TomPackalen

Onnetonta puhetta tärkeästä asiasta

Julkaisin perjantaina kaksi somepäivitystä, joiden sanavalinnoissa epäonnistuin. Käytin esimerkiksi sanaa maanpetturi. Olen usein paasannut, että ääripäät tulisi sulkea keskustelun ulkopuolelle. Nyt syyllistyin itse äärimmäiseen retoriikkaan ja vilpittömästi pahoittelen sitä.


En halua vastakkainasettelua, vaan aitoa keskustelua keinoista, jotka nostavat tämän maan suosta, johon se on edellisten hallitusten aikana ajettu.


Luvut Suomesta ovat hälyttäviä ja minusta tuntuu, että lakosta puhuvat eivät ymmärrä tilanteen vakavuutta.


Ammattiliittojen uhittelua kuunnellessa tulee mieleen loma Kreikassa pari vuotta sitten. Halusin käydä katsomassa historiallista Thermopylain solaa. Kävinkin, mutta se edellytti 25 kilometrin kävelyä 36 asteen helteessä, koska taksit olivat lakossa. Kreikan tarinan myöhemmät vaiheet tiedämme kaikki. Maa on käytännössä holhouksessa, ja kreikkalaisia koskevat leikkaukset sanellaan vieraiden pöydissä.


Hallitus tarjosi ammattiliitoille mahdollisuutta yhteiskuntasopimukseen, joka olisi ollut palkansaajille paljon nykyistä helpompi tie, mutta ammattiliitot eivät olleet valmiita sopimaan. Hallitus otti ohjat, koska niin on tehtävä, jotta pääsemme kestävälle maaperälle. Samankaltaisia korjaustoimia on tehty esimerkiksi Saksassa reilu 10 vuotta sitten. Saksalla menee hyvin.


Kun pääsemme ylös nykyisestä suosta tulee toivottavasti aika, jolloin voimme taas nostaa elintasoamme ja keventää verotusta.

PS. Yhdestä asiasta voimme varmaan olla kaikki samaa mieltä: Ostetaan edes muutamalla kympillä enemmän suomalaisia tuotteita ulkomaisten sijaan, niin saamme lisää työpaikkoja sekä helpotusta vaikeaan tilanteeseemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

"PS. Yhdestä asiasta voimme varmaan olla kaikki samaa mieltä: Ostetaan edes muutamalla kympillä enemmän suomalaisia tuotteita ulkomaisten sijaan, niin saamme lisää työpaikkoja sekä helpotusta vaikeaan tilanteeseemme."

Todella hyvä, että joku tuo tännekin ajatuksia, jotka oikeasti auttaisivat, ja ovat toteuttamiskelpoisia. Propsit siitä ja linkki:

http://www.sinivalkoinenvalinta.fi/

Mutta en edes edellisiäkään tai siitä edellisiä hallituksia jaksaisi määräänsä enempää syytellä, vaan tarvitsemmme mielestäni todellista laajaa kansallista heräämistä: maa on meidän, valtio olemme me. Mitä useampi jaksaa tutkia kokonaistilannetta, eikä vain omaa tilannettaan, sitä enemmän toivoa meillä on.

Kohtuullisuuden käsitettä olisi tutkittava puolin ja toisin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kun vain tietäisimme että "Suomalaiset tuotteet" on myöskin tuotettu täällä. Luin esimerkiksi että Arabia ulkoistaa tuotantonsa jolloinka ei se enää ole minun mielestäni yritys jonka tuotteita kannattaa ostaa sillä perusteella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ostetaan edes muutamalla kympillä enemmän suomalaisia tuotteita ulkomaisten sijaan, niin saamme lisää työpaikkoja sekä helpotusta vaikeaan tilanteeseemme."

Toki se tuo helpotusta hetkeksi.
Mutta operaatio on sama kuin jos housuihinsa kusisi pakkasella.
Hetken se lämmittää, mutta sitten tulee pirun kylmä.

Ainut tie on saada hintakilpailukyky kohdalleen.

Harvoin olen voinut olla perussuomalaisen kanssa mistään kirjoituksesta kokonaan samaa mieltä, mutta tästä olen. Paitsi etten kannata housuihin kusemista.

Suomalaiset, ostakaa vain järjellä sitä mikä tuntuu edullisemmalta, suomalaista tai ulkomaista. Se on pitkällä tähtäimellä parasta myös meille suomalaisille. Ei tule mitään harhaluuloja kilpailukyvystä ja sen mukaisia kuplia tuotannossa, kun ollaan aina ihan rehellisiä kuluttajia.

Jorma Kärkkäinen

Ihan vaan kommenttina. Ei tämä maa nouse noilla tavallista duunaria koskevilla selkäsaunoilla. Eihän tuossa ollut edes kyse mistään muusta kuin ay- liikkeen kyykyttämisestä. Jos maan suunta halutaan kääntää, niin tässä lääkkeet: a) maltillisia palkkaratkaisuja ( lue nollasopimuksia) niin kauan kunnes laiva kääntyy, b) kuntien määrä selkeästi pienemmäksi, tästä vähenee tuhansia kuntien hallinnon työpaikkoja, vähennykset eläköitymisten kautta, c) kunnollinen sote-uudistus ilman kepun hallintohimmeleitä, d) valtion- ja kunnanhallinnon digitalisaatiouudistus jolla saataisiin todella merkittäviä säästöjä, sekä e) valtion- ja kuntahallinnon työntekijöiden lomat 4+1, eli samaan malliin kuin yksityisellä sektorilla.
On täysin idioottimaista heikentää suomalaisten työtä tekevien ihmisten ostovoimaa, varsinkin juuri nyt kun kysyntä muutenkin hiipuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On täysin idioottimaista heikentää suomalaisten työtä tekevien ihmisten ostovoimaa, varsinkin juuri nyt kun kysyntä muutenkin hiipuu."

Mainitsit joukon hyviä keinoja kustannusten hillitsemiseksi, mutta pahoin pelkään etteivät ne riitä, vaan vielä pitää heikentää työtä tekevienkin ihmisten ostovoimaa.

Ostovoiman heikentäminen ei ole pelkästään negatiivinen asia. Jos työkulujen pienentämisellä saadaan vientiin kilpailukykyä, niin sama koskee myös myyntiä Suomessa. Kun työvoimakustannusten vähentäminen antaa suomalaisille tuotteille lisää kilpailukykyä, se merkitsee sitä että pienentynyt ostovoima suuntautuu entistä enemmän halpuutettuihin kotimaisiin tuotteisiin ja se parantaa työllisyyttä Suomessa, ei suinkaan tuontitavaran ostaminen.

Vesa Valenius

Ja deflaatioko on sitten hyvä asia?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kiitokset kansanedustajalle puheittensa tarkentamisesta.

Kun puhutaan työvoimakustannuksista, tunnutaan aina tarkoittavan pelkästään työntekijän palkkaa. Jostain syystä ei mainita ollenkaan sivukuluja tai noista molemmista meneviä verojen osuuksia. Jo pelkästään kunnallisvero nielee siitä käteenjäävästä palkasta neljänneksen.

Niin kuin Meyer taannoin pitämässään tiedotustilaisuudessa sanoi. Suomessa palkat ovat kilpailukykyiset. Eläminen ja oleminen on kallista, kalliimpaa kuin muualla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Niin kuin Meyer taannoin pitämässään tiedotustilaisuudessa sanoi. Suomessa palkat ovat kilpailukykyiset. Eläminen ja oleminen on kallista, kalliimpaa kuin muualla."

Yhteiskunnan suomalaisille tarjoamat runsaat "ilmaispalvelut" ovat palkkaa, vaikkei niitä palkaksi lasketa. Kaikki yhteiskunnan kulut kuitenkin kiertyvät yhteiskunnan kokonaiskustannuksina tavalla tai toisella tuotteiden hintoihin, vähentäen tuotteiden kilpailukykyä kotimaassa ja ulkomailla. Tälle pitää tehdä jotain, vaikka ei yhtään huvittaisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kansanedustajienkin on nyt syytä pysytellä kotimaassa ja jättää ulkomailla matkustelu ja siellä rahojen tuhlaaminen tykkänään pois. Ulkomaisen kulttuurin tarjontaa ja siihen tutustumisen mahdollisuuksia on tällä hetkellä kotimaassa aivan riittävästi.

Toivottavasti blogisti näyttää tässä muille kansanedustajille esimerkkiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä kansanedustajien pitää matkustella ja kattella vähän muailmaa. Sillä tavalla se maailmankuva avartuu. Täällä on liikaa umpioituneita turhassa luplassa tai kuplissa eläviä ihmisiä muutenkin tarpeeksi.

Tulee ne edustajan hommat hoidettua täällä Suomessa pienemmälläkin porukalla.
Eivät ne kulut tässä konkurssissa tunnu missään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Siinä tapauksessa heidän olisi rakentavaa matkustaa isommalla porukalla heti ainakin Syyriaan ja Irakiin ja muihinkin maapallon kriisipesäkkeisiin hankkimaan ensikäden tietoa, kun turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi asia on Suomessa akuutti ja epäselvä.

P.S. Säästöä saattaa syntyä sillä, että hankitaan aluksi vaann menoliput.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi Vastaus kommenttiin #17

Tällainen matkustelu on hyödyllistä vain jos edustajilla on oma ohjelma eikä isäntien laatima.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Hyödyllistä se ei välttämättä ole, mutta ehkä hivenen hyödyllisempää, jos kaikissa järjestettävissä tilaisuuksissa on läsnäolopakko.

Toki se on aina muistettava, että isäntä tarjoaa/näyttää joko parhaintaan tai huonointaan tilanteesta riippuen. Ja tulkin merkitystä ei pidä aliarvioida.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Perusporvarihallituksen tilannekuva on väärä, eikä talous varmasti kasva kotimaista kulutuskysyntää rajusti leikkaamalla. Leikkausten kohdistaminen ei myöskään paranna vientiteollisuuden kilpailukykyä.

On varmasti syytä parantaa julkisen puolen tehokkuutta lähelle yksityisen sektorin tehokkuutta. Se kuitenkin tapahtuu toimintaa kehittämällä, eikä hallituksen esittämillä konsteilla.

Meillä on kyllä tomerasti päätä seinään hakkaava SSS-ryhmä, mutta mitä vähemmän saavat lopulta sitä väärää seinää rikottua, sen parempi Suomelle.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Kuinkahan paljon sitä julkisen puolen tehokkuutta pitää vielä lisätä, kun Suomen julkinen sektori on nyt jo EU:n tehokkain? Julkinen ja yksityinen sektori ei voi koskaan olla lähellä toisiaan, koska yksityisen sektorin tehtävä on yksinomaan tuottaa voittoa ja toimintaa voi sen mukaan muuttaa. Julkisen puolen tehtäviä säätelee laista tulevat velvoitteet ja sille annetun budjetin tulee riittää vain toiminnan pyörittämiseen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ja kansalaisenkin kannattaa matkustella ja katsella maailmaa.

Sen jälkeen ne kaikki perinteiset suomalaiset keinot ei ihan fiksuimmilta enää tunnukaan. Olkoonpa miten kansallista osaamista tai ei. Suomi elää sellaista muutoksen aikaa että sitä ei hitaammat ole vielä tajunneet. Paluuta menneeseen ei ole.

Kalevi Wahrman

http://www.kansanaani.net/
Emme tarvitse yhteiskuntasopimusta

Kansan Äänen syysnumero 2015 on ilmestynyt.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

En varmana mitään ymmärrä, mutta kommentoin, niin voitte korjata. Ostovoima, varmana heikkenee ainakin tilapäisesti, mutta eikö ongelma ollut vienti. Sieltähän se raha tulee, jos sinne saadaan pientäkään jeesiä niin ostovoimaa tulee lisää. Eikös se vienti/tuonti ole se mikä lopulta ratkaisee? Joku puhui siitä, että omistajat käärii taas lisävoiton. Siis facebookissa. Mietiskelin hetken ja ajattelin, että lostavaa. Eikös nyt rokotettu juuri julkista? Kukas se ahne omistaja siellä taustalla lymyää? Vastasin kaverille, että nyt tuli sellainen osinkopotti, että oksat pois; saajana sinä ja minä. Toinen josta olen kuullut on huono valtio/kuntatalous. Eli jos minun rautalanka-aivot vetää johtopäätöksiä johonkin suuntaan niin hallitus teki pakkoraossa ehkä jopa vahingossa parhaat (joskaan tuskin riittävät) toimenpiteet talouden parantamiseksi. Työttömyysturvaa vielä kun höyläisitte. Terv. Työtön, hirvittävät korvaukset. Siihen saakka laitan rahat suomalaisten tuotteiden sijasta syyrian pakolaisille - joudun tekemään viikkokausia exel-laskelmia, mutta lopulta tulin tulokseen, että heillä menee aavistuksen heikommin kuin täällä meillä

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuagitaatiohan on tehnyt naurettavaksi kotiinpäin vetämisen. Persujen äänienkeruutaktiikan kulmakivi on ollut massiivinen matalamielisyyden hyödyntäminen ja kaikesta syyn vierittäminen ns vanhoille puolueille. Ei siinä tilanteessa kukaan mahtipersu voi käyttää samaa retoriikkaa esim avainlippuretoriikkaa jota kunnon vanhat puolueet ovat käyttäneet.
Te saitte vallan moukkamaisuuden nostamisella jalustalle. Te ette ole löytäneet ääntänne nyt kun te olette itse eliittiä. Te ette voi vedota arvoihin kuten solidaarisuuus joka on ollut teille haukkumasana. Solidaarisuuttahan me halusimme ostaa suomalaisia tuotteita silloin kun te halusitte levittää mitä v....ua-asenteita politrukkienne karriäärin edistämiseksi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hienosti kirjoitettu. Osuva oli etenkin tuo "luvut Suomesta ovat hälyttäviä".

Nyt pitäisi sitten julkistaa niitä lukuja: Mikä onse vientisektori, joka takkuaa työpalkkojen takia?

Lisää lukuja: Suomi on kansainvälisten vertailujen mukaan koko Euroopan toiseksi kilpailukykyisin kansantalous. Meitä edellä n vain Sveitsi (jäljessä mm. Saksa).

Kun näin kerran on, eli vinetimme takkuaa, mistä on kyse? Kilpailukykyä on, mutta kukaan ei halua ostaa tuotteitamme. Ratkaisuvaihtoehdot: Palkanalennukset ja leikkaukset vai tuotevalikoiman muuttmainen?

Joten jos niitä lukuja nyt sitten vihdoin esiteltäisiin...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Joten jos niitä lukuja nyt sitten vihdoin esiteltäisiin..."

Kukaan ei pysty mitään lukuja esittämään, korkeintaan voidaan määrittää muutoksen suunta ja suuruusluokka. Aika sitten näyttää riittääkö se, vai olisiko pitänyt tehdä enemmän, vai olisiko vähempikin riittänyt.

Tottakai se teollisuus mikä Suomessa tällä mhetkellä on, on kannattavaa jollain ajanjaksolla ja ainakin omistajien näkemyksen mukaan, muuten se ei toimisi Suomessa, vaan jossain muualla.

Ongelma on siinä että kannattavuus hiipuu ja koko ajan tuotantoa vistaa sen takia maasta pois, eikä uutta synny tilalle, koska kannattavuuslaskelmat eivät näytä sellaisilta että Suomeen kannattaisi investoida ja satsata.

Tämän kehityksen pysäyttämiseksi tätä palkkareformia tarvitaan.

Peruste jonka mukaan toimiva teollisuutemme on kannattavaa ja sen takia palkkareformia ei tarvita ei ole riittävä, koska ongelma ei ole se etteikö toimiva teollisuus olisi kannattavaa, vaan sen kannattavuus on hiipuvaa ja ettei Suomi ole kyllin kannattava maa uusille sijoituksile.

Kansainväliset tutkimukset maiden kilpailukyvystä kannattaa jättää omaan arvoonsa, ei niillä ole merkitystä. Pitää katsoa miten vienti ja työpaikat oikeasti kehittyvät.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Niin, että jos edes jotain laskelmia...????

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Johan sanoin että sellaisia laskelmia ei osata tehdä jotka pitäisivät paikkansa koska muuttuvia tekijöitä on paljon, ja niiden tekijöiden lukuarvot pitää arvata, eivätkä ne kaikki arvaukset koskaan satu kohdalleen vaikka joku sattuisikin.

Tämä on kuitenkin ilman laskemistakin selvää pässinlihaa.

Maahamme pitäisi saada niitä innovatiivisia yrityksiä jotka satsaavat tuotekehitykseen ja keksivät jotain uutta, koska kaikki vanha innovaatio pyörii jo täydellä kapasiteetilla, eikä tuotantoa voida lisätä kun kysyntä maailmalla on tyydytetty. Vaikka tämä vanha teollisuus pyöriikin kannattavasti, se ei vielä riitä, tarvitaan uutta.

Uuden kehittäminen vaatii kuitenkin paljon kustannuksia koska vai pieni osa siitä työlstä joka käytetään uuden kehittämiseen tuottaa koskaan kehittämisrahoja takaisin. Sen takia tämä kehittäminen ja kokeilutoimintakin tehdään maissa missä kustannustaso on alhainen.

Kehittäminen tapahtuu yrityksissä, valtio ei ole sellaiseen pätevä toimija. Toki valtio voi osaltaan tukea tällaista kehitystoimintaa, jolloin maa tulee tällaiselle toiminnalla houkuttelevammalksi. Houkuttavuutta lisää myös maan yleinen kustannustaso joka vaikuttaa toiminnan kustannuksiin valtavasti, kun mitään tuloja ei vielä ole.

Toki voidaan miettiä miksi palkkatasoa pitää yleensä laskea, myös kannattavissa toimivissa yrityksissä, kun sitä tarvitsisi laskea vain kehitystoiminnan osalta?

Kun tämä meidän järjestelmämme on tällainen, yleissitova, ei eriyttäminen ole mahdollista, lisäksi kehitystyö tarvitsisi oikeastaan parhaat voimat, joille kuuluisi parhaat palkat.

Ratkaisu on vain työn hinnan yleinen alenteminen tässä tilanteessa jossa maassamme ei ole riittävästi tuotantoa joka kelpaa globaaliin levitykseen.

Kotimaan markkinat eivät ole ratkaisu, koska markkinamme ovat pienet, eikä niiden varaan voi rakentaa sellaista tuotantoa joka pystyisi kilpailemaan niitä tuotteita vastaan joita markkinoidaan maailmanlaajuisesti.

Kotimarkkinoihin vetoaminen siinä mielessä että ne ratkaisisivat jotain kilpailukykyongelmistamme on utopiaa, niillä ei maatamme pelasteta. Tarvitaan tuotantoa joilla on maailmanlaajuiset markkinat.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #20

Viittaan blogistin kirjoittamaan, ja oddotan, että hän esittää noita lukuja. Niin, tai sitten toteaa, niin kuin sinä, että lukkuja ei ole, on vain mutua ja propagandaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Viittaan blogistin kirjoittamaan, ja oddotan, että hän esittää noita lukuja. Niin, tai sitten toteaa, niin kuin sinä, että lukkuja ei ole, on vain mutua ja propagandaa."

Jotkut asiat vain ovat kuten sää, ennustaa kyllä voi, jopa jollain todennäköisyydellä. Laskeakin voi, mutta laskelmat ovat turhia, koska ei ole olemassa sellaisia varmoja tekijöitä mihin voi laskelmat perustaa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #25

Esitit itse "logiikkasi" perusvirheen: "Ratkaisu on vain työn hinnan yleinen alenteminen tässä tilanteessa jossa maassamme ei ole riittävästi tuotantoa joka kelpaa globaaliin levitykseen."

Mämminvienti siis alkaa vetää, kunhan mämmintekijöiden palkkija lasketaan, vaikka, kuten totea, mämmi ei kelpaa globaaliin levvitykseen."

MOT

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Mämminvienti siis alkaa vetää, kunhan mämmintekijöiden palkkija lasketaan, vaikka, kuten totea, mämmi ei kelpaa globaaliin levvitykseen."

MOT"

Joskus, en muista koska, ehkä pari vuoitta sitten TV:ssä esiteltiin yhtä mamua, siis maahanmuuttajaa, joka oli innostunut mämmistä ja yritti kehittää siitä erilaisia tuotteita, edistämään mämmin kulutusta ja mahdollista vientiä.

Todennäköisesti tämä mämmin tuotekehitysyritys on sittemmin surkeasti epäonnistunut, mutta juuri tällaista ennakkoluulotonta yritystä tarvitaan, muuten ei ole mahdollistakaan tehdä mitään löytöjä.

Luultavasti parhaat keksinnöt tulevat sattumalta, kun yritetään tehdä jotain ihan muuta. Näin on kuulemma keksitty mm. dynamiitti ja penisiliini.

Tällaista "turhaa" kokeilua ja kehitystýötä kuitenkin tarvitaan hirvittävät määrät, jotta joukosta voisi saada esiin ne kultahiput joilla Suomen talous voidaan pelastaa.

Jos Suomen hintataso on kiian korkea, tämä "tuottamaton" kehitystyökin tapahtuu muualla.

On tietenkin monta tapaa saada huuhdottua esiin ja käyttöön näitä kultahippuja, niitä voi myös hankkia osatamalla,

Otso Ollikainen

Arvoisa kansanedustaja Packalén,

Ette ilmeisesti ole huomanneet muutamaa äskettäin julkaistua tietoa: Suomen talous ei ollut keväällä enää taantumassa ja öljyteollisuutta lukuunottamatta vientikin on kasvanut 3%. Huonosta öljyn- ja öljyn liitännäistuotteiden viennistä huolimattakin Fortumin tuloksen on arvioitu kasvavan tämä vuonna yli 5%.

Mitä tulee yhteiskuntasopimukseen, puoluetoverisi ja oikeusministeri totesi, että mikäli työnantajapuolelle ei yhteiskuntasopimuksen rakentaminen maistu, työnantajan Kela-maksut voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Työnantajapuoli ei halunnut joustaa, koettuaan että sillä oli hallituksen tuki puolellaan, sanktioita ei tullut ja nyt sitten työntekijäpuolta sanktioidaan kun Kela-maksujen palautus on vaiettu hiljaiseksi.

Tottapuhuen luulisi poliisin ymmärtävän, mitä vuorotyö tarkoittaa. Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja työskentelen tällä hetkellä ensihoitajana. Palasin juuri kotiin 24 tunnin työvuorosta vaimoni ja kahden pienen lapseni luo. Jos hallituksen suunnitelma toteutuu, tulen menettämää ainakin lähes 2000€/vuodessa, olin sitten sairaalan ulko- tai sisäpuolella töissä. On totta, ettei työni ole taloudellisesti "tuottavaa" - työni on taloudellisesti ennaltaehkäisevää. Jos minä ja kolleegani emme tee työtämme, vaikutus näkyy kansantaloudessa lisääntyneinä kuluina pitkäaikaishoidossa ja menetyksinä verotuksessa, kun akuutisti sairastuvat työikäiset eivät saa mahdollisesti työkykyä pelastavaa hoitoa riittävän pian.

Asun rajaseudulla ja minua on kyselty töihin rajan toiselle puolelle. Jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat, houkutus siirtyä rajan yli töihin kasvaa. Alueellamme on jo nyt pula henkilöstöstä.

Terveisin,

Otso Ollikainen
Sairaanhoitaja, perustason ensihoitaja

Markus Heikkinen

Minulla on 28 viikkotuntia ja nettona liksa jotain 1200 luokkaa. Työnantajani ei suostu palkkaamaan enää ketään kokopäiväisiin työsuhteisin. En todellakaan voi ostaa "muutamalla kympillä" enemmän suomalaisia tuotteita kun rahat riittävät hädintuskin elämiseen. Nyt sitten halutaan vielä sairaslomia siirtää työntekijän vastuulle. Viikon sairastuminen veisi jo kahden päivän palkan, eli käytännössä pakottaisi luopumaan niistä puolalaisista omenista ja tomaateista ja syödä pelkkää papua, perunaa ja puuroa. Suomen työväenliikkeen on käytettävä kaikki keinot ostovoiman turvaamiseksi. Oletkohan aivan varma, että itse olet ymmärtänyt pienpalkkaisten tilanteen vakavuuden?

Jore Puusa

Erään tutkimuksen mukaan maassamme on noin 700 000 rasistisesti suuntautuvaa ihmistä. Maamme talouden ja tulevaisuuden pelastaa, että he kaikki muuttavat vaikkapa Grönlantiin, jossa karhutkin ovat valkoisia. Tilalle otetaan 700 000 maahanmuuttajaa, joiden yrityksen perustamista helpotetaan. Sen seurauksena maassa on nopeasti kymmeniä tai satojatuhansia pieniä yrityksiä, jotka työllistävät perustajansa ja vaikkapa yhden muun. Tulokkaat ovat työteliäitä ja hyviä ihmisiä verrattuna kaikesta mariseviin suomalaisiin, joiden päätehtävä on kaiken uuden kampittaminen ja kateudesta johtuva tuholaisuus. Kun pakolaiset integroituvat, syntyy seka-avioliittoja ja kansamme harhainen ja ahdistuneen kateellinen geeniperimä alkaa korjaantua ihmismäisemmäksi.
Olen työskennellyt 47 maassa, joissa jokaisessa ihmiset ovat olleet enemmän ihmisiä toisille kuin Suomessa.

Vesa Valenius

"PS. Yhdestä asiasta voimme varmaan olla kaikki samaa mieltä: Ostetaan edes muutamalla kympillä enemmän suomalaisia tuotteita ulkomaisten sijaan, niin saamme lisää työpaikkoja sekä helpotusta vaikeaan tilanteeseemme." Tekopyhää puhetta. Mielelläni ostaisin enemmän kotimaista, mutta koska perskeko leikkaa meiltä pienituloisilta(alle 1000 €/kk)eläkeläisiltä, minun on pakko leikata kulutustani ja ostaa sieltä, mistä saan halvimmalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset