TomPackalen

Pakolaiskriisiin tarvitaan b-suunnitelma

Turvapaikanhakijoiden vyöry Suomeen on yltynyt niin suureksi, ettemme enää kykene hoitamaan sen seurauksia. En usko, että pystymme kotouttamaan kymmenettuhannet tai sadattuhannet tulijat perheineen.

Kotouttaminen vaatii työpaikan, asunnon ja kielitaidon. Jos nämä järjestyvät, onnistuminen on mahdollista. Yhdenkin puuttuessa todennäköisin lopputulos on suutari. Yksilölle epäonnistunut kotouttamisyritys täysin vieraaseen yhteiskuntaan on ehkä koko elämän mittainen tragedia. Se lisää mielenterveysongelmien, syrjäytymisen ja väkivallan riskiä. Laajassa mittakaavassa suuri joukko osattomaksi jääneitä ulkopuolisia tarkoittaa muun muassa slummiutumista ja turvattomuuden kasvua.

Kotouttamisesta on aidosti keskusteltu aika vähän viime vuosina. Nyt olisi syytä, koska tarvittavat työpaikat, asunnot ja kielitaito eivät synny tyhjästä. Jos emme keksi tähän keinoja ja tartu toimeen, on turha tilata vaikeuksia. 

Henkilökohtaisesti en usko, että eväitä kotouttamiseen löytyy. Mielestäni Suomeen pitäisi perustaa pakolaisleiri, johon kaikki turvapaikkaa hakevat sijoitetaan odottamaan kotimaansa tilanteen rauhoittumista. Tällaisen järjestelyn luulisi sopivan turvapaikanhakijoille. Voimme tarjota heille turvaa, ravintoa ja terveydenhuoltoa.

Hyvä, että poliisi alkaa purkaa rekisteröimättömien turvapaikanhakijoiden sumaa lisäämällä resursseja pohjoisessa. 

Itse lupaan ajaa eduskunnassa painokkaasti turvapaikkatutkinnassa valehtelun kriminalisointia. Valehtelusta käryäminen pitää myös ottaa huomioon turvapaikkaharkinnassa. Pakolaisen ei tarvitse valehdella viranomaisille. Järjestelmää hyväksikäyttäville ja sitä harkitseville puolestaan pitää antaa selkeä signaali siitä, ettemme ole sellainen hölmölä kuin on annettu ymmärtää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei voi olla panematta merkille, että Packalen on politiikassaan ratkaisunhakuisempi kuin moni puoluetoverinsa. Ratkaisuehdotukset vaikuttavat silti usein hieman kontrollifreakeilta ja ongelmat pitää aina keskittää yhteen, kuten siinä pisteytetyssä lähiömallissa.

Tälläinen ehdottamasi jättimäinen keskitetty leiri ei ole realistinen. Kukaan ei tiedä, kuinka monta vuotta hyvin monisyiset ja erilaiset maailmankriisit kestävät. On tärkeämpää kehittää menetelmiä, joilla saadaan ihmiset avuksi yhteisölle monin eri tavoin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "On tärkeämpää kehittää menetelmiä, joilla saadaan ihmiset avuksi yhteisölle monin eri tavoin."

Totta kai on, mutta jos tämä ei käytettävissä olevilla resursseilla onnistu, tarvitaan "plan b". Packalénin ehdotus on lähinnä sellainen - ei ensisijainen ratkaisumalli.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos Ruotsista paetaan sotaa ja nälkää Suomeen, olisi luontevin ratkaisu tietysti ruoan lähettäminen Ruotsiin sekä muu avustaminen sotatoimien lopettamiseksi ja turvallisuustilanteen parantamiseksi siellä. Sveriges sak är vår!

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ei Ruotsista tule pakolaisia.

Suurin pakolaisten ylitys länsirajalla kun Ruotsi sitoutui ottamaan vastaan 100 000 pakolaista Suomessa. Ruotsin hallitus teki päätöksen muutamissa tunnissa.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/dagen-da-sverige-...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Uutisista olen ymmärtänyt, että nimenomaan Ruotsista tulee pakolaisia Tornioon. Kannattaa korjata, jos olen väärässä.
Minä en ainakaan aio katsoa naapurikansan kärsimyksiä sivustä. Menen muutenkin käymään Haaparannassa parin päivän päästä ja vien samalla hätää kärsiville ruotsalaisille perunoita lahjana Suomen kansalta. Pakettiautoon ei tietenkään niitä paljoa mahdu, mutta jos nyt edes joku saisi mahansa täyteen. Voin viedä sinunkin avustuspakettisi, jos saat sen toimitettua jkl-kemi välille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Uutisista olen ymmärtänyt että Ruotsista tulee turvapaikanhakijoita, jotka joko saavat pakolaisstatuksen, tai eivät.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #6

Seija:
"Uutisista olen ymmärtänyt että Ruotsista tulee turvapaikanhakijoita, jotka joko saavat pakolaisstatuksen, tai eivät."

Ruotsista tulee YK:n tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyneitä turvapaikanhakijoita, jotka harvoin todetaan pakolaisiksi.

Vuosien 2000-2013 välillä turvapaikkaa hakeneista 96% todettiin turvapaikkahakemuksensa perusteella nimenomaa etteivät he ole pakolaisia. Ei ihme koska turvapaikanhausta lukuisia kertoja kieltäytyminen kertoo, että matkan motiivi on muu kuin turvapaikka.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #5

#5

Niin... hyvä ystävä, tuo on eräs tapa suhtautua asiaan.

Joku voisi mennä kysymään niiden 56 000 Ruotsiin paenneiden jälkeläisiltä, että mitä he ajattelevat.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #69

#69

...niin ja vastaamaton kysymys on edelleen, miten haluaisimme meitä kohdeltavan jos olisimme pakolaisten asemassa?

Kari Ahveninen

Heh, onhan se hienoa että Ruotsi sitoutuu ottamaan pakolaisia Suomeen. Ja vielä peräti 100 000 kappaletta.

Mites, maksaakohan Ruotsi sen myös? Vai jääkö se vain suomalaisten maksettavaksi? Miten tässä vielä hiukan haiskahtaa Ruotsin suurvalta/siirtomaa-ajattelu?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

B.R.>Ruotsin hallitus teki päätöksen muutamissa tunnissa.

ooo

Hyvä. Tuo tieto pitäisi jakaa pikimmiten kaikille Euroopan maille, miksei koko maailmallekin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Bodil, tuleeko Ruotsista edes turvapaikanhakijoita ?

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Jos me vastaamme Pohjolan itä-rajan turvaamisesta. Ei liene liikaa vaatia että Ruotsi vastaisi edes etelä-rajastaan noudattaen Shengen sopimusta.
Heja Sverige ja Pohjoismainen yhteistyö.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei Ruotsista tule pakolaisia."

Eikö? Nämä suvisten kommentit ovat tavallaan huvittavia kun tietää ettei järjettömyyttä voi järjellä selittää.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Slummiutumisen ehkäisemiseksi kansanedustaja haluaa siis perustaa slummin? Ei mulla tässä muuta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

On suhteellisen rasistista olettaa, että slummi muodostuu automaattisesti sinne, missä useampi maahanmuuttaja kokoontuu.

Niko Sillanpää

On kohtuullisen järkevää olettaa, että sinne, minne pakataan suuri määrä köyhiä, muodostuu slummi.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #10

Miten tuo köyhyys liittyy näihin turvapaikanhakijoihin?
Ei ne köyhimmät Irakista tai Somaliasta tänne pääse.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Näin on ja rikkaat hakeutuvat muureilla ja vartijoilla suojattuun omaan alueeseensa, näinhän se kehitys kehittyy.

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

"On suhteellisen rasistista olettaa, että slummi muodostuu automaattisesti sinne, missä useampi maahanmuuttaja kokoontuu."

Niin on, mutta Packalenin puolueen nimikin on etninen stereotyyppi, joten se on ihan odotettavissa.

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Ei slummia vaan geton

EDIT: Itseasiassa se varmaan täyttää slumminkin määritelmän.

Hannu Töyri

Et Taru ymmärtänyt tätäkään asiaa. Packalen ajatuksessa on hyvää mm. juuri tuo, että annamme pakolaisille motivaation palata normaaliin elämään kotimaahansa, pakolaisuus ei ole normaalia elämää eikä tule olla ainakaan parempaa, koska silloin ollaan väärällä tiellä.

Niko Sillanpää

Kaksi ensisijaista toimenpidettä, joihin molempiin EU:n pitäisi ryhtyä:

1) Suvereenin Schengen-ulkorajan, eli käytännössä etelärajan, turvaaminen tarvittaessa sotilaallisesti ja kaikkien tulijoiden, joilla ei ole tarvittavia matkustusasiakirjoja, ohjaaminen järjestelyleireille mieluiten sopimuksella kolmanteen, EU:n ulkopuoliseen maahan.

2) Kansainvälisen suojelun sopimusten avaaminen ja tulijoiden (juridisten) oikeuksien heikentäminen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"ohjaaminen järjestelyleireille mieluiten sopimuksella kolmanteen, EU:n ulkopuoliseen maahan"

Tässä on useampikin mielenkiintoinen kohta. "Mieluiten" sopimuksella - mutta jos semmoista ei synny, sitten vaikka ilman sopimuksia, siis väkisin, mikä todennäköisesti vaatii ainakin uhkaamista sotilaallisella voimalla. Millaisia ajatuksia moinen mahtaisikaan synnyttää sen kohteeksi joutuneessa maassa? Olenko ainoa, jolle tulee mieleen sana "imperialismi"?

Mikä tämä kolmas maa voisi olla? Ja koska todellisuuskriittiset ovat niin innoissaan kustannuksista, on pakko kysyä, kuinka paljon tämä järjestelyleiri EU:n ulkopuolella maksaisi? Ainakaan Australian vastaavat viritykset eivät ole ainakaan halpoja.

Kohta 2 romuttaisi koko vaivalla rakennetun kansainvälisen ihmisoikeusjärjestelmän, ja se ei ehkä olisi kovin fiksu siirto. Haluaako joku oikeasti omien oikeuksiensa heikkenemistä EU:n ulkopuolella?

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Olen kriittinen koko hallitsemattomaan pakolaisvirtaan joka pitkällä aikavälillä tuo kustannukset valtaväestön maksettavaksi, työpaikat (hoivaverkosto) rakentuu näitten ongelmien ympärille kaikki tämä maksaa ,maahanmuuton syrjäytymisen tutkimuksessa viitataan usein yhteiskunnallisten järjestelmien, kuten koulutus- ja työmarkkinajärjestelmien, ulkopuolelle jäämiseen sekä sen hyvinvointivaikutuksiin. Matala koulutus, pitkäaikainen työttömyys ja toimeentulo-ongelmat ovatkin merkittäviä syrjäytymisen riskitekijöitä. Edellä mainittujen osa-alueiden lisäksi myös elämänhallintaan liittyvät ja terveydelliset ongelmat, rikollisuus sekä sosiaalisten suhteiden vähyys ja syrjäytyminen yhteiskunnallisesta osallisuudesta ovat keskeisiä osa-alueita. Pakolaisten syrjäytymisestä puhuttaessa tulee ymmärtää erilaisia huono-osaisuuden osa-alueita sekä kiinnittää huomiota niiden ketjuuntumiseen ja päällekkäisyyteen. Yksikin syrjäytynyt voi täällä ollessaan maksaa noin 500,000€-10000.000 € jäädessään työelämän ulkopuolella, ongelmien laajuudesta riippuen, Suomella ei ole varaa tälläiseen, meillä on omasta takaa noin 50-100.000 tuhatta nuorta syrjäytymisen uhan alla, nämä tarvitsisi

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Turvapaikkatutkinnassa valehtelun kriminalisointi kuulostaa äkkipäätään järkevältä, koska tällaisesta asiasta ei pitäisi valehdella. Herää kuitenkin kysymys, miten ja missä rangaistusseuraamukset pantaisiin toimeen. Paradoksaalisesti valehtelusta kiinni jäänyt saattaa rangaistuksen vuoksi ”joutua” jäämään Suomeen.

Se, että perustettaisiin yksi ja ainoa pakolaisleiri, ”johon kaikki turvapaikkaa hakevat sijoitetaan”, ei edes kuulosta järkevältä. Olemassa olevia, maanlaajuisesti varsin runsaita resursseja pitää käyttää tarkoituksenmukaisesti ja perustelluilla turvapaikanhakijoilla pitää olla mahdollisuus oppia kieltä käytännössä ja imeä sitä ympäristöstään.

Se pitää paikkansa, että järjestelmän tarkoitus on taata hakijoille ensisijaisesti ”turvaa, ravintoa ja terveydenhuoltoa”, siis taata sodan, kansanmurhan ja vainon uhkaamien ihmisten hengissä selviytyminen. Muu sälä ja ylhäältä päin tuleva ”kotouttaminen” on tähän nähden toissijaista.

Suomessa ihmiset aina alkaa kaikin paikoin sössöttämään syrjäytymisestä – ”Utanförskapet ska brytas”, ikään kuin se olisi maailman pahin asia maailmassa ettei joku halua olla förskaapin kanssa erityisesti tekemisissä. Monille syrjäytyminen ja slummiutuminen voi toki tarkoittaa lisääntynyttä hiv/aidsin riskiä, mikä on otettava huomioon. Väkivaltaa tähän ei kuitenkaan välttämättä liity.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ennaltaehkäisevästi voidaan tiedoittaa Libanonin lehdissä uusista toimenpiteistä heti, maksettu ilmoitus otetaan vastaan varmasti. Tässä vähän pohjoismaalaista järjenkäyttöä:

http://www.liveleak.com/view?i=680_1441701002

Harri Ikonen

Ai että nämä "ruotsalaiset" nyt Bodil Rosengren, jaksavat jauhaa suomalaisten sotalasten ruotsiinmenosta, ja verrata sitä nykytilanteeseen. Ei millään jaksais . . .

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Itse asiassa hän puhuu niistä suomalaisista pakolaisista jotka pakenivat saksalaisia joukkoja rajan yli Lapista 1944. Sotalapsia oli yli 70.000.

Esa Niemi

Suomen tulee palauttaa YK:n tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyneet turvapaikanhakijat takaisin Ruotsiin. Hakemus voidaan ottaa vastaan ja antaa Ruotsin käsiteltäväksi Dublin menettelyn mukaisesti.

EU:n tulee palauttaa kaikki YK:n turvapaikasta kieltäytyneet turvapaikanhakijat takaisin YK:n pakolaisleireille, niin Välimeri hiljenee muutamassa päivässä ja resurssit voidaan keskittää pakolaisleireille. ISIS menettää valtavasti tuloja, joita se tarvitsee väkivaltakierteen levittämiseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämän mukaan Ruotsiin ei voi palauttaa:

Eurooppaoikeuden asiantuntijoiden mukaan Ruotsi on ollut pelkkä läpikulkumaa eikä sillä ole ollut velvollisuutta tallentaa läpikulkijoiden sormenjälkiä – jos he eivät itse nimenomaisesti ole hakeneet turvapaikkaa Ruotsista.

– Puhdas kauttakulku jonkun maan tai alueen läpi ei vielä tuota turvapaikkahakemuksen käsittelyvastuuta Dublin-asetuksen edellyttämällä tavalla, (Maahanmuuttoviraston Dublin-yksikön johtaja) Kukka Krüger selvittää.

http://yle.fi/uutiset/oikeusoppineet_suomen_turha_...

Marko Parkkola

Kyllä ne Ruotsiin palaa, kun ei päästetä Torniossa rajan yli. Sama vartiointi Aavasaksaan, Pelloon ja Muonioon ja onko siellä vielä muita rajanylityspaikkoja Ruotsin puolelta. Ja maahan jo päässeet toimitetaan yhteiskuljetuksella Haaparantaan. Ongelma hoidettu.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Turvapaikkakäsittelystä on periaatteessa vastuussa se Dublin-valtio, johon turvapaikanhakija on ensimmäiseksi saapunut.
Suomi tulkitsee sopimusta siten, että tästä saapumisesta käy todisteena vain turvapaikanhakijaksi rekisteröityminen toisessa Dublin-maassa. Aivan hyvin Dublin-sopimusta voitaisiin tulkita Suomessa siten, että Ruotsin rajalta turvapaikanhakijat käännytetään suoraan takaisin Ruotsiin. Onhan tulo Ruotsin puolelta jo suoraan osoitus siitä, että he saapuneet Ruotsiin ennen Suomea.
Dublin-sopimusta tulkittaessa pitää ottaa huomioon myös sen henki ja tarkoitus. Tarkoitus ei ole ollut, että turvapaikanhakija kulkee useiden Dublin-maiden lävitse ennen kuin jättää turvapaikkahakemuksen. Sopimuksen tarkoitus on nimenomaisesti välttää tälläinen tilanne.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Ehkä PS palkkaa huippujuristin selvittämään miten se käytännössä tapahtuisi?

Perussuomalaiset: Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat käännytettävä takaisin

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_ruotsista_t...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #24

Ei tuohon mitään juristeja tarvita. Otetaan mallia Ranskasta: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1434432974599

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Ranska ja Italia ovat olleet turvapaikanhakijoiden vastaanottajina suunnilleen saman veroisia, Ruotsi ja Suomi eivät, joten ei kovinkaan käyttökelpoinen esimerkki.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nain-p...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #32

Mitä tekemistä tuolla on Dublinin soveltamisen kanssa? Kyse on siitä, että Dublin-sopimuksen mukaan aina ensimmäinen maa on vastuussa asian käsittelystä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Eihän se Dublin toimi tässä tilanteessa: kerro ihmeessä miten pitkin Eurooppaa kulkevia turvapaikanhakijoita palautettaisiin esim. Kreikkaan ja Italiaan.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #36

Dublin ei toimi, koska sitä ei noudateta. Jos Dublin-sopimusta ja Schengen-alueen ulkorajavalvontaa aletaan noudattaa sopimusten mukaisesti, niin Euroopassa ei silloin vaeltele turvapaikanhakijoita.
Schengen-alueelle sopimusten mukaan voi päästää vain asianmukaiset matkustusasiakirjat omaavan henkilön. Turvapaikanhakijoilla ei ole Schengen-viisumia, joten heitä ei voi päästää Schengen-alueelle. Halutessaan he voivat Schengen-alueen rajalla ilmoittaa olevansa turvapaikanhakijoita, jolloin heidät rekisteröidään turvapaikanhakijoiksi ja käsitellään tulomaassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Niin teoriassa, mutta käytännössä EU-alueelle pääsee koko ajan ihmisiä, joita ei rekisteröidä, joten he voivat jatkaa matkaansa muihin EU-maihin.

Suomessa saatiin toimiva systeemi / järjestelykeskus pystyyn lyhyessä ajassa, mutta rajanylityspaikkoja onkin vain muutama ja tulijamäärät aivan toista luokkaa kuin E-Euroopassa.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #45

Schengen-alueelle pääsee ihmisiä ilman papereita, koska Schengen-alueen ulkorajoista vastaavat valtiot eivät hoida hommiaan. Sama jos me lopettaisimme itä-rajan valvonnan. Voisi tulla EU:lta noottia aika nopeasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46

Parasta olisi, että Venäjältä tulleet kuljetettaisiin Ruotsiin hakemaan turvapaikkaa.

Esa Niemi

Seija, kyllä voidaan palauttaa joko Dublin menettely tai ulkomaalaislain perusteella.

Pelkkä kauttakulku ei vielä tuotakaan turvapaikkahakemuksen käsittelyvastuuta. Tälläinen tilanne voi olla, että on esim kulkenut rekan kontissa eikä ole päässyt poistumaan kyydistä.

Tämän takia turvapaikanhakijoita valmennetaan kadottamaan 1 ja 2 sentin kolikot, kuitit ja kaikki sellainen, joka viittaisi "rekasta poistumiseen".

Mikäli henkilö kulkee jossain Dublin maassa, niin silloin käsittelyvastuu kuuluu toiselle valtiolla ja Ruotsi on sitoutunut ottamaan nämä vastaan Suomesta. YLE:n tehtävä on levittää tarkoituksenhakuista disinformaatiota, jotta demokraattista prosessia saataisiin häirittyä harhaanjohtavalla tiedoituksella.

Migri vahvistaa sivuillaan vielä tämän:

"Tätä kutsutaan vastuunmäärittämiseksi tai niin sanotuksi Dublin-menettelyksi. Sen mukaan vastuu turvapaikkahakemuksesi käsittelystä kuuluu sille jäsenvaltiolle,

jossa sinulla on perheenjäseniä,

joka on myöntänyt sinulle oleskeluluvan tai viisumin,

jonka kautta olet tullut Suomeen, tai

jossa olet aikaisemmin hakenut turvapaikkaa.

Tämä valtio on velvollinen ottamaan sinut takaisin ja käsittelemään Suomessa jättämäsi hakemuksen.

Jos toinen jäsenvaltio on vastuussa turvapaikkahakemuksesi käsittelystä, hakemustasi ei tutkita Suomessa vaan sinut käännytetään vastuussa olevaan jäsenvaltioon."

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

Tämän lisäksi on ulkomaalaislain 103, 99, 99a, 88 ja 87 §, joiden perusteella turvallisesta maasta tai turvallisista olosuhteista tulevien hakemukset voidaan jättää käsittelemättä ilmeisen perusteettomina.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tietysti me pystymme jos vain haluamme. Persujen ongelma on haluttomuus.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kai blogisti on kansanedustajana jo tehnyt aloitteen tällaisesta keskitysleiristä?

Meinaatko, että teltoissa asustelisivat vai rakennetaanko joku massiivinen rakennuskompeksi? Olisiko ympärillä piikkiaita vai riittääkö kanaverkko?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Turvaa, ravintoa ja terveydenhuoltoa saa myös vankilassa, mutta tästä huolimatta sinne ei ole erityistä tunkua. Kansanedustajan käsitys ihmiselämästä on kovin kapea.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jonkin tyyppistä avovankilaahan Packalen käytännöllisesti katsoen ehdottaa, ilmeisesti ainakin omat vaatteet.

Keijo Räävi

Pääministeri Sipilä on jo esittänyt järkevän ratkaisun pakolaiskriisiin. Hänen esityksensä poistaa täydellisesti valehtelun tai muun huiputtamisen mahdollisuuden.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Koska ne jostain syystä voivat estää valehtelun ja huiputtamisen siellä YKn pakolaisleireillä?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Suomessa on paljon työttömiä suomalaisia, miksi näitä työttömiä ei ohjata töihin pakolaiskeskuksiin, opettamaan pakolaisille kulttuuria, kieltä, tai vaikkapa kertomaan hiukan Suomenlaista ja siitä mikä tässä maassa on rikollista toimintaa.
Ja joku kehtaa väittää, ettei muka ole resursseja... Vai eikö kukaan vain halua maksaa työstä, kun kaiken pitäisi olla vapaa-ehtoistyötä?!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kotoutuminen ei ole helppo asia, se vaatii paljon motivaatiota ja työtä maahanmuuttajalta. Kielikoulutus on raskas ja kestäessään parisen vuotta se on tylsää ja henkisesti vaativaa. Päivittäin joka arkipäivä suomenkieltä. Sellainen tehotreenaus vaatii todella paljon motivaatiota. Toisilta sitä löytyy ja toisilta ei. Yleensä paremmassa asemassa tässä näyttävät olevan korkeammin koulutetut. He ovat jo taustansa vuoksi tottuneet kovaan opiskelutahtiin.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kotoutuminen vaatii maahanmuuttajalta erityisesti motivaatiota sekä kykyä ja halua kyseenalaistaa oman lähtökulttuurinsa tavat ja normit. Minä en voisi todennäköisesti koskaan kotoutua esim. Saudi-Arabiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku sanoi osaa noista turvapaikanhakijoista ''elintasoshoppareiksi'' ja melkeen ammuttiin tuon kommentin takia. :)

No eipä ne taida ihan kaikki kuitenkaan olla aidosti turvapaikan tarpeessa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/320515-87...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja kun tämä on lanseerattu, niin saadaanko seuraavaksi leiri ihan suomalaisia työttömiä varten, kun eivät selvästikään ole kotoutuneet?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Minusta Suomesta pitäisi tehdä pakolaisvaltio. Meni syteen tai saveen. Ja meneehän se..

Olen niin lopen kyllästynyt tähän juupas eipäs lässytykseen näiden turvaikkapakolaisten tulemisista ja menemisistä. Osahan niistä jo tosiaan on lähdössä Suomesta takaisin Irakiin kun ei ollutkaan niin kivaa ja hienoa kuin oli luvattu. No samapa tuo.. kertokoon terveisiä jos on tuttuja.

Elikkäs kuten tämä juutalainen miljonääri asian esitti, tehdään Suomesta pakolaisvaltio. Maailmassa on 60 miljoonaa pakolaista ja Suomessa se viis miljoonaa ihmista. Maa on yhtä suuri pinta-alaltan kuin Englanti, jossa on 65 miljoonaa ihmistä.

1+1 on 65miljoonaa. Ja jos maahanmuutto kerran on rikkaus, vaikka taakanjaosta nyt jostain syystä puhutaankin, ja ikärakenne on vinossa kuin Pisan torni niin oikaistaan sitten kerta heitolla ikäpyramidi ja ratkaistaan samalla maailman pakolaisongelma ja suomen työttömyys.

Vivian Laukka kirjoittaa kommentissaan #37

"Suomessa on paljon työttömiä suomalaisia, miksi näitä työttömiä ei ohjata töihin pakolaiskeskuksiin, opettamaan pakolaisille kulttuuria, kieltä, tai vaikkapa kertomaan hiukan Suomenlaista ja siitä mikä tässä maassa on rikollista toimintaa.
Ja joku kehtaa väittää, ettei muka ole resursseja... Vai eikö kukaan vain halua maksaa työstä, kun kaiken pitäisi olla vapaa-ehtoistyötä?!"

Jo me otettais kaikki maailman pakolaiset tänne aletaan opettamaan kieltä ja muuta, niin työllistämällä jokainen työtön noihin kotoutushommiin, saadaan nykykehityksen mukaiset luokatkin, noin 200 oppilasta per opettaja.. ei paha.

Mitä näistä lässyttämään edestakaisin, kun peli kerran on menetty niin miksi ei..? Bodil? Nyqvist? Börjis? "Härköset" ja ketä teitä nyt olikaan... saako kannatusta?

Olisi etnomeinikiä, rumpujen pärinää ja kansaivälistä tunnelmaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/miljo...

http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_potentiaalisia_...

http://yle.fi/uutiset/irakilaiset_varoittavat_tois...

Tämän aamun "hauskimpana" uutisena opetellaan yhdessä miten kohdella ja ymmärtää entisiä ISIS taistelijoita, ja miten niitä onkaan huijattu siellä ISIS porukoissa..

Raportti: 4 syytä miksi loikkarit jättävät Isisin – ”koko jihad on kääntynyt ylösalaisin”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14428137591...

Mitä tästä opimme..? No tietenkin sen, että jos paljastuu että joku on taistellut ISIS joukoissa ja on nyt esimerkiksi pakolaisena, niin huoli pois. Nämä ISIS pakolaiset tuli "huijatuksi" siihen mukaan ja huomattuaan ettei ISIS olekkaan mitä olivat kuvitelleet niin pakenivat porukasta.

No totuuden nimissä kuitenkin paljastetaan että, "kaikista ei ole tullut hartaita liberaalin demokratian kannattajia. Osa on lähtenyt jopa rikosten tielle."..

"– Muslimit taistelevat muslimeja vastaan. Assad on unohdettu. Koko jihad on kääntynyt ylösalaisin, eräs brittitaistelija kertoi ICSR:lle elokuussa 2014."

Vi**u. Näille pakenijoille tuli siis yllätyksenä, että ISIS tappaa toisia muslimeita! Jihad on kääntynyt ylösalaisin... Jos murhat ois kohdistunu vain vääräuskoisiin niin nää "pakenijat" ois edelleen siellä? Sitäkö tässä nyt kerrotaan?

Ja nyt ne on törkeän harhaanjohtamisen uhreja ja niitä pitää ymmärtää, halia, kotouttaa ja auttaa ne ymmärtämään ettei ISIS ollut oikea paikka kunnon Jihadiin. Niinkö?

"Heitä tulisi auttaa kotoutumisessa, varmistaa heidän turvallisuutensa..." Blaa blaa blaa

Ja ymmärtäähän tuon. Ovat reppanat joutuneet rasismin uhreiksi siellä ISIS porukoissakin..

"Vaikka taistelijat olivat valmiita kestämään sodan kurjuuden, he eivät voineet hyväksyä epäreilua kohtelua ja rasismia."

Ei kai tässä voi muuta sanoa kuin että tehkää miten tykkaatte, ei paljon enää kiinnosta tää pelleily..

Niemi Seppo

Ääni on Immosen ääni, mutta kasvot ovat Packalenin kasvot..
Näinhän ne mielet muuttuu,niin kuin päivätkin.
Ja ei kun kiihkolla asiaan, asiassa ei takin kääntäjiä tarvita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viimeinen kappale on tärkeä, koska siihen perustuu suomalaisen yhteiskunnan luottamus.

Myös ne tahot, jotka valehtelevat mm. Suomen olosuhteista tänne pyrkiville kansainvaeltajille, voisivat myös miettiä, kannattaako heille valehdella. Mikä sitten on todellisuudessa vastassa esim. Tornion rajalle ilmaantuvaa ihmistä vaikkapa Syyriasta?

Vastassa on velkahelvetti, säästökuuri, massatyöttömyys ja rajanaapurina sama maa, joka tukee Syyrian diktaattoria.

Elias Määttänen

Tornioon saapui juuri täyslastillinen bussi nuoria irakilaisia miehiä ja useita busseja odotetaan vielä tänä iltana. Tulijoita arviodaan täksi päiväksi 600.

Tilanne ei ole hallinnassa, ennen kuin Dublinsopimusta aletaan noudattaa tai koko turvapaikkajärjestelmän pelisäännöt uudistetaan kokonaan. Jonon kärjessä ensimmäisenä ovat nyt väärät ihmiset. Resursseja keskitetään nyt parempaa elämää etsiviin, todellisessa hädässä olevat jäävät jalkoihin. Järjestelykeskukset eivät auta.

Lopputulos tästä on kammottava jo nyt, tulevaisuudesta puhumattakaan.
Ei tarvitse olla vainoharhainen, jos mielessä käy, että tämä on painajainen. Ei pelkästään taloudellinen vaan myös muilla mittareilla mitaten. Sosiaali- ja terveyspalvelut romahtaa ym.

Pelottavaa tässä on että tämä ei ole sattumaa vaan sutta ja sekundaa, pitkäaikaisen hallitsemattoman maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikan seuraus, jonka lopputuloksena Ruotsin tilanne, jossa käsikranaatit paukkuu keskellä katuja.

Sisäministerin retoriikka kuulostaa korvaani lievästi sanottuna jälkijättöiseltä. Ei voi sanoa, ettei tilanteesta olisi varoitettu jo vuosikausia sitten.

Mitään lieventäviä seikkoja tilanteesta vastuussa olevien viranomaisten toimimattomuudelle, tilannetta vain pahentavalle Ylen mokuttajien ja SPR:n tervetuloakamppanjoille, ei ole.

Salakuljettajat, ihmiskauppiaat ja isojen kiinteistöjen omistajat käärivät isot rahat huiveihinsa.

Ainahan on maksettava eikosjuu, minkä tässä maailmassa velkaantuu. Laskun maksat sinä ja minä heikentyneinä palveluina ja turvattumuuden lisääntyneisyydellä, maahantulijat velkavankeudella kiristäjilleen

Niin tai näin, Suomelle on jo nyt tullut mittaamatonta vahinkoa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Jonon kärjessä ensimmäisenä ovat nyt väärät ihmiset. Resursseja keskitetään nyt parempaa elämää etsiviin, todellisessa hädässä olevat jäävät jalkoihin"

Sinulla on jokin keino erottaa, kuka on tullut vääristä syistä ja kuka oikeasti vaaraa paennut? Kannattaa kertoa tämä tieto eteenpäinkin.

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen

Kannatan Tom Packalenin ehdotusta. Lisäisin vain, että väliaikainen oleskelulupa turvapaikanhakijoille, jonka jälkeen takaisin YK:n pakolaisleireille lähemmäs kriisialueita, ja Suomen RAJAT KIINNI.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Koska Packalen ei ole vastannut, osaatko sinä arvoida kuinka paljon tällaisen pakolaisleirin rakentaminen maksaisi ja kauanko moinen operaatio kestäisi?

Kuinka järjestettäisiin moisella leirillä tarvittavat palvelut kun kyseessä on mahdollisesti vuosien asumus monelle? YKn leireille heitä ei voida lähettää takaisin ilman kansainvälisten sopimusten rikkomista, johon toisessa päässä olevat valtiot tuskin ryhtyvät vaikka me niin alhaisia olisimmekin.

Tämä tarkoittaa kouluja, sairaalaa jne. Sopii väkertää suunnitelma, jolla moinen toteutetaan.

Packalenkaan ei taida oikeasti uskoa ehdotukseensa, epäilen vahvasti ettemme näe häneltä aloitetta tästä eduskunnassa.

Entä miten maailma suhtautuisi moiseen vetoon? Tässä pitäisi päästä pois lamasta, ei hankkiutua kauppasaartoon.

Seppo Hildén

"Koska Packalen ei ole vastannut, osaatko sinä arvoida kuinka paljon tällaisen pakolaisleirin rakentaminen maksaisi ja kauanko moinen operaatio kestäisi?"

Heh, no ainakin vähemmän kun uusien betonisten kerrostalolähiöiden rakentaminen. Turvapaikahakijat kun eivät taida tuoda tullessaan niitä asumuksia...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #77

Miten se vähemmän maksaisi? Teltoissako turvapaikanhakijat majoitettaisiin mahdollisest vuosikausia? Kesät, talvet?

Kyllä niiden ihan oikeita taloja täytyy valitettavasti olla, sähköineen, juoksevine vesineen, viemäröinteineen, lämmityksineen.

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen

#75 Leiri ja ihmisten ylläpito siellä maksaisi varmasti paljon vähemmän kuin nykyisenkaltainen vastaanotto-kotouttamispolitiikka, varmaan reippaasti vähemmän kuin pelkät vastaanottokulut jotka ovat yli 470 miljoonaa. Toisaalta ei leiri aivan välttämätön olisi kun kerran syrjäseuduilla on paljon kaikkea tyhjillään, kunhan ei pääkaupunkiseudulle. Ja väliaikainen oleskelulupa kaikille ja sitten ohjattu palautus.

Sen kuin lähetetään takaisin leireille: Suomen perusteena tähän vaikka laiton ihmiskaupparikollisuus, poikkeuksellinen kriisitilanne, EU:n epäonnistuminen kriisissä ja sen ennaltaehkäisyssä sekä tietysti se ettei EU muutenkaan juuri mitään sopimuksia noudata. Kyllä keinot sopimusten ja lakien taivuttamiseen löytyy kunhan tahto löytyy. Ei tämäkään asiantuntija siinä näe mitään ongelmaa: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1433480590053

Lamasta ylösnousuun auttaa, ettei ole kymmeniä-satoja tuhansia lisää työttömiä turvapaikanhakijoita kuluttamassa yhteiskunnan resursseja johon tarvittaisiin lisää velkaa tai verojen nostamista. Venäjänvastaiset pakotteet pitäisi purkaa ja rakenteellisia muutoksia tehdä sekä muuttaa vaikka jatkokoulutukset enemmän maksullisiksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #79

"Vähemmän" ei ole vastaus kysymykseen, paljonko maksaisi.

Eivätkä ne vastaanottokulutkaan vähenisi juuri muuta kuin ettei majoituksista maksettaisi sitten enää vuokraa. Ruoka varmaan järjestettäisiin keskitetysti, joten toki siinä vähän säästettäisiin, mutta tuskin yli alkukustannusten.

---
"Sen kuin lähetetään takaisin leireille: Suomen perusteena tähän vaikka laiton ihmiskaupparikollisuus, poikkeuksellinen kriisitilanne..."

Ja millähän vastaanottomaat pakotetaan ne ottamaan? Ruvetaanko salakuljettamaan pakolaisia takaisinpäin?

- - -

"Lamasta ylösnousuun auttaa, ettei ole kymmeniä-satoja tuhansia lisää työttömiä turvapaikanhakijoita kuluttamassa yhteiskunnan resursseja johon tarvittaisiin lisää velkaa tai verojen nostamista"

Eli pakolaisleirin sijaan oltaisiinkin tekemässä keskitysleiri, josta turvapaikanhakijoita ei edes pääsetä ulos riippumatta siitä montako vuotta turvapaikan tarve kestää? Tuhansia työttömiä huonompi ratkaisu ovat tuhannet järjestelmän ulkopuolella olevat, jotka kuitenkin täyty elättää.

- Korpiainen

"Pakolaiskriisi" hoituu sillä, että lopetetaan diskorahan maksaminen turvapaikanhakijoille. Vain katto pään päälle ja ruoka ym tarpeellinen. Sen jälkeen vetovoimatekijät katoavat, eikä kukaan halua Suomeen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ei "kotouttamiseen" tarvita muuta kuin kämppä ja työpaikka. Asunnon saa kätevästi pakolaisavulta, ja Sipilä ja Stubb ovat jo vakuuttaneet, että leikkausten jälkeen meillä on hetikohta parisataatuhatta uutta työpaikkaa. Ei kai Packalén nyt hallituspuolueen kansanedustajana epäile, etteivätkö kolmen ässän talouspoliittiset linjaukset saisi Suomea kohta niin huikaisevaan noususuhdanteeseen, että vientiteollisuus suorastaan pursuilee työpaikkoja?

Eli ei nyt ryhdytä mihinkään keskitettyihin leirityyppisiin ratkaisuihin siellä, ne ovat yleensä sujuneet tässäkin maassa luvattoman huonosti. Saako muuten maan kansalainen vielä valehdella esitutkinnassa, vai kriminalisoidaanko sekin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Epäilty saa valehdella, mutta todistajalta on kielletty, viittaan Sirkka-Liisa Anttilan tapaukseen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tämä sopii varmaan laittaa tänne:

"Vastaanottokeskukseksi kaavailtu Petäjäveden kunnan entisen käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen rakennus yritettiin polttaa varhain sunnuntaiaamuna."

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/vastaanottokesk...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Joku elämäm koulun kasvatti halusi puolustaa suomalaisia arvoja - kuten oikeutta polttaa toisten omaisuutta kun huvittaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset