranomaisen yklätyiskuja.

Kun nyt USA ajaa Eurooppaan uutta McCarthyismia, niin kannattaisi varmaan lukea historiasta sen tulokset 65 vuoden takaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuota lakia olen odottanut jo kauan. Suomessahan ei kiinteistöjen myynti ollut sallittua ilman lupaa ulkomaalaisille lainkaan ennen EU:ta ja kun se sitten EU:n myötä avautui EU:n kansalaisille, niin Suomi avasi sen omatahtoisesti kaikille ulkomaalaisille, koska "ei saanut harjoittaa syrjintää". Se oli huono päätös, ei kaikissa muissakaan maissa sitä sallita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei ole mitään järkevää syytä kieltää kiinteistökauppoja venäläisiltä, ne tuovat maahan rahaa ja liiketoimintaa. Jos joissain kiinteistöissä on turvallisuusnäkökohtia, niistä huolehtikoot vastuulliset viranomaiset. Autioituva maaseutu ja kaupungitkin tarvitsevat meillä investointeja ja elinvoimaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luvanvaraisuus kaikille EU:n ulkopuolisille ostajille on aiheellista. Silloinhan ne "strategiset" kysymyksetkin kiinteistöjä koskien tulevat tutkituiksi joka tapauksessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

Byrokratiaa ei ole Suomessa varaa lisätä yhtään. Se olisi aivan väärä signaali markkinoille avoimelta Suomelta.

Johannes Hissa Vastaus kommenttiin #10

Sinun mielestäsi ongema poistuisi, jos venäläiset eivät olisi julkisesti omistaneet Airiston Helmi OY:tä vaan se omistajat olisivat olleet vaikka Viron venäläisiä. Suurin ongelma on siis se, että venäläiset tekevät asiat julkisesti eivätkä kierrä asiaa bulvaanien kautta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #36

Kyllä he kiertävät bulvaanienkin kautta eikä mitään voi satavarmaksi tehdä, mutta se mikä voidaan tehdä on syytä tehdä.

Kun EU:hun liityttiin yksi suurimmista poruista Suomessa liittyi EU:n edellyttämään kiinteistöoston luvanvaraisuuden poistamiseen EU:n kansalaisilta. Miksi silloin moisen porun aikana ei tehty päätöstä, että vain EU:n kansalaisten kohdalta luvanvaraisuus poistetaan? Venäjällä itsellään on kaikenmaailman byrokratiaa ja kommervenkkiä kiinteistön ostamisessa ja ulkomaalaiset voivat käytännössä toimia siellä miltei pelkästään bulvaanien kautta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Monissa asunto-osakeyhtiöissäkin oli ulkomaalaispykälä ja sekin poistettiin kokonaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Yrityksen taustalla toimivalla venäläismiehellä on myös Maltan kansalaisuus. Pelkän venäläisyyden syynääminen ei siis riitä.

Voisiko toivoa jotain muokkausta tuohon blogiotsikkoon? Se on kieliopillisesti aika pahasti solmussa.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Kiitos huomiosta, oli unihiekkaa vielä silmissä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Pelkän venäläisyyden syynääminen ei siis riitä."

Jos jollain on pahat aikeet, tällä ei taatusti ole ongelmaa käyttää europpalaista bulvaania ostoihin. Tai perustaa vaikka suomalainen osakeyhtiö.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Seuraava sota, jos sellainen joskus tulee, ei ala rajalla vaan…..

Ooo

…… rahalla. Se tulee lamana, talouskriisinä, jolloin hävittäjillä ja sotalaivoilla on vain romuraudan arvo.

Siksi toiseksi ei sotaa tule. Suomella on yli 70- vuotinen kokemus hoitaa asiat puhumalla. Sitä on edelleen vahvistettava.
Jos täällä joku Viktor vierasmaalainen omistaa jonkun palasen männikköä, ei se meidän aamupuuroamme väärään kurkkuun vedä. Hehkutella voidaan millä asialla vaan. Pinta – alaa on yli 300 000 km2. Marjanpoimijoita mahtuu.

Venäjähän leikkii kissaa ja hiirtä Suomen kanssa. Suomi vaan ottaa niin tosissaan kaiken.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nämä kiinteistöhankinnat on tehty pelkästään psykologisen vaikuttamisen näkökulmasta. Suomalaiset pysyvät sopivan pelokkaina ja jatkavat idän ja lännen välisenä sillanrakentajana, eivätkä uskalla tehdä Venäjän kannalta huonoja ratkaisuja.

On ilmiselvää, ettei hankinnoilla ole mitään sotilaallista merkitystä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Vastuullisten suomalaisten tulee nyt ryhdistäytyä ja ostaa noita tontteja ja kiinteistöjä takaisin isänmaalliseen omistukseen. Niitähän on jo pitkään ollut runsaasti myynnissä.

Packalen voisi tehdä esityksen siitä että valtio ostaisi venäläisiltä takaisin nuo myynnissä kauan olleet alueet ja kiinteistöt - nythän ne ovat halvempia kuin epäisänmaallisten suomalaisten niitä venäläisille myydessä.

Voitaisiinko suomalaisille myyjille taannehtivasti määrätä myös jonkinlaisia rangaistuksia?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaisten turvallisuuspolitiikka on siirtynyt SDP:n linjoille.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Herää kysymys, kun kiinteistöjen ja maaomaisuuden hankkiminen laillistettiin EU-kansalaisille, miksi pääministeri Lipponen välttämättä halusi laajentaa oikeuden lisäksi koskemaan myös EU:n ulkopuolisia venäläisiä?
Oliko kyse lojaaliudesta?

"Putin myönsi Lipposelle kunniamerkin"
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/9222-putin-myonsi...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lojaaliudesta puheen ollen: olisi kiva jos suomalaisetkin voisivat ostaa tontteja ja kiinteistöjä Venäjältä. Mutta kun eivät.

Mahdollisista vangitsemisvaatimuksista päätetään todennäköisesti iltaan mennessä. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan yksi pidätetyistä on Venäjän kansalainen. Käsi ylös kuka yllättyi.

Epäilyjen vuoksi on pidätetty kolme, joista yksi on jo vapautettu.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/krpn-tutk...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Pahaa on pelättävissä, että kyseessä on tiedotusvälineiden ja poliisien yhteisjuhlat......

".... takavarikoidut aseet olivat keräilyaseita..."

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Suuri organisaatio, paljon miehiä, kalustoa ja aseita ..... väkisin tulee päivä jolloin niitä käytetään.

Ne kommandopipotkin ovat niin informatiivisia kotitv:stä katseltuna Oliko Karhu- ryhmä mukana.

Tv1, Tv2, Tv3, Tv4, Sub, Vitonen, Liv ja kaikki muut janoavat juuri tällaista….

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #21

Olikos nämä"keräilyaseet" aselain mukaisesti deaktivoitu, jos ei niin kyseessä ampuma-aserikos .

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #32

No ei sitä ainakaan jollain vanhalla tussarilla Suomea valloiteta :-)

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Venäjä asetti rajoiltaan sisämaahan satoja kilometrejä syvän suojavyöhykkeen, jossa ulkomaalaisten maa- ja kiinteistöomistukset ovat kokonaan kiellettyjä.
Tämä kirpaisi eritoten sukujuuriltaan karjalaisia, jotka ehtivät tontteja hankkimaankin suvun kotikonnuilta. En tiedä, kuinka tämä asia on edennyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #25

Varmasti kirpaisee. Karjala on yhä avoin haava, ja Venäjä hoitaa sitä omalla tavallaan: suolaa, suolaa, enemmän suolaa.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #25

Kuka enää haikailee karjalasta jossa infstruktuuri on rapistunut tai 60- luvun tasolla ja luonto saastutettu. Ei suomella ikävä kyllä olisi varaa ylläpitää karjalan maakuntaa vaikka se meille lahjoitettaisiinkin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #33

#33

Juuri niin ..... ja millä se rajantakainen Karjala saataisiin asutettua, kun ei saada rajan tällä puolella olevaakaan.

¨¨¨¨¨¨
Vääryydellä olemme sen menettäneet, mutta mikä on oikea tapa suhtautua asiaan nyt, näissä olosuhteissa kun evakkosukupolvi on väistymässä.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Kyllä olisi mahtava omistaa kesämökki Laatokan rannalla! Vaikka niillä seuduilla, missä isovanhemmat ja sukulaiset kalastelivat ja viljelivät peltotilkkujaan. Vielä parempi olisi, jos saatuisin pääsemään Putinin naapuriksi. A vot!

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygren kertoo uutisissa tilanteesta että tämä on kuin dekkarista ja mm. operaatio on tullut täysin yllätyksenä. Tavallisella sivusta seuraajalla jää sellainen näkemys että kaupunginjohtaja on täysin tietämätön rakennusten helikopterikentistä ja Airisto Helmen betonisista massiivisista laitureista joihin tarvitaan mm erikois rakennusluvat. Ei ole nähnyt ja kuullut mitään mitä kunnassa puuhaillaan. Joko kaupunginjohtajaa on pidetty täysin pimennossa rakennusvalvonnasta tai herralla itsellä on jonkinlainen osuus dekkarissa?

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Nämä Paraisten kaupungin touhut muistuttavat TV-sarja Korpelan kujanjuoksua. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja firmoineen on urakoinut venäläisyhtiön mailla ja mannuilla myönnettyjen poikkeus- ja muitten lupien turvin. Ilmoitti jäävänneensä aina itsensä, kun näitä lupia käsitelty. Kaupunginjohtaja on vain virkamies ja kun RKP:llä on yli puolet valtuustopaikoista, niin kaiketi on ollut hänen kannaltaan viisasta sulkea silmänsä, ettei käy niinkuin Kittilässä. Toivottavasti tutkitaan kaikki asiat, mitä nyt yleensä on mahdollista tehdä. Turhan paljon korostetaan näitä maanpuolustusasioita tässä jutussa. Käsittääkseni Suomessa aina, jos maakauppoja tehdään, osutaan jonkun tien, laivareitin, linkkimaston yms lähelle. Enemmänkin on kysymys kaiketi siitä, että halutaan ylimääräiset rahat turvaan. Todennäköisesti niitä ei ole ansaittu rehellisesti alunperin. Ja epävarmat suhdanteet ja suhteet kotimaassa oat valtava riskitekijä. Kuka on matkaillut idässäpäin, tietää hyvin, että siellä omaisuus suojataan betoniaidoilla, piikkilangoilla ja valvontakameraverkostoilla vartiomiesten lisäksi, joten siinä ei ole ihmettelemistä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kyllä nyt naurattaa, Airiston Helmistä tehtiin parissa päivässä Airiston kelmi. Miten nyt mahtaa käydä suomalaisten mökeille ja laitureille laivaväylän varrella. Ovatko nekin turvallisuusriski?

On mielenkiintoista nähdä, millaisia oikeusprosesseja ja ihmisoikeustuomioita jatkossa on luvassa, jos vain venäläisiltä kielletään kiinteistö- ja maakaupat. Entä kaksoiskansalaiset?

Danske Bankin ja sen yhden Viron toimipaikan rikollinen toiminta on sysätty Venäjän ja venäläisten niskoille. Sittenkin, vaikka Venäjän keskuspankki varoitti jo vuosia sitten Danske Bankia. Ja sittenkin, vaikka venäläisten osuus epäselvistä transaktioista on vain neljännes. Suurin osa, peräti kolmeneljäsosaa siirroista on Britanniasta ja muista EU-maista.

Mutta kaikki toki kelpaa russofobian alttarille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kyllä nyt naurattaa, Airiston Helmistä tehtiin parissa päivässä Airiston kelmi."

Kuten on käynyt ilmi, asiasta on puhuttu vähintäänkin kulissien takana ja osin estraadillakin jo useita vuosia. Ja nyt kävi käry todennetusta rahanpesu- ja verorikoksesta, josta on kaksi kaveria jo saamassa vangitsemismääräystä. Kelmiä mitä kelmiä.

"Miten nyt mahtaa käydä suomalaisten mökeille ja laitureille laivaväylän varrella. Ovatko nekin turvallisuusriski?"

Eivät ole. Airiston Helmi sen sijaan on ilmeisesti harjoittanut majoitus- ja seminaaritilatarjontabisnestä pitkälti silmän lumeeksi muiden tavoitteidensa peittämiseksi. Tästä kielii tappiollinen toiminta samalla kun puitteita on laajennettu.

"On mielenkiintoista nähdä, millaisia oikeusprosesseja ja ihmisoikeustuomioita jatkossa on luvassa, jos vain venäläisiltä kielletään kiinteistö- ja maakaupat. Entä kaksoiskansalaiset?"

Mielenkiintoista on jossain määrin seurata sitä millaiseksi laki kirjoitetaan, mutta sen jälkeen kaikki on selvää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kuikka, mitä ovat ne muut tavoitteet joita peitelty on? Olisi kiva jos täsmentäisit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

Enhän minä sitä tiedä, mutta toivottvasti se selviää. Tässä vaiheessa jokainen voi vain uumoilla.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tässä alla linkki "Kiinteistövaihdannan palveluun" netissä, jota pitäisi tässä yhteydessä nyt tarkastella hyvin huolella.

On liian helppo bulvaanin kautta tehdä kiinteistökauppoja netissä sähköisesti niin, että myyjä ja ostaja eivät tapaa lainkaan yms.

https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/ki...

--

Täällä voi tutkia tehtyjä kiinteistökauppoja tarkemmin, ks. alla oleva linkki:

https://khr.maanmittauslaitos.fi/tilastopalvelu/re...

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Pikkuisen taas jäitä höyryävän hatun alle..Airiston kautta ei Puna- armeija Suomeen ole hyökkäämässä..

Sotilasasiantuntija Arto Pulkki rauhoittelee Airiston Helmen ympärillä käyvää turvallisuusuhkien ruotimista. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa, ettei pidä keskiöön nousseita alueita operatiivisesti erityisen tärkeinä ja mopokin on keskustelussa keulinut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Airiston kautta ei Puna- armeija Suomeen ole hyökkäämässä."

No ei, koska puna-armeijaa ei enää ole olemassakaan. Mutta Venäjän aluelaajennusstrategian yksityiskohdista emme tiedä tarpeeksi. Tukikohdan saaminen jostain Itämereltä, esimerkiksi Ahvenanmaan lähettyviltä tai Gotlannista olisi sille varsinainen namupala nykytilanteen huomioiden.

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

"Tukikohdan saaminen jostain Itämereltä, esimerkiksi Ahvenanmaan lähettyviltä tai Gotlannista olisi sille varsinainen namupala nykytilanteen"

..niin kuten sotilasasiantuntija toteaa, Airiston Helmi ei ole mikään starteginen kohde, eikä Airiston helmi ole Venäjän merivoimien sotilastukikohta, kuten höyrypäisimmät toimittajat ja Mikko Kärnä etunenässä kouhottavat..Ilkka Remeksen kirjoissa ja toimintaleffoissa SEAL- ja Speznaz- joukot kourallisella miehiä valloittavat sillanpääasemia invaasiojoukoille, mutta se ei ole nykysodan trendi..Naton kenraalit pitävät uhkakuvana, että venäläisjoukot valtaavat baltian maat parissa päivässsä. Ainoastaan siinä tapauksessa, että Suomi ryhtyy puolustamaan baltteja konfliktissa, joudumme iskun kohteeksi, mutta ei meitä vastaan tarvitse miehitysjoukkopja lähettää..riittää kun eteläisen Suomen satamat ja lentokentät tuhotaan massiivisilla ohjusiskuilla. Siksi kaiketi Iskander-yksiköitä onkin siirretty lähemmäs rajojamme..venäläisten strategianahan onkin ennaltaehkäisevän iskun oppi ja tämä on strateginen lähtökohta Euroopassa..eihän Venäjälle kukaan ole oikeasti hyökkäystä suunnittelemassa..Ennaltaehkäisevässä venäläiskeskityksessähän Suomi ei ole kohde vaan varmistettava sivustakohde, joka voidaan eliminoida ilman miehitystä.

Käyttäjän ErkkiMalinen kuva
Erkki Malinen

Eikös näissä ole kyse rahanahneista Suomalaisista nehän ne on myynyt nämä maat. Toisaalta tässä taitaa tämä perisuomalainen kateus nostaa päätään, sille myydään joka parhaan hinnan maksaa oli se sitten venäläinen tai joku muu. Eikös se ole hyvä että myyjä saa hyvän hinnan vai pitäiskö nämä luovuttaa ilmaseks valtiolle. Eihän tietysti kaikkea pidä myydä, valtiolla ja kunnalla pitää olla mahdollisuus lunastaa sellaset alueet, mutta se vaatii rahaa. Turha sitä on Jeesustella rahanpesusta mistähän löytyy sellanen maa missä sitä ei harjotettas, tässäkin tapauksessa Parainen on saanut hyvät tienestit näistä rakennusprojegteista. Tietysti jos rikollinen toiminta pystytään todistamaan niin tuomiohan siitä kuuluu.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Minä tahtoisin ostaa Viipurista tontin, joka kuului aikanaan äitini isälle ja hänen siskolle. Mitenköhän se onnistuu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset