TomPackalen

Kiitos Suomen kansan fiksulle enemmistölle

 

On hienoa olla hallituksessa. Ainakin tässä hallituksessa. 

Edellinen saattaa kuulostaa hassulta, koska elämme vaikeita aikoja. Toisaalta vaikeat ajat ovat se syy, miksi perussuomalaisten on nyt hyvä olla hallituksessa.

Viime hallituskaudella perussuomalaiset joutuivat katsomaan sivusta, kun maan johdossa tehtiin isoja virheitä. 

Liityttiin pokkana euron vakausmekanismeihin ja avattiin piikki. Arvostelijat olivat pöllöjä. Jos arvosteli huonoksi, kehotti edellinen hallitus tarkistamaan faktat.

Onneksi Suomessa on fiksu äänestäjien enemmistö, ja nyt perussuomalaiset ovat yksi kolmesta hallituspuolueesta.

Perussuomalaisten hallituksessa pysymistä on viime aikoina kritisoitu jopa omista riveistä. Emme vastustaneet Kreikan tukipäätöstä, mikä on ollut vaikea pala osalle äänestäjistä. 

Perussuomalaiset on kuitenkin vain yksi hallituspuolueista, eikä edes suurin.  Joudumme tekemään myönnytyksiä, ja vastaavasti sellaisia tekevät meille muut hallituspuolueet. Tästä muodostuu lopullinen politiikkamme, johon en itsekään ole varauksetta tyytyväinen.

Tämä hallitus on silti onnistunut mielestäni hyvin. 

Juha Sipilä on pääministerinä osoittanut johtajuutta, jota nyt tarvitaan. Ainoana tahrana hyvälle alulle oli Kempeleen asunnon luovuttaminen pakolaisten käyttöön, mikä on vahva vetovoimatekijä nuorille miehille Irakissa. 

Sisäministeri Orpo on suoraselkäisesti ja päättäväisesti hoitanut vaikeaa pestiään pakolaiskysymyksessä. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin. Nuorisopoliitikkojen puheet rajojen sulkemisesta ovat nuorisopoliitikkojen puheita. 

Perussuomalaisten johtaja Timo Soini tekee yhteistyötä Orpon kanssa luovutussopimusten aikaansaamiseksi. Pian voimme palauttaa turvapaikanhakijat omien maidensa turvallisille alueille. Jo palautussopimusten olemassaolo merkitsee sitä, että moni jättää tulematta.

Perussuomalaisten olo hallituksessa on johtanut siihen, että hallitus on tekemässä oikeita asioita maan kurssin suoristamiseksi. 

 

Ajatelkaapa, miten toivoton tilanne olisi, jos tätä maata johtamassa olisivat perussuomalaisten sijaan vihreät ja vasemmistoliitto. Silloin turvapaikanhakijat asuisivat Suomessa hotelleissa samaan aikaan kun heidän kotimaissaan oleville kumminkaimoilleen suunniteltaisiin oikeutta täkäläiseen terveydenhuoltoon.

 

Kiitos äänestäjille, että olemme hallituksessa. Kiitos hallitukselle, että vihdoin joku on tarttunut Suomi-nimisen laivan ruoriin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ihan rehellisyyden nimissä melkoiselta vatvomiselta nykyisen hallituksen toiminta näyttäisi olevan niin talouskriisin, kuin maahanmuutonkin osin. Suunta näyttäisi olevan, mitä äänestäjille luvattiin eli velkaantumisen taittaminen, mutta itse uskottavat päätökset tämän suhteen antanevat vielä odottaa toteutumistaan.

Pelkäänpä pahasti, että vatvonta jatkuu ja riittäviä uskottavia päätöksiä ei saada aikaiseksi juuri näiden em. ydinongelmien hallintaan saattamiseksi.

On ikävää, jos puuhastelu jatkuu, samalla kun varsinkin oppositionkin takki on täysin tyhjä ja vastaehdotukset täysin - sanoisinko huu-haata.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

#2
Keino velkaantumisen taittamiseen ja viennin lisääntymiseen. Ja työttömyyden alentamiseen.

http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204192...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tässä taloustilanteessa hallituksen pitää ottaa vakavasti kantaa Suomen markan hävittämiseen ilman lakia.

Oma raha ja keskuspankkirahoitus on ainoa keino yhteiskuntasopimusten ja leikkausten sijaan.

Eduskuntaa harhautettiin syksyllä 1994 salaisella EMU-varaumalla, joka laadittiin 20.12.1993.
Tapahtui valtiopetos.
http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Totuusterveisin

Jorma Jaakkola (Kok)
http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"Perussuomalaiset on kuitenkin vain yksi hallituspuolueista, eikä edes suurin. Joudumme tekemään myönnytyksiä, ja vastaavasti sellaisia tekevät meille muut hallituspuolueet. Tästä muodostuu lopullinen politiikkamme, johon en itsekään ole varauksetta tyytyväinen."

Persut ovat todellakin "tehneet myönnytyksiä". Kompromissien ja myönnytysten teko on monipuoluehallituksessa tietenkin välttämätöntä, mutta ongelmaksi persujen äänestäjien kannalta tässä on muodostunut se, että näiden myönnytysten vastapainoksi ei ole saatu käytännössä yhtään mitään. Minullekin on useampi kansanedustaja vastaillut sähköpostilla Kreikkapaketin ja nyt turviskaaoksen ratkaisuista, että "kyllähän me yritimme, mutta kun hävisimme taas hallituksessa 2-1 Keskustalle ja Kokoomukselle".
Eikö teille raukoille kukaan kertonut, että ei hallituksen sisällä mitään 2-1 äänestyksiä hävitä/voiteta asia kerrallaan. Siellä neuvotellaan, että jos tuossa asiassa mennään meidän mukaamme, niin tuossa asiassa voidaan tehdä näin...Jos omia tärkeimpiä tavoitteitaan ei saa riittävästi "vaihtokaupassa" lävitse, niin sitten ei enää olla hallituksessa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sisäministeri Orpon tietotaidon taso ilmenee mainiosti YLE:n haastattelusta:
https://www.youtube.com/watch?v=GvkOsuHAdp8
Tanska vähensi ensin etuuksia ja sitten kansalaisuuden liian helpoksi arvioitu myöntäminen joutui tarkasteluun vetovoimatekijänä. Tätä tuki oppositiokin (sdp):
http://yle.fi/uutiset/tanska_vaikeuttaa_kansalaisu...

"Suomen kansan fiksu enemmistö" ei näytä olevan ministeri Orpon linjoilla, vaikka kansaa on uhattu Suomen maineen menetyksellä. Silti 51% uskoo, että tulijoita odottaa työttömyys ja elo tukien varassa.
Jos Suomen kansan enemmistö on fiksua, mitä edustaa ministeri Orpon toiminta?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kokoomuslaisena minua hävettää, ettei Petteri ole ollut turvapaikanhakijoihin liittyen ajantasalla.

Mistä rahat otetaan.
Otetaan lisää velkaa!

Niko Sillanpää

En äänestänyt puoluettanne, että sikäli minulla ei ole oikeutta saati syytä valittaa teille huomioiden vielä, että äänestämäni hallituspuolue on ollut vielä suurempi fiasko, mutta

"Sisäministeri Orpo on suoraselkäisesti ja päättäväisesti hoitanut vaikeaa pestiään pakolaiskysymyksessä. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin."

Et voi tosissasi olla, että Petteri Orpo olisi tehtäviensä tasalla:

https://www.youtube.com/watch?v=GvkOsuHAdp8

Tom Packalen, tässä kansainvaellusilveilyssä on säännönmukaisesti rikottu "kansainvälisiä sopimuksia", mm. Dublin.

Miksi Geneven kansainvälisestä suojelusta säätävä sopimus on Suomen hallitukselle niin pyhä, että suomalaisten etu on valtionvarainministerinkin suulla täysin kyseenalaistamatta uhrattavissa tämän sopimuksen edessä? Mikä kansainvälisen suojelun sopimuksesta on tehnyt sellaista jumalan sanaa?

Kyseinen sopimushan on kehittyneiden maiden etuja suoraan vastaan ja kehitysmaiden asukkaiden etuja ajava. Miksi tällaista, meille epäedullista sopimusta ei avata ja neuvotella tai sanella parempaa sopimusta tai tehdä varauksia? Avatkaa nyt hyvät vallan mandaatin saaneet tämä sopimus!

Selvää on, että suojelun tasoa on olennaisesti heikennettävä, tai meistä (EU:sta) tulee ihan aikuisen oikeasti se "kolmannen maailman sosiaaliluukku". Saksassa viranomaisennuste on tältä vuodelta nyt 1,5 miljoonaa tulijaa.

edit: Mainitaan nyt tuoreeltaan tuokin jo ainakin kymmenen vuotta selvä ollut itsestäänselvyys:

"Syyriasta pakenevat ehkä vain alkusoitto – Afrikassa itää valtava kansainvaellus"

http://www.hs.fi/talous/a1444022733218

Mitä kuvaa hyvin esimerkiksi Suomen tilanne, jossa jatkuvasti mediassa jauhettujen syyrialaisten osuus on pieni, koska Ruotsissa ja Saksassa on suuremmat vetovoimatekijät.

Oscari Wirola

Niko hyvä, tuo Tomin kirjoitus oli tietenkin satiiri tapahtumista. Eivät mummot asu hotelleissa, vaan nämä muuttajat täyttävät Kivitiput ja muut. Pihlajalinna tyhjensi asuntoja rivitaloistaan ja nyt antaa ne tulijoilla. Mutta muuten saavutuksissa on todella hieno satiiri parhaimmillaan.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Packalenin on pakko olla sitä mieltä nyt. On käsky käynyt sillä suurella Soinilla on hieman vaikeaa tällä hetkellä. Koko koneisto on valjastettava persukentän hiljentämiseksi. Tämä on nyt menossa ja Packalenkin siihen osallistuu palkinnonkiilto silmissä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Edustaja ymmärtää "rajan sulkemisen" tässä yhteydessä tahallaan väärin. Se ei tarkoita, että raja suljettaisiin kokonaan, vaan että rajan ylittävää liikennettä valvottaisiin. Silloin ilman eu-kansalaisuutta tai -viisumia matkustavat palautetaan. Ihan samalla tavalla sinut ja minut palautetaan ruotsinlaivasta, jos emme halua ostaa lippua. Myös elokuvateattereissa on yhtä tyly kohtelu. Ja linja-autoissa.

Esimerkiksi Ranska on "sulkenut rajansa" mikä tarkoittaa, että se palauttaa rajalla toisesta, turvallisesta eu-maasta laittomasti saapuvat turistit takaisin. Onko Ranskassa siis pelkkiä nuorisopoliitikkoja ja vieläpä siten, että he ovat onnistuneet tekemään jotain mitä ei kuulema voi edes tehdä?

Tälläkin hetkellä Tukholman rautatieasemalla etelästä saapuvat matkustajat katsotaan lävitse ja kaikki laittomat siirtolaiset ohjataan organisoidusti ja tarkoituksella Suomeen. Siellä siis huomioliiveihin pukeutuneet muslim-aid-järjestön jäsenet ja ruotsalaiset tekevät jotain, mitä edes Suomen sisäministeriö ja armeija eivät yhdessä osaa eivätkä voi tehdä?

Kyse on siis peittely-yrityksistä huolimatta selvästi tahallisesta ja tarkoituksellisesta toiminnasta, jonka motiivit ovat minulle epäselvät. Tahallisuus alkaa paistaa ikävästi läpi myös suomalaisten poliitikkojen puheista.

Jos kyse ei jostain kumman syystä ole tahallisuudesta ja ette vain yksinkertaisesti osaa laittaa tietä poikki, niin siinä asiassa kuka tahansa yli 15-vuotias mieshenkilö varmasti osaa ja haluaa auttaa. Suomesta löytyy myös tarvittaessa Ruotsin viranomaisille myytäväksi kaukopartioasiantuntemusta sen verran, etteivät he joudu olemaan itsestään kulkevien ja täyttyvien junien armoilla.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"Ajatelkaapa, miten toivoton tilanne olisi, jos tätä maata johtamassa olisivat perussuomalaisten sijaan vihreät ja vasemmistoliitto. Silloin turvapaikanhakijat asuisivat Suomessa hotelleissa..."

Ja persujen ollessa hallituksessa asutaan kylpylähotelleissa: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092220396928_u...

Persut saivat siis jotain lävitse. Ei tarvitse turvapaikanhakijan tyytyä pelkkään tylsään hotellin. Kylpylähotelli se olla pitää...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Timo Soini on näyttänyt johtajuuttaan erottamalla poliisi Sademiehen puolueesta, kaikki kaataa viilto viikatteen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kun takki viuhuu niin viuhukoot kunnolla - satsaakohan Soini kauaskantoisesti jo muutamaan sataan tuhanteen, kenties miljoonaan seuraavan parin vuoden aikana, tänne pyrkivään potentiaaliseen uuteen äänestäjään...? Sillä uusia äänestäjiä tarvitaan kun entiset on tehokkaasti kipattu pois lavalta. Hyvä kysymys.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kylpylähotelli Kivitippu tarjoutui itse vastaanottokeskuksiksi. Toinen vaihtoehto olisi sille ollut konkurssi. Alueella on myös golfkenttä, joten saadan nähdä, kuinka tällaiset harrastusmahdollisuudet vaikuttavat kotoutumiseen.

Janne Hilden

Ottakaa nyt kaikki irti hallitustaipaleestanne ministerinpalkkioineen ja audikyyteineen, koska tämä "vastuunkantonne" tulee olemaan vain ranskalainen visiitti.

Neljä vuotta tuntuu kohdallanne vain liian pitkältä ajalta.
Sitä saa mitä ei tilaa.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

16.7.2015 ja 23.9.2015 kirjoitin:
Perussuomalaiset rp:n sääntöjen 9 §:ssä todetaan mm. "Puolueen osallistumisesta hallitukseen päättää puoluevaltuusto yhdessä puolueen eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kanssa."

La 23.5.2015 ja ke 27.5.2015 käsiteltiin 9 §:n mukaisesti hallitusohjelmaa ja hallitukseen osallistumista.

9 §:n mukaisesti olisi pitänyt käsitellä jo 16.7.2015 päätökset,
joista puheenjohtaja Timo Soini totesi Helsingin Sanomissa: "Takkini on luoteja täynnä ja tuuletusaukkoja on, mutta se ei ole kääntynyt"
Soini myöntää: Harkitsin hallituksesta lähtemistä.

Nyt pitäisi Perussuomalaiset rp:n sääntöjen perusteella kutsua päättävät puoluelimet koolle päättämään hallituksessa jatkamisesta.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Perussuomalaisten Lapin piiri ry piirihallituksen julkilausuma 26.9.2015:

Suomen on noudatettava kansainvälisiä sopimuksia ja kansallista lainsäädäntöään
Suomi ei voi toimia läpi Euroopan yhteisön kulkevien kansainvaellusten loppusijoituskohteena.
Perussuomalaisten Lapin piirin mielestä Suomen ja muiden allekirjoittajavaltioiden on noudatettava Schengenin ja Dublinin sopimuksia.
Pelkästään taloudellisen tavoittein vaeltamaan lähteneet laittomat maahanmuuttajat, joista osaa voidaan kutsua turvapaikkaturisteiksi, pitäisi voida poistaa maasta pikakäännytysmenettelyllä.
Muiden Eu-maiden toiminta on ollut Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaista, koska ne ovat laiminlyöneet velvoitteensa rekisteröidä nämä henkilöt ja vastaanottaa sekä tutkia heidän turvapaikkahakemuksensa.
Suomen Sisäministeri on laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa ja ohjata rajavartiolaitoksen ja poliisin toimintaa siten, että ulkomaalaislain mukainen ulkomaalaisvalvonta olisi käynnistetty riittävän ajoissa keväällä, kun ensimmäiset merkit tämän kansainvaelluksen eskaloitumisesta olivat havaittavissa.
Suomen tulee valmistautua väliaikaiseen Schengenin sopimuksesta irtautumiseen ja varautua palauttamaan omat kansalliset rajatarkastukset.
Tällä hetkellä Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaavilla viranomaisilla ei ole tietoa siitä, kuinka monta ja missä tämän kansainvaelluksen seurauksena maahan saapuneita nyt on.
Perussuomalaisten Lapin piiri ry
Piirihallitus

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Saksassa poliisi jo pelkää näitä "pakolaisia" eikä uskalla enää puuttua heidän tekemiin rikoksiin (kyseessä siis Die Welt-lehden artikkeli, ei minun mielipiteeni).

http://www.welt.de/vermischtes/article147205763/De...

Suomessa ilmeisesti ollaan kustannustietoisia ja oikaistaan suoraan tähän vaiheeseen 2, eli ei lähetetä lainkaan partiota paikalle. Silloin myös resurssit riittävät ja juoppojen taksikyydit, mopojen uusintakatsastukset ja nurmipainituomaroinnit hoituvat kuten ennenkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Savikuja, kerroppa onko puolue noudattanut edes omia sääntöjäänkään valitessaan ehdokkaita europarlamentin- ja kansanedustajien vaaleihin ?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Kansainvälisistä sopimuksista puheenollen mitähän tämä sitten tarkoittaa:

"Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille."

* * *

Annettu: 22.03.2001
Ulkoasiainministeriön ilmoitus Schengenin säännöstön soveltamisesta

Ulkoasiainministeriö ilmoittaa, että jäljempänä määriteltyä Schengenin säännöstöä sovelletaan Suomessa Euroopan unionin neuvoston 1 päivänä joulukuuta 2000 tehdyn päätöksen 2000/777/EY mukaisesti 25 päivästä maaliskuuta 2001 lukien.

Eduskunta päätti 15 päivänä heinäkuuta 1998 (EV 62/1998 vp)

hyväksyä ne Luxemburgissa 19 päivänä joulukuuta 1996 Suomen liittymisestä tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 tehtyyn Schengenin sopimukseen tehdyn pöytäkirjan määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen ja

hyväksyä ne Luxemburgissa 19 päivänä joulukuuta 1996 Suomen liittymisestä tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 tehdyn Schengenin sopimuksen soveltamisesta Schengenissä 19 päivänä kesäkuuta 1990 tehtyyn yleissopimukseen tehdyn sopimuksen ja siihen liittyvän päätösasiakirjan määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen.

Benelux-talousliiton valtioiden, Saksan liittotasavallan ja Ranskan tasavallan hallitusten välinen SOPIMUS tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla

Tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 Benelux-talousliiton valtioiden, Saksan liittotasavallan ja Ranskan tasavallan hallitusten välillä tehdyn
SCHENGENIN SOPIMUKSEN SOVELTAMISESTA TEHTY YLEISSOPIMUS

I OSASTO
TARKASTUSTEN POISTAMINEN SISÄRAJOILTA JA HENKILÖIDEN LIIKKUVUUS
1 LUKU
SISÄRAJOJEN YLITTÄMINEN

2 artikla

1. Sisärajat voidaan ylittää kaikkialla ilman henkilöiden tarkastamista.

2. Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille.

3. Henkilötarkastusten poistaminen sisärajoilla ei rajoita 22 artiklan määräysten soveltamista eikä kunkin sopimuspuolen lainsäädännön mukaista poliisitoimivallan käyttöä koko alueellaan toimivaltaisten viranomaisten toimesta eikä velvollisuutta omistaa, pitää mukanaan ja esittää sen lainsäädännössä määrättyjä lupia ja asiakirjoja.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kansantalouden alasajo itse väärin perustein aiheutetulla leikkauskierteellä on harvinaisen typerää. Y-junan lakkauttaminen (Anne Berner, kesk.) on törkeää koululaisille ja vähävaraisille i Sjundeå och i Karis.

Toisaalta Jari Lindström oikeus- ja työministerinä ja Hanna Mäntylä sosiaali- ja terveysministerinä ovat hyviä valintoja. Heillä voi olla järkeviä ajatuksia.

Vasemmistossa on alettu myös kyseenalaistaa Suomen kykyä vastaanottaa rajattomasti turvapaikanhakijoita sekä joidenkin turvapaikanhakijoiden käytöstä. Suomi seurannee tässä eurooppalaista ja esimerkiksi saksalaista keskustelua.

Tämän aamun Die Weltissä etusivulla nuori poliisi, Komissarin Tania Kambouri kertoo, että nimenomaan nuorilla muslimimiehillä ei ole minkäänlaista kunnioitusta poliisia kohtaan. Kambouri on julkaissut teoksen "Poliisin hätähuuto", "Deutschland im Blaulicht. Notruf einer Polizistin." Tilatkaa teos Eduskunnan kirjastoon niin saatte ainakin yhden lainaajan.

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Vielä kun se joku kääntäis sitä ruoria. Ihan yks p..an hailee kuka sitä pitelee, jos ajetaan täysillä karikkoon.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Omat kansalliset rajatarkastukset pitäisi palauttaa pikaisesti Tornion kolmelle rajanylityspaikalle (Etelätulli, Krannikatu ja Näräntie), Ylitorniolle, Pelloon, Kolariin, Muonioon ja Karessuvantoon.

Nythän siellä tapahtuu Ulkomaalaislain 129a §:n tarkoittamaa ulkomaalaisvalvontaa sekä 129b §:n tarkoittamaa Poliisin ja Rajavartiolaitoksen tarkastusoikeuden käyttämistä, jota tavaraliikennettä yleensä valvova tulli avustaa lain poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta perusteella.

Miksi tuota tehostettua ulkomaalaisvalvontaa ei käynnistetty silloin kun nämä kansainvaellukset saavuttivat Italian ja Kreikan?

Laiminlöikö komisarion kehuma SM tehtävänsä?

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Jyrki; Kerrotko vielä, miten tämä mahtaisi auttaa. Rajatarkastukset Ruotsissa tai Tanskassa auttaisi kyllä, mutta miten se Suomen rajan tarkastukset tähän määrää auttaisi?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Pitääkö se oikein rautalangasta kansanedustajalle vääntää. Rajatarkastukset Ruotsin vastaisella rajalla tarkoittaisivat sitä, että tänne päästetään vain henkilöt, joilla on tarvittavat matkustusasiakirjat: EU-henkilöllisyystodistus/passi tai esim. irakilaisten kohdalla passi ja Schengen-viisumi.
Jos henkilöllä ei ole tarvittavia matkustusasiakirjoja, niin hänet luonnollisesti käännytetään takaisin - aivan kuten tällä hetkellä tapahtuu itärajalla.
Ruotsista saapuvilla turviksilla ei ole vaadittavia matkustusasiakirjoja,joten heidät käännytetään takaisin Ruotsiin Dublin-sopimukseen vedoten - kuten Ranska on tehnyt Italian rajalla: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1434432974599

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen Vastaus kommenttiin #25

Jari; Oletko tosissasi vai oletko trolli? Jos satut olemaan tosissasi, niin kannattaa jatkossa varmaan perehtyä lakiin ja sopimuksiin, ennenkuin alkaa kirjoittelemaan! ;)

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #41

Ranskan hallitus on sitten varmaan täysiä trolleja, koska pystyvät näin tekemään.

Ja näin OMAN eduskuntaryhmäsi puheenjohtaja, OMASSA lehdessänne:
"Tällä hetkellä me kuitenkin omalla toiminnallamme siunaamme Dublin-asetuksen rikkomisen. Kun Dublin-asetusta ei EU:ssa enää noudateta, jää koko yhteinen maahanmuuttopolitiikka tyhjän perustan päälle, huomauttaa Terho.

– Nyt on aika tunnustaa tosiasiat ja käydä toimeen. Meidän on käännytettävä Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat takaisin ja opastettava heitä hakemaan turvapaikkaa siinä Schengen-maassa, johon he ensimmäiseksi saapuvat."
https://www.suomenuutiset.fi/ruotsista-tulevat-tur...

Terhokin on siis mielestäsi Trolli.
Ihan oikesti Packalen,yrittäisit edes argumentoida asiallisesti...

Schengen-ja Dublin-sopimuksia noudatettaessa ei Ruotsin kautta tule tänne yhtä ainutta turvapaikanhakijaa, jonka hakemuksen käsittelystä olisimme vastuussa.
Jos väännetään kansanedustajalle taas rautalangasta, niin turvapaikkahakemus on otettava vastaan, mutta sitä ei aineellisesti käsitellä, jos sen käsittely kuuluu toiselle Dublin-valtiolle.
Rajalla voidaan siis tehdä Dublinin edellyttämä harkinta ja käännytyspäätös muutamassa minuutissa. Näkihän se rajavartija omin silmin, että Ruotsin puoleltahan (toisesta Dublin-valtiosta) se Irakin poika tänne ilman papereita lampsi...

PS. Schengen-sopimus sallii rajatarkastusten väliaikaisen palauttamisen, jos sitä et tiennyt.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Me emme tällä hetkellä tiedä, että kuinka paljon näitä kansainvaeltajia on tullut, missä he ovat, mikä heidän henkilöllisyytensä on ja minkäläinen riski he ovat meidän turvallisuudellemme?

Tälläkin hetkellä raja vuotaa!

Pitäisikö asialle vihdoin tehdä jotain?

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Olisi varmasti mahtava elää samanlaisessa satumaailmassa, niinkuin monet kommentoijat. Ikävä kyllä joudumme elämään ihan oikeassa maailmassa, jossa on paljon vikaa. Onneksi paljon on tapahtumassa ja jos kaikki menee putkeen, niin olemme saaneet aikaiseksi paljon enemmän kuin kaikki täällä purnaajat olisi ikinä. Eli en ole menettänyt toivoni tilanteen korjaamiseksi.

Janne Hilden

Tuo ylimielisyys ei kauheasti pue kansanedustajaa.
No, sävy kyllä tuosta muuttuu mitä lähemmäksi menemme seuraavia vaaleja. Ihan vielä ei ole aika nuoleskella äänestäjiä.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"jos kaikki menee putkeen"

Entäpä jos ei mene?
Yrittäisitte nyt siellä persujen johtoportaassa ja hallituksessa ymmärtää, että tälle hommalle on ihan pakko tehdä jotain nopeasti. Suomea ollaan nyt muuttamassa nopeasti ja peruuttamattomasti aivan toisenlaiseksi paikaksi elää ja asua.

Kovasti muuten pyydät luottoa, vaikka persujen hallitustaipaleen näytöt tähän mennessä ovat aivan olemattomat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kritiikki ja kansalaisten hätä on purnaamista ?

Näkökulma tämäkin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Surullista kuinka pian se oikea maailma entiseltä poliisimieheltä unohtuu siellä eduskunnan käytävillä.

Me muut eletään täällä ihan oikeassa maailmassa jossa sanat ja se kädenpuristus meinaa vielä jotain muuta kuin kivaa retoriikkaa.

Käyttäjän ilkkatalarmo kuva
Ilkka Talarmo

Arvoisa kansanedustaja Packalen, asenteesi oman kansasi huolenaihetta kohtaan on mielestäni osoitus siitä, että kansanedustajan tehtävä ei sovi Teille. Kansahan maksaa palkkasi, voisit sen vastineeksi tehdä työsi ja tehdä jotain estääksesi tämä menossaolevan uhkan. Uhka on Ruotsin toimesta maallemme läittomasti lähetetyt tuhannet vierasuskonnolliset maahantulijat, joiden tulotahti ei edelleenkään näytä hidastuvan. Oletteko esimerkiksi ehdottanut presidenttille, että voisi asiasta edes lähettää Ruotsin suurlähettiläälle noottia?

Eikö Teitä, entisenä poliisina, huoleta se, että nämä uudet Hennalaan sijoitetut tulijat on Lahdessa nähty kirpputorilla ostamassa itselleen puukkoja? He ovat myös keräilleet rahaa autossa ajavilta ja kun rahaa ei annettu, niin he ainakin yhdessä tapauksessa olivat potkineet auton ovea. Turussa on menossa uusiin tulijoihin liittyvä rikostilastopiikki, josta et voi väittää olevasi tietämätön.

Koska perussuomalaiset ja maamme koko johto kaikkineenn puolueineen, paria soraääntä lukuunottamatta, ovat osoittaneet
piittaamattomuutta Suomen kansallista tulevaisuutta kohtaan juuri tämän invaasion kohdalla, ja sillä joko tahallaan tai täydellä pätemättömyydellään ajavat maamme kaaokseen ja sekasortoon, minulla
olisi nyt viesti teille kaikille, ja se viesti on seuraava- HAISTA!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

TP: "Ajatelkaapa, miten toivoton tilanne olisi, jos tätä maata johtamassa olisivat perussuomalaisten sijaan vihreät ja vasemmistoliitto. Silloin turvapaikanhakijat asuisivat Suomessa hotelleissa samaan aikaan kun heidän kotimaissaan oleville kumminkaimoilleen suunniteltaisiin oikeutta täkäläiseen terveydenhuoltoon."

Luulisi kansanedustajan pystyvän parempaankin kuin tuollainen hommafoorumitasoinen hölmöily.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eräs tärkeimmistä perussuomalaisten toimintaa selittävistä argumenteista tuntuu olevan se, että muut tekisivät varmasti asiat vielä huonommin. Tällainen olkinukke ei todennäköisesti kanna poliittisesti kovin pitkälle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Onneksi Suomessa on fiksu äänestäjien enemmistö, ja nyt perussuomalaiset ovat yksi kolmesta hallituspuolueesta."

Mutta eikö 82,3% prosenttia tästä fiksusta äänestävästä kansasta halunnut hallitukseen jonkun muun kuin perussuomalaisen? Ongelmaksi omien kannattajien piirissä on nyt tietenkin muodostunut se, että populistinen uho ei toimikaan enää.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Tästä päätteeltäni on matkaa tuonne Tornion tapahtumapaikoille noin 20km ja ajo-aikaa noin 20min.
Suoritin ulkomaanmatkan eilen viimeksi!
Tilanne tuskin paranee odottamalla, ruotsalaisittain diskuteeraamalla tai rukoilemalla?
Nyt päättäjiltä kysytään vastuuauliutta!
Selittelyt eivät enää auta!
Parempaa huomista ei tule, jos maasta ei löydy päättäjiä, jotka kykenevät tekemään ajoissa oikeita päätöksiä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Savikuja, Sademieskin on jo erotettu puolueesta !

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Surullista vanha partiokaveri HPL III/Malmi.

Olen jo 16.7.2015, eli mustasta torstaista, lähtien pohtinut, että kumpi on tärkeämpi, puolue vai poliittinen ohjelma?

Pohdinta jatkuu toistaiseksi ainakin annettujen sitoumusten asettamissa määräajoissa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuosta Sipilän johtamisesta ja hallituksen toiminnasta voidaan olla monta mieltä. Tämänpäiväisessä "hesarin" pääkirjoituskolumnissa Raimo Sailas varsin kovin sanoin arvostelee hallituksen toimintaa varsinkin työmarkkinoihin liittyvissä asioissa.

Esa Niemi

Tom:
"Sisäministeri Orpo on suoraselkäisesti ja päättäväisesti hoitanut vaikeaa pestiään pakolaiskysymyksessä. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin. Nuorisopoliitikkojen puheet rajojen sulkemisesta ovat nuorisopoliitikkojen puheita."

Käsittämätön väite Orpon toiminnasta. Orpon tulisi lähinnä antaa tehtävänsä jollekin sellaiselle, joka kykenee tekemään päätöksiä. Rajanvalvonta tulisi palauttaa välittömästi Suomen länsi rajalle, jotta perusteettomista turvapaikanhakijoista ei tulisi satojen miljoonien ellei miljardien eurojen ylimääräistä laskua samalla kun hallitus yrittää säästää vastaavia summia julkisista menoista. Orpon kykenettömyys tehtävään vesittää hallituksen säästöt ja vaarantaa Suomen toimintakyvyn.

Miksi Orpo antoi väärää tietoa mm. taakanjaon yksimielisyydestä EU:ssa, joka ei ulkomaalaisen median mukaan pitänyt paikkaansa. Miksi Orpo kieltäytyy noudattamasta lakia tai ministerin valaansa?

Suomi on sitoutunut kansainvälisellä sopimuksella määrittelemään vastuuvaltion, joka käsittelee EU-maasta tulevat turvapaikanhakijat. Dubin-sopimuksen mukaan Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat kuuluvat Ruotsin hoidettavaksi ellei hakija ilmoita tulevansa jostain muusta EU-maasta.

Tom:
"Perussuomalaisten johtaja Timo Soini tekee yhteistyötä Orpon kanssa luovutussopimusten aikaansaamiseksi. Pian voimme palauttaa turvapaikanhakijat omien maidensa turvallisille alueille. Jo palautussopimusten olemassaolo merkitsee sitä, että moni jättää tulematta."

Emme voi palauttaa ketään koska Pakolaisneuvonta valittaa jokaisesta kielteisestä päätöksestä hallinto-oikeuteen ja näiden käsittely kestää vuosia.

Rajavalvonnan palauttaminen ja Dublin-sopimuksen mukaan toimiminen ovat ainoat mahdollisuudet saada turhat turvapaikanhakijat pois Suomesta ja vähentää vetovoimatekijöitä.

Se on totta, että tilanne olisi pahempi jos PS:n tilalla hallituksessa olisi vihervasemmistorkp.

Elias Määttänen

Käytännössä nämä Tornion kautta Suomeen tulevat ovat kaikki niitä, jotka Ruotsi on jättänyt rekisteröimättä, vaikka niin olisi pitänyt tehdä.

Tämän päivän uutinen: Ruotsin Radion mukaan Skånen poliisi on tiukentanut valvontaansa ja päivystää nyt Malmön keskusrautatieasemalla ja Trelleborgin lauttasatamassa aikomuksena selvittää tarkemmin sellaisten tulijoiden tilanteen, joiden luvat eivät ole kunnossa ja jotka eivät hae Ruotsista turvapaikkaa.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100620476114_...

Dagens Nyheterin Uutinen 24.9: Monet Tukholmaan tulleista pakolaisista ja muista siirtolaisista eivät ole jättäneet turvapaikka-anomusta. OIkuedellisesti tilanne on silloin, että oleskelu Ruotsissa on silloin laitonta. DN:n mukaan Tukholman poliisi alkaa edellyttää turvapaikkahakemusta Tukholmaan tulleilta pakolaisilta ja siirtolaisilta. Ne, jotka eivät jätä hakemusta, voidaan pidättää odottamaan mahdollista maasta poistamista, päätös voi laajeta myös muualle Ruotsiin. Uutta tietoa jaetaan lehtijutun mukaan lentolehtisillä. Lehtisissä kerrotaan Ruotsin laista, joka mukaan oleskelu Ruotsissa ilman sen viranomaisille jätettyä turvapaikka-anomusta on laitonta.

http://yle.fi/uutiset/ruotsalaislehti_tukholman_po...

Näin siis lehtijuttujen mukaan. Eri asia on toimitaanko näin käytännössä. Miksi Ruotsi, Ruotsin poliisi, vastaanotosta vastaavat viranomaiset ovat laiminlyöneet velvollisuutensa tähän asti, miksi oikeaa tietoa ei ole jaettu aikaisemmin? Miksi ei ole toimittu laillisesti ja varmistettu, että maahan tulevilla on että näillä ihmisillä on oikeus olla Ruotsissa. Miksi on laittomasti päinvastoin työnnetty, autettu, opastettu, neuvottu, ohjattu näitä Ruotsissa rekistöröimättömä Suomeen? Tämä on täysin käsittämätöntä?

Lehtijutuistahan voi tämän päätellä selvästi: Ei olla toimittu Ruotsissa niin kuin olisi pitänyt, on laiminlyöty valvontaa.

Elias Määttänen

Timo Soini sanoi joku viikko sitten, että työtä kyllä tehdään tilanteen korjaamiseksi, mutta muutokset tapahtuvat hitaasti. Alkaako Perussuomalaisten vaikutus turvapaikanhkijoiden kauttakulkuun Ruotsin läpi Suomeen pikkuhiljaa näkyä?

Esa Niemi

Elias, tämä totta, mutta Suomen kannalta on ihan sama rekisteröikö Ruotsi nämä vai ei koska Suomen täytyy vain osoittaa, että nämä tulevat Ruotsin kautta ja silloin ne kuuluvat Ruotsin käsiteltäväksi ellei turvapaikanhakija kerro tulevansa jostain toisesta Dublin-maasta.

Käsittely kuuluu Ruotsille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Orpohan ainoastaan toteuttaa hallituksen valitsemaa toimintatapaa pakolaiskysymyksessä. Ei tämä ole yhden henkilön, tässä tapauksessa Orpon, valitsema linja miten toimitaan, vaan koko hallituksen. Orpoon kohdituneseen kritiikkiin sopi hyvin suomalainen sananlasku "On helppoa olla maalla viisas, kun merellä on hätä"

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vielä paremmin tähän sopii uusi suomalainen sananlasku "On pakko olla maalla viisas, koska merelle ei saa mennä". Saattaa tällä menolla kyllä merimiehiä alkaa saapua haveripaikalle siitä huolimatta. Toivotaan kuitenkin, että niin käy Saksassa ennen kuin Suomessa.

Marko Parkkola

Olipas siinä jälleen selittelyn makua, kuten aina Packalenin kirjoituksissa.

Petteri Hiienkoski

Oliko kyseessä provokatorinen vitsi vai onko plokistista kehkeytynyt pesunkestävä peruspoliitikko, joka pokerinaamalla maalaa valkoisen mustaksi ja mustan valkoiseksi?

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Mm Saksa ja Itävalta ovat ottaneet käyttöön rajatarkastukset, miksi se meillä ei ole mahdollista. Ainoastaan rekisteröidään tulijat.

Kokoomuslaisena häpeän hallituksen kyvyttömyyttä pysäyttää katastrofaalisiin seurauksiin johtava massakansainvaellus.

Ministeri Orpo ei ole ollut koko aikana ajan tasalla. Katsokaapa mitä Tanska on tehnyt ja tekee- ilmeisesti
rasistivaltio?

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Ajattelin ensin, että tämä on parodiaa. Mutta se taisi olla ihan tosissaan kirjoitettu sitten kuitenkin? Tällaisten ongelmien keskellä ihannoidaan jotain hienoutta?

Perussuomalaiset ovat kääntäneet alasvaatteensakin saadakseen olla hienoja. Puheet ovat puheita ja teot ovat olleet täysin päinvastaisia miksi äänestin perussuomalaisia. En taida erehtyä toiste. Tom Packalenin arvomaailmasta ja millä ideoilla hän sai äänensä, en tiedä, mutta nyt puhuttiinkin perussuomalaisista tässä kirjoituksessa.

Arvostan enemmän sitä, että pidetään oma linja eikä heti muuteta sitä kun päästään vallan kahvaan. Nyt on käynyt täysin päinvastoin. En muista toista puoluetta, joka olisi toimissaan niin päinvastaisella linjalla heti päästyään valtaan kuin perussuomalaiset.

Oscari Wirola

Olli-Pekka, persun perse ei Audin takapenkiltä nouse, ei vaikka kasarinsakin kääntäisi. Näin siis persu ei myy peppuaan, vaan antaa ihan ilman ja jopa maksaa moisesta!

Pekka Heliste

Persut ovat käytännössä edistämässä harmaata taloutta ja suosivat ns paremman väen rikollisuutta.

Harmaan talouden tutkijat on siirretty muihin tehtäviin, joten harmaan talouden tutkinta on käytännössä loppunut suurrrikollisten kohdalla.

Lindström on käynnistänyt suurrikollisten armahtamisen ja armahduslaki on jo pitkällä.

Lisäksi persut ajavat nyt hallintarekisterin käyttöönottoa, joka mahdollistaa sisäpiirikaupat, poliitikkojen riippuvuuksien salaamiset ja veronkierron.

Persut ovat moraalittomia seteliselkärankaisia,ainoa arvo on ahneus

Tuntuu oudolta, että poliisitkin ovat siirtyneet suosimaan rikollisuutta, siis suurrikollisuutta.Nakkivarkaita toki pamputetaan entistä innokkaammin

Poliisikin on menettänyt moraalinsa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset