Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa

Suomi näyttää kohdanneen ensimmäisen islamistisen terroristi-iskunsa ja lisää on varmasti tulossa. Otan syvästi osaa siihen suruun, tuskaan ja murheeseen, jota tämä järjetön väkivallanteko on aiheuttanut uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen.

 

Suojelupoliisi viestitti kauan, ettei Suomi ole ensisijainen kohde terrori-iskulle. Ei olekaan, jos mietitään al-Qaida -tyyppistä suuren mittakaavan operaatiota, mutta Turun tapahtumien kaltainen veitsi-isku on ollut odotettavissa jo pitkään. Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa, ja jihadisteja meillä riittää.

 

Mitä pitää tehdä? Tiedustelulaki on saatava läpi nopeasti, ja lisäksi turvapaikanhakuprosessia on kehitettävä merkittävästi.

 

1. Uudet turvapaikanhakijat, jotka todennäköisesti eivät saa turvapaikkaa, on sijoitettava syrjäseuduille perustettaviin keskuksiin, joihin tarvittaessa järjestetään työmailta tuttu konttimajoitus. Joku käytöstä poistettu kaivosalue Lapissa sopisi tähän erinomaisesti, sillä niissä on valmiina viemäröinti ja keittiö yms. infrastruktuuri. Riittävän syrjäinen sijainti estää joukossa mahdollisesti lymyileviä jihadisteja toteuttamasta fantasioitaan.

 

2. Ne joilla on suuri todennäköisyys saada turvapaikka, pitää sijoittaa normaaleihin vastaanottokeskuksiin, joissa oikeasti huolehditaan alusta alkaen kotouttamisesta ja opetetaan suomalaisia tapoja ja kulttuuria.

 

3. Laittomasti maassa oleville on järjestettävä majoitus johonkin syrjäiseen paikkaan, kunnes maasta poistaminen onnistuu. Laittomasti maassa olevista pitää uskaltaa puhua laittomasti maassa olevina, ei paperittomina.

 

Turun poliisi pysäytti hyökkääjän nopeasti ja varmasti, mistä voi kiittää paitsi rautaista ammattitaitoa myös sattumaa. Poliiseja on Suomessa niin vähän, että monessa paikassa poliisilla olisi voinut mennä 15-30 minuuttia ehtiä paikalle ja jossain oikein syrjäisessä paikassa poliisia olisi jouduttu odottamaan jopa tunti. Jokainen voi miettiä, mitä vahinkoa yksittäinenkin hyökkääjä voi saada aikaiseksi siinä ajassa. 

 

Poliisin määrää ja resursseja on välittömästi alettava kasvattaa. Perussuomalaiset saivat puoliväliriihessä nostettua kokoomuksen ja keskustan poliisille esittämän 10 miljoonan lisämäärärahan 34 miljoonaan. Summalla turvataan juuri ja juuri poliisin toimintakyky, eikä yhtään mitään muuta.

 

Ps. Toivon, että tämä karmea tapahtuma vihdoin johtaa keskustelukulttuurin paranemiseen ja siihen, että vaikeistakin asioista on kyetään yhä laajemmalla rintamalla keskustelemaan asiapohjalta.

TomPackalen
Perussuomalaiset Helsinki

Tom Packalen on helsinkiläinen Perusuomalaisten kansanedustaja. Ammatiltaan hän on komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa ja Utopia Analytics yhtiön toinen perustajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu