TomPackalen

Miksi rötöstelevää ulkomaalaista ei haluta ulos Suomesta?


Esitin viime vaalikauden alussa, että maahanmuuttaja karkotettaisiin kotimaahansa, jos hän syyllistyy Suomessa kolmeen erilliseen rikokseen, joista voi seurata vankeutta. Niin kutsutuissa ylitörkeissä rikoksissa ja seksuaalirikoksissa Suomen saisi hyvästellä kerrasta. Olen edelleenkin tämän ajatuksen takana.

Helsingin Tapanilan tämänviikkoinen maahanmuuttajajengin raiskausepäily nostaa jälleen esiin kysymyksen, mitä täytyy tapahtua ennen kuin maahanmuuttopolitiikan virheitä aletaan korjata. Raiskausrikoksissa ulkomaalaisten tekijöiden yliedustus on Oikeuspoliittinen tutkimuslaitoksen mukaan selvä.

Avainasemassa olevia poliitikkoja ei hetkauta, koska heille näitä maahanmuuton lieveilmiöitä ei ole olemassa. Pääministeri Alexander Stubb asuu Westendissä, jossa ei ole sosiaalista maahanmuuttoa. Kokoomuksen uusi profeetta Juhana Vartiainen puolestaan katsoo talouskakkuloilla ja haluaa kouluttamattomia ulkomaalaisia Suomeen halvaksi työvoimaksi.

Maahanmuuttopolitiikan arvostelijalle vilautetaan rasistikorttia, jos viitsitään. Rikoksen uhria ei huomioida ollenkaan. Eikä sitä laajaa kunnollisten maahanmuuttajien joukkoa, joka leimautuu ja kaikkien muiden tavoin kärsii turvattomuudesta, koska päättäjät eivät halua ratkaista tai edes myöntää ongelmia.

Asioista olisi paras puhua oikeilla nimillä. Jos maahanmuuttajajengi pahoinpitelee kantaväestöä, maahanmuuttajajengi pahoinpitelee kantasuomalaisia. Kun maahanmuuttajajengi raiskaa naisen, maahanmuuttajajengi raiskaa naisen. Ei totuus muutu miksikään, vaikka Helsingin Sanomat sitä yrittäisikin vääristää siivoamalla raiskausuutisistaan rikoksesta epäillyn ihmisen etnisen taustan.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sentään myöntää, että raiskausrikoksissa ulkomaalaisten osuus pistää silmään ja kotouttamista pitää tutkia. Työryhmiä on tällä hallituskaudella nähty. Nyt tarvitaan nopeasti konkreettisia tekoja, sillä kriminaalipolitiikassa on kuljettu liian kauan väärään suuntaan. Edellisen oikeusministerin Tuija Braxin aikana ministeriössä nimittäin pähkäiltiin muun muassa sitä, pitäiskö tutkintavankeudelle löytyä joku vaihtoehto, kun se on epäillyn kannalta niin epämiellyttävää. Aiheesta julkaistiin ihan raporttikin.

Keskiöön on viimein saatava uhrin oikeudet ja yksilön oikeus elää turvallisessa yhteiskunnassa. Asiat tärkeysjärjestykseen. Ulkomaalaiset rikolliset ulos maasta kolmesta palosta tai yhdestä uhrin kannalta todella vakavasta rikoksesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Matias Härkönen

Juurikin näin. Eikä yhtään lieventäviä syitä (kuten perhe) tai valitusoikeutta. Yhtäkään ei tarvitse karkoittaa, kun kunnioittaa lakeja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ensimmäisestä rikoksesta voisi ajaa pään kaljuksi,kuten neukkulassa tekivät suomalaisille törttöilijöille.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Niin, Neukkulassa sitä kai tehtiin syöpäläisten torjumiseksi. Eli ihan hyvä syy ottaa täälläkin käyttöön :-)

Jyrki Paldán

Ymmärrän kyllä tämän niiden kannalta, jotka eivät syystä tai toisesta ole kansalaisuutta saaneet, mutta eikö suomen kaikkia kansalaisia tulisi kohdella tasavertaisesti? Jos maahanmuuttajat karkotetaan kolmesta rikoksesta, eikö samaa kohtelua tulisi soveltaa kaikille(tai ei kenellekään) rikollisille etnisyydestä riippumatta?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jyrki; "....eikö suomen kaikkia kansalaisia tulisi kohdella tasavertaisesti?"

Mitä tarkoitat tuolla kirjoituksellasi? Sitäkö että suomen kansalainenkin tulisi karkottaa kirjoituksessa esitetyin perustein? Kirjoituksessa taidetaan kuitenkin puhua nykyisen lain voimassa ollen niiden maahanmuuttajien karkottamisesta joilla ei ole suomen kansalaisuutta. Sitten se että pitäisikö lakia muuttaa siten että noiden rikosten johdosta voidaan kansalaisuus peruuttaa on lainsäädännöllinen juttu.

Tuossa linkissä on luettavissa millä perusteella nykyisen lain mukaan voi menettää kansalaisuuden. http://www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/maahanm...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/200303...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/200303...

Jyrki Paldán

Kyllä, tarkoitan juuri sitä että sääntöjen tulee olla samat kaikille kansalaisille etnisestä taustasta riippumatta.

Niissä tapauksissa, joissa rikollisella ei syystä tai toisesta ole kansalaisuutta tilanne on tietysti eri, enkä näe karkoituksessa mitään väärää kunhan sekin tapahtuu tasapuolisesti maahanmuuttajan kotimaasta riippumatta.

Jari Lindoos

Arvoisa kansanedustaja.

6.3 käsiteltiin Helsingin Hovioikeudessa raiskaustapausta, jossa vastaaja oli ulkomaalaistaustainen mies. Erikoisen tapauksesta tekee se, että asianimike oli piilotettu oven pielessä olevasta ilmoitustaulusta.

http://kuvapilvi.fi/k/y2HR.jpg

http://kuvapilvi.fi/k/y2ia.png

Niinkuin näkyy niin tässä Jani Nikkisen tapauksessa näkyy ihan selvästi että oikeutta käydään raiskauksesta mutta maahanmuutajan kohdalla ei rikosnimikettä näy, MIKSI??!! Miksi asianimikettä ei ole kerrottu, onko tarkoitus salata maahnamuuttajien tekemien seksuaalirikosten valtavaa määrää suhteessa Suomalaismiesten tekemien seksuaalirikoksien määriin.

Lähde: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=8342

Sinä varmasti osaat kertoa syyn tähän ja sen kuka tästä on vastuussa?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jari Lindoos.

Ilmeisesti vika on suomen lainsäädännössä, vai halutaanko peitellä maahanmuuttajien tekemiä rikoksia.

Pelätäänkö suomalaisten mitan täyttyvän, kun tulee ilmi totuus maahanmuuttajien tekemistä rikoksista.

Jari Lindoos

Jossain vaiheessa meidän mittamme täyttyy niin kuin mainitsit, ja mitä kauemmin tuo peittely jatkuu sitä vakavammat ovat seuraukset.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Suomessa on kyllä todella hankala karkottaa rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia. Ruotsikin karkottaa sellaisia ja törkeitä jopa sellaisiin maihin, missä rikollisen henki on vaarassa. Mutta ei Suomessa. Suomessa rikollisilla on vain oikeuksia, mutta rikoksen uhreilla ei. Tällainen rikollisten hyysäyspolitiikka johtaa ennen pitkään katastrofiin, joka kyllä tulee koskettamaan myös poliitikkoja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karkottihan Suomi aikoinaan Ruotsin kansalaisen Iisaksonin Kolarista, muistaakseni Anna-Liisa Tiekson aviomiehen,vaikka ainoa virhe taisi olla, että Kolarin kunta oli valinnut hänet sosiaalisihteerikseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Iisakson oli ruotsalainen kommunisti ja muistaaksini Anna-Liisa Tiekso toimi
SKDL:n ministerinäkin.
Vikipedian mukaan ero näyttää tulleen keskenkauden,liekö sitten "poikkinainti" vielä jatkunut.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

15-18 -vuotiaista maahanmuuttajataustaisista välttämättä/ todennäköisesti kukaan ei ole konkreettisesti muuttanut mihinkään maahan.

Tällöin puhe "ulkomaalaisista" on harhaista ja maastakarkotuksilla ukasointi epärelevanttia.

Sen sijaan voidaan keskustella siitä, missä määrin joidenkin uskontojen mies- ja naiskuva vaikuttavat mainittuun väkivaltarikollisuuteen. Esim. Saksassa näin on tehty arvovaltaisissa tieteellisissä tutkimuksissa, kuten KFN-instituutin laajassa nuorisotutkimuksessa, tai yhteiskunnallisessa keskustelussa, kuten aluepormestari Heinz Buschkowskyn kirja 2014 (kaukolaina lukeilla).

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kun kerran komisario Packalénilla on selvästi sisäpiirin tietoa asiasta, niin hän voineekin kertoa, tarkoittaako poliisin ilmoitus "ulkomaalaistaustaisista" henkilöistä tämän Tapanilan tapauksen yhteydessä sitä, että he olivat jonkun vieraan maan kansalaisia?

Elleivät olleet, niin sitten pitäisi nimittäin karkottamisten sijasta puhua raiskausrikoksista annettavista kovemmista vankeustuomioista. Sekä mahdollisesti myös rikosoikeudellisen vastuuikärajan laskemisesta väkivalta- ja henkirikosten osalta, koska yhden tekijöistä on mainittu olleen 15-vuotias, aivan siinä rajalla.

Esa Niemi

Jussi, mihin sisäpiiritietoon viittaat? Se ei kirjoituksestasi selviä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Siihen tietysti, jonka nojalla Packalén ilmeisesti tietää tai aavistaa Tapanilan episodin syyllisten olevan vieraan maan kansalaisia. Muutenhan karkotuksesta puhuminen olisi aika kaukaa haettua, koska oman maan kansalaisia ei voi karkottaa, vaikka etninen tausta olisi mikä.

Mediassahan on meille tavallisille kansalaisille nimittäin puhuttu vasta "ulkomaalaistaustaisista" pidätetyistä.

Muunlaisia kovennettuja rangaistuksia oman maan kansalaisille toki voi läiskiä, ja sitä arsenaalia sopisi kernaasti käyttää raskaamman jälkeen.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #16

Jussi, Packalén puhuu maahanmuuttopolitiikan seurauksista tuossa eikä spekuloi epäiltyjen kansalaisuutta.

Esitit tuossa julkisen väitteen, että Packalénilla on selvästi sisäpiirin tietoa, mutta nyt lievennät kantaasi "ilmeisesti tietää tai aavistaa". Huomaathan, että kun tuollaisia heittää vaikka vaalikuumeessa, niin kun kyse on poliisista, niin langetat turhia epäilyjä poliisia ja poliisin toimintaa kohtaan, joka saattaa aiheuttaa helposti tutkinnan. Jos et enää pidä selvänä, että Packalénilla on sisäpiirin tietoa Tapanilan raiskauksesta, niin olisiko Jussi kenties anteeksipyynnön paikka. Alkuperäinen syytöksesi on kuitenkin vakava.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #19

Ei maassa syntyneen ja täällä kasvaneen ihmisen tekemä väkivaltarikos ole mikään "maahanmuuttopolitiikan seuraus". Ellet sitten oleta, että hänen vanhempansa ovat tänne muuttaessaan olleet jo ennalta tuomittuja synnyttämään ja kasvattamaan raiskaukseen syyllistyvän poikalapsen. Tässä palataan siihen, mistä jo huomautin: mitä tarkoitetaan tekijöiden "ulkomaalaistaustaisuudella"?

Ellei Packalén tosiaan tiedä tai aavista mitään varmaa tästä asiasta, niin siinä tapauksessa hänen puheensa rikollisten karkottamisesta tämän nimenomaisen tapauksen yhteydessä ovat tietysti sitäkin ennenaikaisempia ja erikoisempia.

"Vaalikuumetta" muuten potee tässä taatusti joku muu kuin minä. Mitä tulee siihen, että poliisin toimintaan ja luotettavuuteen kohdistuu epäilyjä, niin siitä ovat kyllä vastuussa yhä tutkinnassa olevilla rikoksilla politikoivat komisariot eikä meikäläinen. Että osoita valituksesi jollekin toiselle taholle kuin minulle.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #20

"Ei maassa syntyneen ja täällä kasvaneen ihmisen tekemä väkivaltarikos ole mikään "maahanmuuttopolitiikan seuraus". Ellet sitten oleta, että hänen vanhempansa ovat tänne muuttaessaan olleet jo ennalta tuomittuja synnyttämään ja kasvattamaan raiskaukseen syyllistyvän poikalapsen."

Jussi Jalonen oli, mitäpä jos väännettäisiin vähän rautalankaa. Kuvittelepa tilanne, jossa Suomeen tulee maahanmuuton kautta porukkaa, jonka uskontoon kuuluvat raiskaukset ja muu machoilu, kuten esimerkiksi väkivaltainen ryöstely. Koska maailmassa ei moista uskontoa tietenkään reaalimaailmassa esiinny, niin tämä kuvitelma on puhtaasti teoreettinen.

Mutta jos edetään hypoteesin mukaan, niin eikö olisi aika loogista olettaa, että tuollaisen uskonnon omaavat ihmiset pomppaavat vuodesta toiseen noiden rikostilastojen kärkitiloille siinä pahassa mielessä? Ja heidän vanhempansa ovat tuomittuja synnyttämään ja kasvattamaan poikalapsen, jonka todennäköisyys moisille rikoksiksi tuomituille toiminnoille täällä Suomessa olisi huomattavan suuri?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #20

Jussi, kyllä toisen polven maahanmuuttajat ovat seurausta maahanmuuttopolitiikasta ja kotoutumisen tuloksia arvioidaan myös toisen polven maahanmuuttajien työllistymisen ja kotoutumisen perusteella.

Ok, valinta on sinun jos kerran seisot edelleenkin julkisessa mediassa esitetyn väitteesi takana. Sen halusin vain varmistaa ettet ole esittänyt perätöntä väitettä kun kerroit Packalénilla olevan käynnissä olevasta poliisitutkinnasta selvästi sisäpiiritietoa. Jos kyse oli vain tyhmästä läpästä, niin sellainen kannattaa varmasti korjata ensitilassa kuten fiksu ihminen tässä vaiheessa viimeistään tajuaa tehdä. Syytös rikoksesta on vakava ja sellaiset syytökset selvitetään varsin matalalla kynnyksellä. Ei ole toki minun murhe, mutta sinua ja asiallisessa keskustelussa pysymistä ajatellen.

Kyllä kansanedustajana toimiva komisario saa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin siinä missä kuka tahansa muukin, vai mitä tarkoitat?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #20

J.J.:"Ei maassa syntyneen ja täällä kasvaneen ihmisen tekemä väkivaltarikos ole mikään "maahanmuuttopolitiikan seuraus"

Toki kun vastassa tohtoristason tutkija ja itsellä vaan kesken jäänyt keskikoulu pohjana, niin hieman arveluttaa kysyä, mutta kysytään nyt kuitenkin; jos ei näiden maahanmuuttajataustaisten vanhempia olisi tänne maahan aikoinaan otettu, niin eikös tämä(kin) raiskaus olisi jäänyt tekemättä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Ainakin IL:n kirjoituksen mukaan kyseessä on viisi ulkomaalaistaustaista henkilöä, jotka ovat iältään 15-18 vuotiaita. Kaiketi tuohon on uskominen kun poliisi pyytää naisen ahdistelun junassa ja Tapanilan asemalla nähneitä ottamaan yhteyttä ja kertomaan havainnoistaan.

Taitaisi olla niin että jos pojilla on suomen kansalaisuus, niin uutisointi ei olisi tuollainen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031019331299_u...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #21

Sirpa, tästä ei kenelläkään ole epäselvyyttä, mutta kansalaisuutta ei voi nähdä vaikka olisi minkä värinen. Scriptassa Halla-aho jo toitottaa että hänen tietolähteittensä mukaan nuoret ovat somaleita - mutta siitäkään ei voi kansallisuutta päätellä.

Nuivapoliitikoilla on näemmä jokin oma tietokanava, missä näitä asioita jaellaan. Toivon syvästi, ettei se lähde istu poliisilaitoksella.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Viimeksi kun nuorista koostunut hakkaajajengi kuohutti, Packalén kirjoitti ennen tutkimusten valmistumista, että tietää jengiläisten olevan rasistisia suomalaisia kohtaan ja viittasi johonkin sisäpiirin tietoon. Osa noista nuorista osoittautui kuitenkin kantasuomalaisiksi, joten ehkä vähän ylipainotettu näkökulma.

Tässäkään blogimerkinnässä ei ole oikein päätä eikä häntää ellei Packalén tiedä varmuudella, että kyseessä on Suomen ulkopuolella syntyneet nuoret jotka eivät ole Suomen kansalaisia. Yleensähän näissä tapauksissa on kyse Suomen kansalaisista, joita ei voi minnekään karkoittaa.

Kuitenkin epäilen suuresti, että joku tutkiva poliisi jakaisi tietojaan salaa Packalénin kanssa, varsinkaan viime kerran jälkeen kohujen jälkeen.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #17

Lindemannit ovat lukeman mukaan joutuneet rasismin uhreiksi mitävittua-sivustolla, vaikka kantasuomalaisia ovatkin. Myöskin Lindemannien samoin pukeutuvat tukijat puhuvat "suomalaisista" sulkien, luultavasti, itsensä määritelmän ulkopuolelle.
Kantasuomalaisia on niin monenlaisia eikä se sulje pois rasismia valtaväestöä kohtaan.

Saku Sundquist Vastaus kommenttiin #17

Tänään on jo aikaisemmin useissa lähteissä uutisoitu (esim. helsinginuutiset.fi), että poikien kuulusteluissa kestää kauan, koska paikalle joudutaan hankkimaan oikeudelliset avustajat ja tulkit.
Tulkin käyttö viittaa mielestäni aika vahvasti siihen, etteivät kyseessä ole syntyperäiset suomalaiset. Packalenin epäilyt eivät siis missään nimessä ole tuulesta temmattuja.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Olisiko nyt Jussi jaloa jos kuitenkin keskusteltaisiin ulkomaalaisten raiskareiden karkottamisesta? Ihan vaikka vaan suomalaistyttöjen suojelemisen vuoksi?
Hesarihan ei kertonut miksi he muokkasivat juttuaan ja ruokkivat tämmöistä maahmuuttajiin kohdistuvia rasistisia epäilyksiä sillä tekijäthän voivat olla yhtälailla Heikki, Pekka, Ville Jaakko ja Jussikin. Ja näiden tekijöiden taustathan saadaan kyllä selville, että mietitään sitten sitä syntymäpaikkaa lisää. Uhrin kannaltahan näiden lasten passeilla tuskin oli väliä.

Kannatan itsekkin tämmösissä selkeissä ja törkeissä raiskauksissa rangaistuksien koventamista.

Ps. Siellä Suomessa on iskenyt ns. "ruotsin sairaus" jonka seurauksena mailmalla ruotslaismiehiä pidetään tilastojen mukaan raiskaavina elukoina.
On kyllä vain kasvanu nämä raiskaustilastot huonosti hoidetun maahanmuuton myötä kovasti...

Hälsningar från Stockholm Tensta

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.M.: "Hesarihan ei kertonut miksi he muokkasivat juttuaan.."

Hesarin päätoimittaja Antero Mukka selitteli tuota muokkausta Hesarin kannalta. Jokainen saa sitten pohtia miten onnistui.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #75

Tuon jutun pari ekaa kommenttia olivat aika muskaavasti sensuuria vastaan, ja niiden saamat plussat peittosivat niiden saamat miinukset liki 20:1 kertoimella. Suomella on ehkä sittenkin vielä tulevaisuus?

Pauli Leinonen

Valtuutetaan Sauli neuvottelemaan Vladimirin kanssa edullinen bilateraalinen Siperiasopimus. Kansainvälisillä sopimuksilla voidaan ratkaista vaikeatkin asiat helposti ja edullisesti. Eiköhän sieltä kaasukentiltä näille moniosaajille jotain askarreltavaa löydy.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tämä on hyvä ja rakentava ehdotus, joka olisi Geneven pakolaissopimuksen mukainen.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ilkka, ei kai Geneven pakolaissopimus ole estänyt norjalaisiakaan ostamasta vankeinhoidon palveluita ulkomailta?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Mikään rikos, oli kuinka törkeä tahansa ei saa aikaan kuin "olipa kauheaa" tuhahduksen ennen urheilusivuille siirtymistä jos vain tekijä on suomalainen. Kun ulkomaalainen tekee rikoksen niin yhtäkkiä pitäisi olla olemassa yhteisö, jossa rikoksia ei ole. Suhtautuminen on täysin kaksijakoista. Niin kauan kuin näin on niin "tilastoista" puhuminen ei vakuuta.

Vaikka tämä Tapanilan juttu vaikuttaa kovin todelliselta niin kannattaisi silti odottaa vielä lisätietoja viranomaisilta, koska on osoittautunut, että suurin osa ulkomaalaisten epäillyistä joukkoraiskauksista on ollut jotain muuta. Monta kertaa on hutkittu ennen tutkimista, että odotellaan.

"Paristakymmenestä ulkomaalaistaustaisten tekemäksi epäillystä joukkoraiskausilmoituksesta aniharva on edennyt edes syyttäjälle asti. Tuomiot ovat olleet ankaria, mutta niitä on tullut vain parista-kolmesta tapauksesta. Uhrit ovat olleet lähes aina eriasteisesti päihtyneitä. Poliisille on jäänyt kuva, että tarinaa on usein väritetty ja asianomistajan omaa roolia kaunisteltu."
https://web.archive.org/web/20140728014500/http://...

Jari Lindoos

Mikään rikos, oli kuinka törkeä tahansa ei saa aikaan kuin "olipa kauheaa" tuhahduksen ennen urheilusivuille siirtymistä jos vain tekijä ei ole suomalainen.

"Optulan tutkimus keskittyi vuosina 2006-2009 oikeudessa käsiteltyihin raiskausrikoksiin. Tuona aikana Suomessa tuomittiin yhteensä 262 raiskaajaa. Tuomioita annettiin pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, raiskauksesta tai törkeästä raiskauksesta.

Kaikista raiskausrikoksista joka neljännellä tuomitulla oli tausta ulkomailla: joko jonkin muun maan kansalaisuus tai kaksoiskansalaisuus.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120909-raiskaukset...

Perusmuotoisen raiskauksen tekijöistä ulkomaalaistaustaisia oli 30 henkeä eli 34 prosenttia tuomituista. Törkeästä raiskauksesta tuomituista 13 henkeä eli 41 prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia.

Sukupuoliyhteyteen pakottamisesta tuomittiin tutkittuina vuosina 5 ulkomaalaistaustaista eli 17 prosenttia tuomituista."

Oletko niitä joiden mielestä haluat Suomeen ulkomailta raiskaajia koska niitä on suomalaisissakin?

Esa Niemi

Antti, meillä on tarpeeksi tekemistä omien raiskaajien kanssa eikä nämä kotimaiset ongelmat oikeuta joissakin tietyissä oleskeluluparyhmissä korostuvia raiskauksia.

Se, että joku hakkaa lastaan ei ole oikeutus sille, että voi itse hakata lasta, vaikka teolle pyritään aina hakemaan hyväksyntää.

Joukkoraiskaukset ovat toistaiseksi olleet harvinaisia Suomessa ja päihtymystila tyrmäystipoilla tms. saattavat vaikeuttaa varsinaisten osallistujien tunnistamista ja tekijät saattavat karata helposti muutoinkin ulkomaille.

Tästä huolimatta Ruotsissakin annettiin varoitus tälläisestä ilmiöstä ja maahanmuuttopolitiikalla voimme vaikuttaa kuinka paljon vastaavia tapauksia ilmenee Suomessakin. Jos suomen kansalaisuuden saaneet raiskaajat oikeuttavat suureen määrään ulkomaan kansalaisten raiskauksia, niin sitten määrä voi olla mitä vain haluat. Jos raiskaukset eivät oikeuta suurempaan määrään raiskauksia, niin silloin voimme hillitä tälläisen kulttuurin rantautumisen Suomeen.

"Poliisi varoittaa teinien joukkoraiskauksista Ruotsissa
Keskiviikko 4.12.2013 klo 10.31

Viranomaiset ovat huolissaan vakavasta ilmiöstä teinien keskuudessa...."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013120417793916_...

Saku Sundquist

Packalen on siinä oikeassa, että kissa pitäisi nostaa pöydälle, ja keskustella näistä ongelmista avoimesti.

Kuitenkin mitä ulkomaalaisten karkottamiseen tulee, niin täytyy ottaa huomioon eräs hyvin perustavanlaatuinen seikka. Siinä missä oikeudenmukaisuus on ihmisten mielissä hyvin dynaamista, ovat ihmisoikeudet melko staattisia. Suomi on sitoutunut noudattamaan Geneven sopimusta, sekä EU:n lainsäädäntöä. Suomi ei yksinkertaisesti pysty palauttamaan ihmisiä alueille, jossa he ovat vaarassa joutua kuoleman vaaraan tai muuten epäinhimillisen kohtelun kohteeksi.

Tällä hetkellä tämä käytännössä kattaa lähes kokonaan sellaisia maita kuten Syyrian, Irakin, Somalian, Libyan, Malin, Keski-Afrikan tasavallan.. jne.
Näihin maihin ei ihmisiä palauteta, vaikka nämä syyllistyisivät millaisiin rikoksiin tahansa, ja vaikka kaikkien karkotusten edellytysten katsottaisiin täyttyvän.

Kyse on vähän samasta asiasta kuin kuolemantuomion kanssa. Ihan sama miten näiden karkotusten kanssa kikkaillaan, kun oikeusvaltiona ei kuitenkaan olla valmiita viemään asiaa loppuun saakka. Rikolliset jäävät Suomeen, koska heitä ei palauteta maahan, jossa heitä odottaa mahdollinen kuolema.

Ehkä tähän dilemmaan olisi lainsäätäjien tai virkamiesten mahdollista keksiä joku luova ratkaisu? Tapa jolla rikolliset saataisiin karkotettua, mutta ei kuitenkaan poljettaisi ihmisoikeuksia?
Kuka sellaisen keksii? En minä ainakaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Voisiko miehuuden väliaikainen tai pysyvä neutralisointi lääketieteellisin menetelmin olla inhimillisempi rankaisukeino kuin vapauden riisto tai saatikka maastakarkoitus, jota tässä keskustelussa on esitetty ulkomaalaisten kohdalla? Ei kuitenkaan vietäisi rikolliselta mahdollisuutta myöhemmin saada jälkeläisiä. Eettinen kysymys, josta aika vähän on täällä keskusteltu.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Höpön höpön. Suomesta käydään jatkuvasti sukulaisissa vierailuilla noissa maissa, joten niiden status on väärin määritelty. Lähetetäänpä sinne jopa lapsia, kun Suomessa saavat muuten vääränlaisen kasvatuksen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kopioin tähän keskusteluun saman pohdiskelevan kommentin, jonka postasin toiseen blogiin. Kommentissani en ota kantaa kuitenkaan maahanmuuttopolitiikkaan, vaan väkivaltaa sisältäviin rikoksiin yleensä:

"Joskus on tullut pohdittua erilaisia rangaistusmenetelmiä ja sitä, mitä me länsimaissa pidämme inhimillisenä ja epäinhimillisenä. Meillä Suomessa on päädytty vapauden riistoon rangaistusmenetelmänä, USA:ssa on vielä joissain osavaltioissa kuolemanrangaistus. Fyysistä kuritusta taas ei suvaita Euroopassa, eikä Yhdysvalloissa, Saudi-Arabiassa kylläkin.

Vapauden riisto, kuolemanrangaistus tai fyysinen kuritus eivät ole monelle välttämättä niitä pahimpia rangaistuksen muotoja. Mietitäänpä, mikä voi olla miehellä vielä pahempaa kuin vapauden, fyysinen kipu tai hengen menetys? Se on kunnian ja etenkin miehuuden menetys jollakin tapaa. Linnakundi nyt voi olla kova jätkä, mutta jos vaikkapa testosteronin tuotanto lakkautettaisiin rankaisun kohteelta jollakin lääketieteellisellä menetelmällä, niin siinä on miehinen kunnia kovilla, kun ääni kimenee, itsevarmuus laskee ja sukupuolivietti katoaa.

Onko hormonitoimintaan vaikuttaminen eettisesti todella niin paljon kammottavampi rangaistusmenetelmä kuin vapauden riisto, jos se vielä voisi toimia tehokkaammin ehkäisevänä pelotteena?"

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Kyllä ainakin toista kertaa tuomiolle tulevalta raiskaajalta pitäisi laittaa piuhat poikki. Sitä voisi kutsua hoidoksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jälleen kerran Packalen antaa meidän ymmärtää tietävänsä asioita, joista meillä muilla ei ole tietoa. Olisi oikein ja kohtuullista olla avoimempi. Eikö totta? Onko liikaa toivottu, että Packalen osallistuisi aloittamaansa keskusteluun vaikka se olisikin aiemman kokemuksen perusteella poikkeuksellista? Ihmiset janoavat tietoa mielipiteiden pohjaksi.

Toki ymmärrämme myös yleisen poliittisen elämänkokemuksen perusteella parlamentaarikkojen penseyden vastata tavallisten tallaajien kysymyksiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eduskunnasta karkoituksesta tulee niin päättäessään huolehtimaan Suomen kansa, kun se käy vaaliuurnilla huhtikuussa 2015.

Tämä karkoitusuhka kylläkin koskee samalla tavalla myös niitä Vihreän liiton kansanedustajia, jotka haluavat jatkaa lainsäädäntötyötään eduskunnassa.

Joissakin tapauksissa syynä eduskunnasta karkoittamiseen voi olla liian maahanmuuttomyönteinen linja, toisissa puolestaan liian maahanmuuttovastainen linja.

Asian päättävät Suomen kansalaiset, joista suurin osa on ns. kantasuomalaisia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #44

Blogisti Tom Packalenin moderointilinjauksen vuoksi olen poistanut tässä olleen kommenttini.

Yhteyden puuttuessa kommentoituun, blogistin poistamaan kommenttiin, on selvää, ettei lukija voi ymmärtää esitettyä asiaa ainakaan oikein. Tämä voi luonnollisesti olla blogistin tarkoituskin tai sitten vaan yksinkertaisesti hänen kokonaisuuksien hahmottamisen vajettaan.

Viljami Korianteri

Voisitko linkata ihan selvyyden vuoksi edes yhden persuedustajan kirjoittaman rasistisen kirjoituksen?

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Tom Packalen, olen kanssasi tästä asiasta 100% samaa mieltä :)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mistähän syystä kansanedustaja on tullut siihen tulokseen, että rötöstelevää ulkomaalaista ei haluta ulos Suomesta.

Minun puolestani se sopii oikein hyvin, kunhan asia hoidetaan Suomen lain mukaan. Minkään nettiäänestyksen perusteella en olisi langettamassa mitään tuomioita. En edes huutoäänestyksen.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen

"Maahanmuuttajajengi" tarkoittaa siis ilmeisesti jengiä, joka on muuttanut maahan jostain muualta. Mutta eiköhän liene niin, että kun kyseessä on nuoret tekijät, niin he ovat Suomessa syntyneitä ja Suomen kansalaisia yhtä paljon kuin vaikkapa Packalen.

Jos kyseessä on pakolaisuus, pakolaisia ovat olleet ehkä heidän vanhempansa joskus.

Mutta: Suomen ylivoimaisesti suurimmat ulkomaalaisryhmät ovat venäläiset ja virolaiset. "Somali-invaasiosta" fantasioivat perussuomalaiset eivät nosta esiin yhtä hanakasti heidän tekemiään riikoksia, kuin ns. vääränväristen tekemiä. Packalenin mainitsemassa raiskaus-casessa tosin ei ole tullut ilmeisesti julki tekijöiden etnistä taustaa.

Noin muutenhan tämänkaltaiset raiskausuutiset ovat mannaa ns. maahanmuuttokriittisten kampanjoille.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Tarjoaisit propagandan sijaan faktoja.

http://www.optula.om.fi/material/attachments/optul...

Rikollisuustasot (verrattuna kantaväestöön)
Väkivaltarikokset:
- venäläiset: 1,74
- virolaiset: 2,71
- afrikkalaiset: 6,45

Raiskausrikokset:
- venäläiset: 2,52
- virolaiset: 3,44
- afrikkalaiset: 16,47

Ryöstörikokset:
- venäläiset: 1,44
- virolaiset: 2,27
- afrikkalaiset: 11,12

Mutta kuten kirjoituksessani totesin, argumentiksi käy mikä vain, jonka avulla vältetään kiusallisen tosiasian tunnustaminen: http://tonitervo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189501-m...

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Onko afrikkalaisuus kansallisuus?

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #87

Tuo on tilasto, joka on tarjolla. Yritätkö sanoa jotain?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #88

Mitä järkeä on niputtaa ihmiset kansallisuuden ja toiset ihmiset maanosan perusteella?

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #91

Sinun täytyy kysyä sitä oikeuspoliittiselta tutkimuslaitokselta. Pyrin vastaamaan kysymykseen siitä miksi huomio ei kiinnity venäläisten ja virolaisten rikoksiin. Siihen tuo vertailu mielestäni kuitenkin vastaa, eli vaikka venäläisten ja virolaisten rikollisuustaso on korkeampi kuin kantaväestön, se ei ole kuitenkaan läheskään niin korkea kuin afrikkalaisilla. Siksi on aika luonnollista keskittyä ongelmallisimpaan kohtaan.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #92

Eli sinun mielestäsi on järkeä niputtaa kaikki afrikkalaiset ja keskittyä johonkin, mihin?
Laitatko vielä tarkemmin mistä otit nuo lukemat?

Viljami Korianteri Vastaus kommenttiin #129

Tuossahan oli linkki Optulaan.
Protip: Optula ei ole mikään valheellista oikeistopropagandaa levittävä sivusto.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #129

Annoin jo linkin tuohon tutkimukseen, haluatko vielä sivunumerot? Pyrin vain vastaamaan Tuomasen kommenttiin niiden tietojen pohjalta mitä on tarjolla. Tuomanen itse nostaa somalit esiin vaikka sama kritiikki kohdistuu muihinkin kansalaisuuksiin, jotka rikollisuustasotilaston kärjessä ovat. Virolaisiin ja venäläisiin rikollisiin ei kohdistu ehkä sama kritiikki, koska ne eivät ole tilastojen kärjessä. Se, ettei heidänkin rikollisuudestaan oltaisi huolissaan, on kuitenkin vääristelyä.

Koska tämä seikka sinua häiritsee, kaivelin vähän lisää (sama lähde):
"Suuralueita koskevien tulosten osalta on huomioitava, että Somaliassa syntyneet muodostivat Afrikassa syntyneistä 43 prosenttia ja Irakissa syntyneet Lähi-idässä tai Pohjois-Afrikassa syntyneistä 41 prosenttia. Kummankin ryhmän vaikutus oman suuralueensa kokonaistuloksiin oli siten huomattava."

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #136

Haluan. Olen joskus lukenut tuon raportin enkä muista, että sen lopputulema olisi mitenkään mullistava. Jos vertailukohteeksi otetaan virolaiset (eestiä puhuvat ja vironvenäläiset), venäläiset (kaikkine kansallisuuksineen) sekä kaikki afrikkalaiset niin se kuulostaa minulta lähinnä nollatutkimukselta.

Minua häiritsisi aika paljon myös sellainen tutkimus, jossa verrokkiryhmänä olisi senegalilaiset, togolaiset ja kaikki eurooppalaiset (albaanit, savolaiset etc. samassa nipussa).

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo Vastaus kommenttiin #137

Sivut 28, 31 ja 33.

Minulla ei ole mitään halua tai tarkoitusta tehdä tutkimusta afrikka vs. virolaiset ja venäläiset. Vielä kerran, kommentoin vain sitä miksi huomio kiinnittyy virolaisten/venäläisten sijaan somaleihin ja siihen tuo vertailu mielestäni on riittävä. Kuten todettu, tutkimuksessa käytetyssä suuralueessa 43 prosenttia oli somaleja. Loput 57 prosenttia jakautuu jollain tavalla noin 50 muun Afrikan valtion kesken.

Ja edelleen, minun puolestani huomio todellakin voi kiinnittyä kaikkiin rikollisuustasotilastoissa kärkipaikkoja pitäviin ryhmiin (joita Suomessa on tilastollisesti merkittävä määrä).

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #91

No ainakin tuon virallisen tilastoinnin perusteella voi todeta, että afrikkalainen (vaikkei kansallisuus olekaan) on suomessa yhtä todennäköinen raiskaaja kuin suomalainen. Siitä riippumatta, että afrikkalaista ei välttämättä joka päivä edes näe.

Oli on ihan järkeä ihmisiä erilaisten lähtömaiden tai niiden joukon perusteella. Minusta yksi hyvä niputettava noissa tilastoissa olisi nippu islamistisista valtioista kotoisin olevat.

Käyttäjän PasiMoilanen kuva
Pasi Moilanen

Miksi täällä jotkut puolustavat raiskaajia?

Viljami Korianteri

Koska rikoksentekijät ovat somaleja ja siten uhrihierarkian huipulla, tekoa on pakko pyrkiä "pehmentämään".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kirjoitan tätä Leppävaarassa, parisataa metriä moskeijan ovelta. Kyllä, Alexander Stubb asuu Westendissä. Sinne täkäläisillä ei ole välttämättä edes halua muuttaa. Jos olisi kansanedustajan palkka, sitä voisi ehkä harkita.

En halua rötöstelevää ulkomaalaista ulos Suomesta, en edes vihaansa huutavaa rasistia. Kyllä täällä kaikille tilaa on kun olemme ihmisiksi. Kuten kirjoitat, keskiöön on saatava "yksilön oikeus elää turvallisessa yhteiskunnassa." Se oikeus toteutuu vain suvaitsevassa Suomessa.

Kuten hyvin tiedät, tuomiot rikoksista jakaa meillä käräjäoikeus. Siis jäitä hattuun, vaikka kuinka vaalit olisivat tulossa.

Viljami Korianteri

Etkö itse huomaa kuinka ristiriitaista on sanoa että täällä on kaikille tilaa kunhan olemme ihmisiksi, ja samassa kommentissa todeta että toistuviin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia ei pitäisi karkottaa?

Enkä näe mitä tekemistä suvaitsevaisuudella on näin törkeiden rikosten tekijöiden karkoittamisen kanssa. Yritätkö sanoa että raiskaamista pitää suvaita?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Yritätkö sanoa että raiskaamista pitää suvaita?"

Korianteri on muuten hieno mauste. Ilman mamuja meillä ei saisi mistään edes intialaista ruokaa.

Viljami Korianteri Vastaus kommenttiin #58

Niin, ja intialaiset ravintoloitsijatko näiden väkivalta- ja seksuaalirikosten takana on?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Intia on kai se maa jossa raiskauskulttuuri on uutisten mukaan syvälle juurtutunut. Mutta sehän ei ole hommassa poliittisesti korrektia tietoa. Intian tapporaiskaukset eihän ne mitään hommalaisia hätkäytä nuohan ovat hinduja kunniallisia hinduja.

Viljami Korianteri Vastaus kommenttiin #62

Nyt en ymmärrä mitä yrität kommentillasi sanoa. Packalenin kirjoitus käsittelee rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia, ja vaikka vasemmisto tahtoo tehdä tästä(kin) rasismiasian niin kyse ei ole siitä että mistä ihmiset ovat tulleet vaan siitä että miten he täällä käyttäytyvät. Jos intialainen ihminen onnistuu sopeutmaan täysin suomalaiseen yhteiskuntaan eikä harrasta mainitsemiasi tapporaiskauksia niin minun puolestani saa olla ja elää aivan rauhassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Oli hyvä paikka sivuhuomautukselleni koska hommalaisia parveilee täällä poliisikomissaarin ympärillä kuin eräässä tunnetussa sarjakuvassa jonka on tehnyt blogistin kaima.

Kirsi Virtanen Vastaus kommenttiin #62

Ovatko intialaiset hindut joukkoraiskanneet myös Suomessa? Laitatko linkin uutiseen, en ole itse ainakaan kuullut siitä mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #119

Musliimeja usein kuvaillaan sina ja kaikkialla pahoiksi ja mielellään kaikki syyllistetään jossain islamin piirissä tapahtuneesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Syytteet taas nostaa, jos nostaa syyttäjät ja kuka heitä valvoo ?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Toivoisin, että kansanedustaja Packalen vastaisi tässä blogissa hänelle esitettyihin kysymyksiin, koska hän keskustelun aloittikin. Hänen vaaliratsastuksensa on vastenmielinen. Jos hänellä on sisäpiirin tietoa tapauksesta, se tarkoittaa tietoa myös rikoksen uhrista, jonka tulisi olla erityuisen suojelun kohteena.

Toivon myös, että karkotuskekustelussa muistetaan raiskauksista noin 70% olevan ns. kantasuomalaisten tekemiä, ja lähes kaikkien raiskausten olevan miesten tekemiä. Tässä maailmassa naiset elävät joka päivä, ei vain näin vaalien alla.

Suomessa ajatellaan, että tuttujen kesken tapahtuneet seksuaalirikokset eivät ole "oikeita" raiskauksia. Tekijä ja uhri ovat tuttuja joka viidennessä raiskaustapauksessa.

Suuri osa raiskauksista ei siksi tule koskaan edes poliisin tietoon, usein ilmoitus ei johda tutkinnallisista syystä syytteeseen eivätkä kaikki syytteet johda tuomioon. Se vinouttaa huomattavasti tilastoja. Viimeaikaiset erittäin kotimaiset lasten hyväksikäyttö-okeudenkäynnit eivät edes niissä näy.

Viljami Korianteri

Täs pari linkkiä jotka sua saattaa kiinnostaa, luultavasti ei, mut laitetaan nyt kuitenkin:
http://yle.fi/uutiset/torkea_perhevakivalta_kohdis...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...

Nyt, jos luit uutiset niin toivon että mietit hetken lukemaasi. Tämän jälkeen voit kertoa miten suomalainen mies on pahinta mitä tästä maasta löytyy, ja kuinka tiettyjen maahanmuuttajaryhmien yliedustus raiskaustilastoissa johtuu ainoastaan siitä että suomalaiset naiset ei ilmoita parisuhteessa tapahtuvia raiskauksia, ja kuinka suomalaiset miehet ovat paljon kovempia raiskaamaan ja hakkaamaan vaimojaan.

Käyttäjän MattiPirkola kuva
Matti Pirkola

Tapanilan yllätysrakastelussa oli kyse nuorista somalipojista.
Nuoret rikoksentekijät selviävät ehdollisella vankeudella eli käytännössä ilman rangaistusta. Lisäksi he usein naureskelevat teoilleen ja jopa esiintyvät netissä kuin sankarit.

Raiskausta ei meillä pidetä vakavana rikoksena, vaikka se aina aiheuttaa uhrille elinikäisen vahingon.
Poliisille tehtiin esimerkiksi vuonna 2013 noin 80 rikosilmoitusta, joissa alle 18-vuotiaan henkilön väitettiin syyllistyneen raiskaukseen.
Raiskaajat ovat pääosin taustaltaan ulkomaalaisia, kotoisin lähinnä Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Toisin sanoen maista, joissa naisen asema on vahvasti alisteinen.

On vastenmielistä, että tällaista kehitystä puolustellaan ja usein vieläpä naisten toimesta.
Rikoksen uusija onneksi saa rangaistuksensa vankitoverien toimesta, oikeuslaitoksemme ei siihen pysty.

Jari Nyberg

Matti, tuo toive siitä, että vankitoverit toteuttavat rangaistuksen pätee vielä jonkin aikaa. Mitä enemmän vankilat täyttyvät sellaisella porukalla, joiden uskonnolliseen ja kulttuurilliseen rutiiniin raiskaukset kuuluvat, sitä hyväksytymmäksi ne siellä tulevat. Lisäksi jossakin vaiheessa tuomittujen suuri lukumäärä estää sen, että toverirangaistusta uskallettaisiin yrittää.

Hannu Aikio

Jos vastaavasti suomen kansalainen tekee vakavia rikoksia ulkomailla niin kyllä hänet karkotetaan useasta maasta!

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Jälleen kerran: kukaan nainen ei puolusta raiskausta - raiskaustoivotuksia olen nähnut vain ns. "maahanmuuttokriittisiltä".

"Yllätysrakastelu" kuuluu samoihin diskurseihin.

Odotan edelleenkin Packalenin vastauksia noihin edellä muiden esittämiin kysymyksiin.

Toni Luostarinen

Vassarit erottuu aina massasta joukkoraiskauksia myötäilevällä linjallaan. Olette hienoja ihmisiä!

Jukka Heinänen

Minä taas odotan Irman ja somalijengin kohtaamista jossain apeassa lähiöpuistossa.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Jukka Heinänen:

Vietän "somalijengin" kanssa aikaa ankeassa lähiössä joka viikko, joskus lähes joka päivä. Koska haluat nyt tavata meidät, kutsun sinut mukaan. Jos minä olen sitä tehnyt neljä vuotta, uskallat sinäkin varmaan edes yhden kerran?

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #94

Irma, uskallus on aina sellainen suhteellinen käsite. Joillakin ihmisillä toimivat luontaiset suojautumiskeinot. Esimerkiksi raiskaukselta suojautumiseen hyvä suojakeino on epämiellyttävä ulkonäkö. Useasti muttei aina korkea ikäkin on hyvä suoja. Nuo suojavärit eivät suojaa ryöstöltä, mutta köyhän vasemmistolaisen olemus puolestaan on siinä mitä mainioin kameleonttikeino.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #108

Hyvä Jari: juuri vastikään kaksi poikaa tuomittiin 80-vuotiaan naisen raiskauksesta. Ikä, ulkonäkö, sukupuoli, varallisuus, poliittinen tai uskonnollinen vakaumus tai terveydentila eivät suojaa ketään raiskaukselta. Tiedät sen hyvin. Raikaus on väkivaltaa, eikä sillä ole mitään tekemistä uhrin houkuttelevuuden kanssa.

Mutta koska asia selvästi kutkuttaa, kutsun myös sinut mukaan.

Packalenin teksti kutsuu "kaikkineonsellaisia"-uhoon. Viimeksi selaisen tuloksena täysin syyttömien ja asiaan millään tavalla liittymättömien ihmisten nimiä ja kuvia jaeltiin netissä samanlaisen uhon vallassa.

Jos kumpikaan teistä ei uskalla tulla viettämään kahta tuntia kanssamme, on hyvinkin mahdollista, että teillä on ns. fobia. Se on kyllä parannettavissa, mutta se haittaa normaalia elämää vakavasti.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #109

Irma, näinhän se on. Aina on liikkeellä piripäitä, joille ikäkään ei ole este. Joissakin kulttuuripiireissä taas naisen ulkonäköä, seksikkyyttä ja nuoruutta arvotetaan nimenomaan kaupallisessa mielessä. Se saattaa olla jopa niin arvokasta, että se pyritään piilottamaan kokonaan katseilta aivan kuten muu arvo-omaisuus pannaan kassakaappiin. Silloin jumalallisen ja profeetallisen esimerkin noudattamisessa kannattaa katsoa mahdollisimman suurta hyötynäkökohtaa. Vanhan ja ruman ruman raiskaamisessa sellainen näkökulma on tekijän näkökulmasta erittäin huono. Siitä kun ei saa kovin monta pistettä matkalla paratiisiin.

Disclaimer: Ilmiantojen ja väärinkäsityksien välttämiseksi mikään ylläkirjoitettu ei viittaa mihinkään maapallolla tunnettuun uskontoon, vaan ne koskevat A736943-planeetalla yleisesti harjoittua rauhanuskontoa.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #112

Eli suomeksi: en uskalla tulla. Ovat niin pelottavia.

Jukka Heinänen Vastaus kommenttiin #109

Kiitoksia kutsusta Irma.Helsingin Kisahallilla tulee siedätyshoitoa tällä hetkellä riittävästi.Jos tarjous on voimassa vielä kesällä,niin otan tarjouksen kernaasti vastaan.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Siis on liian pelottavaa sinullekin?

Viljami Korianteri

Niin no, jotkut raiskaavat, jotkut puolustelevat raiskaajia, ja jotkut provosoituvat tästä ja toivovat että kohtaatte monikulttuurisen yhteiskunnan realiteetit.

Ja kyllä, niitä puolustellaan. Kulttuurieroilla, sopeutumisvaikeuksilla ja varsinkin rasismilla. Ehkä te ette tarkoita puolustella raiskaajia, mutta niin te kuitenkin teette, joka ainoa kerta kun te yritätte kääntää huomion pois oikeasta ongelmasta ja alatte päivittelemään kuinka rasistista on tahtoa tälläiset raiskaajat pois maasta.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Ai että se on nyt provokaatiota että te uhoatte?

Tuota kyllä sanotaan perinteisellä suomenkielellä yllytyshulluudeksi.

Viljami Korianteri Vastaus kommenttiin #111

"Ai että se on nyt provokaatiota että te uhoatte?"

Mistä ihmeen uhoamisesta oikein puhut? Toivoisin ettei minua perusteetta yhdistettäisi sen enempää tähän "suvaitsevaistoon", joka on aina valmiina puolustamaan ulkomailta saapunutta rikollista viimeiseen asti vaikka oman maan ja kansan kustannuksella, kuin myöskään äärioikeistoon joka haaveilee vitivalkoisesta Suomesta.

Pakko kuitenkin todeta, Jussi Halla-ahoa lainaten, että jos kadulla kävelee kännissä ajamista kannattava ja kannattamaton, ja rattijuoppo ei voi väistää molempia, niin toivottavasti osuu siihen joka sitä kännissä ajamista kannattaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun kirjoittelee poliisin auktoriteetilla pitäisi myös vastata asiallisiin kysymyksiin. Tai pitääkö ne osoittaa ylemmälle taholle?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini. ymmärtääkseni ei ole tällä hetkellä poliisin tehtävissä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

En huomannut Packalenin puhuvan mitään somaleista, mutta hesari sen sijaan uskaltautuu kertomaan, että nimien perusteella epäillyt ovat somalialaistaustaisia. Poliisi esittää heidän vangitsemistaan huomenna.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1305936980309

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Maahanmuuttopolitiikan arvostelijalle vilautetaan rasistikorttia, jos viitsitään. Rikoksen uhria ei huomioida ollenkaan. Eikä sitä laajaa kunnollisten maahanmuuttajien joukkoa, joka leimautuu ja kaikkien muiden tavoin kärsii turvattomuudesta, koska päättäjät eivät halua ratkaista tai edes myöntää ongelmia."

Tästä olen samaa mieltä. Hyvin kiteytetty.

Sami Heinonen

mitavittua.fi sieltä löytyy tekiät

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Packalénin kirjoittelu toi mukanaan taas kourallisen kuvattomia tai muuten epämääräisiä ja asiattomia nimimerkkejä, jotka eivät piittaa alustan säännöistä tai etiketistä tuon taivaallista.

Viljami Korianteri

En tiedä mitä sääntöjä tai etikettejä on rikottu, mutta eikö keskustelu olekin huomattavasti kiinnostavampaa kun mukana on myös muutama henkilö joka on eri mieltä kuin sinä?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Packalenille kuitenkin peukutusta tuossa blogin loppupäässä olleesta lauseesta, jossa otettiin esille uhrin asema. Aika monen kommentoijan motiivit anteeksi vain vaikuttavat olevan hieman minälähtöisiä. ( mitä minä haluaisin noille epäillyille tehtävän). Tässä ketjussa nyt rikoksen uhrin asema jää sivuosaan.
Rikos on tapahtunut. Poliisi tutkii. Tuomioistuin määrää rangaistukset. Syyllisten kärsittyä rangaistuksensa yhteiskunnalla tulisi minunkin mielestäni olla oikeus ulkomaalainen tekijä palauttaa kotimaahansa. Sekin omalta osaltaan saattaisi helpottaa uhrin asemaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Nyt voisi olla ajankohtaista lukea uudelleen tämä Oikkosen teksti:
http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Tuo käsittelee aika paljon ryhmäkäyttäytymistä (ja lähiömellakoita), ja sopinee hyvin tähänkin aiheeseen, olihan tässä kyseessä tietynlainen ryhmäkäyttäytymisen muoto. Ja voi miettiä, miksi tätä tapahtuu niin usein tietyn tyyppisen taustan omaavien henkilöiden taholta.

Oikkosen tekstin perusteella ryhmäkäyttäytyminen on hyvin pysyvä ominaisuus, mikä ei yhdessä sukupolvessa häviä. Kuinka pysyvä ominaisuus se on jäänee arvailujen varaan, kunnes tulee enemmän tietoa asiasta. Tämänkin takia etnisen taustan tilastoiminen tämän asian ymmärtämisen kannalta voisi olla järkevää.

Edit: rasismisyytösten välttämiseksi esitän teorian, että kaiken takana on vanhentuneet pelikonsolit.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Et siis huomaa, että somekäyttäytyminen tummahkon ulkomaalaisen tekemän rikoksen käsittelyssä täyttää myös ryhmäkäyttäytymisen piirteet. Siitä tämäkin blogi tarjoaa hyvää esimerkkiä.

Raiskaaja on raiskaaja, vaikka voissa paistaisi. Ryöstäjä on ryöstäjä. Suomen laissa on säädökset, miten syylliseksi todettu tuomitaan. Ihonväristä tai uskonnosta riippumatta. Jos rangaistusasteikkoa tai sen käyttöä tarvitsee muuttaa, siihenkin on käytössä keinot. Somehölmöily ei kuulu niihin.

Ei ryhmäkäyttätyminen ole vain pysyvä ominaisuus. Se on dynaaminen ominaisuus, johon kuuluu esimerkiksi kyky itsevahvistukseen, jos taakse syntyy riittävä massa. Sitä itsevahvistusta pyrkivät käyttämään hyväkseen uskonnolliset johtajat (ja joskus myös poliitikot, joilla riittävän yksinkertainen missio ja terävä mutta kaksiteräinen kynä).

Viljami Korianteri

Ryhmäkäyttäytyminen voi olla sekä hyvä että huono asia.
Silloin kun tämä ryhmäkäyttäytyminen on väkivaltaista ja tuhoisaa, se on ilmeisen huono asia. Silloin taas kun tämä ryhmäkäyttäytyminen pyrkii korjaaman ongelman ja säilyttämään rauhallisen yhteiskunnan, on tätä melko vaikeaa kutsua negatiiviseksi ilmiöksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #130

Ryhmäkäyttäytymisessä luovutaan aina suurelta osin omasta ajattelusta ja ennen kaikkea oman ryhmän (oikeassa olon) epäilystä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

-> 127.

Totta, ryhmäkäyttäytymistä voi tapahtua kaikkien keskuudessa. Mutta sitä näyttää tapahtuvan erityisen paljon tietyn taustaisten keskuudessa. Sekä raiskauksia, että muuta väkivaltaa.

Joo, kyllähän suomalaisetkin joskus jengiytyivät, mutta nykyään ei juuri enää.

Raiskauksiin ei varmaankaan voi olla syynä "syrjäytyminen" tai "huono-osaisuus". Väkivallanteoissa tällaista tekosyytä voidaan ehkä joissain tapauksissa käyttää, mutta tuskinpa raiskauksissa.

Myös väkivalta poliisia/palokuntaa kohtaan (jota esim. Ruotsissa on tapahtunut) on yksi variaatio tästä. Taustalla voi olla jonkinlaista syrjäytymisen tunnetta/kulttuurien välistä kitkaa.

Ongelmia siis on, eivätkä ne ole ihan triviaaleja. Eikä näitä juuri yritetä ymmärtää kovin hyvin.

"Jos rangaistusasteikkoa tai sen käyttöä tarvitsee muuttaa, siihenkin on käytössä keinot."

Raiskaustuomioista noin puolet on ehdollisia. Auttaisiko se, että näistä laitettaisiin suoraan linnaan?

"Somehölmöily ei kuulu niihin."

Toivotaan siis, että asioita ruvetaan tutkimaan ja selittämään paremmin kuin nykyään.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

>> Suomen laissa on säädökset, miten syylliseksi todettu tuomitaan.

Eli kaikki on okei. Jos säätämisen tarvetta on, säädät rangaistusta. Mitä suotta pohtia syitä ja korjata tulevaa tilannetta siihen suuntaan, että rangaistavia olisi vähemmän?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset