TomPackalen

Pannaan poliisikin lukemaan Timo Haapalaa

Ilta-Sanomien Timo Haapala https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005632649.html?utm_medium=social&utm_content=ios.is.fi&utm_source=facebook.com&utm_campaign=fb-share  7.4.2018 kirjoitti lehtensä kommenttipalstalla jutun, jossa hän sanoi, että "Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi – eli hänen näkökulmansa eivät juuri edes yllätä." 

 

Juttu ilmeisesti liittyi Ylen A-Talk ohjelmaan, jossa kritisoin siihen mennessä julkisuuteen asti päätyneitä näyttöjä Venäjän syyllisyydestä Britanniassa tapahtuneeseen hermomyrkkyiskuun riittämättömiksi. Samaisessa ohjelmassa kerroin, että jos näyttöä Venäjän syyllisyydestä tulee, olisin valmis kovempiinkin toimiin kuin yhden diplomaatin karkottamiseen. 

 

Kun Haapala sanoo minun olevan Tehtaankadun mies, se ymmärretään yleisesti niin, että toimin Venäjältä tulleiden ohjeiden mukaan. Toisin sanoen Haapala sanoo, että olen Venäjän hallinnon toimija. Hän leimaa minut maanpetturiksi, rikolliseksi. 

 

Väite on loukkaava ja absurdi. Olen isänmaallinen ihminen, yrittäjä, kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen, jolla on myös kansainvälisiä luottamustehtäviä. Minulla ei ole mitään agendaa muiden valtioiden kanssa tai hyväksi.

 

Kansalaisena ja kansanedustajana minulla on sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Jos joku ei vakuuta, katson, että voin sanoa sen ääneen. Kunnioitan myös lehdistön vapautta. On tärkeää, että medialla on oikeus kritisoida päättäjiä, jos siihen on aihetta. Olen hyvin tietoinen, että poliitikon tulee kestää julkista kritiikkiä, sillä se on osa työtämme. Haluan kuitenkin nostaa esiin kysymyksen rajanvedosta. Kuinka pahasti media voi leimata poliitikkoakaan ilman perusteita?

 

Olen jättämässä tutkintapyyntöä Ilta-Sanomien jutusta. Pyydän poliisia selvittämään, onko siinä Timo Haapala syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (186 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä tuollaisten valetoimittajina esiintyvien tekijöiden rikokset pitää saada tutkittua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten Haapala on valetoimittaja?

Haapala valmistui toimittajaksi Tampereen yliopistosta ja työskenteli Kalevan eduskuntatoimittajana ja Ilta-Sanomien politiikan toimittajana ennen kuin vuonna 1997 siirtyi politiikan toimittajaksi MTV3-televisiokanavalle.

Haapala palasi helmikuussa 2017 Ilta-Sanomiin politiikan erikoistoimittajaksi. Sitä ennen hän toimi lokakuuhun 2016 asti MTV:n politiikan- ja taloustoimituksen päällikkönä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Timo_Haapala

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Savon suomentaminen on haastavaa, eritoten tamperelaisille. Tiedän toki, että Haapala on oikea toimittaja. Hän vain esiintyi valetoimittajana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Miten niin esiintyi valetoimittajana?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #19

Lopuilleen asia selvinnee käräjäsalissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Jos etenee sinne saakka, epäilen että ei.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87

Siinä tapauksessa ilmaisu olisi valetoimittajien, eikä valetoimittajina esiintyvien.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ettei vaan tulis tästäkin "helppo syöttö lapaan" kuten ammattitermi perussuomalaisissa kuuluu.

Juha Hämäläinen

Timo Haapala se itse vasta trolli onkin. Ilmeisesti Brysselin ja Berliinin trolli. Ei muuta kuin poliisitutkintaan saman tien, kirjoitus oli panetteleva pahemman päälle.

Meillä alkaa olla näitä lehdistön ja muun median eurotrolleja runsaasti. Heillä on kovempi tarve vihapuheeseen kuin MV-lehdellä. Aika uskomaton kehitys.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Timo Haapala se itse vasta trolli onkin."

Eerolat ja huhtasaaret ovat pelkkiä sumuttajia joiden tehtävänä on saada joukkoihinsa riittävän typeriä seuraavaa eduskuntavaalia varten. Packalen on täysi kysymysmerkki mutta mistä Juha Hämäläinen voi tuntea Haapalan toimintaa kun olet ollut vuosia ulkomailla hyvässä tienestissä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Äläpä nyt epäile. Juha Hämäläinen on kiertänyt muutakin kuin tahkoa. Hän tuntee muslimimaiden asiat ja demokraattisen tilan paremmin kuin muslimimaiden kansalaiset keskimäärin. Hämäläinen tuntee suomettumisen ajan ja tietää sen olleen hyväksi. Hämäläinen on kierrellyt ja asunut kehitysmaissa niin paljon, että tuntee siellä asuvien ihmisten kulttuurisidonnaisen köyhyyden syyt ja ymmärtää sen, että ovat ansainneet kehittymättömyytensä ja taidottomuutensa. Hämäläinen tuntee Packalenin kirjoittelun taustat ja tietää, ettei Packalen ole käynyt Tehtaankadulla päinkään.

Mutta sitä itse ihmettelen, että kun Hämäläisen mielestä kotiryssäaika oli Suomen itsenäisyyden parasta aikaa, miksi Hämäläinen katsoo Packalenin kotiryssittelypuheiden olevan rikollista panettelua.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #65

Juha Hämäläinen, besserwisser vailla vertaa, tuntee tosiaan kaikki asiat maailmassa paremmin kuin muut. Jos olet eri mieltä, olet "lapsellinen" ja sinun "pitää kasvaa aikuiseksi" :D

Petri Hämäläinen

Puolueettoman asiallisen tiedonvälityksen kausi on Suomessa ohi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tehtaankadun mies (tai nainen) ei enää tänä aikana tarkoita ramppaamista siinä rumassa ja oudosti uutimiaan kiinnipitävässä jättikolossissa joka estää normaalin kaupunkielämän tunnun Eirassa tai mikä Ullanlinna tai Kaivopuisto se nyt sitten on. Sen te eliittisuomettajat tiedätte paremmin.
Ilmaus on symbolinen. Mutta persuille sananvapaus on juuri näin. Käytät epämielyttävää termiä persusta ja mars kammarille.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Mutta persuille sananvapaus on juuri näin. Käytät epämielyttävää termiä persusta ja mars kammarille."

Niin, eikös sitä viime aikoina ole kovastikin oltu huolissaan siitä että ihmisistä käytetään epämiellyttäviä termejä. Lappalainenkin on muistaakseni ollut sellaisesta vihapuheesta kovasti huolissaan. Nyt kuitenkin mielipide on päinvastainen.

Vai oliko Lappalaisen ajatusmaailma sittenkin samanlainen kuin arvostelemiensa öyhöttäjien? Kun ei pidä jostain ihmisryhmästä, niin pitäisi saada käyttää epämiellyttäviäkin termejä?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

#6
"... toimittajankin tulee kestää julkista kritiikkiä, sillä se on osa peruskoulun mediakritiikin opetusta."
:-)

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Voisiko Solakivi kertoa, millä perusteella Tehtaankadun miehestä puhuminen on vihapuhetta?

Epämiellyttävien termien käyttäminen ja vihapuhe eivät ole alkuunkaan sama asia.

Taisipa Halla-ahokin harmitella puoluetoveriensa Venäjä-mielisiä lausuntoja, jotka ovat suoria "syöttöjä vastustajan lapaan".

Liekö vihapuhetta?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ai nyt saa yleistää...persut.

Tässä kohtaa saa yleistää persut samaan muottiin, mutta kun kyse on jostain toisesta ihmisryhmästä, niin silloin onkin väärin yleistää ryhmää niiden yksittäisten jäsenten teoista?

Vielä kun mainitsen kuinka moni "persu" on marssittanut ketään kammarille epämiellyttävistä termeistä....ihan vaan vahvistaaksesi tuon yleistyksesi.
Vai oliko se vaan osoitus järkevien argumenttien puutteesta?

Juha Hämäläinen

#3. Tämä määritelmä oli ihan oma keksintösi. Sitä ei kukaan muu tunnista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Varmaan sen ovat muutkin sanoittaneet. Silloin kun juostiin raskastekoisessa rakennuksessa ei ollut muita kanavia rautaesiripun takia. Nyt ei muuta olekaan kuin tahoja jotka voivat välittää Kremlin ja suomettajien välillä, vaikka bisneslounailla tai golfklubeilla tai pörssisaleissa. Ja internetissä tai vaikka ravintola Kaisaniemessä tai Hartvallareenassa yhdellä eellä Niinkuin hommafoorum yhdellä oolla. Samaa en sano mitä.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #14

Niin...se on sitä parempaa todellisuutta se...mutku mutku

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

En ota kantaa esitettyihin väitteisiin enkä käytettyihin termeihin, mutta määrätyn " isänmaallisuuden" ja " sananvapauden" joka käänteessä mainitsevan aatetyppään herkkänahkaisuus ja oikeussalihakuisuus kyllä hymyilyttää.

Kuinka monta kertaa olemme lukeneet, että " vihervasemmisto" on myynyt Isänmaan , mädättänyt Suomen , on vaihtamassa koko väestön eikä kuolemanrangaistuskaan ole tuleva riittämään tämän isänmaanpetturuuden kostamisessa ?
Jos tästä joku mielensä yhtään pahoittaa, se on prinsessaa.

Mutta auta armias, jos joku arvostelee näiden isänmaallisten , kansallismielisten , sananvapautta yli kaiken puolustavien omia toimia suhteessa isänmaahan!

Jos isänmaa ja sananvapaus ovat korkeimmat arvot, se arvomaailma on kyllä sitten itsekin kestettävä .

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Suomessa isänmaallisuus on aika ilmansuuntaorientoitunutta. Jos kauheasti puolustelet ja selittelet esim. Venäjän tekemisiä julkisesti internetissä, ei kukaan tosisuomalainen sellaista ihmistä pidä enää isänmaallisena, vaan jonkin asteisena luopiona. Kyllä se vain niin menee.
On aika turvallista kehua esim. sitä, miten hyvin Ruotsissa jokin asia on esim. hoidettu, ja siihen suhtaudutaan täysin neutraalisti.
Saman ilmiön olen ollut huomaavani Baltian maissa, jossa liki kaikessa nähdään aina peikko seinällä, mikä hiukankin liippaa Venäjää; monikymmenvuotisen perstuntuman ansiosta, toki.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

"Mutta persuille sananvapaus on juuri näin. Käytät epämielyttävää termiä persusta ja mars kammarille."

Saanen muistuttaa että mitkä olivatkaan ne puolueet, jotka ovat monta vuotta ajaneet poliisille virkoja jakamaan rangaistuksia vaikkapa vihapuheesta, jolle ei ole edes spesifiä määritelmää.

Siinä kutstaan myös kamarille jos kansalainen sanoo väärän sanan.

Samaan aikaan valtiollinen YLE käynnisti leimaamiskampanjan, jossa mielipiteen perusteella voitiin henkilö leimata vieraan vallan toimijaksi, Trolliksi, Putinistiksi tai joksikin muuksi, mikäli tämä ei kiltisti toistanut haluttua narrattivia. Tämän toimeksiannon antoi Jessikka Arolle RKP:n puolustusministeri Haglund, ei PS.

Tällä vihapuheella yritettiin vaientaa maassamme jokainen, joka ei toista virallista linjaa kuin Neuvostoliitossa, jossa nämä olivat "lännen agentteja" ja "kansan vihollisia".

Haapala käytti viikko sitten näin synnytettyä leimakirvestä miljoonien lukemassa mediassa, joten asialla on suora yhteys.

Mielestäni on syy olla huolissaan kun maassamme ja koko Euroopassa on alettu käyttää samoja keinoja kuin kommunistisessa Neuvostoliitossa, joka luojan kiitos kaatui.

Kun tätä infosodankäyntiä ovat olleet toteuttamassa maat, jotka esittävät olevansa läntisiä sivistysvaltioita ja ajavansa demokratiaa, jonka _kiistaton perusta_ on sanan- ja mielipiteen vapaus, mutta toimivat kuin edesmennyt totatäärinen kommunistivaltio, niin ristiriita on sitä luokkaa ettei Trumpilla ole enää housuja eikä Maylla hametta.

Näiden keisarien vaatteiden läpi kansa on aika pitkälti jo nähnyt läpi.

Siksi on hyvä että jossain kohtaa tulee nostaa median edustajatkin tutkintaan, kun kansanedustajiinkin käytetään julkisia leimauksia, joihin Haapalalla ei ole oikeudessa pätevää näyttöä mitä todennköisimmin lainkaan.

Asiasta on turha toisaalta spekuloida, vaan käynnistetään tukinta ja Haapala saa oikeudessa sitten esittää todisteensa väitteilleen, kuten oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Jos toimittajien poliitikkoihin kohdistamista "leimakirveistä" joutuisi oikeuteen, muita juttuja ei siellä olisikaan.

"Tehtaankadun mies" tarkoittaa pitkälti samaa kuin Venäjä-mielinen. Onpa hirveää vihapuhetta!

Syyllistyikö Halla-ahokin vihapuheeseen harmitellessaan puoluetoveriensa Venäjä-mielisiä lausuntoja?

Tiedonvälityksessä entisen Neuvostoliiton meininki ei löydy Suomesta tai lännestä, vaan juuri sieltä alkuperäisestä paikasta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kuten Sini totesi, "tehtaankadun mies" tarkoittaa venäjämielistä, eikä konkreettisesti sitä, että Packalen olisi käynyt Venäjän suurlähetystössä hakemassa ohjeita (voihan näinkin olla tapahtunut, en tiedä).

Packalen voi itse määritellä itsensä vaikka kuinka suoraselkäisen isänmaalliseksi, mutta me muut saamme tehdä hänen suomenmielisyydestään ja venäjämielisyydestään omat johtopäätöksemme sen perusteella, mitä hän on julkisuudessa lausunut ja kirjoittanut.

Itse pidän Packalenia selkeästi perussuomalaisten venäjämieliseen siipeen kuuluvana. Kutsua oikeuteen odotellessa ...

Petri Hämäläinen

Kyllä. Niin kuin rasisti ja natsi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kas, trumpilainen syytetehtailu on rantautunut Suomeen. Kyllä siltä tuntuu, että nyt teetetään poliisilla turhaa työtä. Sinänsä uskomatonta, että asialla ovat juuri persut, Suomen ylivoimaisesti rääväsuisin puolue.

https://www.cnbc.com/2018/01/10/trump-wants-to-cha...

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Samaamieltä siitä että turhaan työllistetään poliisia...ja kukahan aloitti tämän jatkofarssin nimeltä vihapuhe.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaiset ovat työllistäneet aika paljon poliisia historiansa aikana. Toki heillä on siihen oikeus.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Onko?
Ymmärtääkseni ihmisellä ei ole oikeutta työllistää poliisia sen paremmin tekemällä rikoksia
kuin tehtailemalla vääriä ilmiantojakaan...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt olet Tom käsittänyt tämän systeemin ihan väärin.

Lehdistöllä on oikeus mustamaalata kenet he haluavat, mutta toimittajan kyseenalaistamista vastaan pitää tehdä äkkiä jonkinlainen laki.

Eihän se nyt niin voi toimia, että "vallanvahtikoiraa" aletaan vahtia ja vaatia heiltä faktoja hyvän tarinan tueksi.

Ei se auta Tom, kun nöyrryt nyt vaan sekä painat leuan rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Toisaalta, ei sitä "tehtaankadun miehen" roolia kannata aliarvioida.
Nykyisin tuntuu että puolet suomalaisista on tehtaankadun tai pietarin trollitehtaan miehiä...jos näitä keskustelupalstojen kommenttaattorien nerokkaan oivaltavia kommenttteja lueskelee.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Eikä siinä kaikki, maamme reserviläisistäkin 89% on jo loikannut!:

"Reserviläisliiton kyselytutkimus: Nato-jäsenyyttä kannattaa 11 prosenttia vastanneista

Suomalaiset kannattavat liittoumattomuutta tai tiiviimpää sotilaallista yhteistyötä EU:n piirissä kuin Nato-jäsenyyttä."

https://yle.fi/uutiset/3-9451582

Tässähän tulee jo miettiä ajatusleikkinä että jos Suomeen perustettaisiin STP, eli Suomen Trollien Puolue, niin siinä olisi noin 89% armeijastamme, noin 73% koko kansasta ja enemmistö kaikista muista puolueista paitsi Kokoomuksesta ja 71% kansanedustajista.

Vaalikonevastauksien mukaan Suomen kansa äänesti demokraattisissa vaaleissa valtaan eduskunnan, jossa 71% valituista sanoo NATO:lle ei.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nain-n...

STP olisi kirkkaasti Suomen suurin puolue jos kaikki em kantaa gallupeissa ilmoittaneet sitä äänestäisivät.

Kannattaisi siis hieman miettiä mitä muita ihmisiä trollitelee tai muutoin leimailee, tai voi vielä hämmästyä mikä oli lopputulos, jos joku puolue ottaisikin edellä mainittujen ryhmien äänet.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Mihin logiikkaan mahtaa perustua ajatus, että kaikki Nato-jäsenyyttä vadtustavat ovat trolleja?

Olikinukkien rakentelu on kyllä tyypillistä trolleille.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Koulutus on onnistunut jos reserviläiset uskovat puolustuslaitokseen niinkuin pitääkin.
Natomaillahan ei ole puolustuslaitosta olemassakaan paitsi Kreikalla.

Petri Hämäläinen

Ennen kaikkea toimittajat saavat valehdella nykyään Suomessa niin paljon kuin sielu sietää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kas, trumpilainen syytetehtailu on rantautunut Suomeen."

Ketkähän täällä syytteitä tehtailee, Halla-aho pakotettiin tuomiolle mielipiteidensä takia. Eikä ole ainoa vastaava tapaus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"pakotettiin tuomiolle"

Hauska tapa ajatella. Rikolliset siis "pakotetaan tuomiolle". Normaali kielikuvajan olisi "tuomittiin". Bouanankin on siis pakotettu tuomiolle, kunhan oikeuden päätös saadaan.

Ja eihän mestarisi ollut kirjoittanut mielipidettään, vaan oli omien sanojensa mukaan kirjoittanut satiiria.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ollaanko sitä Turun puukottajaakin pakottamassa tuomiolle? Sehän poltti tänään päreensä kun ei saanut itse valita missä istuu hekottelemssa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun naama näyttää väärältä niin rikotaan peili.
Syvällä kyntää persupuolueen kellokkaat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Ei pidä peiliä syyttää jos naama on vino", sanoo vanha venäläinen sananlasku. Se pitäisi Tehtaankadun miestenkin tietää.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Ymmärrän poliisimiehen asenteen myrkytysjupakkaan. Mikäli kyse olisikin pelkästään rikosoikeudesta, esiintuotu näyttö olisi hatara. Kyse on kuitenkin enemmän maailmanpolitiikasta, eikä asia välttämättä päädy oikeuskäsittelyyn. Johtopäätöksiä tehdään sen perusteella, miltä asiat näyttävät.

Haapalan poleeminen kirjoitus saattaa asianosaista harmittaa, mutta epäilen tutkintapyynnön jäävän suutariksi.

Juha Hämäläinen

#9. Timo Haapala ei osaa edes poleemisesti kirjoittaa. Hänen tyylinsä on töykeä, asiantuntematon ja yksisilmäinen. Tyypillinen suomalainen kouhottava toimittaja, joka uutisoi asenne edellä ja luulee olevansa journalisti.

Katsoin ohjelman, jossa Packalen esiintyi eikä sen perusteella ole mitään pohjaa nimitellä häntä epäisänmaalliseksi putinistiksi. Sellainen oli erittäin kunniaa loukkaavaa.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Itse en Haapalan poleemisesta kirjoituksesta löytänyt kohtaa, jossa Packalénia olisi väitetty epäisänmaalliseksi putinistiksi. Uskon Haapalan tosiaan pitävän itseään journalistina ja tienaavan leipänsäkin toimittajana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Kyllä tässä nyt Packalén ampuu reilusti yli: "Hän leimaa minut maanpetturiksi, rikolliseksi."

Maanpetosrikokset

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maanpetos

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Julkisuustemppu, tyhjät tynnyrit jne.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #24

→ 24
Jukka Kemppisen eräästä blogikirjoituksesta jäi mieleeni lause, jossa hän totesi, että yksityishenkilön kunnianloukkausta arvioidaan tiukemmin kriteerein kuin julkisuushenkilön kuten esimerkiksi artistia tai poliittista henkilöä saa haukkua järeämmin kuin tavallista Jaskaa joutumatta leivättömän pöydän äären. Joten siinä mielessä Packalénin uhoaminen voi olla julkisuustemppu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #22

Kyllähän tuo "tehtaankadun mies" on synonyymi maanpetturille, kun tulkitaan pahimman mukaan, kuten vihapuheet pitääkin tulkita.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #29

Hyödyllinen idiootti on on vähemmän loukkaava ja yleisesti käytössä hyväksytty.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #34

Olenkin tuota miettiny,että kuka sen sitten on hyväksynyt?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #29

Onko? Eikös se ollut ennen vanhaa kunnia-asia, että jollakin oli oma kotiryssä? Väyryselläkin oli, vaikka se enää ymmärrä asialla leveillä (?).
Ovatko mielestäsi nyt kaikki ne entiset/nykyiset poliitikot/toimittajat maanpettureita, joilla oli liian läheiset suhteet naapurin diplomaatteihin. Tietääkseni vain Matts Dumell on siitä tuomittu - muistelen vielä aiheetta (?). Mitä tietoa Packalenilla muka olisi, jota Venäjä ei jo tiedä? Puolueen salassa pidetty puolueohjelma?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

#17. Packalenin kutsuminen Tehtaankadun mieheksi tarkoittaa kaikille aikuisille, että Packalen olisi Venäjän juoksupoika kuten aikanaan niin monet Suomen poliitikot olivat.

Haapalan kirjoitustaito ja aiheiden valinta ja käsittely on heikkotasoista journalismia. Hänen suoritteillaan ei olisi asiaa yhteenkään Saksan, Ranskan tai Englannin tunnettuun mediaan kirjoittamaan. Haapalan terävyys ei riitä kunnon analyysiin vaan sopii paremmin urheilutoimittajan tasoon. Omaa tasoaan on mahdoton ylittää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta Packalenin puheet olivat erittäin epäisänmaallisia ja vaikutelmaksi jäi, että Packalenin täytyy olla trolli tai äärettömän tyhmä, hyödyllinen idiootti.

Packalenin muun ulostulon arvioiden epäilen jälkimmäistä: Packalen on epäisänmaallinen Putinin hyödyllinen idiootti. Toisin kuin Haapala arvioi, minä luulen Packalenin ulostulon olleen itsenäistä ajattelua ilman hyötymisnäkökulmaa.

Kumpi onkaan pahempi, olla epäisänmaallinen ja hyötyä vai olla epäisänmaallinen ilman palkkiota?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #77

Tuo onkin ehkä yksi avain tämän surkean draaman ymmärtämiseen ?
Mikä on kunnianloukkaus, mikä on pahinta?
1. N on törppö.
2. N on törppö ja epäisänmaallinen, muttei ymmärrä sitä.
3 N on törppö ja epäisänmaallinen ja ymmärtää sen.
4. N on törppö, ja epäisänmaallinen ja ymmärtää sen ja hyötyy siitä?
5. N on törppö ja epäisänmaallinen , ymmärtää sen ja hyötyy siitä
ja hyötyy vielä lisää uhriutumalla siitä, että joku on huomannut tämän.

Sanoisin, että pahin tyyppi on nro 5.
Mutta onko tämän toteaminen rikos?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

# 13 MTV3:n poliittiset tentit olivat usein "hikistä seurattavaa" - ne synnyttivät aika usein myötätuntoa tentattavaa kohtaan, koska tuntui melkein aina siltä, että mukana oli nyt liikaa henkilökohtaista paatosta!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juha Hämäläinen, kirjoitit että "Timo Haapala ei osaa edes poleemisesti kirjoittaa. Hänen tyylinsä on töykeä, asiantuntematon ja yksisilmäinen. Tyypillinen suomalainen kouhottava toimittaja, joka uutisoi asenne edellä ja luulee olevansa journalisti."

Heti perään katsot, että on Packalenin kunniaa loukkaavaa nimitellä häntä epäisänmaalliseksi putinistiksi.

Voisi kysyä, syyllistyitkö noiden kriteeriesi mukaan juuri nyt Haapalan kunnian loukkaamiseen :D

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #111

#111. Tähän on helppo vastata.

Minä arvostelin Haapalan toimittajan kykyjä. Haapala nimitti Packalenia Tehtaankadun mieheksi, joka on selvä viittaus siihen, että Packalen on Venäjää myötäilevä juoksupoika ja tässä asiayhteydessä siis vähintään epäisänmaallinen.

Arvostelumme ovat täysin erilaiset laadultaan. Toimittajan ammattitaidon puutteellisuuden arvostelu ei ole kunnianloukkaus. Korkeintaan kolaus ammattiylpeydelle.

Ei ole rikollista olla ammattitaidoton, mutta on rikollista olla maanpetturi ja on rikollista vihjata jonkun olevan maanpetturi ilman parempia todisteita.

Vieraan vallan kanssa asioiva kansanedustaja ja muiden valtiollisten luottamustoimien hoitaja voi herkästi syyllistyä vakavaan rikokseen. Siksi ei ole edes asiallista heitellä tämän suuntaisia heittoja valtamediassa.

On myös tajuttava, että itsensä isänmaalliseksi tuntevan henkilön panettelu vieraan vallan takapuolen nuolijaksi on erittäin loukkaavaa varsinkin, kun Haapalan raivo lähti ulkomailla tehdyn rikoksen ihmettelystä tv-ohjelmassa, jolla ei yhtikäs mitään tekemistä Packalenin isänmaallisuuden kanssa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #120

Haapala arvioi Packalenia nimenomaan poliitikkona, mitä hän ajattelee ja kenen intressejä ajaa. Tämä liittyy varmaan myös ammattitaitoon - tai ammattitaidottomuuteen.

Johdonmukainen, vuosia jatkunut Venäjä-mielisyys on erinomainen peruste kutsua Packalenia Tehtaankadun mieheksi.

Muuten, kuinka moni vuosikymmenten aikana Tehtaankadun mieheksi nimitetty on nostanut syytteen? Kuinka moni heistä on itse saanut syytteen maanpetoksesta? Niin, en minäkään tiedä ainuttakaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #120

Juha Hämäläinen, et pelkästään haukkunut Haapalan toimittajan kykyjä, vaan vihjaisit hänen rikkoneen toimittajien eettisiä sääntöjä asettaessaan asenteet tosiasioiden edelle. Tuo on vakava syytös!

No semantiikkaahan tuo on, kuten on Haapalan maininta Packalenista Tehtaankadun miehenä. Jos Haapala olisi väittänyt hänen konkreettisesti käyneen Venäjän suurlähetystössä ohjeita saamassa, tilanne olisi toinen. Suomettumisaikana monia poliitikkoja syytettiin yhteistyöstä venäläisten kanssa "kotiryssä"-käytännön puitteissa, mutta ei kuitenkaan konkreettisesti maanpetoksesta. Ei Haapalakaan Packalenia tästä syyttänyt, käytti kielikuvaa vain ilmaisemaan hänen venäjämielisyyttään.

Packalen voi ihan aidosti pitää itseään isänmaallisena, mutta hän on lähtenyt mukaan Venäjän disinformaatiokampanjaan, jossa venäläiset syöttävät julkisuuteen kymmeniä "vaihtoehtoisia totuuksia" kun heitä syytetään jostakin. Se on Venäjän agendan ajamista ja mielestäni Suomen etujen vastaisena epäisänmaallista. Jos Packalen tekee sen ymmärtämättömyyttään, niin häntä voi pitää ns. hyödyllisenä idioottina. Toista vaihtoehtoa en tässä spekuloi.

Puheenvuoro on täynnä samanlaisia, nimiä mainitsematta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #120

Miksi mielestäsi kunnianloukkauksen kohteen tuntemuksilla olisi jokin merkitys rikoksen tunnusmerkistön täyttymisen kannalta?

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

1939 Neuvostoliitto väitti että Suomi olisi hyökännyt Neuvostoliittoon ja sen alueella surmannut neljä sen kansalaista. Neuvostoliitto ei sallinut Suomen tutkia tapahtunutta, ei näyttänyt todisteita, väitti että omaan kansaansa sortava Suomen johto on syyllinen, lähetti muutaman nootin ja sitten alkoikin ruuti palaa.

Tätä me suomalaiset olemme pitäneet 75 vuotta törkeänä toimintana ja valeena, mitä se olikin.

Mutta mitä nyt sitten pitäisi ajatella kun itseään läntisiksi sivistysvaltioiksi ja demokratioksi itsensä esittävät maat toimivat kuin kommunistinen Neuvostoliitto 1939?

May toimi 2018 kuin Molotov 1939.

Täysin sama kuvio, ei esitetä todisteta, väitetään vain että neljä kuollut, ja "erittäin todennköisesti" syyllinen on Suomi tai kaksi ja Venäjä.

Pienen maan kannalta on ehdottoman tärkeää että kansainvälistä lakia noudatetaan ja että ennen kuin toimitaan on niin kiiston näyttö että se kestää oikeudellisenkin tarkastelun.

Jos lähdetään tielle missä "poliittiseen tuomioon tai "vastaiskuun" ei tarvita todisteita", niin siirrytiin Stalinin valtakaudelle.

Kansainvälinen laki muuttuikin vahvimman oikeudeksi. Riittää että se kenellä on suurin mediatorvi levittää väitteitä, todisteet ohitetaan ja syylliset tiedetään.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Juuri näin. Antaa vaan Assadin myrkyttää kansaansa. Näin se oikeus toteutuu. Kuinkahan mones Syyrian hallinnon kemiallisilla aseilla tekemä isku mahtoi olla kyseessä?

Sitä paitsi iskuun osallistuneet valtiot ovat kertoneet todisteiden olevan kiistattomat. Jostain syystä on helpompi uskoa länttä kuin asian suhteen narratiiviaan koko ajan muuttanutta - ja muutoinkin koko ajan valehtelevaa - Venäjää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #95

Panu, venäläiset väittävät, että mitään myrkkyiskua ei ollut tapahtunutkaan ja samaan aikaan väittävät, että myrkkyisku oli brittien tekosia. Eivät raukat pysty parinkymmenen "vaihtoehtoisen totuutensa" kanssa edes päättämään pitääkö sanoa myrkkyiskun tapahtuneen vai ei :D

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #95

Syyriasta löytyy aikanaan kemiallisia aseita aivan yhtä paljon kuin Irakista löytyi massatuhoaseita.

Pyöreä nolla.

Lännen muisti on lyhyt. Sodan saa valheilla aloittaa joka kymmenes vuosi.

Toimittajat levittävät poliitikkojen valhetta.

Tyhmimmät kansasta jopa uskovat. Moraalisesti heikoimmat pyhittävät tekojaan.

Suurvaltapoliitikot kiittävät. Valheilla saamistaan fb-peukuista.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #142

Syyriassa on tehty lukuisia, kiistattomasti todistettuja iskuja kemiallisilla aseilla.

Minkä venäläisten välittämistä vähintään kolmesta totuudesta sinä valitset? Iskua ei koskaan tehty, tehtiin mutta se oli lavastus vai tehtiin mutta brittien toimesta?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Aikaa, aivan uutta minulle. En tiennytkään että Englanti vaati tukikohtaa ja aleuluovutuksia Syyrialta ja kun ei siihen Syyria suostunut, niin sitten hyökättiin. Olen siinä uskossa, että Britit halusivat vain muistuttaa Assadin hallintoa, ettei kemiallisten aseiden käyttö ole suotavaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Janne, odotahan. Jeltsin aikoinaan reilusti tunnusti Mainilan laukaukset Neuvostoliiton provokaatioksi. Sen jälkeen asenneilmasto Venäjällä on jyrkästi muuttunut ja mm. joissakin historian oppikirjoissa Mainilan laukauksia ei enää kyseenalaisteta. Arvelen, että muutaman vuoden kuluttua Mainilan laukaukset voivat taas muuttua totuudeksi Venäjällä. Silloin varmaan sinäkin olet sitä mieltä, että kyseessä oli suomalaisten provokaatio. Jäädään odottamaan.

Venäjä käyttää hybridisodassaan keinoja, joita ei suoraan voitaisi yhdistää siihen. Se laskee, että parlamentaarisesti hallitut läntiset oikeusvaltiot eivät silloin varmojen todisteiden puuttuessa pysty reagoimaan Venäjän hyökkäyksiin. Samaan aikaan se laskee julkisuuteen lukuisia "vaihtoehtoisia totuuksia", joissa tapahtumiin syylliseksi ehdotetaan ketä tahansa muuta paitsi Venäjää. Iso laiva kääntyy hitaasti, mutta nyt länsimaat näyttävät heränneen huomaamaan Venäjän taktiikan. Niitä ei enää käsitetä pelkkinä poliisitutkintaa vaativina rikoksina, vaan hyökkäyksenä, johon on reagoitava heti. Mitään oikeusvaltioperiaatteita itse kunnioittamaton Venäjä ei ole mikään oikeussuojaa tarvitseva henkilö vaan valtio, jonka länsimaat katsovat nyt eri tavoin hyökkäävän niitä vastaan.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #148

Oikeastaan olennaista olisi, että Putinin Venäjä pysäytetään kunnolla ja sille laitetaan kertakaikkiaan kova kovaa vastaan ja tehdään selväksi, että sen liikkumavara kaikessa häiriköinnissään on käytetty ja ylitettykin. Venäjä on todellakin pitänyt lanttä heikkona ja päätöksentekokyvyttömänä aivan samaan tapaan kuin Hitler ja Stalinkin pitivät.

Nyt Venäjä venyttää lännen pinnaa ja etsii tuota sietorajaa niin pitkään, kunnes se siihen törmää. Ja kaikkein onnettomintahan olisi, jos se ei siihen törmäisi lainkaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #150
Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Venäjän tiedottajankin mukaan todennäköisempi syyllinen voisi olla esim Ruotsi kuin Venäjä! Ent. huume-poliisin syyllisyyden rakentelutekniikkaa en tunne, mutta monta miestä ne järjesti kuitenkin kiven sisään - tavalla tai toisella!
Kyllä siitä varmaan poikii lisääkin kirjallisuutta, kunhan aika kypsyy...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Pannaan poliisikin lukemaan Timo Haapalaa"

Se toinen työparista.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Tarkoitti varmaan entistä pomoaan joka on Suomen suurin huumelordi ja istuu nykyään vankilassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Packalen oli Helsingin poliisin komentokeskuksen johtaja eikä työskennelyt huumepoliisissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #46

Älä nyt pilaa hauskaa vitsiä olemattomilla faktoilla....sitä on ilmiselvästi mietitty pitkään ja itse naurettu jo jonkin aikaa

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #49

Myös kansanedustaja Kari Tolvanen oli Aarnion kanssa hyvää pataa. "Soiteltiin vapaa-ajallakin vaikka ihan pääosin työasioista"...oli todistajana Aarnion oikeudenkäynnissä maininnut.

Eikähän vähän ajan pääsyä olisi ollut jo tilanne, että persut olisi saanut Jari Aarnionkin riveihinsä tai kokoomus :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #46

"Ennen päällystöuraa Packalén työskenteli kymmenen vuotta rikospoliisissa ja viisi vuotta huumausaineiden kenttävalvonnassa Itä-Helsingissä." - Wikipedia

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #46

Tuossa yläpuolella viestissä #56 tulikin asia kätevästi. Toki asia on ollut mediassakin esillä.

Sellainen sankari..hieno työntekijä kun ei huomannut pomonsa olevan Suomen suurin huumelordi. Joko "kaveria ei jätetä" tai poliisissa tuo valvonta on heikolla tolalla...

Kannattaisko korjata tietojaan?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #63

Globaali ilmiö, ettei tahdo oikein missään maassa valvoa mikään instanssi poliisien tekemisiä. Normikauraa maailmallakin on, että vain poliisi itse saa tutkia poliisien omat rikokset. No senhän arvaa, kuinka siinä usein käy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas yksi persu uhriutuu, yllättävääkö?

Kun on politiikkaan lähtenyt ja niitä omia mielipiteitään jakelee blogeiss, niin pitää kestää, sitten myös se kura, mikä niskaan voi tulla.

Maanpetturi ja rikollinen?

Mitähän satukirjaa Packalen on oiken lukenut, Haapala ei tuollaisia kyllä väitä, toisaalta persujen taito lukea rivien välistä on maailman parasta, taitaa ne ajatukset ja tuska kuitenkin löytyä sieltä peilistä.

Kannattaa joskus miettiä, ennenkuin kädet näppäimille asettaa. Se on vaikeaa, persujen toiminnassa kylläkin usein erittäin yleistä.

Perussuomalinen elämä tuntuu hankalalta, kun vuoroin jokainen itkee pahaa kohtelua mediassa, Halla-ahokin itkee, ettei saa näkyvyyttä, ja nyt sitten Packalen pahaa toimittajaa.

Kuva teistä on kyllä päivä päivältä lapsellisempi.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Rikoslain mukaan ei edes politikko ole täysin vapaata riistaa:

9 § (13.12.2013/879)
Kunnianloukkaus

..
Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.
---------------

Arvostelu ei ole siis rikos, mutta miljoonille lukijoille kansanedustajan väittäminen vieraan valtion lukuun toimivaksi tahoksi, ellei todisteita tästä ole, voi kyllä täyttää 9§

"1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa"

Meidänhän ei tarvitse kaukaa etsiä ennakkotapausta. Ilija Jantskin paljasti julkisuuden henkilö Jessikka Arosta tämän huumetaustan, joka oli julkista tietoa ja tosiasia, eli oikeuden tuomion.

Vaikka tieto oli täysin totta, tämän katsottiin olevan niin loukkaava väite vaikka olikin tosiasia että toimittaja Jantskinia syytetään törkeästä kunnianloukkausesta tälläkin hetkellä.

Näin ollen voidaan katsoa että onko laki kaikille sama ja poliisi noutaa toimittaja Haapalan, jonka kirjoituksen näytöistä ei ole tietoa, mitä pikimmin kuulusteluihin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eikö myös Johan Bäckman ole syytteessä törkeästä kunnianloukkauksesta Aron tapauksessa?

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #72

En tiedä missä syytteessä mutta jostain sen tapaisesta on ainakin epäilty.

Lisäksi rikoskumppanina on epäilty toista Ylen toimittajaa, jonka Aro väittää vuotaneen hänestä tietoja Bäkmanille.

https://demokraatti.fi/backman-juttu-karjistyy-yle...

"Bäckman on kansainvälisillä verkkosivuilla väittänyt Aroa muun muassa Yhdysvaltojen salaisen poliisin, Viron turvallisuuspoliisin ja Naton avustajaksi."

Näistä en osaa sanoa mutta ainakin Joel Harding, joka on itse ilmoittanut LinkedIn:issä olevansa Pentagonin alihankkija ja Ukrainan infosodan käsikirjoittaja, meni paljastamaan omassa blogissaan hänen ja YLE:n Jessikka Aron yhteistyön.

Harding lienee myös yksi mahdollinen taho, joka on poliisin toimien takana Jantskinia ja Bäckmania kohtaan, koska katsoi näiden haittaavan suojattinsa työtä maassa. Tämän voi lukea hänen omasta blogistaan.

https://toinformistoinfluence.com/2016/05/26/mv-le...

Harding toimi Aron menttorina samaan aikaan kun Aro toteutti YLE:llä puolutusministeri Haglundn toimeksiantona trollikampanjaa.

Pentagonilla lienee jokin yhteys Natoon ja samaa kampanjaan on vedetty käytännössä koko Euroopassa.

Viron tai USA:n salaisista poliiseista en ole kuullut mitään.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #72

Pitää paikkansa.

https://yle.fi/uutiset/3-10133892

Venäjän strategisen tutkimuksen instituutissa RISS:ssä on muuten pantu tämä blogi merkille ja Johan Bäckman jakaa tätä FB-seinällään kunniapaikalla - heti siinä Janus Putkosen Venäjän mediasta saamien kaasuiskua koskeneiden "sensaatiopaljastusten" vieressä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Ahaa, koska Janitskin saattaa saada syytteen ja tuomion Aroon liittyvästä uutisoinnista, niin persupoliitikoista ei saa käyttää ikäviä sanoja. Muuten laki ei ole kaikille sama!

"Tehtaankadun mies" ei tarkoita (ainakaan rikoslain mukaista) maanpetturia, ei myöskään rikollista. Naurettavaa edes kuvitella, että Haapala saisi moisesta syytteen.

Sinänsä ei yllätä, että vakiotrollit täällä joukolla loukkaantuvat persuparan puolesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Kuva teistä on kyllä päivä päivältä lapsellisempi"

komppaan ritalaa. Monesti on tuntunut, että persulapsellisuus olisi saavuttanut pohjan, jota ei voi enää alittaa. Mutta joka kerran joutuu olemaan väärässä. Packaleninkin tutkintapyynnön joku tulee vielä alittamaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Mikä tässä on lapsellista? Se että toimittaja vihjailee kansanedustajan olevan venäläisten miehiä, on kova väite, mihin tulee olla tanakat todisteet. Eikö niin? #eivaleuutisille

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En minäkään pidä Haapalan tyylistä kirjoitella yksityisistä ihmisistä, mutta kyllä Packalenin pitäisi ymmärtää, kun asettui kansanedustajaehdokkaaksi ja tuli valituksi, että kansanedustajan on vaan siedettävä enemmän henkilöön menevää arvostelua, kun Matti Meikäläisen. Tuo mahdollinen Packalenin tutkintapyyntö on huvittava, nimittäin ei Suomesta löydy montakaan näkyvää politiikkoa etteikö olisi joutunut lehdistön taholta samalaisen kohteluun kuin Packalen.

Jouni Kinnari

Tom Packalen kuuluu Suomessa siihen poliitikkojen vähemmistöön,joilla on vielä tallella kunnia mitä loukata.
Monilla ei ole.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Onneksi Packalen ei ole enää kenttätyössä. Poliisin toleranssin pitää olla kyllä huomattavasti korkeampi !

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tässä on jo vuosia yritetty saada perussuomalaista johtoa heräämään siihen, että heidän riveistään herjataan ihmisiä. Ei ole erityisemmin kiinnostanut. Paitsi silloin jos perussuomalaista johtoa herjataan, sitten alkaa kiinnostaa oikein viimosen päälle!

Ihan hyvä että Tom tutkituttaa onko rikosta tapahtunut. Mutta sen luulisi myös velvoittavan jatkossa erityiseen tarkkuuteen, miten arvokkaasti PS riveissä itse jatkossa toimitaan.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Voisi kyllä myös pohtia eroaako kultturimarxistien määritys herjaamiselle juurikaan Tšekan toiminnasta.

Kun kulttuurimarksistien määrittelemä vihapuhe on kuin Tšekan kansan vihollinen, joksi leimattiin jos oli mistään asiasta mitenkään päin tulkittavasti eri mieltä kuin bolsevikkien johto.

Tšekan keskeisin tehtävä oli leimata ja vaientaa keinoja kaihtamatta kaikki eräivät mielipiteet ja tukahduttaa keskustelu, jotta bolsevikkien linja saatiin rusikoitua läpi. Ei ole kauas kulttuurimarksistit puusta pudonneet.

https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1eka

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Janne, hauskaa että otit Tsekan tässä esimerkiksi. Juuri Tsekan oppejahan Venäjän nykyhallinto parhaillaan toteuttaa. Ei ole kauas putinistit puusta pudonneet.

Tuo "kulttuurimarksismi" on hauska termi. Tietyn arvokonservatiivisen porukan mielestä kaikki muut paitsi he ovat kulttuurimarksisteja :) Eräs Puheenvuorossa kirjoitellut, mutta sittemmin täältä häipynyt neropatti piti USA:n demokraatteja kulttuurimarksisteina :D

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #161

Miksi sinä käytät Tsekan keinoja myöskin?

Hauskaa tässä on ainoastaan tuo.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #166

Mitä Tsekan keinoja olen käyttänyt? Olenko jotenkin estänyt esim. sinun kirjoitteluasi. En ole myöskään kiduttanut enkä teloittanut sinua enkä ketään muutakaan Neuvostoliiton salaisen poliisin Tsekan tapaan :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #161

"täältä häipynyt neropatti piti USA:n demokraatteja kulttuurimarksisteina :D"

Varmaan löytyy demokraateista enemmän kuin konservatiiveista. Demokraatit estivät moneen kertaan Trumpin maahanmuuttokiellon muslimimaista.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #168

Varmaankin löytyy, mutta demokraateistakin, jotka ovat pääosin huomattavasti konservatiivisempia ja oikeistolaisempia kuin keskimääräinen suomalainen, ehkä vain 0,001 prosenttia (lue vaikka wikipediasta mitä kulttuurimarksismi oikeasti tarkoittaa).

Ei kai Trumpin maahanmuuttokiellon vastustaminen ole mikään kulttuurimarksistin tunnusmerkki? Kerää muumit takaisin laaksoon :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En sano, että Amerikan tyyli on hyvä, mutta siellä voi presidenttiä sanoa valehtelijaksi, rasistiksi, dementikoksi, ja toisinpäin toimittajaa valehtelijaksi ja limanuljaskaksi.

Hiukan pitäisi olla itsetuntoa, ettei heti pääse löysät pöksyyn, jos toimittaja hiukan tökkii.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Myös Ilkka Kanervaa kutsutaan jatkuvasti Tehtaankadun mieheksi.
Kalevi Sorsasta kehdataan puhua vieläkin DDRn miehenä ja Tarja Halosesta lesbona, kommunistina ja DDRn agenttina.
Mitä törkeintä valehtelua ja solvaamista.
Ei ole näkynyt mielensä pahoittamista eikä kunnian perään kyselemistä.

Itseäni kutsutaan vuoropäivinä putinistiksi ja natottajaksi.
Kommunistiksi ja hoipertelevaksi RKPn agentiksi.
Saan lukea verkosta julkiselta palstalta olevani antisemitisti ja homofobikko, mikä ei voisi juuri loukata minua pahemmin.
Eikä olla törkeämpi valhe.
Tämä vaikeuttaa elämääni, "loukkaa kunniaani ja haittaa toimeentuloani"( kuten eräs rikosilmoittelija kuvaili rikosta, kun joku oli nimittänyt häntä rasistiksi) ja tekee minut usein surulliseksi.

Mutta kokisin koomiseksi lähteä tehtailemaan näistä rikosilmoituksia - jotka taatusti eivät edes johtaisi mihinkään.
Eiväthän tappouhkauksetkaan johda.
Ja minä sentään olen totaalisen mitätön yksityishenkilö , jonka suojan pitäisi olla suurempi kuin ammattipoliitikon.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...ja Tarja Halosesta lesbona, kommunistina ja DDRn agenttina.
Mitä törkeintä valehtelua ja solvaamista."

Toinen väitteistä ei pidä paikkaansa ja kolmannesta ei ole todisteita.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mitä tarkkaan ottaen haluat sanoa ?
Että kyse ei ole solvauksesta?
Vai että solvaus on vähäisempi kuin jokin toinen solvaus ?

Itse ajattelen, että ( varsinkin persujen piirissä) yleinen Tarja Halosen solvaaminen - jonka äärimuotoja en kehtaa tässä kuvailla- on monin verroin pahempaa kuin puhe Tehtaankadun juoksupojista tai Putinin trolleista.
Kun yhtäaikaa peitetään sontakuormalla ihmisen yksityiselämä, puhe , ulkonäkö ja läheiset sekä moraali politiikassa ja uskonnossa ollaan jo henkisen pahoinpitelyn ytimessä. Terrorissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #48

Onko Packalen herjannut ihmisiä?
Voiko Hakkaraisen ym. toilailuiden koston kohdentaa Packaleniin, koska "persu"?

Missä muissa ryhmissä olet valmis kohdentamaan asiattomat kommentit kollektiivisesti kaikkiin ryhmän jäseniin yksilöiden toilailuista?

Tässä keississä riitti asiattomaan nimitteluun se, että ex-poliisi kyseli jonkinlaisten todisteiden perään ennen tuomiota...onko se riittävä syy nimittelylle?
Vai onko riittävä syy olla samassa puolueessa Hakkaraisen ym. Kanssa?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #51

Väittikö joku, että Packalenille ylipäätään kostetaan ja vieläpä erityisesti Hakkaraisen tekosia?

Vertailussa oli kyse Packalenin herkkänahkaisuuden ja suhteellisuudentajun puutteen osoittamisesta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #99

Ei.

Kyse vastaus oli enemmän siihen, että persut sanoo sitä ja tätä joten nyt ollaan hädissään kun persua haukutaan.

Tässä ei nimenomaan ole kyse persuista, kuten sinäkin tuot ne koko ajan esille. Kyse on Packalenista jokka vastasi toimittajan kysymykseen kuten ajatteli.
Olisiko hänen pitänyt kertoa jotain muuta kuin oma mielipide kysymykseeen....vain mielllyttääksesi sinuunkaltaisiasi, jolloin olisit täällä kirjoiittamassa kuinka persu valehtelee.

Hänhän nimenomaa sanoi että rangaistukset venäjälle voisi olla jopa kovemmat, jos selviää että ovat syyllisiä, mutta peräsi edes jonkinlaisten todisteiden perään.

Sinä ylempänä muuten kommentoit että "...uskot mieluummin USA:an kuin venäjään..."
Se onkin vähän ongelma kun ns. "naamataulun" mukaan katsotaan mihin uskotaan eikä mietitä niinkään mitä faktoja on käytössä.
Nimenomaa tällaisessa tilanteessa jossa on sota käynniissä ja selvää on että kaikki tekee valheellista propagandaa parhaansa mukaan ja niin paljon kuin pystyy, eikä oikein kukaan voi tietää mikä on totta ja mikä ei....mutta sinä HALUAT uskoa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #124

Toisin kuin väität, Haapala ei kutsunut Packalenia Tehtaankadun mieheksi pelkästään tämän tv:ssä esittämän mielipiteen vuoksi. Perusteena oli pitkään jatkunut selkeä Venäjä-mielisyys.

Toisin kuin väität, en luota Yhdysvaltoihin Venäjää enemmän "naamataulun" perusteella. Pohdinta tapahtuu asia kerrallaan, pitkälti median välittämien tietojen pohjalta. Läntinen, totuuteen pyrkivä media on kieltämättä luotettavampi kuin tahallaan valehteleva Putinin käsikassara RT.

Ja toisin kuin annat implisiittisesti ymmärtää, totuus ei sijaitse valheen ja totuuden puolivälissä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #130

Eli....on se totta kun lehdessä sanotaan?

Kannattaa kuitenkin muistaa että ne lehdet kirjoittaa sen mitä niille kerrotaan.
Toisinsanoen...lehdet ei välttämättä ITSE valehtele (lännessä), mutta kirjoittaa sen mitä toimittajalle kerrotaan.
Ja sen tiedon totuudenmukaisuudesta meillä on paljon näyttöjä...niin idässä kuin lännessä.

Mutta...jokaisella on oikeus uskoa ketä ja mitä haluaa.
Muttei välttämättä kannattaisi kovaan ääneen haukkua ihmisiä jotka eivät halua uskoa samoihin lähteisiin kuin itse...ainakaan ennenkuin on löytynyt oikeita faktoja uskomuksen perustaksi

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #134

Läntinen laatumedia myös arvioi, yleensä ääneen, käyttämiään lähteitä ja niiden luotettavuutta. Toisin kuin "itäinen media", joka vain toistaa papukaijana Kremlin viestiä. Siinä se pieni iso ero.

Jokainen saa tietenkin uskoa, mitä ja ketä haluaa. Tyhmyys ei ole laitonta, ei edes kiellettyä.

Juha Hämäläinen

#37. Ota Helena huomioon, että kovin monen poliitikon kohdalla ei ollut kyse kunnianloukkauksesta vaan ihan vain totuuden julkitulosta. Siitä voi ärsyyntyä, muttei saa oikeusjuttua nostettua.

Mieti miksi meillä edelleen on isot kasat dokumentteja salassapidossa mukaanlukien Tiitisen lista.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Blogisti on asemassa, jossa häneen saa kohdistaa koko härksejä väitteitä, joten turha on viranomaisia vaivata. Mutta olen kyllä tismalleen sitä mieltä että tämän maan haapalat ovat sitä joukkoa, joille heidän kanssaan eri mieltä oleminen tarkoittaa epäisänmaallisuutta ja Kremlin asialla oloa.

Huomaan useimpien kommentoijien olevan täsmälleen samanlaisia. On siis tullut täysin hyväksytyksi leimata kuka tahansa Tehtaankadun mieheksi.

Suomalaisesta journalismista ja suomalaisesta somesta on rakennettu yksimielisten kupla. Eri mieltä olevista pidetään jo rekistereitä. Onneksi minut on ainakin yhdessä rekisterissä määritelty harmittomaksi pakinoiden kirjoittajaksi, joka on helppo torjua.

Luultavasti noissa rekistereissä on kovempia arvioita joistain ihmisistä, ja ehkä kovempia arvioita myös torjuntakeinoista.

On väärin alistua ja hyväksyä moinen, vain siksi että sana on vapaa ja Kanervakin on Tehtaankadun mies.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lehdistö, siis iltasanomat ja iltalehti ovat kansainvälisesti verrattuna todella tahdikkaita.

Sinä kun olet maailmaa kiertänyt, niin eikö tällainen ''uutisointi'' ole aivan pientä, verrattuna keltaiseen lehdistöön muualla maailmassa.

Älytöntä lähteä oikeuteen tuollaisen tekstin takia, tuskinpa siitä mitään tuleekaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei tulekaan, koska Packalen on poliitikko, kansanedustaja. Joten ihan on turha lähteä tutkintapyyntöjä tekemään.

Eikä kannata tavallisen kansalaisenkaan poliisia vaivata; oikea osoite on JSN. Siis tavallisen pullaisen kohdalla. Packalenin on turha sitäkään vaivaa nähdä, sillä hänen on asemassaan siedettävä vähintään nähdyn tasoista journalismia.

Itse olen huolissani yhden totuuden kuplan jatkuvasta kasvusta. Se on todellinen ongema, jos sen annetaan jatkua kovin pitkään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Suomi on täynnä eri ryhmittymien kehittelemiä luokitteluja ja nimiluetteloita.
Voihan sitä ilmoittaa, ettei alistu, mutta kenelle ?
Kun niissä luetteloissa on ( yhä useampi meistä yhä useammissa ) ja niitä tulee koko ajan lisää, ilmoitus alistumattomuudesta on koko lailla turhaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Oletkohan vähän kehityksen tarkkailussa jäljessä?
Mitään riitaisempaa paikkaa kuin suomalainen(kin ) some ja media tuskin löytyy.

Ja vähän hassu on tämä uusi suosittu termi " toinen mielipide" , jolla yleensä määrätyssä piirissä tarkoitetaan o m a a mielipidettä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mies, joka ei pidä kiinni omasta kunniastaan, ei ole mikään mies.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mies, joka kyselee joka käänteessä kunniansa perään, on hysteerinen .
Mutta en sano, että hysteerinen ämmä. Koska ämmät eivät tuollaisia ole.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Vanha Otavan tietosanakirja kertoo hysteerikosta muun muassa:

"Hysteerinen (kreik. hysterikos = kohtua koskeva < hystera = kohtu)
Hysteriatilan ajateltiin syntyvän tai saavan alkunsa kohdusta. Se on sellaisten neuroottisten tilojen ryhmänimitys, jotka perustuvat poikkeavaan, sairasmieliseen mielenlaatuun, mutta joita voi syntyä myös normaalissa henkilössä hänen joutuessaan ylivoimaisen vaikeisiin olosuhteisiin. . .."

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voisi ehkä pikemminkin sanoa, että on kunniatonta vahtia hysteerisesti kunniaansa .

Ja miettiä, mitä ihmiset minusta ajattelevat ja kirjoittavat.
Jos menettelee kunniallisesti ja tietää sen, ei arvostelusta hätkähdä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Jaha, tämä taitaa olla sitä uusmuotista sukupuolen määrittelyä.

Ilkka Luoma

IS-toimittaja Haapala yritti mollata aikanaan pr-vaaleissa Paavo Väyrystä - Sanomatalon suorassa tv-kuvauksessa - ei onnistunut, Väyrynen murskasi Haapalan "hienon idean" dumpata Paavo - asia kääntyi Haapalan falsetoituneen hermostuneeseen naurunhörähdykseen - olen pahoillani, että jouduin käyttämään näinkin värikästä sanastoa, mutta jokainen joka Haapalan Väyrys-shown näki ja luki tämän edustaja Packalenin jutun - ymmärtää sanankäyttöni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Väyrynenkö siinä selvisi voittajaksi? Ilkka Luoman mielestä kyllä... olipa uutinen! "Paavo putsasi pöydän", taas kerran.

Päätän äskeisen hassuhkon lausahdukseni falsetoituneeseen naurunhörähdykseen. *thih!*

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kuuluisa ranskalainen petomaanitaiteilija päätti esityksensä finaaliin falsetissa:

https://www.urbaanisanakirja.com/word/petomaani/

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Te taidatte nyt pahoinpidellä toimittaja Haapalaa hieman kohtuuttomasti?
Olisiko hänen syytä tehdä rikosilmoitus?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Olen jättämässä tutkintapyyntöä Ilta-Sanomien jutusta. Pyydän poliisia selvittämään, onko siinä Timo Haapala syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen. "

Tuo hieno juttu!! pitää nimittäin olla rajat myös lehdistöllä!
Nykyisin he saavat sanoa ihan mitä vain, ketä vain haukkua natsiksi tai mitä tahansa, eikä kukaan voi tehdä asialle mitään! Tälle pitää saada loppu!

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Jessikka Aro ja Rebekka Härkönen saattavat olla tuosta toimittajien vapaudesta kanssasi eri mieltä...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Yhä useammat erityisesti naistoimittajat ja - tutkijat välttelevät nykyään julkisia esiintymisiä, koska saavat suoria fyysisiä uhkauksia. Jopa lasten turvallisuutta voidaan uhata.
Ja uhkailijana ei todellakaan ole punavihreä Kupla.
Ei se nyt kyllä mistään toimittajien hirmuvallasta todista.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

”"Vapauteen kuuluu aina vastuu” – Sananvastuuvala-kampanja muistuttaa sanan voimasta
Journalistiliiton lanseeraama #sananvastuuvala-kampanja kehottaa jokaista kunnioittamaan totuutta ja ihmisarvoa."

Ylläoleva teksti julkaistiin Helsingin Sanomissa noin kaksi vuotta sitten.

https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-200000289897...

Haapalan teksti vihjaa suoraan, että kansanedustaja Packalen käy vierailuilla Venäjän suurlähetystössä. Kyse on merkittävästä uutisesta. Toimittaja Haapalan tuleekin tuoda esiin tarkemmin, millaisissa afääreissä hän tietää Packalenin vierailevan tehtaankadulla. Kyse on nyt sananvastuusta. Eihän Ilta-Sanomat ole perättömiä valheita levittävä valemedia.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Vuonna 2013 olit valvomassa Azerbaidžanin vaaleja, jotka päättyivät Moskovan klienttihallitsijan voittoon. ETYJ totesi vaalit manipuloiduiksi. Teikäläinen ylisti niitä maasta taivaisiin.

Vuonna 2014 olit sitä mieltä, että olettamukset Venäjän osallisuudesta malesialaisen matkustajakoneen alasampumisesta ovat amerikkalaista propagandaa, ja olet vielä nytkin väittänyt A-Talkissa, ettei koneen kohtalosta olisi selvyyttä, vaikka hollantilainen tutkimusryhmä osoitti selvästi, että ohjus ammuttiin venäläismielisten separatistien hallitsemalta alueelta.

Venäjän vastaisia pakotteita olet tiettävästi tainnut vastustaa aina. No ei sen puoleen, todetaan nyt reiluuden nimessä, että sait sentään aikoinasi todettua, että poliisilla on oikeus merkitä Putinin nimi salaiseen rekisteriin, mutta veikkaan että tässä kohtaa kävi niin, että uskollisuus virkaveljille sattui viemään voiton.

Noin ylipäätään kyllähän teikäläisen ulostulot aika viimeisen päälle Venäjälle myönteisiä ovat, ja "Tehtaankadun mieheksi" sanominen on aivan luvallista karrikointia, vallankin koska olet poliitikko ja työsi puolesta sinun pitää sietää letkautuksiakin. Että eihän teikäläiselle tästä häslingistä Haapalan kanssa jää muuta kuin kulut ja häpee. Ja taas on tullut haaskattua poliisin työaikaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Että eihän teikäläiselle tästä häslingistä Haapalan kanssa jää muuta kuin kulut ja häpee."

Virkistyyhän tässä lukijoiden muisti, tuon olinkin unohtanut:

Perussuomalainen ylistää Alijevin vaalia – diktaattori sai 85 % äänistä

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

https://www.verkkouutiset.fi/perussuomalainen-ylis...

ok - tuollainenkin uutinen on tosiaan joskus julkaistu!
Mitäpä tuollaisesta 85 %:sta - kyllä ent. NL:ssa ääniä piti saada aina yli 100 %, että oli ns. oikeat vaalit ...:)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hienoa Packalen!

Minä uskon, että Timo Haapalaa nyt vähän jännittää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos on edes huomannut, eihän tästä Packalénin syvästä närkästymisestä näy kirjoitetun.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä tästä itse asiassa on määrätyissä piireissä intouduttu vasta tänään.
Siksi itsekin palasin vielä lukemaan kommentteja.

Pn kannalta ehkä valitettavasti innostuneet ovat ehkä juuri niitä, joihin P ei halua lukea kuuluvansa .
Tai mistä senkään tietää.
On tämä perussuomalaisten P- fraktio sen verran arvaamaton liittoutuja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä en olisi loukkaantunut Haapalan kommentista, että olisin nähnyt tarpeelliseksi tehdä hänen "irvailustaan" minkäänlaista ilmoitusta asiasta, edes kokeilumielessä mihin rajanveto tehdään. Packalenilla on tietysti perustuslaillinen oikeus tehdä ilmoitus asiasta poliisille siinä missä kenellä tahansa. Tutkintailmoituksen tekeminen ei tosin ole mielestäni vielä uutinen, mutta Packalen asianomistajana voi/saa nähdä asian toisin kuten hän on niin nähnytkin, kun kertoo asiasta omalla blogilla. Jos esitutkinta käynnistyy, niin se on sitten jo vakavampi asia ja voi ylittää virallisen uutiskynnyksen. Haapala tuskin menettää tästä yöuniaan. Ehkä keskustelu Haapalan kanssa olisi nyt parempi vaihtoehto ja sopia asiasta noin jatkoa ajatellen. Suosittelen sitä Packalenille.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine
Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Jos toistuvasti tuo julki Venäjän propagandakoneistoa myötääviä ajatuksia ja salaliittoteorioita on kyllä ansainnut
"Tehtaankadun miehen" llmauksen , joka mielestäni on aivan tavallista politiikan slangisanastoa, ilman kummempaa konkretiaa.

Lapsellista toimintaa kansanedustajalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri näin. Muutenhan ei voi kuin todeta että se koira älähtää johon kalikka kolahtaa.

Käyttäjän HarriKuusela kuva
Harri Kuusela

Hyvä. Sais pikkuhiljaa loppua tuollanen nimittely jolle ei edes ole mitään perusteluja.
Se on jatkunut jo vuosia sen jälkeen kun Natohypridikeskus lanseerasi uuden trolli propaganda kamppanjan.
Ihan kaikki jotka ovat julkisesti uskaltaneet epäillä virallista naratiivia jonka natomedia meille kertoo on voitu leimata vaikka miksi.
Vaikka suurin osa haluaa vain faktoja ja tasapuolista informaatiota ilman propagandaa. Siis mitään propagandaa. Se joka vieläkin väittää että vain Venäjä käy infosotaa on typerys.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Luin nyt tuon Haapalan tekstin "Kommentti: Perussuomalaiset hyppäsi Putinin kelkkaan – jopa Karjalan menetys näyttäytyy hyvänä asiana" ja siinä tosiaan Haapala sanoo näin: "Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi – eli hänen näkökulmansa eivät juuri edes yllätä."

Kyllähän se on selvä, että jos Packalén ei ole Tehtaankadun mies, niin silloin toimittaja puhuu läpiä päähänsä kun kertoo, että Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi.

Kyllä minulla ainakin tulee mieleen, että toimittaja Haapala tietää, että Packalén ottaa neuvoja itänaapurilta, joten on aivan oikeutettua kysyä, että puhuuko toimittaja vastoin parempaa tietoa vai onko hänellä parempaa tietoa.

Ei julkisuudenkaan henkilöistä voi puhuta perätöntä tietoa, joten hyvä saada tähän uutiseen vahvistus. Tämähän on jo äänestäjien kuluttajansuojan kannalta erittäin tärkeä asia, ettei vahingossakaan äänestä Tehtaankadun miestä, paitsi jos itse on Venäjään päin kallellaan.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Kumpi pahempi: Tehtaankadun mies vai rotutohtori?

Ottamatta kantaa mihinkään. Kunhan muistelin:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59000-halla-ahoa-...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Rotutohtorin, joka viettää viikkonsa Brysselissä ellei Strasbourgissa, vakituinen asumus on Eirassa. Se on kivenheiton päässä Venäjän kolossista Tehtaankadulla.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Huvittaa puolueen johtokonklaavista jokaisella on joku rikostuomio mutta ollaan niin kovia haastamaan muita oikeuteen kunnianloukkauksesta.
Persujen tuohussa on jotain lähes uskonlahkoon viitaavaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Joidenka mielestä kansanedustaja on tässä väärässä,niin miten vastuullisen ja totuudellisen median edustaja sitten pitäisi toimia?

Voiko sellainen media heitellä leimoja ihmisiin ja valehdella mielensä mukaa?

Eikö sellainen toiminta pitänyt kuulua niille valemedioille vai olemmeko päätyneet tilanteeseen missä niillä ei olekkaan eroa kuten jotkut esitti jo aikanaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei koska Packalenhan on Tehtaankadun mies. Katso vailla Jussi Jalosen kommentti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eli siis (tai tottakai) kannatat toistemme nimittelyä ja ryhmittelyä fiilispohjalta?

Kuka leikkiin lähtee se leikin kestäkööt.

Kuten olen tuonut esiin,niin sillä ei saada mitään hyvää aikaiseksi vaan keskustelut loppuvat muuttuvat "kuka nälvii parhaiten" huudoiksi. Ehkä silti ansaitsemme tämän,mutta muista nyt ettei Venäjä,puuttini tai äärioikeisto tätä halunnut vaan sinä.

Suottaa tulla vielä raskaaksi taakaksi kantaa,epäilisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #126

Ja sinä väität J.Jalosen pitkää listaa olemattomaksi. Kremlin mieheksi tässä ei olla nimittämässä satunnaista nettikeskustelujaa parin kommentin pohjalta vaan johdonmukaisesti toiminutta poliitikkoa. Kremlin kakkosmieheksi muodostuu tietysti vaikka kuinka yrittää rakentaa muunlaista imagoa se puoluejohtajamestari joka tätä Kremlin miestä pitää tärkeissä valiokunnissa ja puolueen sisäpiirissä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #127

Oliko tämä J.Jalonen PunkFinladin vihapuhuja, jotkut toiset vihapuhujat kutsuvat Piffiläiseksi ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #129

Yritä sinä nyt vaan. Jalonen on tutkija ja historioitsija.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #127

Aloititpa nopeasti.

Lue nyt huolella mitä kirjoitin ja kerro väitinkö siinä Jalosen listasta mitään.

Teillä pakkaa olemaan tuo olettamiskyky hieman liian korkea. Kiiski jo paljastui kyvyiltään siinä ihan huipuksi ja samalla sonnan suoltajaksi.

Jos et löydä minun kirjoittaneen Jalosen listasta mitään,niin paljastut samanlaiseksi sonnan suoltajaksi kuin Kiiski. Teitä yhdistää sellainen piirre missä luette jotain ja keksitte omasta päästänne mitä siinä voidaan tarkoittaa ja alatte heittämään niitä kuvitelmianne sitten kuin tosiasioina. Tälle piirteelle löytyy varmaan joku termi psykologiasta vai mitä veikkaat?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #145

Väität siis ettei kommenttisi 126 ollut vastaus kommenttiini 113!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #147

Oli kyllä,mutta en kommentoinut Jalosta koskevaan kohtaan mitenkään.

Hän saa laskea ihan rauhassa vääriä sanoja ja tehdä niiden perusteella väittämiä. Ei minun tarvitse olla samaa mieltä niiden väittämien kanssa,eikä sinunkaan. Se on täysin jokaisen oma päätös.

Jalonen ei myöskään pätevöidy psykologian alalla jotta voisi kertoa edes jollakin uskottavuudella mitä toinen ajattelee,kun on toistanut tarpeeksi monta sanaa tai toimii jollakin tavalla. Tämä ei tietenkään ole tarkoitettu millään pahalla Jaloselle.

En myöskään kiistä etteikö Jalosen havainto kaavamaisuudesta olisi merkittävä,mutta en silti mielelläni lähtisi leimaamaan,koska en tiedä mitä tilanteiden taustalla on.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #147
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Toimittelija Timo Haapala avasi hienosti Tom Packalenin vaalikampanjan. Media ei ole oppinut Perussuomalaisten menestyksestä mitään tai sitten media tarvitsee muuten niin värittömään politiikan uutisointiin sylkykupin/valopilkun.

Tosi asia on se, ettei politiikka möisi mediassa montaakaan euroa ilman Perussuomalaisten esillä pitämistä ja 95 prosenttisesti negatiivisinä uutisina.

Textiviestit, faxit ja lautakasat ovat nyky toimittelijoille liian suuritöisiä palkkaan nähden.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikä hemmetin oikeus sillä toimittaja Haapalalla oli nostaa Packalen Tehtaankadun mieheksi, kun lähes puolet suomalaisista entisistä ja nykyisistä poliitikoista ja virkamiehistä lukeutuu siihen samaan sakkiin ! Packalen ei yletä edes 500 pahimman Venäjän hyssyttelijän joukkoon !

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Packalenin tapauksesta tulee mieleeni Tarja Turusen tapaus. Joku iltapäivälehti hehkutti aikoinaan Tarja Turusta ja mietin, että kuka tällainen henkilö on ja mitä hän tekee. Kun oli kolmas päivä iltapäivälehdessä peräkkain menossa Turusen Tarjaa, kysyinkin lounaalla pitserian pitäjältä, että tunteeko hän Tarja Turusta. Ei tuntenut mutta kehoitti minua lukemaan lehden jutun Tarjasta, että Tarja on eniten äänilevyjä (tai CD:n muodossa) ulkomaille myynyt bändin artisti sitten jonkun muun. Packalenkin on saavuttanut julkisuutta samalla tavalla, ennen tätä Haapalan kirjoitusta. Että näin Suomessa saadan idoli tehtyä kansalaisten ihmeteltäväksi ja kenties äänestettäväksikin.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Heikki Turunen ja Kaj Turunen saattavat olla monille tutumpia. Ainakin Heikki on mainio mies.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäjämielisen maineen ja venäjän trolli nimityksen saa jos arvostelee USA:n pommituksia ja joukkomurhia lähi-idässä, ei tuohon tarvita mitään puolustelua tai edes mainintaa Venäjästä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Roskaa.
Ympäristöni on täynnä koko elämänsä USAn politiikkaa kauhistelleita, joita e i kutsuta Venäjän trolleiksi.

Venäjä - mielisyys ja kaikesta Putinin arvostelusta kieltäytyminen
- koska se on russofobiaa tai läntistä liberaalia mädätystä-

on selkeästi erottuva ryhmä perussuomalaisissa ja muutamassa muussa puolueessa.

Jännittävää on se, että nämä hyvin kummalliset liittosuhteet kiusaavat näitä ihmisiä vähemmän
kuin se, että heitä kutsutaan Venäjä- mielisiksi.
Molemmat seikat - tyrmistyttävät liittoutumat ja Venäjä- mielisyys- ovat silti yhtä tosia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Osittain on kysymys radikaalikonservatismin eri koulukunnista. Putin on hirarkisen teokratialla höystetyn vallan airut. Dugin on yhden radikaalikoservatiivisen koulukunnan ideologi. Se ideologia on monelle eurooppalaiselle pyhä ja joku Suomen tai Viron pyrkimys jatkuvuuteen länsimaisina hallintoalueina on näille yksi kärpäsen jätös.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

On mielenkiintoista nähdä, miten pitkälle joukkohysteria lännessä voidaan nostaa. Nykyään uutuisia luetaan pintapuolisesti. Kolmas maailmansota on tosiaan tullut mahdolliseksi, kiitos internetin, kiireen ja kohtaamattomuuden.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täytyy kuitenkin antaa Packalenille plussaa siitä ettei poista kommentteja. Artodosentti ja Huhtasaari jäävät keskenään häpeämään siinä suhteessa Packaleninin rinnalla persustaroina.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Usarin etusivun uutisesta ei voisikaan poistaa kommentteja ja siellä on tämä, #5

Minun mielestäni Tehtaankadun mies tarkoittaa henkilöä, joka julkisesti esittää samanlaisia mielipiteitä, joita esitetään Tehtaankadulta. A-studiossa kuulemani ja näkemäni perusteella Packalen on mitä suurimmassa määrin Tehtaankadun mies.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246412-tom-packal...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos mielipiteesi on tuo tehtaankadun miehestä,niin kai tuo sitten toimii joka suuntaan samoin?

Esim.Jos sinä kirjoitat täällä trumpin sanoja tai lainaat niitä,niin olet trumpisti?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #146

Ainakin siinä tarvitaan mielipiteiden toistoa, Haapalahan kirjoitti "Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi – eli hänen näkökulmansa eivät juuri edes yllätä."

Nähtäväksi jää jättääkö Packalén tutkintapyynnön vai ei.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #149

Määrittele nyt vielä toistojen määrä elämän mitalla? Riittääkö Jalosen tarjoama määrä?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #149

Jätti tai ei. Molemmissa tapauksissa lopputulos on huono, koska meni sellaisen suustaan päästämään, sitä ei voi enää muuksi muuttaa.
Ymmärrän hänen uhkauksen tapahtuneen ikään kuin "poliisin roolissa", jossa hän kuitenkaan ei enää ole, vaan on kansanedustaja, ja silloin sietokyvyn täytyisi olla korkeampi. Poliitikon puheita runnellaan julkisuudessa paljon kovemmalla kädellä kuin rivipoliisin sanomisia ja niin pitää runnellakin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Luin lähes pari vuosi sitten entisen KGB-eversti Oleg Gordievskyn ja Inna Rogatchin yhdessä kirjoittaman kirjan ”Sokea peili.” Siinä kerrotaan mm. ”Suomi-laboratorion” toiminnasta läpi vuosikymmenien. Sieltä löytyy tässä nimiä mainitsematta varsinaisia ”Tehtaankadun miehiä.” Kirja julkaistiin vuonna 1997.
Eräiden henkilöiden henkilöhistoriaan liittyen voi todeta, mitä roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus (noin 55-120) on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.” Tähän on hyvä lisätä: ”Tieto on pääomaa, jota ei voi ulosmitata.”
Suosittelen kirjaa vilpittömästi luettavaksi. Monella ”henkilöihailijalla”saattaa mennä sitä lukiessa ”kahvi väärään kurkkuun.” Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Ilkka Paananen

Kevät etenee...kesä tulee...lähtekää ulos tuulettumaan tasapuolisesti. Älkää loukkaantuko tästä...;)

Petri Hämäläinen

Hyvä. Haapalan juttu on tyypillistä vihapuhetta - valheellista ja herjaavaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

tämä blogi on muuten yksi eniten suositeltuimmista blogeista! ja näköjään aiheuttaa myös keskustelua kommentti määrää kun katsoo. Hieno homma!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, Venäjällä toimittajan työ on vaarallista. Milloin putoavat ikkunasta, milloin ammutaan kotiovelle. Täällä sentään vain trollit räksyttävät, eikä nekään ole tasavallan presidentin liikkeelle ajamia.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Henkilökohtaisesti en pidä Tomin ääneen ihmettelyä minään muuna kuin ajattelevan ihmisen merkkinä.

Tonkininlahden välikohtauksen ihmettely -64 toi "tehtaankadun miehen" leiman, ja Tsekkoslovakian miehityksen ihmettely -68 tuotti "puutarhakadun miehen" leiman.
Joten tämä leimaamaisperinne lienee maassamme vaan välissä unohtunut? Aina ennenkin on toisessa ilmansuunnassa olleet "rauhan aseet" ja toisessa "sota-aseet", ja sen taantumuksellisen puolen syylliseksi tietäminen on ollut pääkirjoitus-ilmoitusasia.

Jotta, en tunne asiaa sen syvällisemmin itsekään, mutta erinomaisen "The Americans" tv-sarjan seuraajana on vaan ihmetyttänyt tässä pari asiaa...

1. Miksi agenttivaihdon (us-rus illegals, 2010) kautta tullut kaveri listittäisiin jälkikäteen, kun se nollaisi koko vaihtosopimusten idean?
Ja jos Skripalista oli kerran niin paha mieli, niin miksei se liukastunut saippuaan jo sinä aikana kun se istui vakoilusta vuosikausia vankilassa venäjällä?

2. Miksi pitää "ampua Makarovilla ja jättää se rikospaikalle"? eli käyttää asetta jonka kehitystyö voidaan osoittaa johonkin ilmansuuntaan, jos kerta halutaan jälkeenpäin kiistää? Veeäksää ja risiiniä saa varmaankin tehtyä niin, että sen alkuperää ei kemiallisesti enää selvitä, ja noita tekee 'kaikki'.

3. Miksi Englanti ei kiikuta näytettä heti YK:n asetarkastajille ja muille, ja hanki kansainvälisessä oikeudessa toimivaa näyttöä? Vai onko Brittihallituksella vieläkin paha mieli, kun ne on tuottaneet 'vääriä johtopäätöksiä' melkein joka kerta kun niitä on mobilisoitu?

4. Miksi Skripal olisi pitänyt niitata, kun se ei näyttänyt tekevän mitään muuta kun nostavan 'agenttieläkettä' Salisburyssä?
Nimittäin kun se 2006 poloniumista saanut KGB/FSB agentti Litvinenko oli eri asia eikä toimi tämän tapauksen viitteenä, koska se oli puhdas loikkari ja media-aktiivinen major pain in the ass entiselle työnantajalleen. Se lähti lätkimään, koska kuulemma suuttui moskovan kerrostaloräjäytyksistä (1999), joita kai tarvittiin että saatiin casus belli tsetsenian loppuunjyräämiselle.

(Se meni ilmeisesti niin, että FSB:n pojat hoiti homman turhan adhoccina ja jäi rysän päältä kiinni moskovan miliiseille kovan heksogeenin kanssa. Sitten keksittiin jälkeenpäin selitys harjoituksesta, mutta kukaan ei enää uskonut. Ilmeisesti niillä ei ollut toimistossa ketään täti-ihmistä hössöttämässä operaation yksityiskohdista, vaan vetivät rennosti vapaalla kädellä :) Muualla maailmassa pistettiin tämä farssi visusti merkille, ja sen jälkeen ei ole ollut maailmassa sellaista tössäystä ettei siinä ole sattumalta joku pint-sized harjoitus vieressä...)
Litvinenkosta ei siis mitenkään loogisesti seuraa Skripal.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Ihan käypiä kysymyksiä, eikä ainakaan minulla ole niihin tyhjentäviä vastauksia. Mutta ensimmäiseen voisi ajatella, että uhri oli jo menettänyt vaihtoarvonsa, enää hänestä ei ollut hyötyä.

Kakkoseen ja ykköseenkin sekä neloseen liittyy Venäjän linja, jonka mukaan pettureille käy huonosti. Pelote on vahvempi, kun on selvä vihje siitä, kuka homman hoiti. Samalla näytettiin, että petturi ei koskaan ole turvassa.

Kolmosen selitystä en keksi, ellei sitten ole niin, ettei kunnollista näytettä enää edes ole.

Kaikki nämä pohdinnat ovat mahdollisimman vähällä asiantuntemuksella tehty ja näen mielenkiinnolla niiden kumoutuvan.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

- Jos tekee naapurin kanssa vaihtokaupat ruohonleikkurista oksasilppuriin, ja käy rikkomassa sen jälkeenpäin sen autotallissa, niin... no.
Jos ruohonleikkurista ei ole enää ittelle hyötyä, niin se ei liene syy käydä rikkomassa sitä naapurissa...

- Uhkaus, jos sitä on tehty, tuli tehdyksi jo Litvinenkon kohdalla. Sitäpaitsi, vakoojavaihdon kautta tulleet on periaatteessa jo saaneet "vapaudu vankilasta" -kortin ja ne on pelin ulkpuolella. Ja sellasia joilla on edelleen hankalia tietoja, ei vaihdeta.

- Lisäksi, edunsaajana tässä revohkassa ei ole venäjä, koska tolla ukolla ei näytä olevan enää mitään merkitystä, ja tämä toimii vain perusteena jatkaa venäjä-pakotteiden ja muiden vastatoimien ylläpitoa.

Joten, Mr. Spockia lainaten: "I find that highly illogical"

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #170

Tuo ruohonleikkurivertaus on mielestäni yhtä osuva, kuin Packalenin ikkuna-polkupyörä vertaus. Harva kokee ruohonleikkurin, huononkaan, petturiksi.

Jatkuvuus on uhkan paras tuki, Litvinenkosta on jo aikaa.

Eräiden tietojen mukaan, Skripal olisi edelleen tehnyt yhteistyötä MI6:n kanssa vaihdon jälkeen, tiedot ovat hataria...
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa...

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander Vastaus kommenttiin #171

Edelleen, jos Skripalista oli niin paha mieli, miksei se liukastunut saippuaan sinä neljänä vuotena kun se istui vankilassa venäjällä?

Vakoojavaihdoista on varmaan sadan vuoden perinne ja käytännöksi muodostuneet säännöt. Jos haluaa väittää että joku on rikkonut fiilispohjalta yhteiseen luottamukseen perustuvan järjestelyn, todistetaakka on väitteen esittäjällä.
https://www.theguardian.com/world/2010/jul/08/spy-...

Jos syyte halutaan perustaa kovien todisteiden sijasta aihetodisteisiin, niiden tulee olla poikkeuksellisen vahvat. Ongelma Brittien casessa on se, että ne eivät ole, ja kovia todisteita ei ole tuotu esiin.
Jos Sveitsin hallitus väittää jotain tuollaista, olisin ehkä taipuvainen uskomaan niitä melkolailla 'by face value'. Sensijaan Irakin joukkotuhoaseista systemaattisesti valehdellut Englannin hallitus ei ainakaan mun kirjoissani nauti tuollaista oletusarvoista luottamusta. Politiikka kun on politiikkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #175

Ei liukastunut saippuaan koska se ei olisi toiminut pelotteena esim expatvenäläisille.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander Vastaus kommenttiin #176

Eli, kutakuinkin:
"Venäjä niittasi merkityksettömän agentin pelotemielessä, rikkoi vaihtosääntöjä, ja ampui itseään jalkaan uudella pakotekirroksella - koska se on vaan paha"

Mua kiinnostaa miten edellinen näkemys eroaa seuraavasta:

"USA pommittaa Pohjois-Vietnamia - koska se on vaan paha"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #177

Venäjä ei ole paha. Olen pahoillani etten maininnut että tarkoitin Kremliä.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander Vastaus kommenttiin #178

Okei,
"Kreml niittasi merkityksettömän agentin pelotemielessä, rikkoi vaihtosääntöjä, ja ampui itseään jalkaan uudella pakotekirroksella - koska se on vaan paha"

Onko nyt oikein?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #179
Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander Vastaus kommenttiin #180

Tämä selvä (y)

Jos viitsit, niin jaksatko vielä tuosta Vietnamista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #181

Vaikka iän puolesta pitäisi ollut tarpeeksi informoitu niin en ole. Sori. En nyt ota maailmanhistoriankirjaa käteen mutta voithan sinä selostaa osapuolet ja Vietnamin sodan käänteet. :)

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander Vastaus kommenttiin #182

Ok, jatkan esseenä kun saan päivän hommat pulkkaan.

Aulis Saarijärvi

Otsikko pitää kirjoittaa:
"Pannaan poliisikin tukemaan Timo Haapalaa"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset