TomPackalen

Länsirajan sulkeminen ei auta – nyt tarvitaan myyntitykkejä


Olen viime päivinä saanut paljon pakolaiskeskusteluun liittyviä viestejä, joiden perusteella monille vaikuttaa olevan epäselvää, mikä tässä tilanteessa on Suomelle mahdollista ja mikä ei.

 

Yksi esimerkki väärästä luulosta on se, että Suomen länsirajan sulkeminen auttaisi katkaisemaan turvapaikanhakijoiden virran.

 

Suomi sijaitsee pussinperällä. Tänne tultuaan turvapaikanhakija ei enää jatka matkaansa pidemmälle. Venäjälle hän ei pääse. Vaikka sulkisimme rajan, joutuisimme rekisteröimään jokaisen henkilön, joka kertoo rajalla hakevansa turvapaikkaa Suomesta. Sen jälkeen tämä turvapaikanhakija palautuisi Dublinin sopimuksen perustella Suomeen, joutuisipa hän viranomaisten kanssa tekemisiin missä tahansa Schengen-alueella.

 

Suomelle voi lopulta käydä ihan hyvin, mutta se edellyttää palautussopimusten solmimista Irakin ja Somalian kanssa. Kun sopimukset ovat olemassa, voimme alkaa palauttaa turvapaikanhakijoita näiden maiden turvallisiin osiin. Parhaassa tapauksessa saamme suurimman osan irakilaisista ja somalialaisista turvapaikanhakijoista kotimatkalle varsin pian. Asia on todella tärkeä, koska Suomeen jo saapuneiden ihmismäärien kotouttaminen on mahdotonta.

 

Palautussopimusten aikaansaamiseksi pitää tarvittaessa olla valmis käymään kauppaa. Meidän pitää olla tarvittaessa valmiit maksamaan sopimuksista jonkinlainen hinta, koska sopiminen tulee kuitenkin toista vaihtoehtoa halvemmaksi. Meillä on edelleen kehitysapua, joita voidaan hyödyntää neuvotteluissa.

 

Suomen tilannetta voisi sopimusten puuttumisesta huolimatta luonnehtia onnekkaaksi. Meille ei ole juurikaan tullut syyrialaisia, joiden palauttaminen olisi hyvin hankalaa maan epävakaan ja mutkikkaan tilanteen takia. Venäjän alettua auttaa Syyrian ja Irakin hallintoja, tilanne voi tosin muuttua parempaan suuntaan. Lännen poukkoilu ja tuki kapinallisille on satanut suoraan jihadistien laariin ja aiheuttanut alueella turvattomuutta, mikä näkyy nyt pakolaisvirtana Euroopassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Meidän pitää olla tarvittaessa valmiit maksamaan sopimuksista jonkinlainen hinta, koska sopiminen tulee kuitenkin toista vaihtoehtoa halvemmaksi."

Turha höpistä hinnasta, Irak on Suomesta palautettaville turvapaikanhakijoille yhtä turvallinen maa kuin Ruotsista palautetuille. Kuka tässä haluaa vetää välistä? En nyt viitsi sanoa mitään perussuomalaisten munattomuudesta tässä asiassa.

Mohamed Rasal

Tämä on juuri se syy, miksi tänne voi kävellä rajan yli aseet kassissa.

Ei ole puolustusvoimaa.

Ei voida tehdä mitään. Kohta puhutaan, ei voitu tehdä mitään. Ja syy on taas aina jonkuin muun.

Mulla on kaksi poikaa armeijan Suomessa käyneenä, ja toinen Egyptissä.

Kyllä ne ihmettelee tätä Suomen hommaa, että ei ole maalla mitään puolustuskykyä mihinkään.

Kohta tulee Putin sanomaan, nämä tyypit on liikaa Venäjällä, häipykää Suomeen, ja että hei nyt täältä kanssa turvapaikan hakijoita - ja Suomi ei tee asialle yhtään mitään.

En uskonut todeksi, mutta nyt tiedän, että Suomi on mahdollista vallata laukaustakaan ampumatta. Neito valmistautui vääriin sotiin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Toisin oli uuden Venäjän syntyaikoina 90-luvulla. Rajakomppaniat - ja koulu kouluttivat mellakkaosastoja rajaturvallisuuden nimissä ja muutenkin oli "ylimääräisiä" harjoituksia. Pelättiin Venäjän sisällissotaa ja suuria pakolaisvirtoja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"Vaikka sulkisimme rajan, joutuisimme rekisteröimään jokaisen henkilön, joka kertoo rajalla hakevansa turvapaikkaa Suomesta."

Pitääkin muistaa seuraavalla kerralla kun Ruotsissa liikkuu, niin ei tarvitse hotelliin tai ruokaan rahoja tuhlata. Jos Ruotsista voi tulla Suomeen hakemaan perusteetonta turvapaikkaa, niin luonnollisesti sen pitäisi onnistua toisin päinkin jos vain esittelee itsensä hyvin suomea puhuvaksi syyrialaiseksi eikä eu-kansalaiseksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Et ole sitten passiakaan hommanut itsellesi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Toki minulla passi on, mutta matka on sen verran vaarallinen, että jätän passin kotiin. Tilaan sitten ebaysta uuden, kun hotellin osoite on selvinnyt.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #28

Turvapaikanhakijalta otetaan sormenjäljet, jonka perusteella heti tunnistetaan passissa oleva identiteettisi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #35

So? Valitan päätöksestä valtion kustannuksella kaikkiin oikeusasteisiin ja "palkkaan" puolustusasianajajaksi kaverini, joka maksaa 25% provisiot oikeudenkäyntien nettotuloista.
Suomalaisen suusta tällaiset suunnitelmat kuulostaisivat suorastaan rikollisilta, eikö totta? Mikä siis tekee oikeutetuksi ilmiselvät järjestelmän väärinkäytöt muiden osalta? Tavoitteena kun ei selvästikään ole löytää turvallista paikkaa, vaan rahaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #38

Palauttaisivat äkkiä Suomeen, jossa luultavasti laittaisivat lukkojen taa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #55

No jos vankeustuomio uhkaa, niin se on ainakin selkeä syy myöntää turvapaikka. Myös halua vältellä asepalvelusta on pidetty hyvänä syynä saada turvapaikka (irakilaiset sotilaat), joten se voisi olla varasuunnitelma, jos armeija ei ole käytynä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #57

Eihän turvapaikan pyytäminen ole rikos.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Suomen rajavartiosto vahtaa kaljalasteja Virosta, lohia Norjan rajalla, nuuskatorneja Ruotsin, bensaa Venäjän rajalla mutta paperittomat henkilöt kävelee rauhassa rajan yli Ruotsin rajalla...

Siis missä on vika?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Turvapaikanhakijat viedään rekisteröitäväksi järjestelykeskukseen.
Matkatavarat tarkastetaan.

Mohamed Rasal

Ei muuten kannata luottaa julkisiin tietoihin, että hei ei tullut tänään yhtään turvapaikanhakijaa Tornioon.

Turvapaikanhakijoiden määrät eivät ole vähentyneet vaan päin vastoin lisääntyneet.

Ennätys oli, että kun sanottiin ettei tullut yhtään, tuli lähemmäksi tuhat turvahakijanpaikkaa päivässä.

Älkää uskoko tiedotukseen.

Elias Määttänen

Mistä tiedät tämän, että olisi tullut tuhat, vaikka tiedoitus on sanonut ettei tullut yhtään?

Mohamed Rasal

Olen sodan käynyt mies ja mulla on vasemmistolaisia sotilaita kavereina kaikkialla.

Mitä jos kertoisin, että mulla olisi Putinin numero kännykässä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Sieltä suunnaltako ne tuhat tulivat?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Kuinka Ruotsin ja Tanskan toimintaa tulisi arvioida tämän sopimuksen perusteella?

Asetus Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken passintarkastuksen poistamisesta pohjoismaiden välisillä rajoilla 12 päivänä heinäkuuta 1957 tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta 10/1958.

6 artikla

Sopimusvaltioiden on pohjoismaisilta ulkorajoiltaan käännytettävä jokainen ulkomaalainen,

a) jolla ei ole voimassa olevaa passia tai muuta sellaista henkilöllisyystodistusta, jonka sopimusvaltioiden asianomaiset viranomaiset ovat hyväksyneet passiksi,

b) jolta puuttuu säädetty maahantulo- tai työlupa saapumisvaltioon sekä siihen tai niihin pohjoismaisiin valtioihin, joissa ulkomaalainen aikoo käydä,

c) jolta voidaan olettaa puuttuvan tarvittavat varat toimeentuloa varten siinä tai niissä sopimusvaltioissa, joissa hän aikoo oleskella, sekä kotimatkaa varten,

d) jonka voidaan olettaa elättävän itseään epärehellisiin keinoin,

e) joka aikaisemmin on tuomittu vapausrangaistukseen ja jonka voidaan olettaa tekevän rangaistavan teon pohjoismaisessa valtiossa tai jonka aikaisemmin toimintansa vuoksi tai muuten syystä voidaan epäillä tulevan harjoittamaan sabotaasia, vakoilua tai luvatonta tiedoitustoimintaa jossakin sopimusvaltiossa,

f) joka on merkitty jonkin sopimusvaltion karkoitettujen ulkomaalaisten luetteloon.

Muutenkin voidaan ulkomaalainen käännyttää rajalta, jos muista syistä katsotaan, ettei hänelle ole annettava lupaa saapua yhteen tai useampaan sopimusvaltioon.

Edellä b) - f) kohtien sisältämät määräykset eivät koske ulkomaalaista, joka aikoo matkustaa sopimusvaltioon, johon hänellä on maahantulolupa tai maahantuloon oikeuttava oleskelulupa.

Lähde: Finlex

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Jyrki; Paperittomat ulkomaalaiset jotka eivät hae turvapaikkaa voidaan maahantulo estää, mutta mitä tällä mahtaa nyt sitten olla tekemistä turvapaikanhakijoiden kanssa? Avaatko kantaasi vai oletko trollina liikkeellä?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Trollaatko itse? Perkele, olet aika hyvä ...?

Jokainen Ruotsista tulija pitäisi tietenkin käännyttää Ruotsissa rekisteröitäväksi.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #14

Packalen voisi lopettaa kommentoijien trolleiksi haukkumisen. Ihan samaa Ruotsista tulevien käännytystä on esittänyt mm. oman eduskuntaryhmäsi vetäjä Sampo Terho.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #14

Siinä tapauksessa pitäisi erota EU:sta ja Geneven sopimuksesta ja säätää uusi ulkomaalaislaki.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #61

Margareta, miten ihmeessä? Nykyinen ulkomaalaislaki antaa toimivaltuudet ilmeisen perusteettomien turvapaikanhakijoiden käännyttämiseen eikä tämä ole ristiriidassa minkään lain tai kv. sopimuksen kanssa.

Eroaminen EU:sta ei olisi huono juttu enää tässä vaiheessa kun EU on enemmän ongelma Suomelle kuin hyödyllinen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö ole tullut mieleen kysyä, mikseivät he ole hakeneet turvapaikkaa jo esim. Itävallasta, Saksasta, Tanskasta tai Ruotsista. Paikkansa pitävine perusteluineen. Ei kai se kysymys ole ns. kielletty hedelmä.
Sitten vain tilastoidaan vastaukset vaikkapa 14.000 irakilaismiehen omista selityksistä ja analysoidaan ne. Silloin meillä olisi ns. raakadataa, jota pohtia eikä tarvitsisi saivarrella tai leimata kotimaisia keskustelijoita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #24

Kyllä kai tällaista kyselläänkin.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Tämän ja Schengenin sopimuksen perusteella palautuksia Tanskaan (tai Ruotsiin) tulisi vakavasti harkita!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä harkinta-aikaa on ollut jo riittävästi, nyt on tekojen aika, kysymyksessä on harkintavallan väärinkäyttö.

Mohamed Rasal

Suomi on käytännössä halvaantunut eikä pysty tekemään itseänsä suojelevia päätöksiä. Vuoden päästä meillä on puoli miljoonaa nuorta allahin miestä maassa turvapaikan hakijan statuksella.

Silloin on hävitty. Taikasana oli asylum, sittemmin tuo sana kuulutetaan moskeijoissa allahilta saaduksi mahtisanaksi, jolla länsimaat valloitettiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Turvapaikkahakemus on kuitenkin otettava vastaan siinä maassa jossa se esitetään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Margareta, voisitko kertoa millaiset sanktiot on määritelty, kun turvapaikkahakemusta ei otetta vastaan esimerkiksi Ruotsista tulevalta irakilaiselta, tulija ei voi edes vaatia virkailijaa näyttämään henkilötietojaan.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Jyrki: ne jotka ovat rekisteröityneet turvapaikanhakijoille Ruotsiin tai Tanskaan, voidaan käännyttää takaisin. Mutta ongelmahan tässä on, että Shengen alueen rajavalvonta ulkorajoilla ei toimi ja Suomeen tulleet turvapaikanhakijat rekisteröityvät vasta täällä ja silloin emme tietenkään voi niitä Tanskaan tai Ruotsiin lähettää. (Vaikka haluaisimmekin)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tom, sinähän voit nyt kertoa mikä laki pakottaa Ruotsista tulevan irakilaisen turvapaikkahakemuksen ottamaan vastaan Suomessa ja kuinka tuo käännytetty todistaa yrittäneensä hakea turvapaikkaa ?

Esa Niemi

Tom:
" Mutta ongelmahan tässä on, että Shengen alueen rajavalvonta ulkorajoilla ei toimi ja Suomeen tulleet turvapaikanhakijat rekisteröityvät vasta täällä ja silloin emme tietenkään voi niitä Tanskaan tai Ruotsiin lähettää. (Vaikka haluaisimmekin)"

Tom, kehotan sinua tutustumaan tarkemmin Dublin-sopimukseen ja aloita vaikka Migrin sivuilta:

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinhän palautetaankin jos heitä on siellä rekisteröity turvapaikanhakijoiksi.

Esa Niemi

Tom, hallitusvastuu halvaannuttaa ajattelukykysi.

Irakilaisia ja somaleita ei voida palauttaa edes palautussopimusten avulla koska Pakolaisneuvonta valittaa jokaisesta palautuksesta hallinto-oikeuteen. Tiedät tasan tarkkaan miten palautukset halvaannutetaan muutoinkin. Vuosikausien valitusrumba ei auta yhtään, vaan jopa pahentaa tilannetta.

Ainoa tapa on noudattaa Dublin-sopimusta ja nykyinen järjestelykeskus rekisteröi Ruotsista tulevan liikenteen ja hallitus voi milloin vain päättää, että Suomi noudattaa Dublin-sopimusta ja hakemukset annetaan Ruotsin käsiteltäväksi.

Dublin-sopimus on ainoa tapa käännytyksille ja nämä hakemukset kuuluvat Ruotsille.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Juuri näin.
Ruotsin puolelta tulleiden turvisten turvapaikkahakemukset rekisteröidään rajalla ja samalla tehdään Dublinin-mukainen päätös siitä, että hakemuksia ei aineellisesti* käsitellä, koska niiden käsittely kuuluu Ruotsille.

*ei siis tutkita sitä, että onko hakija oikeutettu turvapaikkaan vai ei.

Nähtävästi Packalenia sotkee se, että aikaisemmin turvikset ylittivät Suomen rajat huomaamatta ja menivät sitten vaikkapa Helsingin poliisilaitokselle tekemään turvapaikkahakemuksen.
Maahanmuutovirastolla ei siten ollut mitään näyttöä siitä, että turvis oli tullut jostain muusta Dublin-maasta. Tarina kun kuului, että rekan takasosassa tehtiin matkaa salakuljettajien kyydissä, eikä ollut mitään tietoa reitistä. Ainoa tapa Dublin-palautukseen oli se, että turvikselta löytyi merkintä aikaisemmasta hakemuksesta jostain toisesta Dublin-maasta.
Tilanne on nyt täysin toinen, sillä rajavartijat omin silmin näkevät, että turvis talssii Suomen puolelle Ruotsista.

PS. toisaalta en oikein edes ymmärrä miksi turvisten käännyttämisen pitäisi mennä kaikkien sopimusten mukaisesti. Ei niitä sopimuksia mikään muukaan maa näytä noudattavan. Schengen-ulkorajavaltiot rikkovat koko ajan Schengen- ja Dublin-sopimuksia ja samoin tekee jokainen Schengen/Dublin-valtio, jonka lävitse turvis Suomeen matkaa.
Kaikki nämä maat rikkovat sopimuksia oman etunsa vuoksi, miksei siis näin tekisi myös Suomi?

Esa Niemi

Jari, tämä on Dublin-menettelyn ajatus, että määritellään käsittelystä vastuussa oleva maa sen mukaan, josta ensimmäisenä tulee.

Dublin-sopimuksen mukaan Suomi ottaa rajalla vastaan turvapaikkahakemuksen ja määrittää maan, josta hakija todistettavasti tai oman todistuksensa perusteella tulee. Tämän jälkeen hakija sekä hakemus palautetaan käsittelystä vastuussa olevaan maahan.

Tämän lisäksi ulkomaalaislain 103,99,99a,88,87 §:n mukaan turvallisista maista tai olosuhteista tulevat ovat perusteettomia turvapaikanhakijoita ja turvapaikkahakemus voidaan joka tapauksessa jättää tutkimatta ilmeisen perusteettomana. Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat tulevat turvallisesta maasta, joten hakijat ovat ilmeisen perusteettomia.

Packalenin ajatusta sotkee varmasti tuo esittämäsi mukainen tilanne, jolloin turvapaikanhakijat piilottivat reittinsä emmekä voineet todistaa tulivatko nämä Ruotsista. Nyt rajan ylittävät rekisteröidään ja tiedämme näiden tulevan Ruotsista eikä asiassa ole sen enempää epäselvyyttä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Dublinin sopimuksen perusteella asia on juuri kuten Tom Packalen esittää.
Suomessa rekisteröity turvapaikanhakijaa voidaan Ruotsista palauttaa Suomeen.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Esa: Olisin tosi kiitollinen sinulle ja niin myös varmasti koko hallitus, jos vain näytät Dublinin sopimuksesta sen pykälän johon viittaat! ;D

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

III luvun 13. artikla
Maahantulo ja/tai oleskelu
1. Jos tämän asetuksen 22 artiklan 3 kohdassa mainituissa
kahdessa luettelossa selostettujen todisteiden tai aihetodisteiden,
myös asetuksessa (EU) N:o 603/2013 tarkoitettujen tietojen,
perusteella voidaan todeta, että hakija on ylittänyt jäsenvaltion
rajan luvattomasti maitse, meritse tai lentoteitse kolmannesta
maasta käsin, on kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen
käsittelystä vastuussa se jäsenvaltio, johon hän on tällä tavoin
tullut. Tämä vastuu päättyy 12 kuukauden kuluttua päivästä,
jona luvaton rajan ylittäminen tapahtui."

Ja alla Migrin tulkinta Dublinin sopimuksen "kuka käsittelee" pykälistä:

"Dublin-menettely

Periaatteena on, että turvapaikkahakemus käsitellään vain

yhdessä EU:n jäsenvaltiossa
Norjassa
Islannissa
Sveitsissä, tai
Liechtensteinissa.

Tätä kutsutaan vastuunmäärittämiseksi tai niin sanotuksi Dublin-menettelyksi. Sen mukaan vastuu turvapaikkahakemuksesi käsittelystä kuuluu sille jäsenvaltiolle,

jossa sinulla on perheenjäseniä,
joka on myöntänyt sinulle oleskeluluvan tai viisumin,
jonka kautta olet tullut Suomeen, tai
jossa olet aikaisemmin hakenut turvapaikkaa.

Tämä valtio on velvollinen ottamaan sinut takaisin ja käsittelemään Suomessa jättämäsi hakemuksen.

Jos toinen jäsenvaltio on vastuussa turvapaikkahakemuksesi käsittelystä, hakemustasi ei tutkita Suomessa vaan sinut käännytetään vastuussa olevaan jäsenvaltioon."
http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

Ruotsi lienee maa, "jonka kautta olet tullut Suomeen", kun puhutaan Ruotsin kautta Suomeen tulevista turviksista.

Ihan näihin samoihin pykäliin ja tulkintoihin perustuvat koko ajan tehtävät Dublin-palautukset.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #42

Aihetodisteeksi tai todisteeksi tuskin riittää se, kun turvapaikanhakijan nähdään kävelevän rajan yli.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #48

Karo, epäselvyyksien välttämiseksi rajan ylittävä turvapaikanhakija rekisteröidään ja turvapaikkahakemus otetaan vastaan. Sitten määritellään mille maalle hakemuksen käsittely kuuluu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #52

Ja sillä hetkellä kun suomalainen viranomainen rekisteröi turvapaikanhakijan hakemuksen käsittely tehdään täällä, siis elei turvapaikkaa ole aikaisemmin haettu jostain muualta. Nyt selvisi sitten tämäkin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #59

Karo, saako tuon suomeksi kiitos?

Hakemus otetaan vastaan ja katsotaan mikä maa käsittelee hakemuksen.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen Vastaus kommenttiin #42

Jari: Tuntuu aika epätodennäköiseltä, että turvapaikanhakijat olisivat tulleet veneillään Ruotsiin kulkematta jonkun Schengen maan kautta. Jos tälläisen alus kuitenkin Ruotsiin asti pääsisi, olisi Ruotsi velvollinen rekisteröimään heidät turvapaikanhakijoiksi. Ikävä kyllä, Ruotsista tulleet turvapaikanhakijat ovat tiettävästi tulleet sisärajojen kautta Ruotsiin. Eli vielä rautalangasta: Schengenin ulkoraja vuotaa, eikä koko järjestelmä toimi. Oma kamani on se, että rajatarkastukset pitäisi palauttaa Schengen alueelle, mutta sekään ei auta Suomeen asti päässeiden turvapaikanhakijoiden käännyttämiseen. Oma ratkaisuni on pakolaisleiri pohjoiseen siksi aikaa, että palautussopimukset ovat voimassa ja aloitetaan pikaiset palautukset perusteettomilla turvapaikanhakijoille.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #50

Tom, Schengen alue on vapaata liikkumista eikä rekisteröinti onnistu mikäli turvapaikanhakija ei hae turvapaikkkaa.

Suomi rekisteröi turvapaikanhakijat rajalla ja Dublin-menettelyssä turvapaikanhakija ja hakemus annetaan sille maalle, joka on vastuussa hakemuksen käsittelystä.

Meidän turvapaikanhakijamme ovat niin vaativia, että tiedät etukäteen minkälainen itku alkaa tietyissä piireissä jos he eivät pääse suuriin kaupunkeihin tai muutoinkaan pääse leveän pöydän ääreen.

Dublin-sopimuksen noudattaminen on ainoa tapa saada perusteettomat turvapaikanhakijat sinne minne he kuuluvatkin eli pois Suomesta. Pakolaisleiri pohjoisessa ei auttaisi mitään, vaan Suomi hoitaisi Ruotsille kuuluvat menoerät emmekä saa ikinä näitä palautettua. Pikaisia palautuksia ei ole luvassa kun Pakolaisneuvonta valittaa vuosikausia hallinto-oikeudessa. Dublin-menettelyllä saadaan nämä ihmiset oikeasti sinne minne he kuuluvat.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #50

Tom: Ruotsiin tulleet ovat tulleet suoraan Ruotsiin, jos Ruotsi ei pysty osoittamaan näiden tulleen jostain muusta Dublin-maasta. "Me tiedetään", että tulevat muiden maiden lävitse, ei riitä.
Suomen kannalta me voimme näyttää toteen, että turvis tulee Ruotsista, jos otamme rajatarkastukset käyttöön. Jos Ruotsi ei voi osoittaa aikaisempaa Dublin-maata, niin se on heidän ongelmansa. Pistäkööt rajatarkastukset sitten omalta osaltaan pystyyn.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #50

Ruotsi on on ottanut tiukentuneet rajatarkastukset käyttöön, eikä salli enää kauttakulkua, joten sen rajan yli tulevat turvapaikanhakijat vähänevät.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Nämä Migrin ranskalaisina viivoina sivuillaan esittämät säännöt, erityisesti
"jonka kautta olet tullut Suomeen" on aiheuttanut erinäisiä paljon keskustelussa jatkuvasti toistuvia virhetulkintoja, joten siihen kaipaisi selvennystä.
Itse käsittäisin sen tarkoittavan ensimmäistä Schengen-maata jonka rajan on ylittänyt.
On sovittu, ettei Kreikkaan palauteta ketään turvapaikanhakijaa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #65

Margareta, tiedä sitten mitä virhetulkintoja näistä on kun kulku on varsin selkeä peruste osoittaa henkilön oleskelleen toisessa EU-maassa ellei henkilö ole ollut esim. "rekan kontissa" vailla mahdollisuutta hakea turvapaikkaa.

Dublin-sopimuksen mukainen kulku tarkoittaa juuri ensimäistä EU/ETA/Dublin-sopimus maata, jonka alueen kautta on tullut EU/ETA/Dublin-alueelle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #67

Niinpä, ja se ei taatusti ole Ruotsi. Kreikkaan ei voi palauttaa. Epäselvissä tapauksissa hakemus käsitellään siinä maassa johon se on jätetty.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #70

Jos Suomi toteaa turvapaikanhakijan tulevan Ruotsista eikä näyttöä ole muusta maasta, niin silloin hakemuksen käsittelee Ruotsi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #71

Dublin II laadittiin nimenomaan estämään tällaista pompottelua maasta toiseen.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #73

Mitä ihmeen pompottelua maasta toiseen? Turvapaikkahakemus otetaan vastaan ja tässä kohdin määritellään käsittelystä vastuussa oleva maa.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Eikö se nyt kaiken järjen mukaan mene niin, että jos turvaa hakeva henkilö ilmoittaa tullessaan Ruotsin ja Suomen rajalle hakevansa turvapaikkaa, henkilöä ei päästetä maahan, koska DUBLINin mukaan hänen kuuluu hakea sitä Ruotsista?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #47

Teemu, turvapaikkahakemus on otettava vastaan ja tämän jälkeen hakemus ja hakija(t) kuuluvat Ruotsille elleivät nämä henkilöt kerro tulleensa jostain toisesta maasta, jolloin hakija(t) kuuluvat nimetylle maalle.

Esa Niemi

Tom:
"Esa: Olisin tosi kiitollinen sinulle ja niin myös varmasti koko hallitus, jos vain näytät Dublinin sopimuksesta sen pykälän johon viittaat! ;D"

Jari Martikainen ystävällisesti jo toi nämä kohdat esiin, kiitos Jari.

Reitin salaamiseksi täytyy piilottaa paljon kuitteja, kolikoita, ostoksia, kännyköitä tai teletietoja, jotta todellinen reitti pysyy piilossa ja voi väittää tulleensa rekan kontissa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144270752739...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eivätkö EU:n sisäministerit kokousta juuri tänään aiheenaan pakkopalautukset kielteisten päätösten saaneille ?

Tietojen mukaan EU olisi valmis käyttämään pakotteita niitä maita kohtaan, jotka suhtautuvat kielteisesti omien kansalaistensa palautuksiin perusteettomina turvapaikanhakijoina.

Irakin ja Somalian turvallisuusarviotkin valmistunevat piahkoin.

Niko Sillanpää

Eiköhän Tom ole selvää, että juuri kukaan ei päädy takaisin nykytilanteessa, jos ei halua, palautussopimus tai ei. Toki palautussopimus kannattaa tehdä, koska sellainen vähentää Suomen vetovoimaisuutta.

Toiminnan perusteet on kertakaikkiaan muutettava ja vanha hylättävä. Tärkeimmät toimenpiteet ovat yhä edelleen:

1) Kansainvälisestä suojelun tason eli tulijoiden oikeuksien olennainen heikentäminen tai niistä luopuminen kokonaan.

2) Schengen ulkorajan turvaaminen sotilaallisesti, koska Frontex ei suoriudu tehtävässään.

3) Kaikkien, joilla ei ole tarvittavia matkustusasiakirjoja (passi, viisumi) käännyttäminen tai ohjaaminen suljetuille asiankäsittelyleireille.

4) Pikainen päätöksenteko koskien suojelua ja todistustaakan sälyttäminen kategorisesti suojelua hakevalle.

5) Valitusoikeuden poistaminen kokonaan suojelua koskevista päätöksistä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Venäjä käy Syyriassa sotaa kaikkia muita kuin Assadin joukkoja vastaan. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja sanoi eilen, että yli 90 prosenttia USA:n rekisteröimistä venäläisistä ilmaisiskuista on kohdistunut muihin kuin ISIS-joukkoihin tai Al-Qaidan kanssa liittoutuneisiin terroristeihin. Tämä Venäjän ”apu” mitä ilmeisemmin lisää Syyriasta Eurooppaan, joskaan ei paljolti Suomeen, tulevien turvapaikanhakijoiden määrää.

Pentagonin mukaan eilen amerikkalaiset hävittäjät , jotka oli lähetetty pommittamaan ISIS-joukkoja, joutuivat luopumaan tehtävästään, koska niiden oli pakko väistää venäläisiä hävittäjiä. Maailmansodan aiheuttamisesta ei olisi varsinaista ”apua” edes Suomen turvapaikkatilanteeseen.

Mahdollisessa turvapaikanhakijoiden palauttamisessa tulisi edetä eurooppalaisessa yhteistyössä. Asiasta lienee tarkoitus sopia tänään sisäministerien kokouksessa, josta ei Suomessa paljoa puhuta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Kerroppa Kiema, että mitäs muita kuin IS tai Al Gaeda kytkentäisiä ryhmiä siellä taistelee?

Koitappa vaikka kaivaa tietoa tästä "maltillisesta" FSAsta eli lännen tukemasta Vapaan Syyrian Armeijasta..

Voin antaa vinkkejä. Lapsia käytetään pyöveli hommissa. Fakta.
Tapetaan siviileitä. Fakta
Harrastetaan kannibalismia. Fakta
Myydään aseita IS:lle. Tieto kyseenalainen, se on IS komentajan kertomaa
Myydään panttivankeja IS:lle. Tapetun toimittajan Sotloffin omaisten kertomaa. Pidän uskottavana.

Kerro siis, ketä ovat ja missä taistelevat nämä paljon puhutut "maltilliset kapinalliset"? Olen aika paljon asiaa tutkinut, ja mistään en ole löytänyt maltillisia ryhmiä. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän radikaali islamisteja.

Tämä FSA kuitenkin mainitaan aina lännen tukemana maltillisena oppositiona. Koitappa tutkalla asiaa.. ja vältä suomalaista mediaa niin alkaa onnistua. Tässä vaikka alkupaloiksi

http://www.ibtimes.com/sotloff-sold-isis-so-called...

"Anyhow we are buying weapons from the FSA. we bought 200 anti-aircraft missiles and Koncourse anti tank weapons. We have good relations with our brothers in the FSA. For us, the infidels are those who cooperate with the West to fight Islam."Abu Atheer
http://www.aljazeera.com/blogs/middleeast/2013/07/...

Syrian rebels use a child to behead a prisoner
http://humanrightsinvestigations.org/2012/12/10/sy...

Face-to-face with Abu Sakkar, Syria's 'heart-eating cannibal'
http://www.bbc.com/news/magazine-23190533

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

”Ruslan Leviev investigation” –niminen sivusto kerää ja analysoi Venäjän Syyria-operaatiota koskevaa materiaalia, http://ruslanleviev.livejournal.com/.

Ensimmäiset Venäjän ilmaiskut näyttivät kartalla tältä, eli ne kohdistuivat kapinallisten hallitsemiin alueisiin tai saarekkeisiin mutta ei ISIS:n hallitsemiin alueisiin:
http://ruslanleviev.livejournal.com/40836.html#fir...

Esimerkiksi Talbisehin ilmaiskuista on videokuvaa:
http://ruslanleviev.livejournal.com/40836.html#tal...

Ruslan Levieven mukaan Talbisehia Homsin pohjoispuolella kontrolloi maltillinen kapinallisryhmä "Jaish al-Tawhid", joka on osa FSA:ta (kuten monet muutkin ryhmät tai yksityiset prikaatit tässä onnettomassa sisällisodassa):

“Talbiseh is controlled by a local group "Jaish al-Tawhid", which is a moderate rebel group and is part of the FSA (Free Syrian Army). An article claiming the group controls the city can be found on a German-language pro-rebel website adoptrevolution.org. The group consists of local fighters. Neither ISIS not the al-Nusra front are present near Talbiseh. The group has a YouTube channel.”http://ruslanleviev.livejournal.com/40836.html#whocontroltalbiseh

Noilla syyrialaisten kapinallisten omilla saksalaisilla sivuilla sanotaan myös ettei ISIS hallitse Talbisehia:

”No, Talbiseh is controlled by the Jaysh al-Tawhid. The rebel group consists almost exclusively of local fighters. It sees itself as part of the Free Syrian Army and true in their activities closely with the civilian and elected local council of the city from…

What exactly was attacked in Talbiseh? As the attack proceeded?
The Russian Air Force bombarded Talbiseh morning of three aircraft with eight missiles. Were hit residential areas that are five kilometers away from the front. The city is besieged by the Assad Army, in the town itself find no fighting took place. In this air raid came at least 16 people were killed, including women and children, according to initial information..."

Adopt a revolution – ”Facts about the Russian air raid on Talbiseh in Syria”
https://translate.google.ru/translate?sl=de&tl=en&...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #60

Venäjähän ei ole rajannut iskujaan koskemaan ainoastaan Islamilaista Valtiota. Vaan kohteena on myös "muut alueella toimivat terroristi ryhmät" ja sen takia sekä Venäjä, että USA onkin tavallaan oikeassa. Venäjä sanoo iskeneensä terroristien asemiin ja USA sanoo että Lännen tukeminen kapinallisten asemiin on isketty. Käytännössä sama asia.

Ymmärrätkö?

Mainitsemasi Jaish al-Tawhid toiselta nimeltään Kataeb al- Tawhid on al Nusra kytkentäinen islamistinen FSA:n osa. Menee aivan selvästi kategoriaan "Muut terroristiryhmät"

Se että länsi noita tukee, ei tee niitä maltillisiksi vaan enneminkin koko tilanteen huolestuttavammaksi...

http://syrianobserver.com/EN/News/29133/Jaish_Tawh...

http://www.trackingterrorism.org/group/jaish-al-ta...

https://en.zamanalwsl.net/news/9962.html

Homsissa kapinallisten hallinnassa olevilla alueilla murhattiin päähän ampumalla luostarin pihalla hollantilainen pappi Francis van der Lugt. Murhattu pappi kertoi aikanaan Homsin protestien väkivaltaisuuksien alkaan aseistettujen kapinallisten toimesta... Ja muutenkin epäili "opposition" todellisia tarkoitusperiä.. Kuula kalloon.

http://www.theguardian.com/world/2014/apr/07/dutch...

Homsissa "maltillisia kapinallsia" on edustanut myös FSA, jonka "Homs Brigaden" taistelija kertoo "työstään kurkunleikkaajana" der spiegelille mm näin..

"Most men can torture, but they're not able to kill from close range," he explains. "I don't know why, but it doesn't bother me. That's why they gave me the job of executioner. It's something for a madman like me."

ja näin

"Children in France grow up with French, and learn to speak it perfectly," he says. "We Syrians were brought up with the language of violence. We don't speak anything else."

http://www.spiegel.de/international/world/profile-...

Niiiiin maltillista.. Jep jep.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #69

Ruslan Levieven mukaan Jaish al-Tawhid kuuluu YK:n neuvotteluihin osallistuvaan koalitioon, National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces, http://en.etilaf.org/

Tieto siitä, että Jaish al-Tawhid olisi toiselta nimeltään Kataeb al- Tawhid (huomaa välilyönti) on selvästi lähtöisin ja kopioitu mainitulta TRAC-sivustolta jossa lukee “Jaish al-Tawhid, also known as Kataeb al- Tawhid is an active group formed c. 2012”. http://www.trackingterrorism.org/group/jaish-al-ta...

Voi olla, mutta tietoa ei löydy mistään muualta.

Ruslan Levieven mukaan Venäjä ei pidä FSA-joukkoja terroristeina:

”Russia consider the Free Syrian Army an opposition force to be included into the political solution of the Syrian crisis. Russia's MFA head Sergey Lavrov has stated the FSA aren't terrorists. The Free Syrian Army, according to Lavrov, "should be part of the political process".” (venäjänkielinen lähde)
http://ruslanleviev.livejournal.com/40836.html#who...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #72

Niin on sieltä peräisin, siksi se olikin linkkinä mukana... :)

Katsoitko minkälainen organissaatio toi TRAC on?

Melko laajalalti mediassa siteerattu ja asiantuntijalausuntoja terrorismista antanut taho.

http://www.trackingterrorism.org/content/trac-pres...

Ja FSA:n al Nusra kytkökset saavat tukea monelta muultakin taholta... Nyt ei kai ole kysymys siitä onko Jaish al-Tawhid'lla ollut käytössään muitakin nimiä.

Näiden ryhmien nimien kanssa pelaaminen on tarkoituksellista. Siksi siitä oppositiosta on niin vaikea saada käsitystä. Onko ideaa miksi näin?

Ja mitä jos Venäjän suhteesta FSA:han luotettaisiin ennemmin vaikka suoraan Lavroviin..? Niin jää nuo suodattimet välistä pois...

"They tell us about the Free Syrian Army, but where is it? It remains a phantom group, nothing is known about it,"

"We will be ready to establish contact with it if it’s really a capable military group of patriotic opposition consisting of Syrians. We do not hide this fact. But this structure is already a phantom. I have asked [State Secretary] John Kerry to provide us with information about the whereabouts of this Free Syrian Army and who commands it,"

"So far no one has told us where and how this Free Syrian Army operates or where and how other units of the so-called moderate opposition operate."

Tämä paripäivää sitten RT:llä..

Tottakai Venäjä ottaa FSA:n mukaan pöytään, mikäli joku tosiaan kykenee osoittamaan että se porukka on maltillista ja että sillä on joku selkeä rakenne ja johto. No näinhän se asia ei ole. Olihan Venäjä valmis ottamaan al Assadin hallitusti alas jo vuonna 2012, mikäli länsi ei olisi aloittanut näiden terroristien tukemista...

Kuten sanottu, FSA on organisaatio joka on täysin hämärän peitossa. Se koostuu useista eri ryhmistä, jolla ei käsittääkseni ole selvää komentorakennetta. Selvää on että FSA:n sisällä on "fraktioita", jotka ovat kaukana maltillisista ja joilla kiistämättä on yhteyksiä tunnettuihin terroristi organisaatioihin.

Jos siellä jotain maltillisia osia on mukana, niidenkin tukeminen on erittäin riskaabelia, koska johan me tiedetään että monet lännen tukemat osat ovat vaihtaneet leiriä ja vieneet aseet mukanaan.

Lisäksi "maltillisen" opposition ohuesta pohjasta kertoo aivan selvää kieltä sekin fakta, ettei USA liittolaisineen ole saanut koulutettua siitä materiaalista kuin alle sata taistelijaa, jotka suostuvat taistelemaan myös Islamilaista Valtiota vastaan. 60 taistelijan koulutus on 500 miljoonan dollarin sijoituksen tulos.

Kertoo mielestäni aivan selvästi siitä, minkälainen pohja tuolla oppositiossa on...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Mitä tarkoittavat nuo lauseet:

"Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille."

* * *

Annettu: 22.03.2001
Ulkoasiainministeriön ilmoitus Schengenin säännöstön soveltamisesta

Ulkoasiainministeriö ilmoittaa, että jäljempänä määriteltyä Schengenin säännöstöä sovelletaan Suomessa Euroopan unionin neuvoston 1 päivänä joulukuuta 2000 tehdyn päätöksen 2000/777/EY mukaisesti 25 päivästä maaliskuuta 2001 lukien.

Eduskunta päätti 15 päivänä heinäkuuta 1998 (EV 62/1998 vp)

hyväksyä ne Luxemburgissa 19 päivänä joulukuuta 1996 Suomen liittymisestä tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 tehtyyn Schengenin sopimukseen tehdyn pöytäkirjan määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen ja

hyväksyä ne Luxemburgissa 19 päivänä joulukuuta 1996 Suomen liittymisestä tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 tehdyn Schengenin sopimuksen soveltamisesta Schengenissä 19 päivänä kesäkuuta 1990 tehtyyn yleissopimukseen tehdyn sopimuksen ja siihen liittyvän päätösasiakirjan määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen.

Benelux-talousliiton valtioiden, Saksan liittotasavallan ja Ranskan tasavallan hallitusten välinen SOPIMUS tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla

Tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 Benelux-talousliiton valtioiden, Saksan liittotasavallan ja Ranskan tasavallan hallitusten välillä tehdyn
SCHENGENIN SOPIMUKSEN SOVELTAMISESTA TEHTY YLEISSOPIMUS

I OSASTO
TARKASTUSTEN POISTAMINEN SISÄRAJOILTA JA HENKILÖIDEN LIIKKUVUUS
1 LUKU
SISÄRAJOJEN YLITTÄMINEN

2 artikla

1. Sisärajat voidaan ylittää kaikkialla ilman henkilöiden tarkastamista.

2. Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille.

3. Henkilötarkastusten poistaminen sisärajoilla ei rajoita 22 artiklan määräysten soveltamista eikä kunkin sopimuspuolen lainsäädännön mukaista poliisitoimivallan käyttöä koko alueellaan toimivaltaisten viranomaisten toimesta eikä velvollisuutta omistaa, pitää mukanaan ja esittää sen lainsäädännössä määrättyjä lupia ja asiakirjoja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ensimmäinen lainaamasi lause sovelletaan käsittääkseni parhaillaan Torniossa.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Ei muuten sovelleta!

Juuri sen vuoksi kansalliset rajatarkastukset pitäisi palauttaa pikaisesti Tornion kolmelle rajanylityspaikalle (Etelätulli, Krannikatu ja Näräntie), Ylitorniolle, Pelloon, Kolariin, Muonioon ja Karessuvantoon.

Nythän siellä tapahtuu Ulkomaalaislain 129a §:n tarkoittamaa ulkomaalaisvalvontaa sekä 129b §:n tarkoittamaa Poliisin ja Rajavartiolaitoksen tarkastusoikeuden käyttämistä, jota tavaraliikennettä yleensä valvova tulli avustaa lain poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta perusteella.

Miksi tuota tehostettua ulkomaalaisvalvontaa ei käynnistetty silloin kun nämä kansainvaellukset saavuttivat Italian ja Kreikan?

Laiminlöikö komisarion kehuma SM tehtävänsä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Savikuja,kiitos kommenteistasi, mutta kuten tiedät, totuudenpuhujalle ei ole sijaa majatalossa,vallanpitäjien mielistely käy aina hyvin kaupaksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tiedätkö kuinka monta ihmistä ylittävät tämän rajan päivittäin?
Italia ja Kreikka yrittivät, mutta tehtävä muodostui ylivoimaiseksi.
Mitenhän paljon laittomia siirtolaisia mahtaa Espanjassa olla?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Italiaan on tullut tänä vuonna n. 150 000 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa jatkaa suoraan Italian lävitse. Mikä ihmeen mahdottomuus heitä on muka rekisteröidä ja hakemuksia käsitellä Italiassa? Ei tuon pitäisi mikään ihme homma olla laivalastillinen kerrallaan tehtynä.
Suomeen on tullut jo suhteessa väkilukuun enemmän porukkaa ja täällä heidät rekisteröidään ja hakemukset käsitellään. Siirretäänpä vielä tänne lisää turvapaikanhakijoita "Italian taakkaa" helpottamasta. Prkele!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #74

Ei kai se rekisteröinti mikään mahdottomuus olisi, mutta taitaa vastaanottoleirit olla täynnä.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #81

Perustakoot uusia, niinhän täälläkin tehdään - päivittäin.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

"Suomi sijaitsee pussinperällä. Tänne tultuaan turvapaikanhakija ei enää jatka matkaansa pidemmälle. Venäjälle hän ei pääse."

Entäs Norjaan? En halua yllyttää, kysyn vain ihan uteliaisuuttani.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ne jotka ovat menneet Norjaan ovat menneet suoraan Ruotsista.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tom, kehuin muuten sinua kesällä immosblogissani ja nyt voisi olla sinun vuoro kehua Hirvimäkeä - sitä paitsi täällä sitä vasta myyntitykkejä tarvitaankin!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2043...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset