TomPackalen

Minä en äänestänyt Halla-ahoa puheenjohtajaksi

 

Jussi Halla-aho sai kuitenkin reilun enemmistön äänet taakseen puoluekokouksessa, ja hänestä tuli puolueemme uusi puheenjohtaja, jonka tukena seison. 

Kun vaaleissa hävinneet lopettavat leikin voittajien kanssa, se osoittaa halveksuntaa demokratiaa kohtaan ja vie siltä pohjan.

Halla-aho on demonisoitu mediassa, vaikka esille nostetut kirjoitukset ovat ajalta ennen hänen politiikkaan tuloaan. Asema tuo vastuuta, ja sen Halla-aho on sisäistänyt ja kantanut.

Minua henkilökohtaisesti loukkasi petos, jonka keskusta ja kokoomus meille tekivät, ja sitä on turha yrittää panna Halla-ahon syyksi. Jokaisella on vain yhdet puheet ja sopimukset pidetään. Nykyisessä hallituksessa ei taida moni näistä perusarvoista pitää kiinni. Halla-aho piti, siispä seison hänen takanaan. Muutenkaan en ole niin hieno ihminen, että minusta olisi helposti ensimmäisen kiven heittäjäksi jonkun vanhoista teoista, joten heittelen mieluummin kiviä tuoreemmista.

En ole kuulunut soinilaisiin tai halla-aholaisiin. En tule jatkossakaan kuulumaan kuin korkeintaan ”poliisipuolueseen", nykyisin kahdestaan Mika Raatikaisen kanssa. Yhdessä tulemme ajamaan perussuomalaisissa arvojemme mukaista politiikkaa. Jatkan omalle moraalilleni ja ajatusmaailmalleni uskollisena, enkä kuulu jatkossakaan mihinkään klikkiin.

Olen yllättynyt siitä, kuinka moni kuvitteli minun loikkaavan ryhmästä. On ikävää, jos olen antanut itsestäni kuvan epäluotettavana ihmisenä, mutta omien pettäminen olisi minulle valtava häpeä. Minut ovat perussuomalaisten äänestäjät valinneet ajamaan minulle ja äänestäjilleni tärkeitä asioita eduskunnassa, ja niin olen tehnyt parhaan kykyni mukaan. Olemme muun muassa saaneet poliisille lisää rahaa ja kiristäneet maahanmuuttopolitiikkaa. 

Perussuomalaisista loikanneet sen sijaan ovat saaneet aikaiseksi lähinnä hallintarekisterin läpimenon. Tosin heistäkään kukaan ei uskonut myyntipuheisiin, vaan siinä tehtiin mitä kokoomus käski, ja kyyti ministeriautossa jatkuu. Tälle selkärangattomuudelle perussuomalaisissa on onneksi tullut loppu. 

Uskon, että seuraavien vaalien jälkeen koittaa uusi kevät Suomen politiikan synkän ajanjakson jälkeen. Sitä odotellessa teemme tiukkaa oppositiopolitiikkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

52Suosittele

52 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Halla-Aho on demonisoitu mediassa, vaikka esille nostetut puheet ovat ajalta ennen hänen politiikkaan tuloaan."

Mutta hän suoraselkäisesti ilmoitti julkisesti edelleen täysin seisovansa silloisten sanojensa takana, joten tuolla ajallisella ulottuvuudella ei ole mitään merkitystä.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Ei ihan pidä paikkaansa. Halla-Aho on sanonut sanoneensa nuorempana sellaista, jota ei enää sanoisi. Aivan inhimillisät päästellä suustaan nuorempana asioita, joita harkitsee uudestaan vanhempana. Demonisointia taas.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hän ei irtisanoutunut mistään, kun häneltä varta vasten suoraan sitä kysyttiin. Pakkohan se jotenkin on selitellä tyyliin "en aivan samanlaista tyyliä enää käytä" t.m.s.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #6

Ihmissaasta on yhä ihmissaastaa, vaikkei Halla-aho enää käytä tuota ilmaisua julkisesti. Joillekin perussuomalaisille tämä on ok, joillekin ei. Tässäpä kai yksi peruste puolueen jakautumiseen.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä Vastaus kommenttiin #8

Halla-ahon mielestä raiskaajat ovat ihmissaastaa. Suomalaiset raiskaajat ovat suomalaista ihmissaastaa, ja Afrikan sarven alueelta (Somaliasta) tulevat raiskaajat Afrikan sarven ihmisaastaa.

Minunkin mielestä raiskaajat ovat ihmissaastaa.

Onko jonkun mielestä toisin? Vai ovatko jonkun mielestä Somaliasta tulevat raiskaajat hienoja ihmisiä, mutta esim suomalaiset raiskaajat ovat ihmissaastaa?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #23

Työmies Putkonen on siis ihmissaasta?

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #50

Jos ihmisarvon jollain tapaa menettää raiskaamalla (silloin ihmisestä tuleekin ihmissaastaa), sen pitäisi tosiaan koskea kaikkia riippumatta tämän etnisestä yms. taustasta. Mielenkiintoista on, jos tämä kuitenkin loppupeleissä koskee vain tiettyjä raiskaajia. Kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Tekopyhyyden vastustus on halla-aholaisille tärkeää, joten ehkä sen "samat säännöt kaikille" huutelunkin voisi myös lopettaa? Tai ainakin muuttaa sitä vähemmän tekopyhään muotoon. Miten olisi "samat säännöt kaikille – paitsi meille"?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #61

Kyllä, raiskaaja etnisestä taustasta riippumatta on ihmissaastaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #8

No, onhan se ihmissaasta kieltämättä ikävästi sanottu, mutta onpa raiskaaminenkin ikävästi tehty. Mikä nyt sitten kenenkin mielestä on ikävämpää.

Ihan mielenkiinnosta, mikä sinusta olisi sopiva – ei liian loukkaava - nimitys raiskaajista, jos nyt jostain syystä heistä haluaisi jotain haukkumasanaa käyttää? Vai onko haukkumasanojen käyttö yleisesti ottaenkin väärin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Toimisiko raiskaaja? Mieleen ei tule muita pahempia, kuin murhaaja. Sitä en kuitenkaan suosittelisi käytettäväksi raiskaajasta, ellei sitten satu olemaan myös sitä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #36

Tottakai toimii, mutta kysymys oli hypoteettisesta tilanteesta, jossa tekisi mieli käyttää haukkumasanaa. Onko haukkumasanojen – minkä tahansa haukkumasanan käyttäminen – raiskaajasta niin vakava teko, että se vaikuttaa kymmenen vuoden päästä siihen, millaisia yhteiskunnallisia tehtäviä voi hoitaa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #36

Parempi käyttää kirkasta selkokieltä. Joku on varas, rattijuoppo ja pahoinpitelijä, joku muu taas huonokäytöksinen, vaikkei riko lakia, ja seuraava käyttää luottamusasemaansa väärin tai tekee avustuspetoksia.
Tuomionsa kärsinyt saa enimmäkseen aloittaa puhtaalta pöydältä, jotta saisi uuden mahdollisuuden. Kiven heiton välttämistä suosittelee joku enemmistöä viisaampi.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

No jos tarkkoja ollaan niin Halla-ahon tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on vähintääkin kyseenalainen.

Blogikirjoituksessaan "muutama täky illmannin mikalle" Halla-aho kutsuu islamia pedofiiliuskonnoksi. Tällehän on ihan kestävät perusteet olemassa. Ehkä mautonta, provosoivaakin mutta tuleeko tuon sanomisen olla rangaistavaa? Ei mielestäni.. Koska sille siis on perusteet olemassa..

Lisäksi julkisen sanan ja oikeuslaitoksen toimintaa kritisoiden, Halla-aho pyrki osoittamaan miten suomalaisten "kulttuurista ja geneettisistä erityispiirteistä" saa kirjoittaa negatiiviseen sävyyn, mutta kun muutetaan kansanryhmä maahanmuuttajataustaiseksi, yleistys ei enää olekkaan hyväksyttävää. Näiden kaksoisstadardien olemassaolo tuli todistettua.

Illmannin Mika komentoi Halla-ahon heittämiä täkyjä tuomion jälkeen näin

"Det är bra att lagtolkarna nu har fått ett prejudikat. Högsta domstolen har dragit en gräns som anger hur långt den som kritiserar makthavare har rätt att provocera och överdriva"

Valtionsyyttäjä Illmannin kommentti paljastaa että tuomion taustalla oli enemmänkin näpäytys / ojennus valtaapitävien kritiikistä kuin itse asiasta...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

V\symätöntä saivartelua. Kyse on että suomalainen valtiomies ei voi puhua ihmissaastasta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #11

"...en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä"."

Ihmissaasta siksi että tässä kuvitellussa tilanteessa kuvitteellinen henkilö "Afrikan sarvesta" olisi raiskaaja.

Ei liene kovinkaan järkyttävää kutsua raiskaria ihmissaastaksi? Kyllä mun mielestä ihmisellä on oikeus kutsua raiskaria ihmissaastaksi asemasta riippumatta...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Varmaan voi raiskaajaa kutsua kahvipöydässä ihmissaastaksi. Mutta valtiomies tai valtiomieheksi aikovat ei tee sitä eikä tavalla missä kuitenkin sana liittyy enemmän maantieteelliseen määritteeseen kuin kuin tekoon.
On ideologiaperäistä myös keskittyä voimakkaasti rikoksiin agitoivalla tavalla. Se ei vähennä rikollisuutta mitenkään vaan on agressiivista agitaatiota. Olen sellaista vastaan.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #17

Onko oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen julkaisema "Maahanmuuttajat rikoksen uhreina ja tekijöinä" tälläinen agitoiva rikoksiin keskittyvä ideologinen julkaisu?

Siinä nimittäin julkaistaan sivulla 31 graafi, josta selviää että "Lähi-itä / Pohjois-Afrikka" on voimakkaasti yliedustettuna raiskausrikoksissa.

Todellinen taso 17,57 (suomenkielinen "pottunokka" 1)
Ikä, asuinpaikka ja tulotasovakiointien jälkeen 12,9.

Tuon perusteella siis Pohjois-Afrikasta peräisin oleva henkilö on pottunokkaan verrattuna noin 17 kertaa todennäköisemmin se kahvipöytäkeskusteluissa mainittava "ihmissaasta".

Tässä lienee syy siihen miksi Halla-aho valitsi tuon maantieteellisen alueen kirjoitukseensa. Jossa siis käsiteltiin nimenomaan ulkomaalaistaustaista raiskaria.

Toki hän olisi voinut valita vaikka "ihmissaastan itärajan takaa". Venäläisten "kerroin" 2-2,5 suhteessa pottunokkiin.

Että ehkä tuo "Afrikan sarvi" pitää pintansa tossa kontekstissa..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Ei ole, mutta tulkintasi on. Extrapoloit juuri ilmeisen vääristyneen otannan tulokset koskemaan koko populaatiota. "Tuon perusteella siis Pohjois-Afrikasta peräisin oleva henkilö on pottunokkaan verrattuna noin 17 kertaa todennäköisemmin..."

Koska yleistyksesi kosketti kansaa/kansanryhmää on se yksiselitteisen rasistista. Ei meillä ole pelkän Suomen rikostilaston perusteella mitään tilastotieteellisesti puolusteltavissa olevaa tapaa vetää johtopäätöstä eri kansallisuuksien rikostiheydestä. Tosiasiassa se saattaa poiketa suuresti, suuntaan tai toiseen.

Lisäys: En muokkaa, koska tuossa tuli jo suositus kommentille. Joudun kuitenkin pehmentämään edellä kirjoittamaani. Eihän esitetty johtopäätös ole yksiselitteisen rasistinen, kysehän voi olla myös tilastotieteen perusasioiden ymmärtämättömyydestä. Sekään ei tosin imartele esittäjää. Voi myös pohtia mitä motiiveja olisi esittää tuollainen johtopäätös, jos on perusasioista tietämätön.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #41

"Koska yleistyksesi kosketti kansaa/kansanryhmää on se yksiselitteisen rasistista. Ei meillä ole pelkän Suomen rikostilaston perusteella mitään tilastotieteellisesti puolusteltavissa olevaa tapaa vetää johtopäätöstä eri kansallisuuksien rikostiheydestä. Tosiasiassa se saattaa poiketa suuresti, suuntaan tai toiseen."

Sanomattakin on selvää että jo viitatun tutkimuksen / tilaston luonteesta johtuen tarkoitan ko alueelta tänne saapuneita henkilöitä.

Henkilökohtaisesti en voi vaikuttaa optulan tilastointi menetelmiin enkä maantieteellisten viiteryhmien tarkkuuteen. Kyseessä siis "Pohjois-Afrikka ja Lähi-itä".

Tarkemman kuvauksen koko väestöryhmää koskien saa tutkimalla seksuaalisrikosten yleisyyttä em alueilla.

Viittaamassani taulukossa on esitetty raiskausrikollisuustaso verrattuna kantaväestön suomenkielisten tasoon (=1)

Talukossa esitettynä todellinen taso, ikävakioitu taso, tulotaso- ja ikävakioitu taso sekä asuinpaikk- ika- ja tulotasovakioitu taso.

Kaikkien vakiointien jälkeenkin em alueen suhduluku suomenkieliseen kantaväestöön on 12,9:1

Koska raiskauksen uhrille tekijän vakioinnit eivät mieltä lämmitä on syytä tarkastella vakioimattomia suhdelukuja. Yliedustuksen syitäkin lienee turha hakea ikä, asuinpaikka tai tulotasolla selittäen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #41

In Somalia, rape is "normal", but the government can change that
In a country where one-third of the victims of sexual crimes are children, police training and a "zero-tolerance policy" can go a long way.

(Mogadishu) – Maryam, a 37-year-old single mother who was gang raped in late 2012 in Somalia’s capital, Mogadishu, told us that she regretted going to the police almost as soon as she got to the police station.

The male officers abruptly ended the investigation when she started bleeding all over the floor.

“They told me to go home and wash off the blood,” she said. “But before they let me go, they told me I had to wash the floor where I was bleeding. I sat down, they gave me a brush and I cleaned the floor.”

Not surprisingly, when she was gang raped again a few months later, she stayed silent like the overwhelming majority of Somalia’s abuse victims...

Antaako em lainaukset Human Rights Watcilta mitään osviittaa siihen minkälainen ko alueen "raiskauskulttuuri" mahtaisi olla?

Veikkaanpa että ei...

https://www.hrw.org/news/2014/03/07/somalia-rape-n...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Mitä ihmettä jonkun joukkoraiskausuhrin tarina kuuluu siihen oletko vetänyt täysin päättömän johtopäätöksen tilastosta? Johan minä sanoin, että todellinen lukema saattaa poiketa merkittävästi suuntaan tai toiseen. Käytännössä siis tänne ovat saattaneet yhtä hyvin valikoitua ne kaikkein lainkuuliaisimmat ja hyväsydämisimmät kansalaiset, kuin toinen ääripää. Pointtini oli vain ettemme tiedä kumpi, vai jotain siltä väliltä. On äärimmäisen epätodennäköistä että he olisivat edustava otos populaatiosta.

Mikään ei ole sanomatta selvää, koska muotoilusi "Tuon perusteella siis Pohjois-Afrikasta peräisin oleva henkilö on..." koskettaa yhtä lailla seuraavaa sieltä saapuvaa ja kaikkia siellä tai muualla olevia.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #57

"Tuon perusteella siis Pohjois-Afrikasta peräisin oleva henkilö on..."

...pottunokkaan verrattuna noin 17 kertaa todennäköisemmin se kahvipöytäkeskusteluissa mainittava "ihmissaasta"."

Turhan saivartelija... Viittaan tutkimukseen joka koskee maahanmuuttajien rikollisuutta täällä. Älä tee itsestäsi tyhmempää kuin olet.

Unicefin mukaan noin kolmannes seksuaalisen väkivallan uhreista Somaliassa on lapsia. 2012 unicef auttoi noin 2200 seksuaalista väkivaltaa kokenutta lasta.

Yleisesti on tiedossa että todelliset määrät ovat paljon suurempia koska vain osa seksuaalisen väkivallan uhreista uskaltaa tulla esiin asian kanssa. Järjestelmässä / kulttuurissa on perustavaalaatua olevaa vikaa jos "turvallisuusjoukot" raiskaavat, mutiloivat ja ampuvat naisia. Uhreja häpäistää ja paiskataan vankeuteen.

Olisi helppoa hakea syytä tähän mainittuun "yliedustukseen raiskaustilastoissa" noista tulijoiden oman alueen normistoista.. Mutta niinhän me ei tehdä. Tietenkään. Koska se olisi tuomittavaa.

2013 ensimmäisellä puoliskolla pelkästään Mogadishussa 800 ilmoitettua seksuaalirikosta. Muistutan edelleen että vain osa ilmoitetaan...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Ei suinkaan turhaa. Kun seuraava satunnainen ihminen tulee Afrikan sarvesta, kuinka paljon todennäköisemmin hän tulee syyllistymään raiskaukseen, kuin suomalainen?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #59

Tällä lähdeaineistolla hirveän vaikea ottaa asiaan kantaa. Optulan taulukossa ei ole riittävän tarkkaa maantieteellistä rajausta ja lisäksi raiskauksiin syyllistyneiden henkilöiden lukumäärä ei välttämättä täsmää tehtyjen rikosten määrän kanssa. Joukossa saattaa olla sarjaraiskaajia, jotka nostavat suhdelukua.

Trendi on kuitenkin olemassa ja aivan selkeä.

Osaatko Max arvioida mistä syystä tuo yliedustus on noin huomattavana olemassa? Huomio että vielä vakiointien jälkeenkin suhdeluku on 12,9:1

Esittämieni Somalian esimerkkien valossa, pidätkö täysin poissuljettuna mahdollisuutta siihen että tietyiltä alueilta saapuvien henkilöiden taipumus seksuaalirikokollisuuteen saattaisi olla kulttuuriperäistä?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #69

Olisi kiinnostavaa jos joku laskisi mikä on perussuomalaisten puoluetoimiston ja kansanedustajiston vastaava luku? Kunnallisvaaleissahan perussuomalaiset erottuivat selkeästi eniten erilaisia syytteitä saaneena puolueena.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

En pidä poissuljettuna. Kuten sanoin tänne tulleet saattavat edustaa tuon alueen parhaimmistoa ihan yhtä hyvin kuin pohjasakkaa. Pointtini oli vain, että väitteesi oli päätön ja asia-yhteydessään rasistinen, eikä tuo tilastotieto mitenkään tukenut Halla-ahon solvausta. Jos jotakin, niin siihen viittaaminen ennemminkin pahentaa asiaa.

Hienoa, että olemme samaa mieltä siitä mitä tuo tilasto kertoo ja mitä se ei kerro. En nyt lähde kyselemään miksi esitit paikkaansapitämättömäksi tietämäsi väitteen. Annetaan sen asian olla.

En ajatellut edes mennä siihen, että tilastossa oli tuomioiden eikä suinkaan tekijöiden määrä. Kun nyt nostit asian esille, niin yksin se tekee väitteestäsi epävalidin, vaikka kuinka väittäisit puhuneesi vain jo täällä olevasta osapopulaatiosta.

Mistä trendistä nyt puhut? Et ole aiemmin maininnut mistään kehityksestä, vaan pelkästään tilannekuvasta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #73

Rasistinen? Eikai voi olla rasistista tuoda ilmi sitä tosiasiaa että Pohjois-Afrikasta saapuneiden ja kantasuomalaisten suhdeluku raiskausrikoksissa on mitä on...

Eikai tätä kannata enää vatvoa kun ei edes suoraan liity blogin aiheeseen...

"Korkein rikollisuustaso oli Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneillä miehillä, 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

Kaikkia ei voi pelastaa, mutta ei voi syyttää etten olisi yrittänyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Suomalaisten kutsuminen pottunokiksi näissä keskusteluissa on natsislangia.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #17

Ei valtiomies ole niin sanonutkaan, vaan kielentutkija, yliopistonörtti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

Tasavallan presidentti Risto Rytin radiopuheesta 26.6.1941 :

" Suur-Saksan valtakunnan sotavoimat nerokkaan johtajansa valtakunnankansleri Hitlerin komennossa käyvät rinnallamme menestyksellistä taistelua meille tuttuja NL:n sotavoimia vastaan."

Kyllä suomalainen poliitikko voi näköjään kaikkea suustaan päästää ja silti pysyä jälkipolvien silmissä valtiomiehenä, jopa suurmiehenä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #40

Yle TV1:n Suuret Suomalaiset - äänestyksessä vuonna 2004 Risto Ryti sijoittui sijaluvulle 2.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Minun Suomessani 2017 ei valtiomies tai valtiomieheksi aikova nimittele maantieteellisesti määriteltyä ryhmää ihmissaastaksi. Eikä siis hallituksenkaan Suomessa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #43

Tosiaan, toivottavasti ei.

Onneksi ei näin ole tehty.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Donald Trumpkin kouri ja köyri naisia ennen politiikkaan lähtöään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sulle massiivinen heilaus suomalaisen hallituspuolueen, oman puolueesi, kokouksessa ok.

Niko Sillanpää

#2: Jopa demarien pää-äänenkannattaja pystyy olemaan valehtelematta tässä asiassa, mutta vihreiden kannattaja näemmä ei.

"Yle-uutiset myös varmisti kuvan alkuperän. Twitterissä levinneen kuvan on alunperin ottanut Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari.

Kuvaaja Jussi Nukari kertoi Ylelle, että kuva on otettu sunnuntaina 11. kesäkuuta, kun kokous ajautui kaaokseen presidenttiehdokkaan valintamenettelystä keskusteltaessa."

https://demokraatti.fi/natsitervehdyksista-ei-kuva...

Kokouksessa oli paikalla suuri määrä toimittajia ja kuvaajia. Aika epätodennäköistä, että asiaa ei olisi otsikoitu suurin otsikoin jo lauantaina, jos kuvatulla tavalla olisi tapahtunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuka vihreiden kannattaja? Tiina Elovaarahan kuvaan viittasi televisiossa.
Voihan sitä aina syyttää vihreitä. Kun on päättänyt jäädä jumiin.

Ilkka Huotari

Miksi Sini Lappalainen levittää valheita heilaamisesta?

Kuva todistaa?

https://pbs.twimg.com/media/DCQycnDXYAAqIMq?format...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vasta tänään myöhemmin on lehtikuvaaja taustoittanut kuvaa mikä on tullut korviini. Olen puhunut kansanedustaja Elovaaran lausunnon pohjalta.
Minua ei olisi heilaus yllättänyt.
En luota Halla-ahon toimintatyyliin. En luota myöskään Matias Turkkilan toimintatyyliin. Enkä Soinin sen puoleen. Soini itse otti nuo kaksi puolueeseensa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Mutta Sini siitä, ettei >luota< henkilöiden A, B tai C toimintatyyleihin on noin niinkuin normisti vielä iäisyysmatka vuosikausia palstoilla jatkuvaan kyseisten henkilöiden jopa psykoottiseen mustamaalaamiseen, heidän sanomistensa vääristelyyn jne., joka sinun toimintatyyliisi on poikkeuksellisen suurella pieteetillä kuulunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Se on poliittista vaikuttamista. Kirjoitan omalla nimelläni ja julkisella palstalla. En ole myyrä.
Luottamus on sitä että luottaa joidenkin vastuullisessa vallankäyttöä mahdollistavassa asemassa olevien henkilöiden toimivan yhteishyvän eteen. Jos ei luota voi eri tavoilla yrittää osoittaa heidän virheensä. Minun tapani on yksi tapa.
En luota Halla-ahoon, Turkkilaan enkä Soiniin. Kaikki valta-asemisissa olevia poliitikkoja. Minä toivon että väistyvät.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #19

Sini Lappalainen: - "Minua ei olisi heilaus yllättänyt."

Kun jotain asiaa toivoo tarpeeksi kovasti, niin voi käydä niin, että lopulta uskoo sen olevan totta.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Tom Packalen propsit suoraselkäisyydestä. Juuri tällaista suoraselkäisyyttä ja sanojensa pitämistä, jos sitä joltakin poliitikolta voisi hiukankin löytyä, on jo äänestysperuste. Se on nimittäin sen verran harvinaista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eräs kokousedustaja kuitenkin taputteli kovin iloisen näköisenä Halla-Ahoa olalle valokuvassa puoliksi juotu oluttuoppi kädessään, vaikka ei äänestänytkään tätä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos kerran on voittanut äänestyksen, kyllähän sitä saa onnitella, vaikka ei ole äänestänytkään häntä. Aina ei voita oma ehdokas, mutta on hyvä jos pystyy toimimaan sitten valitun kanssa ja kunnioittaa demokratiaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kunnioittaa demokratiaa?

Jos uudet työkaverit ovat sinusta vastenmielisiä, niin vietätkö silti iloisena heidän kanssaan työaikaa, jos et viihdy. Vai olisiko silloin mahdollista vaihtaa sitä työpaikkaa?

Ihmeellistä on se, että pitäisi ikuisesti olla jossain paikassa, vaikka siellä ei viihdy. Minusta pitää lähteä litomaan, jos homma ei kiinnosta.

Politiikka ja puolueet eivät ole mitään pakkotyölaitoksia, ainakaan demokratiassa, saa ihan itse valita itselleen sopivan puolueen ja seuran.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #15

Kunnioittaa demokratiaa, jäsenistö äänesti uuden johdon.

Eihän uusi johto vastenmielinen ole, vaikka itse olet äänestänyt jotain muuta vaihtoehtoa. Äänestyksissä on aina mahdollista että ei oma ehdokas voita. Kavereita voi olla vaikka kaikkienkin ehdokkaiden kanssa ja vain yhtä äänestää.

Perussuomalaiset on edelleen sama hyvä puolue vain johto vaihtui ja saadaan jäsenistön haluamat asiat paremmin esiin.

Todellakin valitaan paras puolue ja se on edelleenkin Perussuomalaiset ja voisi sanoa jopa parempikin, kun takinkääntäjät lähtivät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Kommentissasi on samanlaista epäjohdonmukaisuutta, kuin blogistillakin. Puolue on joko sama, tai sitten parempi, eli erilainen. Nämä kaksi sulkevat toisensa määritelmällisesti pois.

Hienoa, että koet "fokusoituneen" 15 kansanedustajan puolueen paremmaksi. Esittämässäsi hengessä haluan siitä onnitella!

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #44

Asioilla on aina monta puolta ja siksi voi olla sama tai parempi.

Puolueen ohjelma ja arvot ovat samat :)

Puolue on parempi , koska uusi johto pitää jäsenistölle tärkeämpiä asioita esillä.

Puolue on nyt parempi, koska Soini ja hänen käsikassaransa ovat lähteneet, niin Perussuomalaiset on yhtenäisempi ilman takinkääntäjiä.

Puolueen eduskunta-ryhmä on pienempi, harmi että lähtijöitä on paljon, mutta jos ei tuntenut omikseen perussuomalaisia arvoja, niin parempi että lähti ja olemme
entistä yhtenäisempi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #46

Luuletko, että Soini olisi ollut maahanmuuttokysymyksissä samalla linjalla kuin Halla-aho? Etkö näe, että Soini olisi joutunut vuosien mittaan sietämään ja silottelemaan Hakkaraisen, Hautasaaren ja Immosen sanomisia ja touhuja?

Minusta Soini olisi voinut siivota pesän noista Perussuomalaisiin pesiytyneistä maahanmuuttokriittisistä, jolloin ei itse olisi tarvinnut tuota kaappausta olla näkemässä.

Nyt molemmat ryhmät voivat tehdä omaa politiikkaansa. Kummallakaan sakilla ei ole olemassa mitään vakioitua kannatusta, vaan noiden uusien ryhmien luottamus punnitaan seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vanhat SMP:läiset valinnevat Soinin porukan, varsinkin jos Mestari itse lähtee vielä ehdolle. Suomensisulaiset, suomiensin jne. puolestaan löytänevät kotinsa Halla-ahon pahnoilta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #90

Tiedän että maahanmuuttokysymyksissä Soini ei koskaan ole ollut perussuomalaisten ohjelman kannattaja, mutta hyväksynyt sen koska näin kalasteli ääniä puolueelle. Sai jytkyn juuri maahanmuuttokriitisyydellä.

Perussuomalaisten ohjelma ja arvot ovat hyvät, mutta Soini ja eliitti ei niistä välittänyt ja siksihän kannatus laski.
Sampo Terho on Soinin eliittiä ja jäsenistö ei uskonut, että Sampo toimisi eri lailla. Soini petti jäsenistön olemalla apupuolue Keskustalle ja Kokoomukselle ja ei pitänyt kiinni lupauksista. Soinillehan oli tärkeintä päästä ulkoministeriksi 4 vuodeksi ja sitten EU virkaan tai valtionyhtiön johtoon tai suurlähettilääksi. Tämän vuoksi hän erosi puolueesta ja houkutteli eliittinsä mukaan että voi vielä 2 vuotta olla ulkoministerinä. Soinin vallan tuhosi puolueessa henkilökohtainen hillotolppa ulkoministeriys.
Soini ei ole pitänyt ääntä maahanmuuttokysymyksistä ja hiljentänyt ne jotka piti. Hallituksessa tehdään kompromisseja, mutta kyllä omista arvoista pitää keskustella ja kertoa, mutta nyt oli vaikutelma Soinille kävi kaikki, kunhan pysyy ulkoministerinä.

Tämän takia jäsenistö äänesti muutoksen ja halusi että perussuomalaisten ohjelmaa noudatetaan muuallakin kuin vaalikentillä ja jäsenistö uskoi että parhaiten sitä noudattaa Jussi Halla-aho.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #90

Perussuomalaisissa on tilaa SMP:läisille ja muillekin. Osa SMP:läisistä on ilmoittanut jo kannattavansakin edelleen perussuomalaisia.

Tärkein on maahanmuuttokriittisyys ja meillä ei ole varaa olla koko maailman sossu. Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin, näillä rahoilla olisi voinut parantaa suomalaisten oloja.

Ei ole mieltä että tehdään KIKY:ä ja kuritetaan suomalaisia ja saamaan aikaan piikki auki maahantulijoille. KIKY oli näpertelyä ja tulonsiirto työntekijöiltä yrityksille ja ilman minkäänlaista velvoitetta käyttää rahat investointeihin vaan pystyvät vaikka ottamaan osinkoina ulos.

Velkaannumme ja EU tarkkailee, mutta silti otetaan velkaa maahantulijoiden vuoksi.

Perussuomalaisten arvot on pienen ihmisen asialla ja maahanmuuttokriittisyys auttaa myös tässä että rahat ei mene ulkomaan kansalaisille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #102

Tärkeintä on EU-kriittisyys, kohta puhutaan yhteisvastuista ja haittamaahanmuuttokin on EU:n järjestämä ja pakottama.

Ismo Alatalo Vastaus kommenttiin #15

Työpaikkaa voi ja kannattaa vaihtaa jos ei viihdy. Nämä loikkarit veivät työkalut mennessään ja siirtyivät kilpailijan hommiin ilman irtisanomisaikaa. Ei sellaisesta tempusta työmarkkinoilla(kaan) kehuja saa. Siitä voi jopa saada syytteen.
Loikkarit veivät mennessään minunkin ääneni, jota en todellakaan ole antanut uudelle vaihtoehdolle, vaan Perussuomalaisille.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Minäkin olen pyrkinyt (erään toisen) puolueen puheenjohtajaksi ja siinä tietysti äänestänyt itseäni. Hävisin sen äänestyksen. Ensi töikseni ääntenlaskun julkistamisen jälkeen menin kättelemään ja onnittelemaan voittajaa.

Itse asiassa luulin, että tämä olisi ihan yleinenkin käytäntö, ihan peruskäyttäytymistä.

Toni Tamminen

Voimia Tom, peukutan suoraselkäisyyttäsi!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Soini ei ole tehnyt kahteen vuoteen mitään saadakseen PS:n tavoitteita toimeenpannuksi joten puolueen jäsenten valinta on vähintään ymmärrettävä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinaatko, että se kolmasosaan kutistunut eduskuntaryhmä nyt sitten oppositiossa häiriköimässä saa huomattavasti tehokkaammin PS:n tavoitteita toimeenpannuksi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Koominen kommentti. Jokseenkin varmaa näyttöä on siitä, että järjestely on sovittu jo aiemmin Sipilän, Orpon ja Soinin kesken. Siis PS eduskuntaryhmän hajoaminen Soinin toimiessa vetojuhtana ja Sipilän ja Orpon vaatiessa eroavan ryhmän suuruden tulee olla väh. 20 jotta minsteripaikat voivat säilyä. Näin siitäkin huolimatta ettei ryhmän koko edellyttäisi eroavan ryhmän ministerimäärää entisen suuruiseksi. TS on kirjoittanut jo tuosta 20 ryhmäkoosta päiviä sitten ennen ryhmän hajoamista.

Kuka pitää mitäkin häiriköintinä, on jokaisen omassa harkinnassa. Häiriköintiä on monenlaista ja sitä voi tapahtua monelta suunnalta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No, kyllä PS hajosi niin kuin Neuvostoliitto: pitkään se oli kahtiajakautunut, ja yhtenäisyyden illuusiota pidettiin keinotekoisesti ja väkisin yllä, kunnes todellisuus otti väistämättömän niskalenkin. Silloin kaikki, ex-kapteenia myöten lähtivät uppoavaksi kokemastaan laivasta, johon jäi vain laivan uusi kapteenisto ja tosiuskovaiset, jotka eivät suostu näkemään sitä itsepetosta, joka puolueessa on vallinnut ja nyt vallitsee aivan erityisen voimakkaasti.

Jos olisin Persu, olisin ilman muuta lähtenyt tuon kaikkea säällisyyttä halveksivan ja nöyryyttävän puoluekokouksen jälkeen. Se, että tuollaista kokous- ja vaalitapaa on pidetty "demokraattisena", kertoo aika paljon monen demokratiakäsityksestä. Ovathan moderoimattomat kommenttipalstatkin öyhöttäjien paratiiseja demokratian ja muka-sananvapauden nimissä, ja ihan samanlainen hommafoorumi oli myös Persujen puoluekokous.

Jossain vaiheessa totuudelle vain pitää antaa periksi, vai mitä, Packalen?

Eero Mattila

Aika outo kommentti. Onko sääntöjen noudattaminen sinusta säällisyyttä halveksivaa? Oletko lukenut oman kommenttisi - vaikuttaa aika fanaattiselta.

Eiköhän nämä persujen säännöt ole Soinin allekirjoittamat:

Perussuomalaisten
suorajäsenyys estää ylätason
ja puolueen eliitin mahdollisuuden sopia ennak-
koon esim. henkilövalinnat. Muissa puolueissa pii-
rien johto neuvottelee listat niistä henkilöistä, jotka
valitaan puheenjohtajistoon ja puoluesihteeriksi.
Suorajäsenyys takaa, ettei tällainen puolue-eliitin
kähmintä ole mahdollista perussuomalaisten puo-
luekokouksessa, vaan jäsenet suorittavat valinnat
itsenäisesti. Demokratia toteutuu sanan todellises-
sa merkityksessä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Perussuomalaisten
suorajäsenyys estää ylätason
ja puolueen eliitin mahdollisuuden sopia ennak-
koon esim. henkilövalinnat."

Mites on muiden tasojen kanssa? Ei tämä junttaamista mitenkään estä.

Sitäpaitsi puolue-eliitti voi myös vaikuttaa alatason junttausmahdollisuuksiin.

Joten tyhjä kirjain. Sitä en sano että muissa puolueissa tilanne olisi parempi. Tosin monissa puoluekokousedustajat on valittu demokraattisesti piireittäin, joten he edustavat kaikkia jäseniä, eivätkä pelkästään kokouspaikalle fyysisesti raahautuvia – ja raahattuja.

PS. Miksi muuten Persujen kokouksessa osapuilleen neljännes äänistä hylättiin? Aika harvoissa vaaleissa hylkäysprosentti on sitä luokkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se, että tuollaista kokous- ja vaalitapaa on pidetty "demokraattisena"

Tuo vaalitapa näyttää Soinin siunaamalta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niin varmasti onkin.

Entä sitten? Saipahan ainakin maistaa omaa lääkettään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

"Perussuomalaisista loikanneet sen sijaan ovat saaneet aikaiseksi lähinnä hallintarekisterin läpimenon. Tosin heistäkään kukaan ei uskonut myyntipuheisiin, vaan siinä tehtiin mitä kokoomus käski, ja kyyti ministeriautossa jatkuu. Tälle selkärangattomuudelle perussuomalaisissa on onneksi tullut loppu."

Ja kuitenkin Halla-aho, tavatessaan pääministeri Sipilää, sitoutui nöyrästi hyväksymään kaikki hallituksen yhdessä tekemät päätökset. Miten selität tämän Tom Packalen?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Yhdessä tekemät päätökset. Ei kai tämä selittelyjä tarvitse. Yhdessä tehdyt tietenkin hyväksytään, mutta kaikessa ei löydetä yhteisymmärrystä. On monta asiaa jotka hiertäneet hallituksessa. Nyt voi varmaan jo epäillä että hallinta rekisteri hyväksyttiin jostain syystä että tulevaisuudessa on mahdollista tehdä yhteistyötä? Tämäkö oli hinta?

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Hallitusohjelma oli sovittu ja tietysti siitä pitää pysyä jos kerran sovittu. Onko tämä sopimuksista kiinnipitäminen niin kummallista, vaikka olen huomannut että monelle tuntuu olevan.

Niko Sillanpää

#47: Eiköhän ole aika sanoa, että koko episodissa ei ole kyse muusta kuin Timo Soinin loukatusta ylpeydestä ja ulkoministerisalkun tenhosta.

Nähtäväksi jää, voiko suomalainen äänestäjä oikeasti olla niin ääliö, että äänestelee tätä oman edun porukkaa jatkoon (smp-lojalistiäänestäjät toki asia erikseen, kyseessä on heille identiteetti). Osa ei tietty ääniä tule enää tarvitsemaankaan, kun Sipilä ja Orpo palkitsevat viralla tai toimella joko kotimaassa tai Brysselissä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Uskon, että seuraavien vaalien jälkeen koittaa uusi kevät Suomen politiikan synkän ajanjakson jälkeen. Sitä odotellessa teemme tiukkaa oppositiopolitiikkaa."

Toivotaan näin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tom of Helsinki - my main man!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seuraavissa vaaleissa on Halla-Ahon porukalla todella kova työ saada noita menetettyjä aaniä takaisin, lähteneet saivat viime vaaleissa kaksinkertaisen äänimäärän.

Lähteneiden mahdollinen uusi puolue saa ehkä 3-5 paikkaa vaaleissa, ja sehän on varmaan heillekin ihan realistinen tavoite. Se hyvä puoli mahdollisesti valituilla on, että he kelpaavat hallituskumppaniksi helposti lähes jokaiselle puolueelle.

Halla-Aholaiset ehkä saavat enemmän edustajia, mutta siitä huolimatta istuvat oppositiossa aina, ja silloin se tavoite maahanmuuton kiristyksistä jää vihreiden varaan, ja silloin ehkä ei kaikki menekkään niin kuin on ajateltu. :)

Niko Sillanpää

Ei ole kovinkaan todennäköistä, että lähteneet vievät viime vaaleissa saamansa äänet mukanansa myös seuraavissa vaaleissa jotain Lea Mäkipäätä tai vastaavaa lukuunottamatta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Seuraavissa vaaleissa on Halla-Ahon porukalla todella kova työ saada noita menetettyjä aaniä takaisin,

Taitaa olla tällä uudellakin ryhmällä olemaan vaikeuksia -19 vaaleissa.
Kauan PS äänestäjät katsoo kun Soinin porukka lähti takuumieheksi kepu,kok politiikalle? Kepun maakuntamallille ja Kok"valinnanvapaudelle" Sotessa?
Kumpikin tulee hyvin kalliiksi nimenomaan niille veronmaksajille jolta SOS on leikanut.
JK.Jäiköhän vielä jotain mitä EK vaatii palkansaajilta vielä leikkaamaan ?
"Työllisyyden" nimissä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Veikkaukseni eduskunnan paikkamääristä 2019: persut 10, uuvatit 8, yhteensä 18, vuonna 2015 oli 38.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Packalén on tässä hyvä esimerkki yksinkertaisesta suoraselkäisyydestä ja kunniantunnosta, jota sinänsä arvostan. Uuvattien seliseliselittelyt taas olivat hyvinkin vaivaannuttavia. Politiikka ei kuitenkaan ole yksinkertaista, sen on nyt Halla-ahokin huomannut. Häntä sanotaan älykkääksi, mutta älykkyys ei sulje pois tietynlaista yksinkertaisuutta, mistä hänen kirjoituksensakin kertovat. Toisaalta vaikka hän kärsi nyt tappion, hänen poliittinen tulevaisuutensa on taattu näiden tapahtumien jälkeen.

Käyttäjän PekkaPasanen1 kuva
Pekka Pasanen

Toivoisin että kansanedustajina olisi enemmänkin suoraselkäisiä, oikeudentuntoisia ihmisiä riippumatta puoluetaustasta. Nähdyssä näytelmässä en osaa sellaisiksi arvioida loikkareita tai uusvatteja, pääministeriä, ministeri Orpoa, enkä edes tasavallan presidenttiä. Halla-aho mielellään argumentoi ja perustelee näkemyksensä. Suotavaa olisi, että Suomea vietäisiin eteenpäin älyllisen argumentoinnin kautta, eikä epämääräisillä lupauksilla ja epäselvällä arvopolitiikalla.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Halla-ahossa oli yksi vika, oli liian älykäs, tämä oli hallitusyhteistyön kannalta liian suuri uhka, Halla-aho ei ollut vedätettävissä ja myömässä

"Perussuomalaisten niitä tärkeitä asioita" mihin oltiin tyytymättömiä mm. sosiaalinen maahanmuutto, joka nostaa sosiaaliturvan kustannuksia, joka näkyy jo heikennyksinä suomalaisille monella tasolla, sekä vapaa- kielivalinta johon "Perussuomalaisten kanta on selkeä: kannatamme ruotsin kielen opiskelun muuttamista valinnaiseksi,oikeusministeri Jari Lindström sanoo ja jatkaa":–

"Kuten kansalaisaloitteessa todetaan, pakollinen ruotsin kielen opiskelu vie aikaa kansainvälisesti hyödyllisempien kielten opiskelulta. Kaupankäynnin näkökulmasta ruotsin kieli on pienen markkina-alueen kieli, ja mikäli tahdomme edistää menestymismahdollisuuksiamme muidenkin maiden kanssa käytävässä kaupassa ja yhteistyössä, on myös muiden kielten opiskelulle tehtävä tilaa".

Soini oli hallituksen takuumiehenä ettei asiat mennyt toivotulla tavalla "takinkäänöt" alkoivat näkymään kannatuksen voimakkaana laskuna.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Halla-ahoa on ilmeisesti vedätetty julkisesti pari kertaa viikon sisällä. Eli taidat selkeästi yliarvioda hänen kykynsä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Halla-aho sai tuta, ettei pelkällä älyllä pärjää. Olisi tarvittu myös viisautta ja taitoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

Sekä enemmän kokemusta puoluepolitiikasta Suomessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #70

Kyllä, sisäällytin sen tuohon taitoon... En usko että noita pelejä taitaa kukaan, jolla ei ole niistä kokemusta.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #65

siis pitäisi valehdella päästäkseen hallitukseen? Nythän se näytti olevan vaatimuksena. Eipä ehkä enää paljoa alemmas voi arvostus mennä ja hallituksessa on sentään koti, uskonto ja isänmaa puolueen edustajat ja presidenttikin mukana juonessa.. osoittaako tämä teatteri viisautta ja taitoa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Viittasin siihen miten Halla-aholla levisi puolue käsiin parissa vuorokaudessa.

Petteri Hiienkoski

Soini vedätti. Sipilä ja Orpo juonessa mukana. Teatterin poliittisista taustamotiiveista EU-integraation syventäminen on mielestäni ratkaiseva! Ulkopoliitisiin motiiveihin ne eduskuntaryhmät Suomessa ovat ennenkin hajonneet: valtapolitiikka on siinä tietenkin mukana.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä ei nyt koske vaan sinun kommenttiasi vaan ilmiötä josta olet esimerkki. Putinistisella uuskielellä EUssa pysyminen on federalismia ja integraation syventämistä. Näin epäilen koska mihinkään konkreettiseen ei sillä viitata.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksi epäilet? Etkö luota Sipilän ja Orpon puhavan edes totta Halla-aholle, kun Sipilä ei luottanut siihen että Halla-ahon johdolla voitaisiin tehdä EU integraatiota syventäviä päätöksiä?

"Sipilä kertoi, että hän ja Petteri Orpo keskustelivat tänään aamulla Halla-ahon kanssa hallitusohjelmasta hyvässä hengessä. Sipilän mukaan hallitusohjelmasta olisi voitu päästä yhteisymmärrykseen niin maahanmuutto- kuin Eurooppa-politiikan osalta, mutta epäilys hallituksen toimintakyvystä oli ratkaisevaa."

""Eurooppapolitiikka on suurien haasteiden edessä. Meillä voi olla nopeasti edessä tilanteita, joissa Suomen pitää ottaa kantaa Euroopan unionin kehittämiseen", Orpo sanoi.

Orpo korostaa, että Suomen kanta on eurooppalaisen yhteistyön tiivistäminen. Halla-aho ei kannata integraation lisäämistä."
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-hallitus...

http://www.ksml.fi/kotimaa/P%C3%A4%C3%A4ministeri-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Ok Sirpa. Se että kriisitilanteessa hallitus yhtenäisenä voi neuvotella toimenpiteistä EUn kanssa ei kuitenkaan ole mitään federalismia. Tai onko?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #80

Aina kun EU:n päätösvaltaa lisätään eli syvennetään on kyse federalismista. Siis viedään kansallistapäätösvaltaa EU:lle on kyse federalismista. Sitähän on jo tähän mennessä saatu kokea runsain mitoin ja suunnitelmissa on perustaa EU:hun oma valtionvarainministeriö keräämään jäsenmaiden kansalaisilta veroja, joita sitten tulonsiirtoin jaetaan eteläisille nettosaaja jäsenmaille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Federalismi

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

No OK. Olet oikeassa. Tai siis minä epäilin väärin perustein. Itse en ole EUvastainen. Mitä enemmän luen uutisia Venäjältä jossa korruptiovastaisia mielenosoittajia pidätetään massoittain yms sitä mieluummin maksan vaikka EUveroa. Jopa siitä että muutkin maat pääsevät "sisään".

Petteri Hiienkoski

#75. En ole putinisti. Eikä se tee kenestäkään putinistia, jos vastustaa EU-liittovaltiota. Integraation syventäminen on hyvinkin konkreettista, vaikka siitä ei isoissa otsikoissa uutisoitaisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"hallitus yhtenäisenä voi neuvotella toimenpiteistä"

Yhtenäisenä, kun yksi osapuoli pudotettiin kesken kautta pois.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei pudotettu. Hallitus jatkaa muuttumattomana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Olen yllättynyt siitä, kuinka moni kuvitteli minun loikkaavan ryhmästä."

Packalenin tavoin olen yllättynyt siitä, jos joku kuvitteli edustaja Packalenin loikkaavan. Minä en koskaan kuvitellut Packalenin loikkaavan Halla-ahon ryhmästä. Halla-aho ajatuksineen sopii minun mielestäni yksiin Packalenin julkisten ulostulojen kanssa, että olen yllättynyt, kun Packalen kertoi, ettei ollut äänestänyt Halla-ahoa.

Ryhmäpuheenjohtaja Elo kertoi eilen, ettei Uuva -ryhmään voi liittyä niin kuin hollitupaan. Packalenille olisi ovea välttämättä raotettu, vaikka olisi mennyt kysymään. Ei häntä ryhmän perustamiskokoukseen ainakaan oltu pyydetty. MTV3:n eilinen uutiskooste ennen PS:n ryhmäkokousta kertoi koruttomasti, ettei Packalen ollut mukana tuossa luotettujen jakelussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eli koko blogi on hieman teeskentelevä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niin, aika teennäiseltä vaikutti ainakin siinä suhteessa, että blogisti ei näytä ymmärtävän, miksi joutui katselemaan suurinta keikausta sivusta.

Eihän meillä ole mitään todisteita Packalenin perusväitteestäkään. Siis siitä, että hän olisi äänestänyt jotakuta muuta kuin Halla-ahoa.

Mutta uskotaan, kun mies sanoo.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minuakin yllätti, että Packalen kertoi, ettei äänestänyt Halla-ahoa. Ei ensisijaisesti se ettei äänestänyt, vaan julkinen kertominen. Ikään kuin uusi puheenjohtaja ei olisi saanut riittävästi lunta tupaan kun 60% eduskuntaryhmästä erosi. Siinä tilanteessa on vaikea nähdä että olisi kenenkään edun mukaista kuuluttaa maailmalle että jäljelle jääneistäkin edustajista osa olisi mieluummin nähnyt nuijaa heiluttamassa jonkun muun. Nyt puheistaan puheenjohtajan takana seisomisesta riippumatta, Packalen iski Halla-ahoa pikkupuukolla selkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuota puolta en edes ajatellut. Luulen, että Packalen yritti kirjoituksellaan kertoa, että hän on pysynyt voittajan takana ja vertasi itseään pettureiksi kokemiinsa uusvaihtoehtolaisiin. Itse asiassa, taisi käydä niin, ettei Halla-ahon valinnan takana rökälevoitosta huolimatta ollut kuin suomensisulaiset ja suomiensimmäiset. Omasta puolueesta ei tukea tainnut tulla kovin kaksisesti.

No, ehkä kuitenkin varapuheenjohtajisto kannatti Halla-ahoa? Vai irtisanoutuisiko Halla-ahon valinnasta seuraavaksi Huhtasaari tai Hakkarainen?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #96

Mielestäni Slunga -Poutsalo sanoi keväällä, ettei jäsenanomuksia ole hyväksytty kovinkaan paljon normaalia enempää. Sieltä oli myös raakattu aika tarkkaan kaikki suomi ensin-,rajat kiinni -ja mitä ne onkaan ryhmäläiset pois. Homma forumilta voi käydä lukemassa, että forum-aktiiveja ei ollut paikalla kuin 30-40.

Eli paikalla oli normaalia jäsenistöä, joka oli kypsynyt puoluejohtoon. Täystyrmäys oli niiin raju, että on ihmismielelle luonnollista keksiä tälläisiä kaappausjuttuja, mitä häviäjät nyt keksivät.

Päivärinta (ja moni muukin toimittaja) sanoi eilen, että "kaappaus" tapahtui jo vuoden 2015 puoluekokouksessa, jossa Halla-aho sai hurjat suosionosoitukset seisaaltaan kokousväeltä. Kenen takana kenttäväki seisoi, oli aistittavissa jo silloin. Soini jäi jo silloin Halla-hon varjoon.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #96

Hänhän vain kertoo että puolueessa on erilaisia mielipiteitä myös puheenjohtajasta kuten aina kun on useita ehdokkaita.

Hän kertoo vaikka ei äänestänyt häntä, on nyt Halla-ahon takana. Jäsenistö on äänestänyt ja pulinat pois.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #105

Joku voi nähdä vivahdeeron jos:

a) Tukee valittua puheenjohtajaa koska kunnioittaa vaalitulosta, vaikka ei pidäkään häntä parhaana vaihtoehtona.
tai
b) Tukee valittua puheenjohtajaa.

Itse valitsisin vaihtoehdon b, mutta kukin taplaa tyylillään. Minun on vaikea käsittää miten se on tukemista, kun ihan turhaan julkistaa äänestäneensä jotain toista. Mielestäni se pelkästään kyseenalaistaa ilmoitetun tuen vilpittömyyden.

Pasi Karlsson

Näitä ulostuloja pitäisi tulla enemmän, se voisi herättä toivoa että äänestäjät ja poliitikot alkaisivat ymmärtämään mikä Timo Soini oikeasti on !
Nyt tuntuu kuin Soinin olisi lumonnut monet älykkäänä pitämäni poliitikotkin !

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Tässähän on varmaan joku ulkoinen vaikuttaja kyseessä. Venäjä tai USA ehkä vaikutti persuihin, tarkoituksena heikentää ja jakaa maamme ainoa osittain EU -vastainen puolue. Tällä tavalla taas yksi kriittinen maa on betonoitu kiinni taantuvaan liittoon, jolloin kokonaisuuden hajoaminen nopeutuu.

Tämä siis huumoria...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Salonkirasisteille ja citynuiville ei kelvannut Sampo Terho joka oli kovin yhteistyöhaluinen heidän suuntaansa ja itsekin sopii porukkaan halla)ahon henkilökultti kaatoi puolueen tai repäisi sen kahtia. Skåål.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voisitko kuvitella edes, että puoluekokouksessa paikalla ollut jäsenistö ei luottanut Terhon sanomisiin, koska hän oli Soinin esiin nostama luottoehdokas? Kun kerran Soinnnin eivät luottaneet, niin kuinka ihmeessä olisivat luttaneet Sampo Terhoon puoluejohtajana?

Muuten asiasta toiseen eli muistelen aiemmin kommenttisi olleen Soinin aikakautena hyvinkin kriittiset, jopa usein epäkorrekteilla sanakäänteillä kerrottuna, perussuomalaiset puolueesta. Jonkinasteinen käännynnäisyys näyttää tapahtuneen kommenteissasi, kun puhutaan Soinin itse mainitsemista loikkareista. :D No, ihminenhän voi muuttua vuosien saatossa. Joskus piankin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soinihan tai Uuvatit teki sen että laittoi kampit natsijohtoiselle kaappaukselle ja eristi nämä porukat vihdoin omaksi ryhmäkseen. Kansallissankareita.
Tynkäpuoluekin tulee jakautumaan koska kaikki siellä ei suostu vastarinnan ja vastarinta lightin sisuversion ohjsukseen. Tulen silloinkin sparraamaan lähtijöitä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #109

Et siis suvainnut vastata ksymykseen vaan lähdit tyyppilliseen tapaasi puhumaan niitä näitä.

Antaa olla. Ei kannata jatkaa kanssasi keskustelemista ainakaan tässä kohdin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

Vastasin ja myönsin opportunismiksi tulkittavissa olevan käytökseni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset