TomPackalen

Epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan hedelmät alkavat kypsyä

 

Uutisia Suomesta syksyisenä  tiistaina vuonna 2014. Maahanmuuttajajengi pahoinpidellyt raa’asti kymmeniä kantasuomalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia. KRP ottanut kiinni kolme suomalaista, joiden epäillään kuuluvan Isis-terroristijärjestöön. Helsingissä oikeudessa tapaus, jossa maahanmuuttajataustaisten epäillään rahoittaneen Somalialaista al-Shabaab-terroristiryhmää.

Lapsellisen sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikka tuottaa mätiä hedelmiä. Kaikki ovat nähneet, millainen sato on kypsymässä, mutta asiasta ei ole saanut puhua. Keskustelujen avaajat on leimattu rasisteiksi. Nyt osa väkivaltajengin maahanmuuttajataustaisista nuorista on kertonut suoraan, että heidän tekojensa motiivit ovat rasistisia ja että he haluavat vahingoittaa kantasuomalaisia.  

Porukan nuorin uhri lienee 10-vuotias. Julkisuudessa on puhuttu noin 70 pahoinpitelystä. Parinkymmenen vuoden poliisikokemuksella arvioin, että todellinen väkivallan ja ryöstöjen määrä on moninverroin suurempi. Samoja kouluja ja samoilla alueilla asuvat uhrit eivät uskalla kertoa totuutta, koska he pelkäävät kostoa. Kuinka monelle vanhemmalle on uskoteltu kotona, että pään löi turvoksiin pimeällä polulla joku tuntematon?

Toimin viisi viimeistä vuotta ennen kansanedustajaksi valintaa Helsingin poliisin operatiivisenä yleisjohtajana. Maahanmuuttajataustaisten nuorten jengiytyminen, heidän harjoittamansa rasistinen väkivalta ja aiheen sensuroinnin aiheuttama turhauma olivat suurimpia yksittäisiä syitä, jotka saivat minut turhautumaan ja lähtemään mukaan politiikkaan. 

Jo tuolloin maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamat hyvin raa’at pahoinpitelyt olivat arkipäivää. Niistä piti kuitenkin tiedotusohjeen mukaan puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja erityispiirteet piilottaen, koska tekijät kuuluivat vähemmistöön. Kantaväestöön kuuluvien rasistisista rikoksista olisi sen sijaan saanut ja pitänytkin erikseen tiedottaa. Sellaisia ei Helsingissä kuitenkaan juuri ilmennyt.

On mielenkiintoista nähdä, mitä maahanmuuton ongelmat kieltäneet ja maton alle lakaisseet poliitikot nyt sanovat. Miten he korjaavat yhteiskunnallemme aiheuttamansa vahingon? Tähän kysymykseen kaipaisin vastausta vaikkapa pääministeriltämme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

67Suosittele

67 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (191 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Pääministerin vastausta odotellessa, on hyvä muistaa, että poliitikot elävät pitkälti samassa informaatioympäristössä kuin me muut. Jos, kuten Packalen väittää, poliisia on ohjeistettu tiedottamaan rikoksista kuvatulla tavoin valikoivasti, eikö kysymyksiä kannattaisi esittää nykyisessä asemassasi myös poliisiylijohtajalle?

En muista Packalenin paljastaneen näitä yksityiskohtia aiemmin. Jos olen väärässä, korjatkaa.

Tapio Vehmaskoski

Outoa viisastella blogin kirjoittajasta ja sivuuttaa blogin aihe. Tämä on tuiki tavallista kommentoijilta. Maailmassa on paljon asioita, joita ei ole Markku Toivoselle paljastettu.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Miten niin sivuutettu? Yksi oleellinen asia, jonka Packalen haluaa tuoda julki on systemaattiselta vaikuttava vääristely tiedottamisessa. Sehän kiinnostaa meitä kaikkia, eikö totta?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #3

Sisäministeriön ohjeistuksessa poliisille mainitaan aivan selvästi, että etnistä taustaa ei pitäisi tuoda esille, ellei se ole aivan välttämätöntä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Kaikelle ohjeistukselle on perustelunsa ja sisäministerin soisi selkokielellä palaavan niihin. Nykykäytäntö on ongelmallinen puskaradion leimatessa tietyt rikokset kategorisesti maahanmuuttotaustaisten tekemiksi.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #8

Näin on ja tulee olemaan. Sensuuri tuottaa kadun kansalaiselle tapoja aistia ympäristöään toimien turvalisuushakuisesti. Olettamus perustuu kokemukseen ja muuttuakseen se vaati selkeää näyttöä, sitä ennen se on tosi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

"Kaikelle ohjeistukselle on perustelunsa"

Luuletko, että tälle on hyvätkin perustelut?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #90

Muodostan mielipiteen perusteluiden hyvyydestä perehdyttyäni niihin. Oletan yleisellä tasolla sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministeriön ohjeiden pyrkivän sisäisen turvallisuuden tukemiseen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #106

Täällä se ohjeistus on:
https://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/files/ohjejulkinen/$file/ohjejulkinen.pdf

"Jotta poliisin ja tiedotusvälineiden yhteistyösuhteet toimisivat, on poliisin oltava niin avoin
kuin mahdollista.

Poliisin tulee kuitenkin olla hyvin pidättyväinen tiedottaessaan rikoksesta epäillyn taustasta.
Mikäli taustan mainitseminen on esimerkiksi rikollisen kiinnisaamiseksi tai yleisön
varoittamiseksi tarpeellista, ennen julkistamista epäiltyä koskevat tiedot on ehdottomasti
tarkistettava. Syylliseksi epäillyn etnisen alkuperän kertomista on vältettävä. Jos
tuntomerkkien kuvaileminen on välttämätöntä rikollisen kiinnisaamiseksi tai vaarallisen henkilön tunnistamiseksi, niin etninen alkuperä voidaan kertoa. "

Eli ei perusteluita, ainoastaan ohjeistus.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #151

Ohjeistusta laadittaessa ministeriö käy keskustelua perusteista. Ohjeistoja ei vain yksinkertaisesti kirjoiteta. Ministeriö voi kertoa meille perustelut. Pitää vain olla kärsivällinen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #156

Perustelut pystynee arvaamaan. Etteivät vaan vähemmistöt leimautuisi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #157

Leimautuisi leimaamisen halusta, arvattavasti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #179

Öh. En oikein tiedä mitä ajat takaa, ei kai kukaan vääristelisi asioita.

Paitsi nyt vääristellään, kun jätetään tietoja kertomatta.

Nythän on näkynyt joissain poliisitiedotteissa kuvauksia jotka viittaavat selvästi kantaväestöön, varmaan ovat huomanneet, että spekulaatio alkaa jos ei ole jotain mainittu.

Kumma juttu, että vaikka kuinka kiertelee, tätä asiaa ei voi oikein kierrellä. Suvaitseville ikävä paikka?

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto Vastaus kommenttiin #151

" En finne igen ", kirjoittivat Ruotsin suurimmat lehdet, aina kun syytä oli.
Se ei kuitenkaan haitannut 400000 suomalaisen kotoutumista Ruotsiin 60-70 luvuilla.
Nykyisin suomalaistaustainen on haluttu työntekijä alalla kuin alalla.

Miksi pimittää rikoksentekijän taustoja, olkoon minkämaalainen tahansa.
Ei suomalainen ole tai tule yhtään rasistisemmaksi, kuin mitä on. Ehkä olisi palvelus maahanmuuttajille itselleenkin, ettei epäluulot pääse kasvamaan tietämättömyyden ja arvailujen varassa.

Leo Löppönen

Vastaus 1. kommenttiin Olet väärässä.Ja oikea osoite olisi kertoa yksityiskohtaisesti rouva Räsäselle, mutta se taasen on ihan yhtä tyhjän kanssa. Hän reagoi, jos reagoi, ainoastaan silloin kun on jo asia nostettu pöydälle muualla EU:ssa tai kuten terroristitaiste- lijoiden tapauksessa Norjassa. KD puolueelle irtopisteitä keräten. Packalen on pitänyt asiaa esillä jo pitkään, alkaen jo ennen kansanedustajakauttaan, kuten hän itsekin tässä mainitsee.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ongelmat on täysin tuttuja saksalaisesta keskustelusta, mutta toisin kuin Suomessa, Saksassa kuntapäättäjät ja sosiaalidemokraatit ovat itse nostaneet niitä esille. Tähän voisi laittaa taas sitaatteja Berliinin Neuköllnin aluepormestari Heinz Buschkowsky (SPD, sosiaalidemokraatti) kirjasta ” Neukölln ist überall” (2012).

Toiseen blogiin laitoin kommenttiin:

Berliinin Neuköllnin aluepormestari Heinz Buschkowsky (SPD, sosiaalidemokraatti) esittää kirjassaan ” Neukölln ist überall” 400 sivun verran omiin kokemuksiinsa sekä tutkimustietoon perustuvaa argumentaatiota sen näkemyksen puolesta, että joidenkin maahanmuuttajataustaisten (ei-saksa-alkuperäkielisten, nDh) nuorten väkivaltainen ja vahingollinen toiminta aiheutuu nimenomaan islamilaisten maahanmuuttajayhteisöjen ja -perheiden lastenkasvatuksesta, arvoista ja ideologiasta. Tämä on sosiaalidemokraattista keskustelua, mutta Suomessa se on kanavavoitu Homma-Forumille (jolle on käännetty toisen käden lähteistä kaksi sivua kirjan 400:sta, oman kappaleeni olen ostanut Berliinissä kesällä 2013).

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Poliisina olisit voinut kertoa sen keskeisen selityksen, että rikollisuutta selittää kaikkein eniten rikoksen tekijöiden ikä. Rikokset ovat tyypillisesti juuri nuorten miesten aktiviteetteja.

Käytännössähän tilanne on sellainen, että kantasuomalaiset ihmiset enää tuskin tekevät lapsia, sillä työelämän paineet, jos töitä sattuu olemaan, ovat niin kovat, ettei lasten tekemiseen jää energiaa, ja asuntotilanne kalliinen asuntoineen ei kannusta lapsentekoon. Kantasuomalaiset tekevät yhden lapsen, jos sitäkään. Kansa on ajettu niin ahtaalle, että lapsia ei tehdä.

Poikkeusen tästä tekevät maahanmuuttajat, jotka perinteidensä ja muiden tekijöiden johdosta kaikesta huolimatta synnyttävät. Tosiasaissa kaikki nuoret alkavat olla yhä enemmän maahanmuuttajaperheiden lapsia. Ja kun suurin osa nuorista miehistä on maahanmuuttajaperheiden lapsia, niin kun nuoret miehet tekevät lähes kaikki rikokset, niin totta kai maahanmuuttajat ovat yliedustettuina rikostilastoissa.

Syynä ei ole maahanmuutto, vaan poliitikot, jotka ajavat kansan niin ahtaalle, että tavallinen suomalainen ei enää pysty synnyttämään kuin korkeintaan yhden lapsen, jos sitäkään. Perussuomalaiset ovat osa tätä poliitikkojemme kurjuutta.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Jos otettaisiin satunnaistettu joukko nuoria maahanmuuttajamiehiä ja nuoria kantasuomalaisia miehiä, veikkaan kyllä rikollisuuden painottuvan enemmän ensiksi mainittuun. Tietyissä kulttuureissa esimerkiksi väkivalta on hyväksytympää, joka näkyy sitten tällaisina tapauksina.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tämän tarkastelun osalta meidän ei tarvitse edes lähteä otantatutkimuksiin, koska Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos esittelee myös koko väestöä koskevat luvut. Ks. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen julkaisuja 265, Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä.

ko. julkaisun sivulla 28 on kuvio, jossa esitellään pahoinpitelyrikollisuuden tasoa verrattuna kantaväestöön niin kokonaistason, kuin sukupuolivakioidusti, ikä- ja sukupuolivakioidusti jne.

Samasta julkaisusta löytyvät vastaavat vertailut myös muiden rikosten osalta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei se veikkaamalla todeksi muutu, mutta vaikka muuttuisikin niin tasataanpa tilannetta hieman ja otetaan vertailukohdaksi samassa sosiaaliluokassa olevia nuoria.

Veikkaanpa minäkin: Tulos näyttäisi siltä, että rikollisuutta aiheuttaa enemmän köyhyys ja syrjäytyminen kuin syntyperä.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #103

"Tulos näyttäisi siltä, että rikollisuutta aiheuttaa enemmän köyhyys ja syrjäytyminen kuin syntyperä".

Samalla tavalla sotkemalla korrelaatio ja kausalitetti, voidaan tuosta lauseestasi päätellä, että syrjäytyneisyyttä ja köyhyyttä aiheuttaa syntyperä.

Toni Seppänen

Taitaa nämä hedelmät jo ruveta mädäntymään. Sellaisia ne on etelän hetelmät, ruis säilyy vuodesta toiseen.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Seppäsen mielestä ruis on suomalaisuutta. Kerrassaan hyvä, että Lähi- idän viljelykulttuuri tuotiin pohjoiseen. Olisi jäänyt moni ponteva maahanmuuttofoobikko syntymättä.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Eiköhän ne mamuttaja-Keronkin geenit ole kasautuneet rukiin puremisella hengissä pysyneiden esi-isien asuessa Alppien pohjoispuolella ja luultavasti Uralin länsipuolella.

Rukiin alkuperäksi veikkaillaan Vähä-Aasiaa, mutta viljelty sitä on lähinnä Euroopassa Alppien pohjoispuolella viimeiset muutama vuosituhatta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kyllä hedelmätkin säilyvät, jos ne kuivataan kuten ruis.

Vilja tosin ennemminkin homehtuu, eikä mätäne kuten hedelmät, jos se jätetään käsittelemättä. Pilalle menee kuitenkin sekin ilman asianmukaista käsittelyä.

Pauli Leinonen

Miten lie ollut käsitelty ne pyramiideista löydetyt siemenet tuhansien vuosien takaa, jotka vielä itivät?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #217

Ne on kuivattu, johan minä sanoin. Ja kyllä, jopa siemenvilja kuivataan - se itää aivan mainiosti.

Käyttäjän amgs kuva

Tässä asiantuntijan kirjoitus:
http://blogit.iltalehti.fi/mika-lehesto/2014/10/07...

Väkivaltakulttuuria ei voida selittä uskonnolla eikä etnisellä taustalla. Joukossa nuorten idiotismi tivistyy, mutta missä ovat aikuiset? Myös tässä blogissa. Mikko Ahola on osittain oikeassa.:

Toni Seppänen

Kylläpä hyvin voidaan, toisissa kulttuureissa väkivaltaan taivutaan herkemmin.
Länsimaiset kulttuurit eivät ole väkivaltaisimmasta päästä.
Jos tiedät mitä tarkoitan.

Käyttäjän amgs kuva

Noista nuorista tiedämme vain, että ovat Suomen kansalaisia (saatta olla myös kantasuomalaisia mukana). Kulttuuri- ja uskontotausta voi olla ihan mitä tahansa. Ei siis sen tiedon perusteella voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä kuten blogisti ja kommentoijat tekevät. Jengiväkivalta on vanha ilmiö muualla maailmassa ja lähtöisin Yhdysvalloista, joka on yksi Länsimaiden kulttuuriesikuva.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #14

Suomen kansalaisuus ei meinaa mitään, ei se muuta venäläistä tai ugandalaista suomalaiseksi.
Suomalaisuutta ei virastosta lunasteta, suomalaiseksi synnytään.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #16

Perustuslain edessä kaikki kansalaiset ovat yhdenvertaisia, vaikka et pitäisi siitä.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #18

Ana María Gutiérrez Sorainen, voisitko ystävällisesti olla puhumatta suullani ?

Sinäkin olet Suomessa asuva ulkomaalainen, vai miten itse koet ?

Jos minä muutan Venezuelaan lopuksi ikääni olen lopun ikääni suomalainen Venezuelassa, minusta ei tule venezuelalaista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Ilahduttava ajatus. Onnea matkaan!

Käyttäjän JarmoRouhiainen kuva
Jarmo Rouhiainen Vastaus kommenttiin #18

Lain edessä väkivaltarikoksiin syyllistyneet ovat rikollisia. Eivät muut, vain rikokseen syyllistynyt on rikollinen. Syyllisyyttä ei voi lieventää vierittämällä sitä muiden syyttömien harteille.

Emme ole tasavertaisia tekojemme suhteen. Emme kaikki tee rikoksia.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #18

Toiset vain ovat yhdenvertaisempia kuin toiset.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #16

Se on kyllä hauska nähdä, miten perussuomalainen nuori toteaa suorin sanoin, että "Suomen kansalaisuus ei meinaa mitään". Tämä muuten ei ole ensimmäinen kerta.

No, esimerkiksi minulle tämän maan kansalaisuus ja sen tuomat oikeudet merkitsevät aika paljon. Rohkenisin veikata, että ne merkitsevät sitäkin enemmän useimmille sellaisille henkilöille, jotka ovat tämän maan kansalaisuuden itselleen hankkineet omasta valinnastaan ja tahdostaan.

Etnosentrismillään ja essentialistisella kansakuntakäsityksellään Seppänen voi heittää vesilintua. Mikäli nämä sanat eivät ole tuttuja, saa tarkistaa joltain oppineemmalta.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #22

Toimistosta haettu Suomen kansalaisuus ei meinaa mitään, se on arpa jollaisella jokainen voittaa. Kansalaisuus ei saisi olla hyödyke.

Jos et osaa Jussi ilmaista itseäsi ymmärrettävästi kuin ulkosuomalaisilla termeillä on se sinun häpeäsi.

Vielä opiksi Jussille, älä kysy oppineelta kysy kokeneelta.

Ja hei, ei se vesilintu mitään ole tehnyt.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #14

Sorainen ehkä laittaessaan päänsä pensaaseen ja ruusunpunaiset lasit silmilleen tietää vain sen että ovat Suomen kansalaisia. Asian parissa työskentelevät poliisit, 10-vuotiaat lapsiuhrit ja hakkaamiseksi tulemisen pelossa elävät koululaiset tietävät paremmin.

Jani Miettinen Vastaus kommenttiin #14

Jengiväkivaltaa taisi olla jo antiikin Rooman slummeissa, mutta ainakin tämän rapakon takaa rantautunut Knockout Game tuntuu oleva erityisen suosittua tietyn yhteiskunta ryhmän keskuudessa. Toki tähän liittyvät myös "harrastajien" sosiaaliekonominen asema.

Saa nähdä milloin saadaan ensimmäinen kuolonuhri Suomessa tässä pelissä kuten vaikka Briteissä. Puukot ovat jo heiluneet, vaikka eivät tosin perinteisesti kuulu tähän peliin.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #14

Nyt kyllä ylistät liikaa jenkkejä. Eiköhän noita rosvojoukkoja ole ollut niin kauan kuin on ollut kaupunkejakin. Siis Nicaraguassakin ainakin jo pari tuhatta vuotta ennen espanjalaisia.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Jeesus kristus ja vielä jeesus sentään kun Toni niitä väkivaltaisempia ja pöhlömpiä kulttuuria (kuin espoolainen perussuomalaisuus) nimeäisit. Olen kanssasi samaa mieltä tietenkin siitä, ettei mikään maailman kulttuuri vedä vertoja leppävaaralaiselle luterilaisuudelle.

Tapio Suhonen

Ei väkivältakulttuuria tarvitse selittää, sitä on kaikkialla eri muodoissa.
On kuitenkin niin - mika lehestön lainaamaa sanottua käyttäen - he, jotka väittävät että islamin uskolla ei ole mitään tekemistä ISIS-järjestön synnylle, ovat niitä, jotka väittävät, että tupakoimisella ei ole mitään tekemistä keuhkosyövän syntymisen kanssa.
Saman parren voisi esittää myös inkvisition ja kristinuskon pyhästä yhteydestä. Kristityt tietysti kieltävät yhteyden jyrkästi, kuin myös muslimit islamin radikalisoivan vaikutuksen.

Asian keinopsykologisointi ja ideologiset voimat eivät ratkaise sitä ongelmaa, minkä humanitäärinen maaahanmuutto on kaikkeudessaan aiheuttanut.

Yksi pelkistävä tekijä on länsimainen kulttuuri, johon esim. afrikkalaisuudella ole ollut rakentavaa osuutta, paitsi aikoinaan, orjuuden tuottama taloudellinen pieni hyöty. (afrikkalaisia orjia, myös vapautettuja asui ja vaikutti muutama henkilö jo renessanssin Italiassa)

Olen itse sen kuullut niin moneen kertaan selityksinä: ikäänkuin länsimaisen kulttuurin saavutukset olisivat rasistisesti ryöstetty afrikkalaisilta. Mistä muusta se kertoo kuin heikosta itsetunnosta ja tiedon puutteesta.
Mikä on tähän sitten sopiva lääke? Tuskin ainakaan se, että: Aristoteleestä, Michelangelon kautta Wittgensteiniin todistettaisiin afroiksi?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Siinä asiantuntijan kirjoitus, jossa hän siteeraa toista asiantuntijaa, jonka mielestä väkivaltaviihde on ennemminkin syy kuin seuraus, vaikka on aivan selkeästi todettavissa, että väkivaltaviihde ei ensinnäkään ole nykyaikana mitenkään erityisen väkivaltaista, että nuoret eivät oikeastaan ole mitenkään erityisen paljon väkivaltaisempia.

Väkivaltaviihde suurkulutus ylipäätään on vahvasti alistuneen ja patoutuneen yhteiskunnan piirre. Että väkivaltaviihteen kulutus on suurimmillaan siellä, missä yhteiskunta dominoi yksilöä eniten, missä vaikutus omaan elämään on pienimmillään. Väkivaltaviihde on halpa ja tehokas tapa purkaa syöttökarjan turhautumista tukehduttavaan, näköalattomaan vankilaan, jonka dominanssikamppailussa heidät on tuomittu häviämään.

Mutta väkivalta, se ei ole lisääntynyt. Ei länsimaissa, eikä todellakaan Suomessa.

Jos väittää moista, on hyvä pistää todistetta pöytään.

Ja etnisellä taustalla, uskonnolla tai alakulttuurilla on väliä vain siinä kohtaa, jos tekijä tai uhrit edustavat tiettyä etnistä taustaa. Tai uskontoa. Tai alakulttuuria.

Toistaiseksi, en ole ihan hirveästi nähnyt todisteita oikein mistään. Kauheasti puhetta ja oletuksia kyllä. Huvittavaa on, että kaikilla kuitenkin tuntuisi olevan ymmärrys tekijöiden ja uhrien olemuksesta; Hirveä tarve joko syyllistää tai vähätellä.

Ja vanhempia huudetaan apuun? "Aikuisilla" tarkoitetaan vanhempia? Eikö nykyaikaiset, valistuneet kasvatusmetodit olekaan tehonneet? Korkeasti koulutetut ammatikasvattajat eivät saa tulosta aikaiseksi?

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Huvittavaa on se näköalattomuus ja ymmärryksen puute,ettei tunnusteta tosiasioita . Muualla Euroopassa,missä maahanmuuttajia on enemmän,tilanne pahenee koko ajan alkuperäisväestön ja mamujen välisissä yhteenotoissa.
Turha puhua siitä,miten vähän on Suomeen mamuja otettu. Juuri syntyvyys ja Unionin kautta tuleva paine,tulee lisäämään maahanmuuttajien määrää nopeasti. Jos kuvitellaan,että eläkkeenmaksajia saadaan tätä kautta lisää niin harhaan mennään.
Siinä vaiheessa,kun puntit ovat tasan,niin eläkkeitä tuskin maksetaan,kun nimittäin arvelen,että äänestyksissä jää kantaväestö alakynteen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Totta kai väkivaltakulttuuria voi selittää ja koko ajan selitetään uskonnolla ja etnisellä taustalla. Katso kommentti #27 alla:

”Nach der Erhebung durch das KFN erleben 45 % der Kinder in türkischstämmigen Familien Misshandlung und schwere Züchtigung.”

KFN, Kriminologisches Forschungsinstitut Niedersachsen e.V, on Ala-Saksin osavaltion kriminologinen instituutti ja alallaan johtava asiantuntija ja tuottaa integraatiota edistävää tutkimusta. Silti tuloksena on, että uskonto ja etninen tausta selittävät nuorten väkivaltarikollisuutta

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Asiaa tutkivan ylikomisarion mukaan "ryhmässä on etupäässä toisen polven maahanmuuttajia mutta myös kantasuomalaisia", siis molemmissa tapauksissa Suomessa syntyneitä ja kasvaneita nuoria.

Mitenkäs tämä kertoo "epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan hedelmien kypsymisestä"? Paitsi tietysti, jos Packalénin mielestä kyseisen jengin muodostuminen oli ennaltamäärätty jo heidän vanhempiensa perintötekijöissä silloin kun heidät maahan päästettiin?

Toisekseen, en ole ihan varma miten muut kansalaiset suhtautuvat siihen että johtokeskuksen komisario yrittää hankkia poliittista etua näillä vihjauksilla ammattiinsa liittyvistä asiosta, mutta minua se kyllä hiukan askarruttaa.

Muuten toivon, että asiaa oikeasti tutkivat poliisit hoitavat hommansa ja pistävät sällit rautoihin ja linnaan taikka laitokseen.

Toni Seppänen

Mustalaisia ja Suomessa syntyneitä ulkomaalaisia ?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ensin höpiset kuinka suomalaiseksi pääsee vain täällä syntymällä, mutta nyt sekään ei riitä?

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #170

Tyhmä itsensä tyhmentää .. kuka se on?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #175

En minä tyhmyydestä tiedä, mutta johdonmukainen et ainakaan ole.

Otto Gustafsson

Mitä olen keskusteluja ja uutisia aiheesta lukenut, vaikuttaa että tuolla ei ole yhtään Tomia, Markoa tai Petriä mukana, vaan kaikkien tekijöiden nimet viittaavat jonnekin Euroopan ulkopuolelle. Kantasuomalaisia ovat myös Suomen kansalaisuuden saaneen ulkomaalaispariskunnan jälkeläiset, vaikka he eivät suomea osaisi ollenkaan tai muutenkaan ole halunneet integroitua yhteiskuntaan.

Juttelin joskus kesällä somaliasta tulleen nuoren miehen kanssa, joka osasi kohtuullisen hyvin englantia. Vaikutti, että hänellä arvot olivat aika lailla erilaiset mitä esimerkiksi minulla. Hän kertoi, miten siistiä oli katsoa joitain kavereita, jotka olivat myyneet huumeita tai "saaneet jostain paljon rahaa" (merirosvoja?) ja pystyivät ostamaan vastaan tulleen hienon auton suoraan ajosta itselleen. Tällainen elämäntapa oli sellainen, mitä hän halusi viettää; "Että voisi tehdä mitä haluaa ja olisi rahaa siihen."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjoitan juuri blogia kommentista 42.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Packalen kirjoitti: "Uutisia Suomesta syksyisenä tiistaina vuonna 2014. Maahanmuuttajajengi pahoinpidellyt raa’asti kymmeniä kantasuomalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia."

Yle uutiset: "Nettikeskusteluissa esitetty väite väkivallan kohdistumisesta nimenomaan kantasuomalaisiin ei pidä ylikomisario Tuomo Lotan mukaan paikkaansa."

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Eli myös muita maahanmuuttajia on pahoinpidelty, mutta pääosin uhrit ovat olleet kantasuomalaisia. :(

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Packalen, lisäsit omia tulkintoja ja konnotaatiota tapaukseen, jota ei olla edes tutkittu kunnolla ja josta ylikomisario Tuomo Lotta on antanut kaiken lisäksi toisenlaista tietoa julkisuuteen.

Tämän voisi nähdä aika inhimillisenä erheenä, ellei kyseessä olisi kansanedustajana toimiva poliisi.

Joka tapauksessa toivotaan, että katujengi saadaan kerralla ruotuun ja samalla lisätietoa vastaavien klikkien muodostumisen ehkäisemisestä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen Vastaus kommenttiin #29

Minkä takia meidän pitää käyttää vähiä varojamme jengiytymisen ehkäisyyn,tai yleensäkkään ksutantaa muualta tulevien oloja,kun omassa väessämmekin on autettavia? Vaikuttaa siltä,että asia ei kolahda,ennenkuinse sattuu omalle kohdalle.
Täällä Pietarsaaressa piestiin 10-vuotias poika,viiden maahanmuuttajan voimin. Jollei tällainen kasvata vihaa,niin mikä sitten ?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #54

Eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun Suomessa on väkivaltaisia jengejä. Tietenkin jengiytymistä vastaan pitää tehdä työtä, olisi aivan ääliömäistä vain heilutella käsiään.

Yksikään noista uutisoiduista jengiläisistä ei ole olemassa olevan tiedon mukaan muualta tulevia vaan jokaikinen on tiedon mukaan Suomessa syntynyt henkilö. Ajattelitko karkoittaa Suomessa syntyneitä lapsia jonnekin, minne?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos luotamme jo tuohon edellisissä kommenteissa mainittuun poliisin lausuntoon, pahoinpitelijöissä ja pahoinpidellyissä on ollut sekä kantasuomalaisia että maahanmuuttajataustaisia. Kaikkinensa huolestuttava ja vastenmielinen ilmiö.

Ilkka Huotari

Tiedä sitten mikä on totuus, koska Facebook-ryhmään kopioidussa kommentissa luki:

"- kohdentuu suomalaista syntyperää oleviin lapsiin/ nuoriin / nuoriin aikuisiin"
https://www.facebook.com/groups/378550775497511/pe...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ainakaan poliisilta ei tällaista lausuntoa ole näkynyt. Päivän iltajuorulehdessä poliisi arveli uhrien valikoituneen sattumanvaraisesti. Suomalaista syntyperää olevia nyt sentään on vielä toistaiseksi enemmän, joten sellaiset tietysti osuvat kohdalle todennäköisemmin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #173

Nuohan on tapahtuneet varmaa enimmäkseen itä-helsingissä/alueilla joilla asuu suht. paljon maahanmuuttajia. Vastaako uhrien etninen jakauma siis alueen väestöpohjaa?

No tuskin vastaa, mutta nyt päivystävillä selittelijöillä on kyllä paljon työsarkaa, senhän on huomannut näistä "asiantuntijoiden" kannanotoista mediassa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #177

En osaa tuohon vastata kun emme juuri mitään uhrien taustoista tosiasiassa tiedä, kuin heidän olevan pääasiassa nuoria miehiä. Siksi motiiveista on aikä pöljää päätellä mitään.

Mikähän tämän jengin suomalaistaustaisilla olisi suomalaisia valita uhreiksi?

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #185

Ilmeisesti tässä "kantasuomalaisilla" tarkoitetaan mustalaisia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #189
Junes Lokka Vastaus kommenttiin #190

Sosiaalityöntekijän muistiosta, "pääosin etnisiä ryhmittymiä ja romaneja"

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #193

"pääosin"

Pitää siis keksiä vielä keitä muita mukana sitten oli. Saamelaisia? Kummallista kiertelyä nyt useammallakin. Meneekö pohja maahanmuuttajien syyttelyltä jos mukana oli 'ihan oikeita suomalaisia'?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #185

Jos he ovat ottaneet uhreiksi samaa etnistä ryhmää, niin sitten ainakaan he eivät ole olleet rasistisin motiivein liikkeellä.

Ja joo, olisi hyvä tietää mitä "kantasuomalaisella" tarkoitetaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #177

#177 Alppipuisto muutuu Racebookissa Itä-Helsingiksi ja jollei muutu niin Huotari jonka elämäntehtävä on ennakkoluulojen välittäminen kertoo Puheenvuorossa että "varmaan tapahtui Itä-Helsingissä".

Jukka Mäkinen

Poistettu varoituksen pelossa.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Jos maahanmuuttajat ja kantaväestö eivät yhdessä sopeudu toisiinsa yhteiskunnallisesti katsottuna että on myös arjen todellisia puutteita mm.irrallisuutta,silloin täydellisen maahanmuuton onnistumiset ovat - epäonnistuneet.

Väkivalta ja epäsosiaallisuus ovat niistä pahin esimerkki jos ja kun näitä yleisesti tapahtuu - kun itämaisuus kohtaa länsimaisuuden - jopa eri arvoineen. Sopeutuminen Suomeen kielitaitoineen on perusedellytys maahanmuuton onnistumiseen.

Sanotaan kliinisesti että erilaisuus on rikkautta mutta tietyt yhteiset pelisäännöt elämiseen täytyy hyväksyä kuin omaksua jotta hallittu rinnakkaiselo olisi mahdollisimman saumatonta.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Se,että Suomalaiset omaksuvat suht. Samanlaiset arvot,on taannut melko rauhallisen elämänmenon. Joskus tuntuu siltä,että maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvat,haluavatkin tänne rähinää !

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Suositusten kannustamana lisää Buschkowskya (SPD, Saksa).

Heinz Buschkowsky (SPD, sosiaalidemokraatti) esittää kirjassaan ” Neukölln ist überall” (2012), että ei ole ihmekään että musliminuoret ovat niin häiritseviä ja väkivaltaisia, kun heidät kasvatetaan väkivallalla ja ohjataan perinteisiin sukupuolirooleihin ja machokulttuuriin, jossa miehen pitää olla taisteluvalmis, urhea ja esiintyä itsevarmasti ja jossa tärkein ruumiinosa on alapäässä.

Nyt kun Berliinin ylipormestari Klaus Wowereit (SPD) eroaa itse aiheuttamansa lentokenttäfiaskon vuoksi joulukuussa, Buschkowskylta on kysytty, josko häntä huvittaisi. Buschkowsky kieltäytyy ikäänsä viitaten, mutta tiettävästi kannattaa virkaan maahanmuuttaja- ja palestiinalaistaustaista berliiniläistä sosiaalidemokraattia. Tätä ei voi pitää erityisen maahanmuuttajavastaisena, mutta silti Buschkowsky on ensimmäisenä todennut, että Multikulti on epäonnistunut.

Alkutekstiä alla:

„Wer mit Gewalt aufgewachsen ist und Gewalt für sich adaptiert hat, der wird auch Gewalt an seine Kinder weitergeben. Gewalt führt immer wieder zu Gewalt. Auf die Frage, ob ein Mann seine Frau schlagen darf, wenn sie ihn betrügt, antworteten 4 % der bio-deutschen Jungen mit ja, bei den türkischen waren es 24 %. Nach der Erhebung durch das KFN erleben 45 % der Kinder in türkischstämmigen Familien Misshandlung und schwere Züchtigung.“ (Buschkowsky 2012, 223.)

„Neben der familiären Gewalt und der gewaltdurchsetzten Erziehung ist ein weiteres Merkmal bei muslimischen Jugendlichen auffällig. Hierbei handelt es sich um Ehrenkodex. In traditionellen und auch intellektuell kaum gebildeten muslimischen Elternhäusern spielen tradierte Rollenmuster nach wie vor eine dominierende Rolle. Die männliche Identität kennzeichnet der Begriff „Virilität“, also die Mannbarkeit und die Zeugungskraft, die in der Erziehung zu Kampfesmut, Tapferkeit, Stärke und selbstbewussten Auftreten münden. Die weibliche Identität wird mit dem Schlüsselbegriff „Virginität“, also Jungfräulichkeit und Unberührtheit, versehen, der in der Erziehung Keuschheit, sexuelle Reinheit und Gehorsam gegenüber Ehemann, Eltern und Schwiegereltern als Ideale fordert.

Wenn man jungen Männern von klein auf immer wieder beibringt, dass sie selbstbewusst auftreten sollen, kampfesmutig und stark zu sein haben und dass die wichtigste Körperregion ihr Unterleib ist, dann muss man sich nicht darüber wundern, wenn sie ein entsprechendes Paschaverhalten an den Tag legen. Diese Gewalt legitimierende Machokultur begünstigt natürlich das Absenken der Skrupel, Gewalt gegen andere Menschen auszuüben. „ (2012, 224.)

(lisätty puuttunut "und" lainauksen ensimmäiseen virkkeeseen)

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Nämä tekijänuoret ovat huomanneet, että kaikki on heille sallittua ja etuoikeutettua. Nyt on kokeiltu miten pitkälle voidaan mennä. Ryhmien etuoikeudet ja toisten oikeuksien yli kävely ja sananvapauden rajoitus ovat olleet vaarallista ja väärä malli.

Suomi voisi myös ottaa mallia maasta, jossa ylimielisten uskomuksien intregraatio ei ole aiheuttanut ongelmia. Asiantuntijat varmaan löytävät jostain maan ja keinot.

Vallitsevaa suhtautumista pitäisi tervehdyttää yhteiskunnassa. Vahingollista toimintaa ei saa suvaita. Mahdollisuuksia ei saa järjestää.

Nyt julkinen liikennejärjestelmä ja erityisesti raideyhteydet levittävät väkivaltaa. Yksi ongelma on ilmainen matkustelu ja hengailu kuukausikortilla. Olisi parempi jos matkat ja oleskelu alueella maksaisivat edes jotain, koska ne kuormittavat. Jengit ottavat paikkoja haltuunsa. Esimerkiksi väkivalta oli levittäytynyt Itä-Helsingistä Espoon Kauklahden asemalle. Ostoskeskuksissa on kokeiltu klassisen musiikin soittamista hengailun karkoittamiseksi.

Tälläinen täysin tuntemattomien vakava pahoinpitely on hengenvaarallista muille, eli siis yhteiskunnalle vaarallista. Mm. pysyvän aivovamman mahdollisuus on suuri. Tapon yritys ei ole myöskään pikku juttu.

Tekijöitä pitäisi yrittää ymmärtää ja käytöstä parantaa. Ilmeisesti nämä tekijänuoret ovat saaneet sairaita ajatuksia ja käyttäytymismalleja. Alaikäisillä sosiaaliviranomaiset voisivat tutkia voiko tekijälapset jatkaa nykyisissä oloissa ja voidaanko asiaa korjata heti. Psykologit voivat arvioida varmaankin jo kuukausissa terapian tarpeesta ja laadusta.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Juu,lisää psykologeja,vai pitäiskö ne marssitta saman tein armeijaan,Ankaran kersantin kuriin !

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Usein arviointi tehdään suljetulla osastolla.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/nuorisojengin...

Alaikäiset eivät joudu oikeudellisesti vastuuseen .

Juha Alhojoki Vastaus kommenttiin #178

Alaikäiset ovat toki oikeudellisessa vastuussa teostaan. Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on 15.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Maahanmuuttajien rikoksille on aina syynsä – niinkuin muidenkin rikoksille. Maahanmuutto sinällään ei ole rikollisuuden syy vaan syrjäytyminen, joka voi kohdata aivan ketä tahansa kantasuomalaistakin, mutta herkemmin se iskee heikommat lähtökohdat omaaviin – kuten useisiin maahanmuuttoryhmiin.

Se, että maahanmuuttajien rikoksista on "vaiettu", ei tarkoita varmaankaan sitä, ettei niitä olisi pyritty selvittämään, mutta Packaleninkin pitäisi ymmärtää, mikä vaikutus on tuon asian julkisella riepottelulla (sillä sellaiseksi se nykylehdistön oloissa väistämättä menee). Vanhanaikainen lynkkausmentaliteetti syntyy väistämättä ja muut maahanmuuttajat, siis se valtaosa, jotka ovat ihan kunniallista väkeä, saavat häiriintyneitä ja muuten vaan katkeria suomalaisia kimppuunsa, ja myös perusteeton kaikkia maahanmuuttajia koskeva maine rikollisina leviää.

Kysymys on maahanmuuttajien (ja tietysti muidenkin) sosiaalisesta asemasta, jota ei auta yhtään kansalaisten usuttaminen heidän kimppuunsa, vaan päin vastoin. Mitä maahanmuuttajien lukumäärään Suomessa tulee, pitäisi ottaa myös järki käteen ja verrata sitä vastaavan elintason maihin. Sen perusteella näet tuskin voi edes sanoa että maaahanmuuttoa Suomessa esiintyy.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

”Syrjäytyminen” ei ole kerrassaan minkäänlainen tai -tasoinen syy väkivaltarikollisuuteen, ei riittävä eikä välttämätön ehto.

Väkivaltaa harjoittavat maahanmuuttajataustaiset eivät ole välttämättä ”syrjäytyneitä”. Oikeasti ”syrjäytyneet” eivät yleensä ole väkivaltaisia.

Muualla maailmassa ei edes ole vastaavaa ”syrjäytymisen” käsitettä, eikä Saksassa ei ole mitenkään negatiivista paikantaa jotakin yhteiskunnallista ilmiötä ja aktiivisuutta alakulttuuriseen kontekstiin (”subkulturellen Kontexten”) tai kansalaisyhteiskunnan marginalisoiduillle reunoille (Heike Raab 2011, 277).

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ihan sama miksi sitä kutsutaan, syrjäytyminen on kieltämättä huono ilmaisu.

Lähinnä tarkoitan huono-osaisuutta ja köyhyyttä – mutta myös syrjinnän ja rasisminkin kohteeksi joutumista, mm. työmarkkinoilla. Tällainen osa voi olla maahanmuuttajilla siinä missä kanta-astujillakin, paitsi varmaankin todennäköisemmin keskiarvoilla ilmaisten. Se ei tietenkään tarkoita että kaikki maahanmuuttajat olisivat huono-osaisia.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Niin vähän ja kuitenkin ongelmia. Tämän joukon kanssa vielä pärjää,mutta ei yhtään lisää !

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Järjenvastaista täysin on sekin, että alle 15-vuotias, joka laumansa jäsenenä hyökkää suunnitellusti ja systemaattisesti pesäpallomailan ja teräaseen kanssa kymmenien satunnaisesti valittujen kanssaihmistensä kimppuun kadulla, ei joudu teoistaan minkäänlaiseen rikosoikeudelliseen vastuuseen, vain sosiaalitätien "paijattavaksi". Ei tällaista suunniteltua ja silmittömän raakaa etnojengien väkivaltaa yksinkertaisesti voi yhteiskunta vain sivuuttaa. Tällaisissa vakavissa väkivaltarikoksissa, joihin liittyy selkeä suunnitelmallisuus ja vahingoittamistarkoitus tulisi rangaista tekojen mukaan - eikä jättää kokonaan rankaisematta etnon iän mukaan! Yhteiskunnan yksiselitteinen tehtävä on kitkeä muiden hengelle ja terveydelle vaaralliset yksilöt pois yhteiskunnasta vankeusrangaistuksin tmv. pakkokeinoilla.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itse tapaukseen viitaten toivottavasti kyseisiin tekoihin syyllistyneet jäävät kiinni.

Mitä itse blogiin tulee niin väkisin herää kysymys miksi blogisti, tässä tapauksessa kansanedustaja ja poliisi, halusi salata/peitellä/vaieta sen tosiasian että samaan porukkaan kuuluu myös kantasuomalaisia.
Onko se oma agenda vai ylhäältä (viranomaiset tai puolue) annettu käsky?

Niinkuin joku ansiokkaasti totesikin:
Sensuuri tuottaa kadun kansalaiselle tapoja aistia ympäristöään toimien turvalisuushakuisesti.

Nyt sensuuriin syyllistyi myös Packalen itse. Tarkoitusperiään voimme vain arvailla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"...porukkaan kuuluu myös kantasuomalaisia."

montako kantasuomalaista, noin lukumäärällisesti? Kun tunnut asiasta niin tietävän.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Poliisi ei ole vielä kertonut kantasuomalaisten lukumäärää. On ainoastaan kertonut, että heitä on, mutta vähemmistönä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Jos Suomalaisia olisi sama määrä jossain Islamistisessa maassa,jengiytyisimmekö ja tekisimme hyökkäyksiä paikallisväestöä kohtaan. Mitenköhän paikalliset reagoisivat. Veisivät varmaan psykologin juttusille ?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #65

Islamistisista maista niin tiedä mutta Ruotsissahan niin kävikin ja viime vuosisadan alkupuolelta Yhdysvalloista on tiedossa samanlaista käytöstä.
Ruotsissa ainakin aikaansaivat silloiset ruotsalaiset isäm maaliset leimaamaan suomalaiset finnjäveleiksi.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #68

Suomalaisjengi hyökännyt paikallisväestön kimppuun Ruotsissa ja Amerikassa ???

Sitten vaan faktaa pöytään jos tuollaista kehtaa väittää.
Ainoa tapaus taitaa olla peräisin vuodelta 1941 ja sekin jengi teki pahojaan itärajan takana.

Пекка Ахо Пекка Vastaus kommenttiin #65

Meidät kivitettäisiin hengiltä. Siellä Rasismi on vieras sana.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siinä asiassa olen muiden poliisien ja sosiaaliviranomaisten niukkojen, mutta asiallisten julkisuuteen antamien tietojen varassa. Aikanaan asioita selviää lisää.

Jos käy ilmi (tai kuten nyt näyttää käyvän) että blogisti on peitellyt/salaillut tosiasioita kantasuomalaisten eduksi niin jatkokysymys kuuluu oliko sittenkin tarkoitus pelkästään saada kaikkien maahanmuutajien julkihirttämisiä määkivää mielipideilmapiiriä vahvistumaan.
Silloin kyseessä on yhteiskunnallisesti paljon merkityksellisempi asia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Todennäköisesti jäävät kiinni ja hyvä niin, ovathan nimet poliisin tiedossa.

Ehkäpä Packalenin malja on odottanut ylitsevuotohetkeä. Aiemmissa aihetta sivuavissa alustuksissa on ollut sovitteleva ja suhteellisen tasapuolinen, esim. tasan 3 vuotta sitten Lieksaa koskevassa kirjoituksessaan http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85666-...

Poliisin käyttämiä tiedotusohjeita en ole havainnut hänen kritisoivan aiemmin, mutta kuten jo totesin, ehkä olen missannut. Avuliaat puheenvuorolaiset ovat kuitenkin poikkeuksetta ja pikaisesti valistaneet, jos niin on käynyt.

Junes Lokka

Vuosien 1998-1999 välisenä aikana yleistyi toimintatapa, jossa joukko nuoria valitsee uhrin, uhkailee häntä ja vaatii kännykkää lainaksi. Uhri pelästyy ja luopuu puhelimesta ja muista ryöstäjien vaatimista esineistä.

Pojat kertovat viettävänsä aikaa kaupungilla, kunnes he näkevät uhriksi sopivia nuoria. Kysymykseen, suunnittelevatko he ryöstöjä etukäteen, he vastaavat: "Ei, me vain ryöstämme jonkun; näemme ruotsalaisia, jotka vaikuttavat rikkailta tai joilla on hienot kännykät, ja sitten me ryöstämme heidät."

Åkesson kysyy, ryöstävätkö pojat vain ruotsalaisia. Kaikki ovat sitä mieltä, että ruotsalaisia on helpointa ryöstää, koska nämä ovat niin peloissaan ryöstötilanteessa. Eräs poika kertoo, että "ruotsalaiset eivät tee mitään; ne vain antavat meille tavaransa, ne ovat niin nynnyjä".

Pojat kertovat: "Kun olemme kaupungilla ja ryöstämme, käymme sotaa; sodimme ruotsalaisia vastaan."

Yksi pojista sanoo, että "ne ovat niin peloissaan; ne eivät uskalla mennä ulos; ruotsalaiset, joita ryöstämme, ne eivät uskalla mennä ulos". "Kehon läpi kulkee ihana tunne, kun me ryöstämme; sitä tuntee itsensä tyytyväiseksi ja iloiseksi; tuntuu siltä, että on onnistunut, tuntuu yksinkertaisesti hyvältä." "On niin helppoa ryöstää ruotsalaisia, se on niin helppoa."

http://jlokka79.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126350-ol...

Janne Hilden

Yhdysvalloissa jotkut "knock-out-peliä" harrastavat ovat ottaneet kohteekseen erityisesti juutalaiset. Näille pahoinpitelijöille on määrätty rangaistuksia viharikoksina.

Tuo viharikoksen määre ei ole kaukaa haettu myös näille Stadin jengiläisille, jotka hakkaavat kantasuomalaisia lapsia ja nuoria.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Tässä kyllä huolestuttaa paljon, kun tälläisen kirjoituksen on kirjoittanut komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksesta.
Olen aina pitänyt kaikkia poliiseja oikeudenumukaisina ja kohtelevat kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti, mutta tästä kirjoituksesta heijastuu ettei asia ole todellakaan näin.

Pakko ottaa myös huomioon lapselliset kommentit, en voisi edes uskoa, että tuonlaista hölynpölyä kirjoittavat aikuiset ihmiset, siis ihan oikeasti aikuiset ihmiset, mahdollisesti käyneet korkeakoulun.

Keijo Nordman: "Muslimit pääsääntöisesti vihaavat kantaväestöä Suomessa..."
Kommentista päätellen, Nordman tuskin on käynyt minkäänlaista keskustelua muslimin kanssa.

Reija Hirn: "Islam on väkivaltaan yllyttävä mukauskonto, islamin opetus pitäisi kieltää."
Islam ei ole väkivaltaan yllättävä uskonto.

Tauno Vornainen: Yksinkertaisesti ! Emme ota enää Islamisteja tänne Suomeen."
Yksinkertaisesti, väärien termien käyttö kertoo jo paljon tiedonmäärästä.

Reija Hirn: "Kehoitamme myös jo täällä olevia musuja muuttamaan pois."
Rouva, miksi minä muuttaisin pois synnyinmaastani?

Siis miten tässä yhtäkkiä on islamista ja muslimeista kyse? Jengissä ulkomaalaistaustaisia ja myös kantasuomalaisia, jotka voisi olla vaikka kristittyjä, ateisteja, muslimeja tai juutalaisia.
Kyse on väkivallasta, kiusaamisesta, syrjäyttämisestä, pahanolon purusta väärällä tavalla, vääränlaisesta kasvatuksesta, oikealta tieltä eksymisestä ja lista jatkuisi samantapaisilla syillä.

Onko koskaan käynyt mielessä, että jos kaikkia hyväksytään sellaisinaan, kaikilla olisi parempi olla.

Esimerkkitapaus 1: Jos syyrialaista pakolaislasta ei syrjitä koulussa, vaan otetaan mukaan, opetetaan kieltä ja tavoille, niin syyrialainen lapsi intergoituisi helpommin täysin vieraaseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.
Esimerkkitapaus 2: Mutta jos opetetaan että tuo lapsi on muslimi, tuo on paha tumma lapsi, älä kaveeraa tuon kanssa, häntä syrjitään ja kiusataan. (Kuten tässä esimerkiksi jopa komisariot ja yliopstossa opiskelleet tekevät)
Päättelytehtävä: Kummassa tapauksessa on todennäköisempää, että syyrialaisesta lapsesta tulisi väkivaltainen mm. kantasuomalaisia kohtaan kasvaessa?

Tuonlaiset vihaa kasvattavat kirjoitukset ja kommentit eivät paranna kenenkään mieltä; ei uhrien eikä tekijöiden.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ami Zuhuri, Teot puhuvat omaa kieltään. Tiedonmäärästä puheenollen,oletko lukenut esim. Raamatun ja aiotko totella siellä olevia käskyjä ? Entäs Suomalainen kulttuuri,Kalevala Sibelius,Alvar Aalto,Tuntematon sotilas ?

Toni Seppänen

Tekijöiden mieltä parantaisi kunnon SUOMALAINEN vitsa.

Suomalaisen poliisin tulee ylläpitää järjestystä ja lakia Suomessa.
Miten kierosti pitää katsoa että näkee poliisin epäoikeudenmukaisena kun mamujunnut hölmöilee. Kannattaa Amirin kysyä vanhemmiltaan minkälainen on reilu poliisi, vanha kunnon irakilainen oikeudenvalvoja.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Jospa nyt annettaisiin kuitenkin poliisin tutkia, tuomioistuimen tuomita ja lastensuojeluviranomaisten tehdä omaa työtään eikä rynnättäisi käymään tällä hetkellä kansaedustajana toimivan poliisimiehen vaalikampanjaa tällä asialla.

Sinänsä on tietysti rehellistä tunnustaa maahanmuuttovastaisuuden olevan ainoa motiivi lähteä mukaan politiikkaan. Ainakin sillä pääsee varmemmin otsikoihin kuin vaikkapa perheväkivallan tai harmaan talouden vastustamisella.

Toni Seppänen

Puolittain typerä kommentti Timoselta, pakko sanoa samaan nohevaan tyyliin perheväkivallan,kunniamurhien,tussujen silvonnan,terrorismin rahoittamisen suomalaisin verovaroin ja harmaantalouden häviävän kun huonolaatuinen maahanmuuttovuoto tukitaan.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Vastustaako vihainen persunuori Seppänen kenties toivomustani antaa poliisille, tuomioistuinlaitokselle ja lastensuojeluviranomaisille mahdollisuus tehdä työnsä rauhassa? Vai mistä moinen puuskahdus kumpuaa? Pitäisikö itse vähän päästä ojentamaan mamujengejä vaikapa perustamalla omia jengejä?

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #95

Vastustaako vanha ja vihainen vihervasemmistolainen Timonen todennetusta ongelmasta käytävää ajatustenvaihtoa leimaamalla sen populistiseksi vallantavoitteluksi.

Olen pahoillani, mamunuorisojengi ei pelaa nyt pussiisi.

Se mitä tulee poliisin työntekemiseen oli järkevä osuus kommenttiasi, se mitä en kritisoinut.

Omankädenoikeutta käyttäisin melko varmasti jos jengiläiset kohdistaisivat tekonsa lähimmäiseeni ja heidät kiinni saisin. Tilanne näyttäisi mitä se sitten ikinä tarkoittaisikaan.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen Vastaus kommenttiin #108

"Väitettä pahoinpitelyjen motiivista levittää muun muassa kansanedustaja ja poliisi Tom Packalén (ps.) Puheenvuoron blogissaan. Packalén väittää, että ”osa väkivaltajengin maahanmuuttajataustaisista nuorista on kertonut suoraan, että heidän tekojensa motiivit ovat rasistisia ja että he haluavat vahingoittaa kantasuomalaisia”.

Onko tällaisesta löytynyt viitteitä kiinniotettujen nuorten kuulusteluissa tai muussa poliisin esitutkinnassa, Tuomo Lotta?

–Ei, Lotta vastaa."-

Uusi Suomi

Lienee joku mokuttajapoliisi tuo Lotta, kun pilaa hyvän tarinan.

Matias Härkönen

"Toimin viisi viimeistä vuotta ennen kansanedustajaksi valintaa Helsingin poliisin operatiivisenä yleisjohtajana. Maahanmuuttajataustaisten nuorten jengiytyminen, heidän harjoittamansa rasistinen väkivalta ja aiheen sensuroinnin aiheuttama turhauma olivat suurimpia yksittäisiä syitä, jotka saivat minut turhautumaan ja lähtemään mukaan politiikkaan."

Minusta tässä vastustetaan maahanmuuttajataustaisten jengiytymistä, väkivaltaa ja sensuuria. Ei siis voida sanoa, että "maahanmuuttovastaisuus" on ainoa motiivi.

Minusta nuo on erinomaisia motiiveja lähteä mukaan politiikaan. Talous on se asia, mistä itse olen eniten huolissani, mutta poliisin näkökulmasta ymmärrän hyvin että turvallisuus on yksi hyvin tärkeä pointti. Ja kun vähääkään katsoo mitä muissa maissa tapahtuu, niin jotainhan meidän täytyy tehdä toisin. Nämä meidän pikkupojat ovat vasta alkua sille mitä muualla tehdään. Ruotsin jengiampumiset on suomessa lähes kokonaan jätetty uutisoimatta. 250 ampumistapausta viime vuonna. Yli 50 kuollutta. Tänä vuonna sama meno jatkunut. Eilen ammuttiin kolmella eri paikkakunnalla. Yksi kuollut ja ainakin kaksi loukkaantunutta. Lähes kaikki poikkeusetta maahanmuuttajajengejä.

Tätäkin keskustelua kun katsoo, niin mennään koko ajan vähän raiteilta meta keskustelun puolelle. Lainataan yksittäisi lauseita ja väitellään vähän siitä sun tästä. Pitäisi kuitenkin nähdä kokonaiskuva. Syyttämättä maahanmuuttajia yksilöinä, niin runsas maahanmuutto ja maahanmuuttajien segregoituminen kaupunkien lähiöihin on kaikkialla tuonut tämän saman ilmiön. Jotenkin meidän täytyy tähän reagoida ja puhua avoimesti.

Käyttäjän AkiPeltokoski kuva
Aki Peltokoski

Noniin,

arvoisa kansanedustaja ja komisario Packalen. Olette saattaneet kansan tietoisuuteen mielipiteenne tietyn rotuisten maahanmuuttajien tekemästä rikollisuudesta. Myös kaikki tilastot tukevat ilmitulleita uutisia ja teidän mielipidettänne. Olet mielestäni nyt asian ytimessä.

Kysymykseni kuuluu: Mitä te, arvoisa kansanedustaja, aiotte tehdä asialle? Pelkästään Uuden Suomen blogiin kirjoittaminen ei poista ongelmaa. Tarvitaan toimenpiteitä!

Onko tarve tarkastella Suomen ulkopoliittista linjausta: "Suomi ja sen sosiaaliturva kuuluvat kaikille"? Pitäisikö maahanmuuttajille tarjota vain välttämätön apu ja ruoka - ei rahaa? Näin toimii nykyään muu maailma (paitsi Suomi ja Ruotsi). Miksi somaleita ei voida karkoittaa maasta edelleenkään, vaikka Somalimaa on jo YK:n kriteerein turvallinen alue? Mitä muita KONKREETTISIA toimenpiteitä teillä olisi asian suhteen?

Oletan, että teette asiasta välikysymyksen eduskunnassa, koska enemmistö kansalaisista olisi luultavasti valmiita vertauskuvallisesti "ripustamaan tämän kantasuomalaisia lapsia pahoinpitelevän jengin keskelle Kauppatoria, hirtettynä palleistaan tolppaan".

Jos ongelman tunnistettuanne, jäätte pelkän puheen asteelle, olette pelkkä populisti. Sanoista tekoihin, niin katsotaan, josko Persuista on johonkin tällä saralla? Ryhtiä ja toimintaa - Mars!

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

"Nyt osa väkivaltajengin maahanmuuttajataustaisista nuorista on kertonut suoraan, että heidän tekojensa motiivit ovat rasistisia ja että he haluavat vahingoittaa kantasuomalaisia." - Miten minulta on mennyt tällainen uutisointi aivan ohi? Jostain luin tutkinnanjohtajan kertoneen, että jengiläiset eivät päinvastoin osannut selittää motiivia teolleen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Voisiko edustaja Packalen ystävällisesti tarjota lähteen tähän, jotta voimme varmistua sen todenperäisyydestä? Luottamus sanaan tipahti jostain syystä tänään nolliin.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Vastaus tulikin jo muuta kautta. "Helsingin katuväkivaltailmiötä tutkivan ylikomisario Tuomo Lotan mukaan poliisilla ei ole näyttöä väkivaltaisuuksien väitetystä rasistisesta, kantaväestöön vihamielisesti kohdistuvasta motiivista." (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72853-raju-vaite-k...)

Matias Härkönen

Ilmeisesti tieto on peräisin poliisisosiaalityön yksikön lähettämästä viestistä. Se, että nuoret ei näistä itse poliisille kehuskele on ymmärrettävää. Poliisin huomassa kun ollaan yleensä vanhempien kanssa ilman sitä tukea, jonka jengi antaa. Ei silloin enää uskalleta "leuhkia" pisteillä ja muilla motiiveilla...

http://muutos2011.fi/blogit1/mamujengi-hakkaa-suva...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Liekö tuo viesti edes aito? Jos kuitenkin on, niin eihän tuossa sanallakaan mainita rasistisesta motiivista.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #88

Jos oletamme että on aito, niin mitä tämä lause sitten tarkoittaa?

"kohdentuu suomalaista syntyperää oleviin lapsiin/ nuoriin / nuoriin aikuisiin"

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #93

No sitä, että uhreiksi on valikoitunut suomalaissyntyisiä lapsia/nuoria/aikuisia. Myöhemminhän tuohon on saatu tarkennusta, että osa uhreista on maahanmuuttajataustaisia. Missään en ole törmännyt puhuttavan rasistisesta motiivista, mutta odotan blogistin kertovan tänne lähteensä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #93

Matias, ei kannata kinata. Rasismi määritellään nykyisessä suvakkien uuskielessä ainoastaan yhteen suuntaan mahdolliseksi toiminnaksi. Enenmmistön vähemmistöön kohdistamana. Paitsi tietenkin jos kohteena oleva vähemmistö onkin enemmistö kuten esimerkiksi vähemmistö nimeltä naiset.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #117

Onko se kinaamista, että pyytää lähdeviitettä väitteelle? Totta kai vähemmistö voi kohdistaa rasismia enemmistöön.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siis mikä tämä on, linkki vie Leinon blogiin jossa hän kirjoittaa pokkana "Suomalaisiin kohdistuva kansanmurha on jo alkanut." Voisitko tarkentaa vähän, mitä tästä pitäisi tulkita, kun en saa kämmentäni irti naamastani.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #89

Jos nyt keskittyisitte vain siihen kohtaan blogitekstissä, jossa sanotaan että alla oleva kirjoitus oli vuotanut facebookkiin. En minä tiedä onko tuota vai eikö, mutta varmaankin se sieltä facebookista on vuotanut ja lähtöisin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #92

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72853-raju-vaite-k...

Usari on äsken haastatellut Lottaa ja Lotta vahvistaa että viesti on aito mutta on peräisin joltain sossutyöntekijältä eikä liity poliisin tutkimuksiin, joissa ei tällaista ole ilmennyt. Packalen on siis käyttänyt jotain huhutietoa. Ei uskoisi ellei näkisi omin silmin.

Hyvä uutinen on, että Lotta kertoo tekijöiden olevan tiedossa. Nyt olisi hyvä antaa poliisille vakavien rikosten tutkintarauha ja nämä irtopisteiden perässä juoksevat poliitikot ja kansanedustajaehdokkaat voisivat puolestani katsoa vähän peiliin.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #96

Olet siis Petra sitä mieltä että kun tieto on peräisin sossutyöntekijältä (mikä alentava ilmaisu!) niin siitä ei tarvitse piitata, kunhan kuunnellaan poliisin virallisesti määriteltyä tiedotuslinjaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #109

Olen sitä mieltä, että kun tieto on peräisin tuntemattomalta sossutyöntekijältä, niin kansanedustajana toimiva komisario sortuu tutkinnan sotkemiseen käyttäessään sitä poliittisessa mielipidekirjoituksessa faktana, kun tapausta tutkiva poliisi ei ole löytänyt näyttöä vastaavasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #109

Tarkoitatko sinä Ahveninen (ja myös kommenttiasi suositteleva Tom Packalen) että ylikomisario Lotta valehtelee ylhäältä ohjattuna? Aivan erityisesti haluaisin kuulla Packalenin vastauksen, kun hän näköjään seuraa silmä kovana tätä keskustelua.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #116

En usko että komisario valehtelee. Heidän tutkimuksissaan tällaisia viitteitä ei ole tullut esille. Mutta onko poliisiilla aina se ehdoton totuus ja kaikki tieto? Onko mahdollista, että sosiaalityöntekijä tietää jotain, mitä poliisi ei kuulusteluissaan ole saanut selville?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #116

En välttämättä usko että Lotta valehtelee, hänhän vain noudattaa hallituksen virallista linjaa. Ja mitäs muuta virkahenkilö voi tehdä?

*korjattu linjausta ja lisätty kysymys*

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #96

Missä kohtaa sosiaalityöntekijän muistiosta peräisin oleva tieto muuttuu huhuksi?

Tapio Vähä-krekula

onko se jotenkin lieventävä asianhaara että on potkittu myös maahanmuutjia? kuten täällä joku väitti? aina puhutaan rasismista mutta ikinä ei puhuta siitä että rasismi on kaksisuuntaista. Miksi Abdalla vihaa minua?

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Kertoo kyllä paljon tämän päivän yhteiskunnasta kun tietoisesti ollaan sensuuria käytetty. Kertonee myös siitä millaisia virkamiehiä istuu korkeimmilla jakkaroilla. Heidät olisi todella syytä saattaa edesvastuuseen! Jos tällaiseen kehitykseen olisi tiukemmin puututtu jo vuosia sitten ei tällaisia uutisia tarvitsisi lukea.

Kyllä tämä varmasti kovasti satuttaa meidän "hyysäreitä" ja "suvakkeja", kun ei ole asiat mennyt niin kun olivat kuvittelleet.

Virkavallalle tiukemmat otteet käyttöön jotta tämä kehitys saadaan loppumaan. Myös tuleva maahanmuutto otettava tarkemmin syyniin, sillä näin ei voi enää jatkua!

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Se on sairaalla tavalla kaunista katseltavaa, kun suomalainen rikollisia suojeleva nk. oikeusjärjestelmä sallii ja lähes kannustaa sikailemaan, niin sen sijaan että keskustelu millään tavalla edes sipaisisi em. todellista ongelmaa, monet alkavat jo valmistelemaan polttopuita ja talikoita muukalaisten poiskuljettamiseksi ja lynkkaamiseksi ja alkavat leimaamaan ja haukkumaan kokonaisia kansanryhmiä ja uskontoja.

Lieneekö tällä kansalla mitään toivoa saada mitään tolkullista aikaiseksi asioille?

Voi vain toivoa, että kuten tavallista on, negatiivisimmat ja monasti hulluimmat mielipiteet nousevat paineella esille.

Ilkka Huotari

Oletko sitä mieltä, että tämä ilmiö on oikeusjärjestelmän epäonnistumisen syytä?

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Suomessa puhutaan oikeusjärjestelmästä mutta sellaista ei ole.

Kutsutaan sitä vain järjestelmäksi: omalla tavallaan se kannustaa sikailemaan koska tekijät joko tietävät tai oppivat hyvin nopeasti, että siitä ei mitään sen kummempia ikäviä seurauksia tule.

Ammattirikolliset puvuissa ja muut näitä tekijöitä korkeammilla tasoilla osaavat toimia tämän järjestelmän puitteissa myös erittäin tehokkaasti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #102

Samaa mieltä oikeusjärjestelmän huonoudesta. Mutta eihän hyväkään oikeusjärjestelmä kaikkea rikollisuutta saa pois, ei kai missään maassa. Yhdysvalloissa lienee rangaistukset kovemmat kuin täällä, mutta jengirikollisuus ei katoa minnekään.

Japanista kyllä kannattaisi ottaa mallia monessakin mielessä, siellä on alhainen rikollisuus - mutta en tiedä onko se oikeusjärjestelmän ansiota (vähän epäilen).

Janne Hilden

Kaksi jengin 15-16-vuotiasta pomoa on ollut pidätettyinä.
Mutta nyt heidät on päästetty vapaalle jalalle. Miksiköhän?

Jukka Mäkinen

Varmaankin siksi että heidä pitää päästä perjantaiksi moskeijaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uusi Suomi on haastatellut tänään Helsingin katuväkivaltailmiötä tutkivaa ylikomisario Tuomo Lottaa ja jutussa sanotaan näin:

"Packalén väittää, että ”osa väkivaltajengin maahanmuuttajataustaisista nuorista on kertonut suoraan, että heidän tekojensa motiivit ovat rasistisia ja että he haluavat vahingoittaa kantasuomalaisia”.
Onko tällaisesta löytynyt viitteitä kiinniotettujen nuorten kuulusteluissa tai muussa poliisin esitutkinnassa, Tuomo Lotta?
–Ei, Lotta vastaa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72853-raju-vaite-k...

Kansanedustaja Packalén, miten kommentoisit tätä?

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Median pitää vaatia Helsingin poliisilaitosta selvittämään, kumpi meistä puhuu muutettua totuutta (jos Lotta näin on tosissaan sanonut?)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihan ensimmäiseksi edustaja Packalen voisi kertoa, mitä lähdettä käytti, se tuskin on median tehtävä selvittää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tämä alkaa käydä todella mielenkiintoiseksi. Kansalaisena odotin kypsempää reaktiota Packalenilta herättämäänsä keskusteluun ja myös lähdekritiikkiä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tom Packalen, olet kansanedustaja. Miksi juoksuttaisit lehdistöä, kun voit tehdä kysymykset poliisille itse?

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Tom Packalen nosti kissan rohkeasti pöydälle ja jotkut täällä yrittävät selittää, että eihän se oikeasti ole kissa vaan hologrammi tai posliininen. Turha yrittää selittää mustaa valkoiseksi. Totuuden kertominen ei ole vihapuhetta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Totuuden kertominen on vaikeaa, koska totuus muovautuu kertojan mukana. Onneksi on tallenteita, jopa näkyviä, joista käy ilmi totuudenmukainen käyttäytyminen. Perussuomalaisten ehdokkaiden totuuskäsitys lienee kuitenkin tunneperäinen.

Tapio Suhonen

"Turha yrittää selittää mustaa valkoiseksi."
Kuinka niin? Onhan olemassa valkopikselöinti.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Juurihan tuossa kerrottiin, että totuutta ei tiedetä. Packalen kertoo yhtä ja pyytää mediaa selvittämään onko hän oikeassa vai väärässä. Jonkinlaista politiikkaa tuokin.

Jouni Hölttä

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Näin pitäis olla, mutta Huuskokin haluaa vaan pyöriä lillukanvarsissa ja sumuttaa totuuttaa. Jokainen järkevä ihminen näkee, että maahanmuuttopolitiikka on surkeasti epäonnistunut.

Käyttäjän EsaOlkoniemi11 kuva
Esa Olkoniemi

Monikulttuurisuus onnistuu maassa, jossa vallitsee täydellinen diktatuuri, eli hallitseva luokka pistää eri ryhmittymät kuriin asevoiman ja poliisin avulla.

Ruotsissa ollaan menossa päin mekkalaa ja Suomi näyttää menevän perässä, jollei järki ala ohjaamaan poliitikkoja.

Kuitenkin köyhyys ja työttömyys ja poikkeavat uskonnot ovat suurin ongelma, jotta integroiminen voisi onnistua.

Tomi Vuorinen

Valitettavasti tästä seuraava askel on että joku kansalainen päättää suojella omaa jälkikasvuaan/läheisiään muodostamalla jengin vainoamaan näitä alkuperäisiä jengiläisiä... Hänen mielestään poliisi ei saa asiaa hallintaan joten päättää toteuttaa oman käden oikeutta. Varmasti osittain puhuen totta sillä poliisin määrärahat on leikattu joka puolella pieniin? Siitä se lumipallo lähtee sitten vyörymään.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Siispä lisätätään poliisivoimia,että saadaan oikeutta. Tämä tietysti maksaa yhteiskunnalle ja ennakoiden tulevaa maahanryntäystä,pitäisi virkavallan edustajia lisätä runsaasti !
Nyt näyttää ,ikävä kyllä siltä,ettei maahanmuuttajat "aivan heti" tuo mukanaan uusia työllistäviä keksintöjään,tietää se lisää veronkorotuksia ja hulinointia. Viha päätöksiin purkautuu usein "päätöksen kohteisiin".

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Nämä jotka kieltävät vaarallisen ilmiön nousun Suomessa,varmasti nauttivat väkivallasta ja siitä että 10 vuotiaitakin lapsia hakataan,puukot ja muut välineet on kaivettu jo esiin.Toivottavasti ei osu oman lapsen kohdalle,voi totuus iskeä vasten kasvoja ikävällä tavalla.

Sosiaalitädit eivät näille ole mitään voineet,on pitänyt kiirettä huostahommissa,kiltit piltit sijoitukseen,siihen kun tarvitaan poliisienkin virka apua,kotoa hakemiseen.Monta vuotta kytenyt ongelma onkin haudattu sen hankalan ja työntekoa vaativan luonteen vuoksi.Ei ole kiva mennä vaarallisille vesille,kun kiltit piltit ovat helppoja tapauksia.Saa vielä puukosta selkäänsä kun menee sorkkimaan vääriin tyyppeihin.

Etsivä nuorisotyö on siis kaikkine muine kokoomuksen ja sossujen huolien liputuksineen,varhaisine puuttumisineen ollutkin turhaa verorahojen haaskausta.Kyllä sillä on suomalaiset tavalliset lapset saatu,perheineen kyttäyksen piiriin,vaan ei näitä silmitöntä väkivaltaa käyttäviä.Omituista ,kun nämä rouvat kilvan kehuvat toisiaan ja rahaa lahjoitetaan kaikenlaiseen nuoriso ynm.työhön.Mitaleja jaellaan kun ollaan niin onnistuttu.

Katsotaanpa sitten kun ensimmäiset lapset menettävät henkensä,kuinka moni vielä puolustaa tätä ilmiötä.Tässä ei ole mitään puolusteltavaa,eikä myöskään tekosyitä kotioloista jne.Sosiaalitoimi on silloin epäonnistunut täydellisesti,hallitus jne.jos näiden ihmishenkiä uhkaavien toimijoiden tekosyiksi aletaan luettelemaan kyseisiä selityksiä.Ei mene läpi,jos sosiaalitoimi ,psykologit jne.mainostavat olevansa asiantuntijoita joka alalla.

Kaikille on sos-ja muut palvelut saatavilla.

Suomalaislapsi kiikutetaan huostaan laitokseen jos opettaja katsoo että on häiriökäytöstä,eli puhuu tunnilla jne.Niin selitykset eivät riitä.Kuinka on mahdollista että tällaiset laumat liikkuvat vapaalla,ilman ettei sosiaalit ole heihin puuttuneet jo aikoinaan.Tuollainen käytös ei ole normaalijärkisten käytöstä,eikä mielipuolisuus yhdessä yössä puhkea.Oireet ovat olleet esillä.

Mikä onkaan se todellisuus tässäkin VARHAISESSA puuttumisessa,eikö se koskekkaan kaikkia lapsia ja nuoria?Millä mitalla erottelu tehdään.

Toivottavasti ei vaan merkki asiantuntijoidenkin esittämistä todisteista siitä ettei näillä puuttumisilla ole vaikutuksia.Ei niin kauan kun tarpeet eivät lähde kohteiden tarpeista,vaan viranomaisten.Eikä niin kauan kun kohteet eivät ole oikeat.
Suomalaiset alistetaan siis pelkoon omassa maassaan,tähänkö on siis pyritty?

Markku Lehtinen

Surkuhupaisaa luettavaa kommentit eli yritetään väenvängällä muuttaa asiaa kauniimmaksi.

Lause "maahanmuuttajataustaiset nuoret ovat tehneet raakoja väkivaltarikoksia" on joillekin täysin mahdoton hyväksyä.

Meillä on vielä millin verran parempi tilanne kuin Ruotsissa: siellä kyseistä lausetta ei julkaistaisi missään valtamediassa rasistisena. Kaikki maahanmuuttajien arvostelu on Ruotsissa nykyisin rasismia, myös rikoksista puhuminen

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"– Tällaiset porukat pysähtyvät yhden, kahden kaverin pysäyttämiseen. Jokaisessa yhteisössä on liiderit, ja kun ne saadaan pois, kaikki hajoaa kuin korttipakka. Sen jälkeen kaikille porukassa olleelle pitää antaa tukea, Turkka päättää.

Poliisi on pitänyt kahta jengin johtajiksi epäiltyä nuorta vangittuna, mutta nyt 15-16-vuotiaat pojat ovat vapaana"

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/aseman-l...

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/katujeng...

Tukea?Hakatut lapset saavat mitä,elämänmittaisen pelon ja trauman,lisäksi vielä sosiaalit kotiinsa,käykö kohta myös niin että heidän kotioloistaan aletaan kaivaa syitä.Eli tuttuun tapaan uhreista tuleekin syyllisiä?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tämän alustuksen ja Packalenin osalta puuttuvan keskustelun jälkeen luotan entistä enemmän Suomen poliisiin, mutta paljon vähemmän politiikkaan siirtyneisiin poliiseihin. Pelastaako Fobba luottamuksen?

Toni Seppänen

Markku, toivosessa on hyvää elää.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Dimunitiivi sepästä puolustaa kommenttien tasossa täysin paikkaansa.

Esa Jokela

Markku Lehtinen puhuu vähän mutta asiaa! Ongelman kieltäjät aivopesty yhtä hyvin kuin kiihkomusliperheen lapset viidennessä polvessa. On maailma nurjallaan. Kakarat saa haistatella opettajia tunneilla ihan vapaasti. Kriminaaleja ei rankaista kun vankilat muistuttaa enemmänkin täysihoitoloita. AINA löytyy joku "syy" miksi pitää silittää myötäkarvaan ja kääntää se kuuluisa toinen poski. Mitäpä jos mamu-paapojat menisitte sinne mistä tätä väkeä tulee ja huutaisitte siellä oikeutta itsellenne samalla kiihkolla kun löydätte itsenne häkistä kun hameenhelma oli liian lyhyt!

Mika Selin

Tämä on hankalaa kun joutuu omalla nimellä kirjoittaan. Vähän aikaa sitten tuli lähipiirissä vastaan tapaus jossa vähemmistö ryhmään kuuluva uhkaili lähipiiriin kuuluvaa niin poliisin vastaus oli että ymmärräthän sen että jos nostat syytteen niin sinulle kostetaan. Tämä on faktaa. Voisin kirjoittaa paljon muutakin mutta en vaan voi. Sellaisen voin että kun ystävän taksiin otti somalit juoksutaksin niin poliisin kommentti oli että niillä on näitä niin paljon eikä niiltä mitään saa. Vahinkon kärsi taksiyrittäjä. Tämä kertoo vaan sitä että poliisikin on mennyt mukaan tähän hyssyttelyyn. Sanon vaan sen että kannattaa lukea Komisario Lotankin juttuja tietyn suodattimen läpi. Suomessa on sama laki kaikille mutta tietyille ryhmille sitä noudatetaan eri tavalla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Huvittava oli tämä HS:n artikkeli ko. tapahtumista, joka selitti tämän mielipuolisen väkivallan syyksi maahanmuuttajien sosiaaliset ongelmat ja harrasteiden puuttumisen rahan vähyyden seurauksena.

Mihin ihmeeseen tällainen logiikka perustuu ?

Valtaosa maailman väestöstä elää köyhyydessä kuten valtaosa suomalaisistakin eli vielä 1940-1950 luvuillla, mutta eivät silti hakkaa tuntemattomia pesäpallomailoin kadulla kohdatessa.

Jos näille nyt annettaisiin ylimääräistä rahaa, niin kuka voisi vakuuttaa ja millä perustein, että väkivaltainen köytös loppuisi juuri rahan ansiosta ?

Mikko Solakivi

Köyhyys nyt ei ainakaan paranna yhteiskuntarauhaa, se nyt on nähty ja nähdään koko ajan ympäri maailmaa.

40-50 luvuilla Suomessa oli köyhää, mutta kova jälleenrakennus sotien jälkeen. Työtä ja tekemistä riitti kaikille jotka sitä halusivat. Tänä päivänä tilanne on hiukka eri.

Suomen rikollisuuden huippuvuodet taitavat osua tuonne 30-luvulle, jolloin työttömyys - yllätys yllätys - oli korkealla tasolla.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kyllä se selitys on ihan ammattilaisten laatima tutkittuun tietoon perustuva selitys. Kyse on siitä, että nuo sosiaaliset ongelmat ja köyhyys muuten hyvinvoivassa yhteiskunnassa vaikuttavat eri tavalla kuin maassa, jossa muutkin ovat yhtä köyhiä.

Tämä 'knockout' meininkihän onkin nimenomaan Yhdysvalloista, joten vertaa sikäläisiin oloihin, kolmansien maiden sijaan.

Sosioekonominen asema ei korjaannu pelkällä rahalla. Ymmärrät sen itsekin, kunhan rakentelet olkiukkoja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ruotsalaisten kanssa keskustellessani olen ollut ymmärtävinäni, että ongelma eivät ole niinkään 1. polven maahanmuuttajat vaan 2. ja 3. polven maahanmuuttajat. Integraatio kotiuttamisineen on sikäli epäonnistunut siellä.

Keskustelujen perusteella arvelen, että 2. ja 3. polven maahanmuuttajien ongelmia on mm. se, että he yhtä aikaa eivät kuulu ruotsalaiseen yhteiskuntaan mutta heillä ei ole omaakaan, ja toisaalta samaan aikaan he kuuluvat molempiin (kulttuureihin), joilla molemmilla on omat, usein keskenään ristiriidassa olevat vaatimukset. Ristiriita kasvaa, mikäli maahanmuuttaja on vahvan klaaniperinteen yhteisön jäsen.

Uskonto tuo omat mausteensa ja asettaa omat vaatimuksensa harjoittajilleen. Lahkoja on joka uskontokunnan sisällä maailmassa pilvien pimein, eikä pitäisi puhua yleistäen kristityistä (joita ei heitäkään rauhanlähettiläiksi tekojensa perusteella voi kutsua), muslimeista tai juutalaisista sanomalla "kaikki kristityt/muslimit/juutalaiset/ateistit/whatever ovat sellaisia ja sellaisia".

Toivon mukaan ymmärrätte, mitä yritän sanoa.

Osa ongelmakenttää lienee puuttumattomuus: Ohikulkijat eivät väkivaltaa nähdessään puutu siihen, toivovat vain pääsevänsä itse vahingotta pakenemaan paikalta. Sinällään luonnollista.
Osittain tämä kuitenkin, niin ajattelen, johtuu lainsäädännöstä. Kotiaan tai itseään puolustava saattaa saada hyökkääjää/ryöstäjää ankaramman rangaistuksen puolustautumisestaan.

Muuten olen sitä mieltä, että kaikista rikoksista tulee saada yhdenmukainen rangaistus tekijän taustasta riippumatta. Oikeus on tyhjä sana, jos laki ei ole kaikille sama.
Pätee niin talous-, väkivalta- kuin muihin rikoksiin.

Vaan useimmilla lienee se hiljainen tieto, että näin ei ole. Hyvä suhdeverkosto näyttää suojaavan tekijöitä seurauksilta muissakin maissa kuin Suomessa (vrt. esim. rikoksenuusijapankkien toistuvat petokset, huijaukset, korkotasojen manipuloinnit jne tahi poliitikkojen tekemät vilungit).

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

En olisi täysin vakuuttunut siitä, että kommentti#214 on sääntöjen ja lakien mukainen. Vaikka Huusko tai blogisti havahtuisivat poistotoimiin, linkki on jo levinnyt. Syrjäytymisotaksuman tämä kuvagalleria joka tapauksessa kumoaa, koska nyt henkilöt eivät ole syrjäytyneitä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Packalenin pelastaminen onnistui, joten kommentti jäi roikkumaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #216

Ei se linkki kyllä enää toiminutkaan, Facebookillakin on jotkut säännöt sentään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näin toteaa Packalenin poliisikollega Thomas Elfgren:
"Hyvät kansalaiset, bästa medborgare, hyvät helsinkiläiset, bästa helsingforsbon.

Meillä ei edelleenkään ole vakavaa jengiongelmaa eikä erityistä syytä huoleen. Helsingissä on löyhä sekalainen joukko syrjäytyneitä pahoinvoivia nuoria, jotka ovat syyllistyneet satunnaisväkivaltaan. Populismi, mediakritiikittömyys ja tosiasioiden vääristely on jälleen kerran paisuttanut asian tunnistamattomiin mittasuhteisiin. Tämä on vastuutonta eriarvoisuudella rahastusta, eikä siitä seuraa mitään hyvää. Poliisin ja nuorisotyöntekijöiden arvokas työ vesittyy ja vaikeutuu."
https://www.facebook.com/thomas.elfgren/posts/1015...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Onko kyseessä varmasti oikea Thomas Elfgren Jokiniemenkujalta Hiekkaharjussa?

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Mikää ei ole muuttunut näköjään täällä usarin puheevuorossa :) Puheenvuoro johon ei voi kommentoida, tosi fiksua. Kevyttä kamaa se yhden rivin kommentointi oli

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paljon melua tyhjästä. Suomi kansainvälistyy.

Kansojen sulatusuunissa lämpö aina nousee. Ei pidä mennä availemaan luukkua kesken erilaisten arvojen ja kulttuurien yhteensulautumisprosessin.

Siinä kun saattavat liian innokkaiden tarkkailijoiden näpit palaa ja naamat mustua.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Sikäli kun kyseessä (Facebookissa, kommentti #220) on oikea Thomas Elfgren, asianomaista kehotetaan perehtymään laajaan tutkimukseen, jossa Ala-Saksin osavaltion kriminologinen tutkimusinstituutti KFN, Kriminologisches Forschungsinstitut Niedersachsen e.V, liittohallituksen sisäministeriön toimeksiannosta kartoitti nuorten väkivaltakokemuksia tekijöinä ja uhreina.

Tutkimuksessa haastateltiin liittovaltion laajuisesti yhteensä 44 610 koululaista, joiden keski-ikä oli 15 vuotta – ”In den Jahren 2007 und 2008 wurden insgesamt 44.610 im Durchschnitt 15-jährige Schüler aus 61 repräsentativ ausgewählten Landkreisen bzw. kreisfreien Städten befragt”

Koko tutkimusraportti

Dirk Baier, Christian Pfeiffer, Julia Simonson & Susann Rabold: Jugendliche in Deutschland als Opfer und Täter von Gewalt ; Erster Forschungsbericht zum gemeinsamen Forschungsprojekt des Bundesministeriums des Innern und des KFN (KFN-Forschungsbericht ; Nr. 107)

on luettavissa täältä

http://www.kfn.de/versions/kfn/assets/fb107.pdf

Tutkimuksessa todettiin, että jotkin maahanmuuttajaryhmät, erityisesti turkkilaistaustaiset ja entisen Neuvostolitton alueelta peräisin olevat olivat yliedustettuina väkivallan tekijöinä, eikä tätä voi selittää pois. Syyksi tarjotaan väkivaltaa legitimoivan mieskuvan sisäistämistä:

”-- da insbesondere türkische Jugendliche meist stärker als einheimische Jugendliche so genannte gewaltlegitimierende Männlichkeitsnormen vertreten,”

”Setzen wir die vermutete Herkunft der Täter in Beziehung zum Anteil der verschiedenen Gruppen in der Stichprobe, so wird deutlich, dass einige Migrantengruppen in den Täternennungen überrepräsentiert sind: Während nur 6,0 % aller befragten Jugendlichen türkischer Herkunft waren, wird fast viermal so häufig dem bzw. den Tätern eine türkische Herkunft unterstellt (23,8 %). Täter aus der ehemaligen SU finden sich unter den Täternennungen fast doppelt so häufig wie in der Stichprobe.” (2009, 44)

”Ein ebenfalls replizierter Befund ist, dass nichtdeutsche Jugendliche in höherem Ausmaß zu Gewalt neigen als deutsche Jugendliche. Hierfür können eine Reihe von Erklärungen herangezogen werden (vgl. Baier/Pfeiffer 2007, Rabold/Baier 2008a). Als ursächlich vermutet wird häufig ein Zusammenhang zwischen einer Internalisierung so genannter Gewalt legitimierender Männlichkeitsnormen, die besonders bei türkischen Jugendlichen anzutreffen sind, und gewalttätigem Verhalten (vgl. Enzmann/ Brettfeld/Wetzels 2003, Baier/Pfeiffer 2007).” (69)

Eine bedeutsame Ursache für die bei Migrantenjugendlichen stärker verbreitete Gewalttätigkeit liegt in den bereits erwähnten Gewalt legitimierenden Männlichkeitsnormen. Hierbei handelt es sich um normative Orientierungen bzw. Wertorientierungen, deren kultureller Ursprung in historisch gewachsenen, sozialgeografischen Bedingungen bestimmter Herkunftsländer von Migranten liegt. Insbesondere bei der innerfamiliären Sozialisation von Jungen wird dort vielfach darauf geachtet, dass sie auf den Erhalt ihrer Ehre bedacht sind und diese ohne Zögern (auch unter Anwendung von Gewalt) verteidigen. Diese Normen werden ihrerseits selbst über die Anwendung von Gewalt in der Erziehung vermittelt, so dass in Familien mit starken Männlichkeitsnormen tendenziell auch ein hohes Gewaltausmaß herrscht (vgl. Baier et al. 2006).

Bereits in vorangegangenen Schülerbefragungen konnte gezeigt werden, dass insbesondere bei türkischen Jugendlichen, aber auch bei Migrantenjugendlichen anderer Herkunftsländer die Zustimmung zu Gewalt legitimierenden Männlichkeitsnormen höher ausfällt als bei deutschen Jugendlichen (vgl. z.B. Enzmann/Brettfeld/Wetzels 2003, Baier/Pfeiffer 2007). (71)

Zu erkennen sind die schon genannten Besonderheiten, d.h. insbesondere Jugendliche aus der Türkei, dem ehemaligen Jugoslawien sowie dem arabischen und nordafrikanischen Raum weisen eine erhöhte Zustimmung zu Gewalt legitimierenden Männlichkeitsnormen auf. (72)

usw.

Iiro Salmi

Niin kovaa kritiikkiä (osin vastusta) Packalen nyt saa suorasanaisuudestaan, että taidan ensimmäistä kertaa äänestää vaaleissa persuja ihan protestin vuoksi! =) Toivottavasti kukaan ei kivitä ikkunoitani hajalle sen vuoksi.

Enkä oikein ymmärrä, miksi jonkun "sossutädin" nimi pitäisi nyt kaivaa esiin.

Olemme ajatelleet tekevämme hyvää, ottamalla vastaan pakolaisia ympäri maailmaa. Fakta varmasti on, että turvaan päässeen elämä on siten säilynyt.

On myös hyväksyttävä, että tähän saakka olemme epäonnistuneet surkeasti eri kulttuurien ja kansallisuuksien yhteensovittamisessa. Suurin merkitys on meitä ympäröivällä yhteiskunnalla joka vaikuttaa myös arvomaailmaamme.

Voi sanoa, että toimeentulon rajamailla taiteileva perhe katsoo asioita eri kulmasta kuin perhe, jonka suurin haaste on löytää seuraava matkakohde (siis se, missä ei vielä olekaan käyty).

--
Joudun tosin myöntämään, että politiikkan on vaikea uskoa. Varsinkin nimike "kansanedustaja" on erittäin harhaanjohtava. Edustajan MIN. palkka on reilut 6300e/kk. Päälle tulee vähintään 1000 euron veroton kulukorvaus. Lisäksi kaikki muu + tietenkin edustajan työmatkat julkisilla on ilmaisia ja lisäksi pääkaupunkiseudulla taksinkäyttöoikeus. Päästään siis helposti yli 8000e/kk bruttotuloa. Palkkatuloissa ovat siis samassa joukossa kuin muut, arviolta n. 5-7% suomen kansalaisista (mamu tai ei). Tärkein tavoite on pitää kiinni saavutetuista eduista.

Tämänhän vuoksi sinäkin, tuleva edustajani?, pyrit poliisin pallilta eduskuntaan, etkö vain?

Muuta väittäessäsi sorrut hurskasteluun.

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/ter...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hauska kun täällä kirjoittavat ihmiset,joilla ei ole tietoakaan lastensuojelun,poliisin ja sos.toimen jne.toimenkuvista ja siitä miten Suomessa järjestelmä toimii.

Lastensuojelu sisältyy niin koulun,esikoulun,päiväkodin,neuvolan,nuorisotyön kuin kaiken sellaisten tahojen toimintaan joka on perheiden ja lasten ,nuorten kanssa tekemisissä.Plus mukaanlukien ulkopuoliset naapurit ynm."valvoja elimet".Kuten myös poliisilla on rekisteri johon he kirjaavat epäiltyjä,se voit olla vaikka sinä.Luulisi huolirekisterien kattavan koko Suomen maan.

Varhainen puuttuminen pitää sisällään myös lastensuojelun,ja se onkin väline jonka kautta perheitä ja lapsia valvotaan.Siinä ovat mukana sos.toimi,opettajat,JOPA THL,psykologit,kuraattorit,terveydenhoito,lääkärit kaikki mahdoliset ja mahdottomat "asiantuntijat"Kuten SITRAn maahantuoma huoliliputuskin,jossa viranomaiset liputtavat lapsista,nuorista kun tuntemus herää ettei kaikki ole kohdillaan.
Se tosin tapahtuu selän takana, kuten suurin osa valvonta järjestelmästä.

Täyttä puppua siis että nämä nuoret,lapset jotka jengeissä hakkaavat toisia olisivat yhtä äkkiä ilmestyneet ongelmineen.Sos.rekistereissä olevat ovat 75 vuotta valvonnassa,kun kerran sinne päätyvät.Tietojen siirtely ei erillisiä lupia tarvitse viranomaisilta toiselle.Kun nyt puhutaan huonoista kotioloista,syrjäytyneistä jne.???Ovat nämä lapset siis jo rekisteröity tai sitten on järjestelmä rakennettu aivan muuhun tarkoitukseen.

Eli,vielä kerran:Kuinka on mahdollista ettei nämä pieniä ja isompia lapsia hakkaavat ja puukottavat lapset ja nuoret ole jääneet/JÄÄ haaviin??Suomessahan es.perheen isä tai äiti joutuu opettajan,terveydenhoitajan jne.epäilyistä,fiiliksestä,mä luulen tuntemuksista.. sosiaalien kuulusteluun ja pian helposti lapsensa kanssa poliisi kuulusteluun,jos es. epäiltynä pahoinpitelystä(ilman näyttöä jopa)nostetaan siis jo syytteitä,joita tutkitaan.Lapsi siis videoidaan ja vanhemmat/vanhempi otetaan kuulusteluun.

Jos nämäkin lapset ja nuoret ovat sosiaaliviranomaisten ynm.piirissä,ei ole mahdollista tällainen."Normiperheen" lapset ja vanhemmat ainakin kuulustellaan sukuja ja pohjamutia myöten kun pienikin epäilys kohdistuu heidän lapsiinsa.Jopa anonyymien ilmoitukset kirjataan totena ja perheet seulotaan ja vahditaan hamaan tappiin asti.Jos lapsi syyllistyy näpistykseen,haukkumiseen,ei pärjää koulussa jne.ovat sosiaaliviranomaiset haukkana laatimassa lastensuojelun avohuoltoa tai huostatoimenpiteitä.

Poliisit myös ilmoittavat lapsista sos.viranomaisille jne.jne.Poliisilla on virkansa puolesta velvollisuus antaa virka apua sossuille,siksi huostaanotettavia lapsia kyyditään poliisivoimin.Tähän käytetään siis myös poliisien resursseja.Kuten kaikkien anonyymien tekemiin huoli ilmoituksiin es.kotikäynteihin jne.kun esimerkiksi lapsi leikkii kotinsa lähellä, eikä naapuri näe vanhempia heti läheisyydessä.

Mutta pointti on siinä että varhainen puuttuminen on olemassa juuri siksi ettei seulasta karkaa kukaan,eli miten tämä on siis ymmärrettävä?Huostaanotettuja lapsia on Suomi väärällään ja heistä ikävä kyllä moni köyhyyden vuoksi(ei tosin lainmukainen syy)sekä syiden takia,joihin ei edes viranomaisilla ole kunnon selitystä.Jossakin mättää ja pahasti jos seulasta pääsee läpi NE,joilla on TODELLINEN avun ja puuttumisen tarve.Yhä enemmän alkaa kallistumaan tuhansien perheiden kokemuksien paikkansa pitävyydestä ns.lastensuojelun suhteen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Millaista maahanmuuttopolitiikkaa sitten pitäisi tehdä nykyisen sijaan? Oisko jotain suuria linjoja, konkreettisia parannusehdotuksia, yhtään mitään? Aina kritisoidaan ilman, että tarjotaan mitään vaihtoehtoa tai parannusehdotusta.
Miksi sua pitäisi äänestää ensi eduskuntavaaleissa jos sulla ei ole parenmpiakaan vaihtoehtoja tarjottavana nykyisen mallin sjaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä olet eduskunnassa asian eteen tehnyt? Miksi jengiväkivalta on ongelma nyt, sen jälkeen kun olet kolmen vuoden ajan saanut aitiopaikalla laittaa asioita kuntoon?

Hoidatko sinä paremmin näiden nuorten asiaa eduskunnassa vai voisitko hoitaa ongelmaa paremmin poliisina?

Miten sinä käsittelisit näitä oireilevia nuoria?

Syyttelemällä muita ongelma ei kuitenkaan muutu yhtään mihinkään.

Mikko Karjalainen

Nyt on käynyt ilmi, että jengin joukossa on syytettyinä _nimen perusteella_ myös ns. kantasuomalaisia.

Miten Tom Packalenin kaltainen "olento" (vältän käyttämästä sanaa rasisti, vaikka eihän noin yksipuolisesta kirjoituksesta oikein voi muutakaan termiä käyttää) on voinut ylipäätään päästä poliisiksi? Vai onko tämä viha vain kehittynyt hiljalleen tuohon muotoon? Miten voimme estää sen, ettei hänenlaisensa jatkossa pääse siihen ammattiin?

On erittäin hyvä muistaa, että vastaavat rasismin rajoja hipovat (tai sen ylittäneet) poliisit ovat pääasiassa saaneet vain väkivaltaa ja mellakoita aikaiseksi. Milloin Ranskassa, milloin Yhdysvalloissa, milloin missäkin. Ja se ilmiö tulee tännekin, jos Tomin kaltaisia on yhtään enemmän viranomaisten joukossa. Onko tämä kuitenkaan syy olla tuomatta ketään tänne? Pitääkö meidän muiden (tyytyväisenä niellen) uhrata auttamisen halumme tai mahdollisuus esim. kansainvälistyä muutaman rasistin (toki vaarallisen) takia?

Me tiedämme jo, että Tomin kaltaiset "olennot" tulevat jälkikäteen syyttelemään palavista autoista maahanmuuttajia. Tämä sama kuvio toistuu kaikkialla maailmassa, missä rasismi rehottaa. Jos vetää ensin pampulla korville (tai pahempaa) maahanmuuttajalasta pimeällä kujalla - mikä ei liene rasistilta kovinkaan vaikea suoritus (nauru vain raikaa samalla kun aivoa alkaa näkymään, olettaisin) - niin sitten on turha ulista jos pari korttelia näyttää seuraavana aamuna sotatantereelta.

Vera Mirjam Mielonen

Miten voi olla mahdollista että kansanedustaja, toistan, kansanedustaja kirjoittelee blogissaan ihan mitä sattuu? Haluan kysyä eikö sinulla ole mitään vastuuta kirjoituksistasi? Tässä tekstissä ei ole yhtäkään lähdeviittausta eikä poliisi vahvista yhtäkään näistä väitteistä joten koko kirjoitus on täysin tuulesta temmattu ja aiheuttaa turhaa pelon, vihan ja rasismin lietsontaa. Poliisi on vahvistanut että 1. jengeissä on mukana myös kantasuomalaisia 2. kaikki uhrit eivät ole kantasuomalaisia 3. rasistisia motiiveja ei ole tullut kuulusteluissa ilmi. Joten miten ihmeessä voi olla mahdollista että kansanedustaja levittelee valheita kaikelle kansalle ilman mitään vastuuta? Ainoa mistä olet oikeassa on maahanmuuttopoliitikan epäonnistuminen, mikä ei todellakaan ole maahanmuuttajien syytä vaan asioista päättävien poliitikkojen syytä! Ja totta kai arkipäiväisen, kaikkialle ulottuvan rasismin ja syrjinnän syytä. Olisikohan kantasuomalaisten vihdoinkin aika katsoa peiliin ja kantaa vastuunsa.( Ja kyllä, olen itse kantasuomalainen, jos joku sitä nyt lähtee arvuuttelemaan.)

p.s Tom Packalen, minun kommenttiruutuni alapuolella lukee "älä levitä huhuja tai valheita", ehkäpä sinunkin pitäisi saada tuollainen teksti ruutusi alle.

Kari Ahveninen

Tarkoitatko, Vera, että kun Packalen ei ole liittänyt mukaan yhtään lähdeviittausta niin koko kirjoitus on pelkkää false flagia? Samaan aikaan kun lähes kaikki valtakunnassa esiintyvät lehdet kirjoittavat tuosta samasta asiasta ja todentavat bloggauksessa esitetyt tiedot?
Kun poliisin tiedottajakin vahvistaa (tosin joissakin kohdin vastoin tahtoaan) että tämä kirjoitus on pääsääntöisesti oikea?
Miksi kaikki mediat, poliisi ja asiasta jotain tietävät ovat käytännössä vaienneet koko ilmiöstä tähän saakka, vaikka sen on tiedetty jatkuneen jo useita kuukausia, jos kerran ensimmäiset havainnot ovat jo kevätkuukausilta? Ja nytkin se vähän ikäänkuin varkain paljastui ensin FB-kirjoituksen vuoksi, jonka jälkeen on ollut pakko myöntää että näin on tapahtunut?

Samaan aikaan olet sitä mieltä että Packalenin kirjoitus maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta on pelkkä potaskaa, ja kuittaat sen sillä että toteat että maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut mutta Packalenin on pakko olla väärässä ja rasisti ja vaikka mitä... oletko jo päättänyt että kumpi on oikeassa?

Sanoisin, Vera, että olet pyhää vihaa täynnä, muuten ei noin sekavan lausunnon kirjoittaminen onnistu :)

Mikko Karjalainen

Odotan sitä päivää kun ensimmäinen perussuomalainen ihmettelee samaan äänensävyyn kantasuomalaisten tekoja.

Ehdotuksia?

Miten olisi vaatia kovempia keinoja jos puukot heiluvat edelleen pohjanmaalla? Mutta ei... se taitaa lähinnä vaan naurattaa ja olla standup-artistien mieleen? Täysin sallittua kantasuomalaisille? Ei aiheuta toimenpiteitä tai kirjoittelua?

Entä tämä? Kantasuomalaiset nuoret tänäkin päivänä hakkaavat toisiaan joukolla (aivan kuten minunkin aikaan), jos erehtyvät menemään väärään kylään (etenkin johonkin pieneen), kaupunginosaan tai vaikka ravintolaan (missä kaikki tunnistavat ulkopuolisen). Harvemmin päätyvät edes poliisin tietoon, koska näitä yhteenottoja jopa järjestetään.

Itse olen saanut kantasuomalaiselta nyrkistä (takaa päin) kun istuin kuulemma hänen pöydässään. Kaverilla oli suomen lippu hihassaan. Vein käräjillä, työttömällä p*skalla ei ollut rahaa maksaa edes sakkoja.

Kerran tuli joku pikkukylän "kingi" riehumaan pöytään jossa seurueemme oli. Teki mieli vedellä turpaan sitä, mutta kun on työpaikka ja kaikkea. Ei viitsi riskeerata yhden luuserin takia.

Minun elämän kokemuksella voin sanoa melkein, ettei p*skempaa, kurjempaa, väkivaltaisempaa sakkia olekaan, kuin kantasuomalaiset. Värillinen ei ole ikinä edes mulkaissut väärin.

Ja nykypäivänä ollaan tultu vielä uskomattoman paljon alas siitä, mitä meininki oli esim. 60-80 -luvuilla! Turpaan saattoi saada kun vastaan joku käveli (tätä tapahtuu kyllä edelleen, vasta viikko sitten tuttavalleni kun jonotti ravintolaan). Mutta ketä kiinnostaa? Ei ainakaan puusilmäistä perussuomalaista, joka näkee vain ihonvärin. Ja vaikuttaa pelkästään sen perusteella mittaavan onko teko tuomittava vaiko ei.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #236

No jaa, kun miettii tuota asennettasi, niin en ole oikeastaan kovinkaan hämmästynyt että olet ollut väkivallan kohteena.

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #238

Kokemuksesta osaan sanoa, että näitä asioita on turha selittää tarkemmin henkilölle, joka ei ymmärtänyt äskeistä lukemaansa (yllättäen, takaa päin = ilman mitään syytä tai provosointia, aivan kuten ARTIKKELIN aihekin oli?).

Mutta ihan positiivista, että olet kuitenkin oppinut käyttämään internettiä ja tietokonetta? Sinulla on siis toivoa ymmärtämisen suhteen, paljon tsemppiä jatkoon elämässäsi!

Tom Packalen, niin kuin puolueensakin, on täynnä vastaavia puusilmiä. Mikään ei kiinnosta ellei siellä ole ainakin yksi värillinen joukossa mukana, jonka niskaan sitten kaataa kaikki.

"Lehden haastatteleman nuorisotutkijan Tommi Laition mukaan Helsingin väkivaltaisuutta selittää osaltaan se, että pääkaupungissa juhlii ja viettää aikaansa runsaasti nuoria muualta Etelä-Suomesta.

- On odotettavaa, että kun tänne kokoontuu nuoria, eivätkä he tunne toisiaan, niin sitten sattuu kaikenlaista, Laitio sanoo."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128874956868...

PS. Jos kärsit aivotraumasta ja esim. haarukan käyttö tai tarpeiden pidättely tuottaa vaikeuksia, niin pahoittelen vastaustani.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #239

Mikko hyvä, kuten sanoin jo, ehkä vika on asenteessasi. :) Sinähän käyttäydyt agressiivisesti näin netissäkin, miten sitten ihan normaalissa kanssakäymisessä?

Viestisi huokuu sellaista asenteellisuutta, että kanssasi on mahdotonta käydä järjellistä keskustelua. Tämä siis jääköön tähän.

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #240

Senpä arvailua voitkin jatkaa rauhassa. Joku pitää sitä rehellisyytenä ja suorapuheisuutena, sinulle se on aggressiivisuutta (loukkaako se jotenkin jos olen eri mieltä ja sanon suoraan?). Ja kyllä, osaan normaalissakin kanssakäymisessä sanoa suoraan mitä ajattelen, harvempi tulee päin kasvoja riitaa haastamaan (ehkä sitten jos on väh. 190 cm pitkä).

Sanon suoraan, ettei sinun kanssa voi käydä järjellistä keskustelua. En usko, että kykenet sellaiseen. Kuten jo sanoin, ensinnäkään et selvästi ymmärrä lukemaasi tai kykene hahmottamaan tietyn kirjoituksen yhteyttä alkuperäiseen artikkeliin (tämän todistaa omat kirjoituksesi). Jo pelkästään se asettaa keskustelulle ylitsepääsemättömät rajat.

Onko todellakin liian vaikea uskoa siihen, että tuntematon kantasuomalainen voi lyödä täysin yllättäen toista kantasuomalaista nyrkillä, ilman mitään provokaatiota tai näkyvää syytä (sitähän minä koetin tuoda esille, liittyy suoraan Packalenin kirjoitukseen, eli aiheeseen)? Mikä tässä asiassa on sinulle niin helvetin mahdotonta käsittää? Onko se jotain jota et halua uskoa todeksi, vaan pitää alkaa etsimään syytä asialle - kuten suuressa viisaudessasi olet ehdotellut?

Jos et minua usko, niin miten olisi Robert Helenius?

"Helenius kertoo videolla, että hän joutui joitakin vuosia sitten yllätyshyökkäyksen kohteeksi Helsingin keskustassa.
Hän oli seissyt Rautatieaseman kulmilla veljiensä ja tyttöystävän kanssa, kun hyökkääjä oli iskenyt.

- Sieltä se kaveri tuli. Seisoin näin ja juttelin, ja yhtäkkiä tuli isku suoraan leukaperiin, Helenius kertoo videolla.

Iskun jälkeen hyökkääjä jäi seisomaan parin metrin päähän nyrkit pystyssä.

- Mä katsoin sitä hölmöä, että mitä sä touhuat siinä. Sen jälkeen hän lähti juoksemaan, kun huomasi ettei iskulla ollut mitään tehoa, Helenius kertoo."

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #242

Lainaillaanpa hiukan kommenttejasi:

"Mutta ihan positiivista, että olet kuitenkin oppinut käyttämään internettiä ja tietokonetta? Sinulla on siis toivoa ymmärtämisen suhteen, paljon tsemppiä jatkoon elämässäsi!"
"PS. Jos kärsit aivotraumasta ja esim. haarukan käyttö tai tarpeiden pidättely tuottaa vaikeuksia, niin pahoittelen vastaustani."
"Ja kyllä, osaan normaalissakin kanssakäymisessä sanoa suoraan mitä ajattelen, harvempi tulee päin kasvoja riitaa haastamaan (ehkä sitten jos on väh. 190 cm pitkä)."
"Kuten jo sanoin, ensinnäkään et selvästi ymmärrä lukemaasi tai kykene hahmottamaan tietyn kirjoituksen yhteyttä alkuperäiseen artikkeliin (tämän todistaa omat kirjoituksesi). Jo pelkästään se asettaa keskustelulle ylitsepääsemättömät rajat."
"Mikä tässä asiassa on sinulle niin helvetin mahdotonta käsittää? Onko se jotain jota et halua uskoa todeksi, vaan pitää alkaa etsimään syytä asialle - kuten suuressa viisaudessasi olet ehdotellut?"

Tuollaista. Jos siis mielestäsi syiden korjaaminen ei ole asiallista vaan pelkästään haluat syyttää asiasta jotain muuta tahoa kuten kommenteistasi käy ilmi, niin en tiedä totisesti miten asiaa voisi korjata. Vielä kun tuota höystät tällä "ad hominem"-asenteellasi ilman parempaa tietoa, niin tuo alkaa olla jo Härkös-parin tasoinen suoritus.

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #244

Lainaan minäkin.

"No jaa, kun miettii tuota asennettasi, niin en ole oikeastaan kovinkaan hämmästynyt että olet ollut väkivallan kohteena"

Oletko sitä mieltä ettei tämä oikeasti ollut todella typerä kommentti? Ja ettei se vaadi sellaista asennetta miten hyökkäävään typeryyteen tulee suhtautua? Älä vaan sano ettet ollut yhtään hyökkäävä tuossa?

Minun tekee edelleen mieli kiroilla vähän... joten sanon suoraan: v*ttuakos aloitit? Älä tule sylkemään mlkero naamalle niin ei tarvii räkiä takaisin.

Packalenin kaltaista poliitikkoa minä arvostelen miten haluan, minä rinnastan rasismin pedofiliaan. Samankaltaisia sairauksia molemmat, kohde ja toteutustapa vain hiukan erilainen. Auttaako tuo ymmärtämään miksi rasismi sylettää minua? Pitäisikö pedofiilia ymmärtää? Sitä varten on psykoterapeutit. He saattavat ymmärtää ja etsiä keinoja hoitaa. Minä en, minun ei tarvitse.

Voinko olettaa kommenttiesi perusteella, että olet rasisti? Vähän sama kuin pyörittäisit kissaa hännästä ilmassa niin, että pska ja suolet lentää rassukasta? Säälit kenties kissaa, mutta et somalia; pyörittäisit sitä hännästä ilmassa, jos sillä sellainen olisi? Ymmärrätkö vihani? Eihän tähän nyt mikään Einstein tarvitse olla.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #245

Mikko, oletko aivan varma että sinulla on kaikki muumit laaksossa?

Huomaan että oletat edelleen vaikka mitä, täysin riippumatta siitä mitä tiedät tai olet tietämättä. Olet siis tyhmempi kuin saapas. Jopa meidän koiramme ja kissamme ovat viisaampia kuin sinä.

Mistä sinä tiedät että minä olen rasisti? Vai oletatko vain, oman mielipiteesi pohjalta? Onko mielestäsi kissan rääkkääminen samaa kuin rasismi?

Ei, en ymmärrä vihaasi, en tänään, en huomenna enkä ikinä. Mene kotiin, ja lakkaa tuomasta julki omaa tyhmyyttäsi.

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #246

Lue nyt pälli uudelleen oma kommenttisi.

"No jaa, kun miettii tuota asennettasi, niin en ole oikeastaan kovinkaan hämmästynyt että olet ollut väkivallan kohteena"

Tuo on ihan oman typeryytesi huipentuma. Sinä oletat siinä jotain, tietämättä mistään mitään, vaikka kaikki vastaukset ovat aivan nenäsi edessä (kuten jo pari kertaa olen sanonut, ilman mitään vaikutusta).

Kun sinulla tuntuu olevan vapaus olettaa jotain, minä varaan itselleni saman vapauden.

Miten tämä asia (satunnaisen vastaantulijan tekemä yllättävä hyökkäys ilman provosointia) ei ole vielä sinulla tiedossa? Liikutko sinä ylipäätään missään? Näetkö ihmisiä koskaan? Oletko laitoshoidossa ja kuvittelet, että sinulla on kissoja? Vai onko sinulla kissoja lähemmäs 100 kpl, koska se ainakin selittäisi kaiken?

Kissojen (eläinten yleensä) rääkkääminen ei siis ole sama asia kuin rasismi, mutta samankaltainen henkinen sairaus selittää molemmat häiriöt. Toinen vihaa toista ihmistä, toinen vihaa jotain eläintä. Kumpikaan häiriintyneisyyden muodoista ei kykene empatiaan tai sääliin - mutta he saattavat ymmärtää tilansa jos sen esittää toisella tavoin. Rasisti voi helpostikin inhota pedofiiliä, joka on täysin armoton lapsia kohtaan (jopa sadistinen)... mutta ei samalla älyä olevansa itse verrattavissa tähän inhoamaansa "olentoon". Rasisti ei tajua olevansa Jammu. Se ei tajua sitä vielä sittenkään, kun media ja viranomaiset jahtaavat häntä (jopa vähättelee tekoaan kuten Halla-Aho, haluaa kenties muuttaa lakiakin). Hän kokee olevansa terve ja oikealla asialla.

Ja jos minulla olisi pieninkin syy ottaa vastaan käskyjä sinulta, menisin heti kotiin. Mutta joskus on kiva opetella ymmärtämään jotain kaltaistasi verkossa, joka ihan itse lähtee henkilökohtaisesti haastamaan toista. Ja yrittää samalla käsittää mistä tuollainen tyhmyys kumpuaa.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #247

Hups. Sinäkö siis et ole ollenkaan agressiivinen?

Mikko Karjalainen Vastaus kommenttiin #250

En. Mutta saan minä toki suuttua. Niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin. Ja antaa sen myös näkyä. Packalenin kaltaiset ihmiset suututtavat minua yhtä paljon kuin pedofiilitkin. Hän ei sinällään toteuta itseään (eli vahingoita ketään, tietääkseni), mutta kuuluu asian kannattajiin / puolustajiin.

Minusta hänen juttunsa kuulostavat suurin piirtein samalta kuin joku puolustelisi oikeutta mennä naimisiin esim. 6 vuotiaan lapsen kanssa. Hän ei siis tee sitä, mutta ajaa asiaa. Sairasta, vaikka sananvapaus onkin.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #251

Ai ai. Mikko, minä tiedän jo ettei sinulle hyvät neuvot kelpaa. Mutta nyt käsi poskelle ja mieti että mitä tuli sanottua.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt alkaa tosiaan näyttää siltä, että Packalén on innoissaan astunut kohteeseen, mitä toisella kotimaisella luonnehtisin "ko pannkaka". Mutta Packalén ei suin surmin halua mokaansa myöntää (ei myöskään varpaitaan pyyhkiä), vaan jää vaikenemaan lähteistään ja tuoksahtelemaan.

Sanoistani saattaa kuultaa halveksunta, tässä tapauksessa, koska yleisesti kunnioitan poliisia ja poliisin raskasta työtä.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kansanedustaja Tom Packalén,
Oletteko lainrikkoja vai valehtelija?
http://sakutimonen.com/2014/10/kansanedustajan-tie...

Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Erittäin hyvä kirjoitus ja kannanotto. Miksi me todella paapomme muualta tulleita koska vain murto_osa heistä on tullut työtä varten. Suomen sosiaaliturva on se joka kiinnostaa. Ei täällä tarvitse tehdä mitään, kaikki kustannetaan kuitenkin. Toisin on Suomalaisten. KIristetään asioita koko ajan että näille palleroille riittäisi rahaa. En ole raisisti mutta vihaan maahanmuuttajia koska tunnen vain harvan joka on rehellinen.

Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Erittäin hyvä kirjoitus ja kannanotto. Miksi me todella paapomme muualta tulleita koska vain murto_osa heistä on tullut työtä varten. Suomen sosiaaliturva on se joka kiinnostaa. Ei täällä tarvitse tehdä mitään, kaikki kustannetaan kuitenkin. Toisin on Suomalaisten. KIristetään asioita koko ajan että näille palleroille riittäisi rahaa. En ole raisisti mutta vihaan maahanmuuttajia koska tunnen vain harvan joka on rehellinen.

Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Erittäin hyvä kirjoitus ja kannanotto. Miksi me todella paapomme muualta tulleita koska vain murto_osa heistä on tullut työtä varten. Suomen sosiaaliturva on se joka kiinnostaa. Ei täällä tarvitse tehdä mitään, kaikki kustannetaan kuitenkin. Toisin on Suomalaisten. KIristetään asioita koko ajan että näille palleroille riittäisi rahaa. En ole raisisti mutta vihaan maahanmuuttajia koska tunnen vain harvan joka on rehellinen.

Reijo Jokela

"Maahanmuuttajataustaisten nuorten jengiytyminen, heidän harjoittamansa rasistinen väkivalta".
Rasismin kytkeminen jengiväkivaltaan on kyllä mielestäni älyllistä epärehellisyyttä. Jos jengin yhteinen nimittäjä on jokin etninen ominaisuus, niin kaikki sen harjoittama väkivaltahan on automaattisesti rasistista, sillä mikä jengi nyt omiaan kohtaan olisi väkivaltainen.
Kyllä rasistisesta väkivallasta puhuttaessa tulisi aina muistaa, että motiivi on se tekijä joka ratkaisee olis sitten kysymyksessä mikä etninen tausta tahansa.
Jos joku esimerkiksi polttaa VOK:ksi kaavaillun rakennuksen siinä toivossa, että estäisi teollaan oman talonsa (velanpäällä) arvon romahtamisen ja sitä kautta mittavat taloudelliset tappiot, niin onko teko rasistinen, kuten nykyään automaattisesti oletetaan?
Jos etninen jengi pahoinpitelee/ryöstää jonkun toista etnistä taustaa olevan, niin onko teko automaattisesti rasistinen, koska "rasismileimaa" välttääkseen jengin olisi kohdistettava ryöstöt omaa etniseen viiteryhmäänsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset