TomPackalen

Oikeusministeri Henriksson, kenen etua seksin ostokielto ajaisi?

Oikeusministeri Henriksson kehotti pohtimaan vakavasti, pitäisikö seksinosto kieltää kokonaan Suomessa. Hänestä nykyinen sääntely ei suojele tarpeeksi ihmiskaupan uhreja tai parituksen kohteita. Ja ilmeisesti ostokielto sitten auttaisi.

Tuota noin. Seksin ostamisen kieltäminen heikentäisi hyväksikäytetyn prostituoidun asemaa. Se tekisi ihmiskaupasta ja parituksesta nykyistä raaempaa. Uhrit ja kohteet olisivat suorastaan suojattomia.

Paritus ja ihmiskauppa ovat piilorikollisuutta. Niiden selvittämiseen tarvitaan usein paljastavaa poliisityötä. Toinen vaihtoehto on, että joku seksiä ostaneista huolestuu ja kertoo havaintonsa poliisille. Parituksen kohde ei itse välttämättä halua paljastaa parituskuviotaan. Se saattaisi olla vaarallistakin. Ihmiskaupan uhri puolestaan ei ehkä edes saisi yhteyttä viranomaiseen.

Kieltämällä seksin osto asiakkaiden tekemät ilmiannot loppuvat, kun heistä tehdään rikoskumppaneita. Parittajat ja ihmiskauppiaat hierovat käsiään, kun ilmitulon vaara vähenee. Tietysti ideaalimaailmassa asiakkaat olisivat vastuullisempia kuin esimerkissäni. Mutta nyt puhutaan todellisesta maailmasta.

Seksin oston kieltämisessä on eräs oikeudellinenkin koukku. Siinähän kielletään myös seksin myyminen, koska yllyttäjä tulisi tuomita kuten tekijä.

Kysynkin oikeusministeri Henrikssonilta, kumman etuja uskot lakialoitteesi ajavan, rikollisten vai hyväksikäytettyjen?

En kannata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Henrikson on luultavasti mmaamme historian huonoin oikeusministeri. Sen osoittaa tämä käsittämätön ajatus seksiostokiellosta sekä esitys erisyislaista jolla sallittaisiin vauvojen ei-lääketieteellinen ympärileikkaus.

Harri Lehtimäki

Lähes yhtä huono, ellei huonompi, oli edellinen, Tuija Brax. Mistä näitä todellisuudesta vieraantuneita ministereitä riittää?

Lauri Korhonen

Tuija Brax oli ministerinä ihan omassa sarjassa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #13

Brax ei kelvannut edes Helsingin kaupungin päälliköksi, vaikka päällikönvirat Helsingin kaupungilla on jo ennestään uskomattomilla säheltäjillä ja luusereilla, jotka ovat saaneet poliittisen palkkioviran.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tähän voisi vielä liittää sen asian, että se mitä yksityiset ihmiset tekevät makuukammareissaan ei kuulu valtiolle niin kauan kuin kumpikin osapuoli ovat siihen suostuvaisia ja tietävät, että se ei vahingoita heidän terveyttään. Valtiota ei pidä vetää suomalaisten makuuhuoneisiin seksin ostokiellon kautta, sillä tätä kautta tulisi voimaan uusi laki, jota olisi erittäin vaikea (käytännössä mahdoton) valvoa.

Seksin ostokiellossa ei mielestäni kyse ole muusta kuin siitä, että tiettyjen tahojen moraalisia näkökulmia pyritään sovittamaan laeiksi. Mielestäni olisi tärkeämpää pyrkiä turvaamaan aikuisviihdettä tekevien ihmisten turvallisuus ja oikeus hyvään terveydenhuoltoon. Mielestäni on tärkeämpää keskittyä taisteluun sukupuolitautien leviämistä vastaan kuin hyväksyä sitä, että tiettyjen tahojen oikeaksi kokemia, mutta samalla käytännön näkökulmasta hyvin ongelmallisia näkökulmia muutetaan laeiksi.

Jukka Korhonen

Suomenruotsalaiset poliitikot saavat paljon vaikutteita Ruotsista. Siitä kumpuaa tämä ministeri Anna-Maja Henrikssoninkin toiminta.

Ruotsissa valtiofeminismi tuotti aikoinaan seksinostokiellon.
Sama valtiofeminismi tuotti silloin ja tuottaa edelleen väritettyjä tutkimuksia asian tiimoilta. Näihin ideologisesti väritettyihin ruotsalaisiin tutkimuksiin feministit viittaavat Suomessakin.

Jukka Korhonen

Ruåtsalaiset ovat sentään niin kultiverade ja fiiniä herrasväkeä muutenkin, että onhan se peräti noloa Anna-Majallekin käydä pohjoismaisissa yhteistyöelimissä tapaamassa sisariaan ja aina vaan todeta että suomalaiset barbaarit edelleenkin sallivat prostituution.

Åj, vad pinsamt!

Islanti, Norja ja Ruotsi lienevät ainoat kristilliset maat maailmassa, joissa seksin osto on kriminalisoitu.

Wikipedia:
"Norjassa prostituutio lisääntyi ostokiellon (2009) jälkeen.[6] Ruotsinkin ostokiellosta on huonoja kokemuksia.[7][8][9][10]"

Erkki Penttinen

Ruotsalaiset miehet jotka eivät vielä ole homoja miehittävät Köpiksen ja Hampurin ilotalot.Menkääpä ministerit kuuntelemaan kuuluuko siellä suomen sanaakaan mutta kylläkin ruotsia sitäkin enemmän.Norjalaisten seksinostokielto myöskin on täydellinen farssi sillä heillä on myöskin omat Kapernauminsa jonne tulee naisia kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä ja poliisi on autuaan tietämätön asiasta,eli on fiksu poliisi.Käynti Stokholmissa osoitti että siellä saa pillua ostaa kun sanoo vaan taksille rannassa mitä haluaa niin noin 15 minuutin päästä olet todella korkeatasoisessa paikassa jossa ruotsittaret panevat parastaan tyydyttääkseen finska mucinan 3 sadan euron tuntihintaan.Anna Maijja käyppä vilkaisemassa loppunutta seksinostoa ihannemaassasi.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Joka päivä ihmettelen maamme eri ministereiden tasoa ja kykyä ymmärtää tätä maailmaa ja elämää.

Erkki Penttinen

Me elämme maassa jossa lienee maailman tyhmin tai ainakin toiseksi tyhmin lukutaitoinen kansa joten ei siltä voi vaatia täysjärkisiä ministereitäkään.
Saksan suomalainen kirjailija/näyttelijä Roman Schulz sanoi että 97 % maailman kansoista on täysiä idiootteja.Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä mutta suomen kohdalla nostaisin tuota prosenttimäärää vielä hiukkasen.Asuin Sipoossa hieman yli 11 vuotta jona aikana tutustuin näihin
suomenruotsalaisiin ja heidän kulttuuriinsa ja elintapoihinsa.Siellä näkee selvästi jäljet mihin johtaa kansanosan sulkeutuneisuus ja suvunjatkaminen
oman kieliporukan kesken johon ei suomalaista hyväksytä vävyksi tai miniäksi kuin aivan poikkeustapauksissa.Todellisuudessa he ovat sukulaisia kaikki keskenään ja sen näkee kaikesta heidän ulkonäöstä ja käyttäytymisestä muiden joukossa.Siksi en ihmettele näiden RKP:n ministereiden omalaatuisia lakialoitteita kautta aikojen.Toivotaan että
heidän suuri rakkautensa somaleihin toisi uutta verta ja geenejä heidän pahasti degeneroituneeseen kansanosaan.

j.olavi heikkinen

seksin ostokieltoa perustellaan ruotsin ns. hyvillä kokemuksilla kyseisestä laista. kokemukset eivät välttämättä ole virallisen tahon mukaisesti raportoituja, sillä useammat viitteet ja väitöskirjatasoiset tutkimukset ovat osoittaneet seksibisneksen koventuneen ruotsissa lain aikana ja prostituoitujen aseman heikentyneen. kaupan määrällisyyteen laki ei ole tehonnut, kaupankäynti on ainoastaan siirtynyt kaduilta internettiin.

anekdoottina mainittakoon lain tulkinnallinen paradoksi, ruotsissa seksin myyjä eli prostituoitu on oikeutettu ansiosidonnaiseen sairauspäivärahaan ja sosiaaliturvaan, vaikka elinkeinoa harjoittaessaan hän saa tulonsa välillisesti rikoksen avulla. prostituoidun ammatti on siis legaali.

j.olavi heikkinen

"Conclusions
So to sum up, it seems that where laws have been introduced as part of an effort to create a sex work free Sweden, there has not been evidence demonstrating that levels have declined. In spite of the fact that sex work cannot be said to have decreased, laws are advocated as successes to be exported to other states.""

http://cybersolidaires.typepad.com/files/jaylevy-i...

http://www.rosealliance.se/

ja tottahan toki muistamme, että lakien säätämisen tässä yhteydessä pitää perustua heikoimmassa asemassa olevien suojelulle.

huom!! asiakkaat eivät ole heikoimmassa asemessa.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Nykyinen toimimaton laki pitää purkaa. Virhettä ei saada korjattua uudella virheellä.

Seksin vapaaehtoinen osto ja myynti täysi-ikästen kesten tulee olla vapaata.

Luomalla hyvät ja luottamukselliset suhteet polisien ja seksityötekiöiden kesken, mahdollistetaan se, että seksityöläiset itse auttavat poliiseja selvittämään ja saamaan kiinni ihmiskauppiaita ja parittajia.

Se että joku on joidenkin mielestä inhotus (seksityö) ei ole perustelu sen kieltämiseksi.

-Rauhaa

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Mitä vähemmän tätä ilmiötä piilotetaan, sitä paremmin poliisi pystyy puuttumaan mahdollisiin rikoksiin, kuten paritukseen ja ihmiskauppaan.

Juhani Piironen

Packalenille tiedoksi että paritus on Saksassa laillinen liiketoimi. Bordellit ovat siellä laillisia. Ne mainostavat hotelleissa. Munchenin kävelykadulla perheet ruokailevat ja siinä ruokapöytien vieressä on laillisen bordellin sisäänkäynti.

Asiassa ei nähdä mitään kummallista.

Seksi ei ole muualla synti.

Ilmeisesti Suomessa kaikki uskonnot, myös ateismi tuomitsevat seksin. Muuten on vaikea ymmärtää tätä kiihkofeminismiä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ihmiskauppa on kuitenkin tärkeä asia. Symbolisesti. Kun kerran viidessä vuodessa löydetään joku ihmiskaupan uhri, niin mummot voivat olla rauhassa, ja heidän ei tarvitse olla huolissaan siitä, että maailma ja nuorempien seksuaalimoraali ovat jo muuttuneet. Mummot voivat rauhassa ajatella, että maailmassa on vain kahdenlaisia nausia, siveitä ja irtosuhteista pidättäytyviä, ja sitten syntiin ja hyväkskäyttöön langenneita naisia, jotka kokevat kovan kohtalon rikollisten käsissä.

Tuomo Kankkunen

Kaikkia ihmisiä on pidettävä samanarvoisina ja ihmisarvoa loukkaamattomana.

Rohkea oikeusministeri puolustaa kaikkein heikoimpien ihmisarvoa.

Jostakin on aloitettava !

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"

Kaikkia ihmisiä on pidettävä samanarvoisina ja ihmisarvoa loukkaamattomana.

Rohkea oikeusministeri puolustaa kaikkein heikoimpien ihmisarvoa.

Jostakin on aloitettava !"

Ministeri syyttää itäeuroopan romanimiehiä julmiksi rikollisiksi, jotka mielellään parittavat lapsia. Tällainen syyttelykö on heikoimpien ja syrjityimpien puolustamista?

Alain Chiaroni

"Kaikkia ihmisiä on pidettävä samanarvoisina ja ihmisarvoa loukkaamattomana.
Rohkea oikeusministeri puolustaa kaikkein heikoimpien ihmisarvoa.
Jostakin on aloitettava !"

Miksi Henriksson ei halua kieltää lailla Romanian mafian "kerjäläisbisnestä"? Romanian romanimafian pomot kuskavat nuoria tyttöjä ja mummoja Suomeen, jossa heitä käytetään hyväksi. Jopa Biaudet myönsi, että siinä on kysymys ihmiskaupasta. Miksi tämä ei kiinnosta oikeusministeriä?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Aloittajan kanssa aivan samaa mieltä olen. En kannata prostituutiota, mutta millään lailla ei sitä kokonaan pois saada, kaikista laeista huolimatta se tulee jatkumaan.
Kuten televisio-ohjelmassa nähtiin, niin nyt poliisilla on jonkinlainen yhteys alan ihmisiin. Entäs sitten, kun myöskin myyjästä tehdään rikollinen, eihän hän "rikollisena" voi enää minkaanlaista yhteyttä poliiseihin pitää. Ja tämä helpottaa rikollisten toimintaa, lain uhriksi joutuvat juuri ne, joita sen pitäisi suojella.
Järjetön ajatus, todella kaukana arkirealismista

Johan Lom

Olisi skitsofreeninen tilanne sellainen, jossa Y-tunnuksella elinkeinoa harjoittavat seksityöntekijät saisivat vapaasti jatkaa ammattiaan, mutta heidän asiakkuutensa olisi kiellettyä. Silloinhan poliisi saattaisi jopaa vaatia heitä ilmiantamaan asiakkaansa.

Käsittääkseni moinen ilmiantovelvollisuus ei kuitenkaan ole nyt esitetyn lakimuutoksen tarkoitus eikä välttämättä edes sekään, että kyseisten laillisten ammatinharjoittajien asiakkuuksiin juurikaan puututtaisiin.

Mutta juuri siinä piilee se ongelma, että sellainen laki hämärtää ihmisten oikeustajua, joka Suomessa pitkälti perustuu siihen, että "laki on JUURI niin kuin se luetaan" ja sitä on noudattettava. Jos Suomeen säädetään laki, jota ei kaikissa tapauksissa ole tarkoituskaan noudattaa tai valvoa, niin se muuttaa Suomen käytäntöä ja kulttuuria virheelliseen suuntaan. Toisaalta poliisilla ei ole resursseja kyllä valvoa sitä lakia muutoinkaan.

Jos ihmiskaupan uhreilta tai alaikäisiltä seksin ostaminen todella tiedetään Suomessa ongelmaksi, niin mielestäni nykylakia voisi rukata siten, että sellaisilta henkilöiltä seksin ostaminen on aina rangaistavaa siitä riippumatta onko ostaja ollut tietoinen heidän uhriudestaan. Silloin se peruste, että Korkein Oikeus on antanut vapauttavan päätöksen näytön puuttuessa asiakkaan tietoisuudesta, ei enää olisi validi ja koko ongelma olisi sillä ratkaistu.

Jos tämäkään ei käy, niin lain ehdottajilla ei ole "puhtaaat jauhot pussissa".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilmeisesti tämä sinänsä marginaalinen laki koskettaa monia Packalenin ännestäjää, kun hän on jaksanut kirjoittaa ihan plokin asiasta.

Johan Lom

So what?
(Laki kyllä koskettaa kaikkia suomalaisia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En usko, että kaikki suomalaiset olisivat seksiä ostamassa!

Erkki Penttinen Vastaus kommenttiin #71

Ole Pertti huoletta .Seksin osto suomessa vähenee vähenemistään sillä miehistä tulee ruotsalaisen miehen kopioita eli homoja.Katso vaikkapa
televisiosta Salatut elämät sarjaa joka on täynnä homoja näytteleviä miehiä.
Televisio ei osaa enää tehdä yhtään ohjelmaa jossa ei olisi homoja.
Yhdestä perkeleen pellestä on tehty nyt joka-alan asiantuntija joka on joka ohjelmassa lässyttämässä viisauksiaan.Onkohan ne tv:n johtajatkin lakupoikia
kun sinne ei enää normaalit miehet pääselaisinkaan hommiin.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #86

Onko homomiehen vastakohta mies, jolla on addiktina maksulliset naiset? :D

Tuo oli minulle aivan uusi tieto.

Pekka Järvinen

Jos Henriksson välttämättä haluaa ajaa seksinostokiellon läpi, niin vähintä, mitä hän voi tehdä korvaukseksi, on islamilaisten pika-avioliittojen salliminen. Noilla islamilaisilla liitoilla voidaan kauniisti ja kenellekään tuskaa tuottamatta kiertää tämä keski-ikäisten ja frigidien naisten ja impotenttien miesten haluama kielto. Samalla luotaisiin Suomeenkin sitä aitoa ja värähtelevää monikulttuurisuutta, mitä hallitusohjelmakin jo edellyttää. Prostituutio siis täyskieltoon ja pika-avioliitot kunniaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Älä väheksy muommoja. Suomalaisista naisäänestäjistä puolet on isoäiti-iässä, eli täyttänyt 50 vuotta. Mummoarmeija pistää halutessaan nuoret irstailijat Henrikssonin johdolla ruotuun.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Henriksson on typerä, asioista tietämätön ministeri. Brax oli samassa sarjassa, ja se sarja ei ole "raskas".

Johan Lom

Tällä keskustelulla ei kyllä ole mitään yhtymäkohtaa kielipolitiikkaan. Henriksson vain sattuu profiililtaan muutoin kuulumaan siihen päiviräsäskieltomoralistiporukkaan. Se ei ole mitenkään leimaa-antava piirre RKP:lle eikä myöskään ruotsinkieliselle väestönosalle Suomessa.

Juhani Piironen

Yhteys tulee ruotsinkielen kautta. Feministilohko, joka tätä ajaa on voimissaan juuri Ruotsissa ja Norjassa.

Näissä piireissä liikkuvat myös nämä maamme ruotsinkieliset, jotka tätä ajavat.

He korostavat tasa-arvoa.

Osoitin vain millaista heidän tasa-arvonsa on.

Se on sitä Freudendhalilaista tasa-arvoa, jossa jotkut ovat arvokkaampia, kuin muut.

Tapio Ahti Vastaus kommenttiin #34

Vastenmielistä öyhöttömistä kunnioitettavan suomenruotsalaisen blogissa.

Juhani Piironen Vastaus kommenttiin #39

Haukuinko minä jotenkin suomenruotsalaisia? En. Puhuin RKP:stä ja feministeistä ja heidän politiikastaan.

Jos haukkuu kokoomusta, tai vasemmistoliittoa, niin haukkuuko silloin suomalaisia?

Persuja vaadittiin sanoutumaan irti rasismista. Eikö samaa vaatimusta saa esittää RKP:lle?

Heidän puolueellaanhan on selkeän rasistinen perintö.

Aletaanko tässä kiistää historiaakin?

Minua ei kiinnosta vaikka ihmiset puhuisivat serbo-kroatiaa, kunhan eivät vaadi etuoikeuksia sen nojalla.

Tämä sebaristinen politiikka, jossa joku ihminen nähdään sukupuolensa, syntyperänsä, tai rotunsa perusteella muita arvokkaammaksi on kuvottavaa.

Jukka Mäkinen

Sitten pitää vielä määritellä se seksi.
kaikki muistaa Bill Clintonin "I didn't have sex with that woman."
Ja kaikille pikkulapsille piti selittää mitä on oraaliseksi. :D

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jep. Rimmaus on Henrikssonin mielestä ihan OK, mutta tilapäinen heteroseksi kauheaa ja naisen ihmisarvoa alentavaa.

Tapio Ahti

Yksi Henrikssonin perusteluista meni eilen tv:ssä niin, että monet seksityötä tekevät eivät haluaisi sitä tehdä. Onhan se ikävää, totta kai. Mutta voiko lakeja ruveta tosiaan laatimaan tuollaisille perusteluille? Moni haluaisi lopettaa, sanotaan vaikka, tarjoilijan työt. Pitääkö siksi ruuan ostaminen ravintoloista kieltää? Ei tietenkään.

Toinen perustelu oli, että lainsäätäjän pitää suojella kaikkein heikompia. Hyvä niin. Mutta eihän lainsäädännön tarkoitus toisaalta voi olla, että kaikki sellainen kielletään, jossa joku heikko voi joutua kärsimään! Tuttu esimerkki on viinanmyynti. Heikot sortuvat viinaan, mutta voiko sillä perusteella kieltää saunakaljan tai päivällisviinin kaikilta? Saati, että viinana myyminen olisi sallittua mutta ostaminen kiellettyä.

Jos Henrikssonin linjalle lähdetään, eihän täällä kohta saisi tehdä mitään. Voivathan jopa kukkahattujen muotoilijat olla vietnamilaisia lapsityöntekijöitä. Ja jos vaikka todistetusti eivät ole juuri nyt, voivathan he ainakin teoriassa joutua kärsimään joidenkin tulevaisuuden hattujen takia.

Se ei ole yllätys, että kellekään ei tullut mieleen miesten oikeusturva. Ruotsissa on nimittäin ollut tapauksia, joissa seksikauppiaat ovat kiristäneet miehiä ilmiannon uhalla. Voi vain arvailla kuinka moni on mukisematta maksanut, on sitten toiminut lain vastaisesti tai ei. Erityisesti poliitikoiden luulisi olevan otollisia uhreja, tmyös monien julkkisten. Kiristyksen riski ei edes ole vähäinen: prostituutio toimii usein rikollisuuden liepeillä ja oman syyttömyyden todistaminen on äärimmäisen hankalaa samaan tapaan kuin raiskaussyytöksissä.

Juhani Piironen

Feministirasistien mielestä kaikki mitä nainen tekee on oikein ja mitä mies tekee on rikos.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Henriksson arvotta tilapäisen seksin niin arvottomaksi, että se voidaan kieltää, jos Suomessa löytyy yksi ihmiskauppatapaus viidessä vuodessa.

Samaan aikaan Henriksson katsoo, että seksi parisuhteessa on niin arvokasta, että murhaajille ja henkirikoksista tuomituille pitää järestää vankilaan perhetaapamisia pihamökeissä tai perhetapaamisasunnoissa, jotta tuomiotaan kärsivä vanki voisi harjoittaa seksiä puolisonsa kanssa.

Kyse on siitä, miten eri seksin muotoja arvotetaan.

Perinteisesti avioliiton ulkopuolista seksiä on pidetty syntinä ja ennen se oli keilletty laissakin. Nykyisin halutaan tällaista seksiä vähätellä, ja halutaan nähdä se huonona ja arvottomana seksuaalisuuden muotona, ja siksi se voidaan kieltää, vaikka mitättömin perustein.

Tietenkin sinkkujen kannalta, (suomalaisista miljoona) tällainen sinkkujen seksuaalisuuden mitätöinti ja syrjintä, tuntuu kurjalta.

Artturi Noitalahti

Osaako joku kertoa, että miten tällaisen lain voimaan tulon jälkeen seksipalveluja voi myydä ja markkinoida ilman että myyjä syyllistyy rikokseen yllyttämiseen?

Tapio Ahti

Pitää kysyä Ruotsista, mutta arvaukseni mukaan laissa yksinkertaisesti määrättäisiin, että seksin myymistä tai ostamiseen yllyttämistä ei saa pitää rikoskumppanuutena tai rikokseen yllyttämisenä.

Matti Jalagin

Tekstiviesti eestiläiseen tilauskeskukseen, josta lähetetyn viestin perusteella daami soittaa ovikelloasi n. 1 tunnin sisällä.

Tai singahdat nettiin Tor'in kautta ja valitset myyntikuvastosta sen, mikä parhaiten itsellesi sopii.

Ja sitten varaudut maksamaan entiseen verrattuna huomattavasti korkeamman hinnan, koska markkinat ovat tuossa vaiheessa oikeiden ihmiskauppiaiden käsissä eikä laillisiksi toimijoiksi haluavia yksityisiä ole.

Ja kiitoskirjeen voit laittaa näille Henriksoneille ja muille viisaille, jotka eivät muuten valtaa saa omalle tuotteelleen; eli populismilleen.

Elias Määttänen

Nämä Tom Packalenin esitämät asiat tulivat hyvin esillemyös Anna Kontulan taholta eilisessä a-talk ohjelmassa.

Sen sijaan minua jäi vaivaamaan Henrikssonin monta kertaa manitsema Ruotsin lain uudelleen arvionti, jolla yritetään perustella lain "menestystä" ja suomen nykylain tiukennusta. Tämä Ruotsin lain uudelleen arvionti tehtiin kuitenkin Ruotsin hallituksen tekemänä tilausselvityksenä, jonka lopputulos oli määrätty jo etukäteen.

Uudelleen arvionti tapahtui seuraavalla tavalla:

24.04.2008 Ruotsin hallitus asetti ensin direktiivin selvityksestä, jonka perusteella seksinostolaki uudelleenarviodaan. Tässä direktiivissä määrättiin selvityksen tekijäksi oikeusneuvos Anna Skarhed. Direktiivissä määrättiin, että selvityksen lähtökohta on oltava, että seksinostolaki säilyy jatkossakin ja että selvityksessä ei saa päätyä sellaiseen lopputulokseen, että seksinostolaki kumottaisiin. Direktiivissä sanottiin myös että selvittäjä saa selvityksen pohjalta vapaasti ehdottaa lakiin muutoksia tai jättää ehdotuksia muiksi toimenpiteiksi, mutta vain sellaisia muutoksia, jotka on tarkkaan etukäteen kirjattu direktiiviin, nimittäin onko tarvetta esim. rangaistusasteikon tiukentamiseen. Tutkimusmenetelmästä sanottiin, että selvittäjä saa vapaasti valita tutkimusmenetelmän, kunhan se on sellainen mikä arviodaan sopivaksi ja koko selvityksen on perustuttava tasa-arvoperspektiiviin (mitä se sitten ikänä tarkoittaa käytännössä, tuskin kuitenkaan miesprostituution esille tuomista ja maksullisen seksin tarkastelemista sosiaalisen vaihdon teorian kontekstissa). Edelleen selvittäjä velvoittiin käyttämään lähteinään vain direktiivissa etukäteen listattuja tahojen, kuten poliisien ja muiden viranomaisten raportteja ja tutkimuksia ja tekemään yhteistyötä näiden tahojen kanssa selvitystä tehdessään. Seksityöstä tehdyt tutkimukset (esim. Susanne Dodillet, Petra Östergren), joissa on esitetty kriittisiä näkemyksiä Ruotsin seksinostolaista ja jotka pitävät lain menestystä ja sen oikeutusta heikkona, ei mainittu direktiivissä. Samoin siitä puuttui tietenkin myös kaikkein paras tietolähde, nimittäin seksityöntekijät ja heidän järjestönsä.

Ruotsin hallituksen tilausselvitys valmistui 2.12.2010. Monien toivomaa uskottavaa, riippumatonta, objektiivista lain uudellennarviontia tämän selvityksen pohjalta ei ollut odotettavissa eikä siitä sellaista tullut. Vain poliittista ideologiaa, jonka lopputulos oli päätetty jo etukäteen. Eli uudeelleenarvionnista oli tarkoitus alunperinkin tehdä pelkkä poliittinen seksinostolain mainos lain myymiseksi ja lobbaamiseksi muihin maihin esim. Suomeen. Ei tälläinen kelpaa objektiiviseksi perusteeksi lainsäädännölle.

http://www.thelocal.se/blogs/theotherswedishmodel/... http://www.thelocal.se/27962/20100723/

Väitteet Ruotsin mallin menestyksellisyydestä perustuvatkin lähinnä Ruotsin viranomaisten ja hallituksen teettämiin yksipuolisiin tutkimuksiin ja mallin poliittisten kannattajien yksipuolisiin perustelemattomiin väitteisiin ja ideologisiin käsitteisiin ja kannanottoihin. Ruotsin mallin höydyt ovatkin pitkälti todentamattomien tarkoitushakuisten väitteiden tasolla, niiden tueksi ei ole esitettävissä varmoja ja vakuuttavia objektiivisia tutkimustuloksia, korkeintaan johonkin rajattuun erityisryhmään kohdistuneita selvityksiä, joiden tulokset on kritiikittömästi yleistetty väitteiksi koko prostituutiosta ja joilla on hyvin vähän katetta prostituution arkitodellisuudessa. Koko prostituutio ilmiön kuvaus on epäanalyyttista ja virheellistä ja oston kriminalisoinnin logiikka noudattaa pelkästään kapeaa abolitionistista prostituutiopolitiikkaa.

Lain käytännön toimivuudella ei aluperinkään ollut sinällään merkitystä, koska sille asetetut tavoitteet olivat muualla. Lain valmistelu tehtiin voimakkaasti tunteiden ohjaamana, ei niinkään faktatiedon pohjalta. Jo lakia säädettäessä oli selvää, että laista tulee lähinnä ääri-ideologisen abolutionismin yksipuolisen, kapean maailmankuvan ja ihmiskuvan tarpeisiin räätälöity moralistinen symbolinen laki, jolla haluttiin antaa signaali, että seksin ostaminen on väärin kansainvälisistä imagosyistä Ruotsin liittyessä Euroopan unioniin.

Toinen seikka mikä häiritsee keskustelussa on, että kaikki kokemukset dekriminalisoinneista (Dekriminalisaatio tarkoittaa lähestymistapaa, joka ottaa lähtökohdaksi seksityötä tekevien ihmis- ja perusoikeudet. Dekriminalisaatio tarkoittaa aikuisten molemminpuoliseen yhteisymmärrykseen perustuvan kaupallisen seksin poistamista rikoslain piiristä ja sen lähestymistä sosiaalisena kysymyksenä. Tällöin resursseja voidaan keskittää todellisten rikosten kuten ihmiskaupan, törkeän parituksen torjuntaan) ja laillistamisista sekä kansainväliset sopimukset, suositukset ja päätökset, joissa vaaditaan ja suositellaan dekriminalisointia ja laillistamista/mahdollisimman vähän kriminalisointeja sivuutetaan keskustelusta ja lainsäädännöstä, puhutaan pelkästään Ruotsin mallista.

Ruotsin malli on ristiriidassa esim. seuraavien päätösten ja suositusten kanssa:

Mistään kansainvälisestä sopimuksesta tai suosituksesta ei aiheudu velvollisuutta täyskieltoon. Päinvastoin niissä suositellaan, että seksityötä pidettäisiin työnä tai ammattina ja että seksityöntekijöiden ihmisoikeuksia kunnioitettaisiin. Esim Palermon sopimuksen lisäpöytäkirja ei velvoita allekirjoittajamaita seksinoston kriminalisointiin, vaan velvoittaa kriminalisoimaan vain ihmiskaupan.

YK:n tukema Aids-komissio vaati tämän vuoden elokuussa seksityön laillistamista koko maailmassa. YK:n mukaan vapaaehtoinen seksityö ja paritus/ihmiskauppa pitää erottaa selkeästi toisistaan. Komissio vaatii kansainväliseltä yhteisöltä myös useita muita toimia seksityöläisten aseman parantamiseksi. Tämä on miin tärkeältä taholta tullut merkitävä kannanotto, jota ei voi sivuuttaa keskustelusta ja lainsäädännössä, oli laillistamista mitä mieltä tahansa. Valtamediassa tämä on kuitenkin vaiettu kuoliaaksi. http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/52226-yklta-vaati... http://www.hivlawcommission.org/resources/report/F...

Euroopan Neuvoston 04.10.2007 hyväksymässä päätöslauselmassa 1579 http://assembly.coe.int/main.asp?Link=/documents/a... suositellaan jäsenvaltiolle moralisoinnin sijasta käytännön läheistä politiikkaa ja ihmisoikeuslähtöistä lähestymistapaa, jossa erotetaan selvästi lähtökohtaisesti toisistaan vapaaehtoinen seksipalvelujen kauppa ja seksityö ihmisoikeutena ja mahdollisuutena määrätä itse elämästään ja työstään sekä ihmiskauppa ihmisoikeuksien loukkauksena. Koskien aikuisten vapaaehtoista seksipalvelujen kauppaa päätöslauselmassa suositellaan, että jäsenvaltioiden pitäisi välttää sellaisia kaksoisstandardeja (esim. vain seksipalvelujen osto tai myynti on kriminalisoitu) ja sellaista prostitituutio politiikkaa, joka vie prostituution maan alle ja luo siten järjestäytyneelle rikollisuudelle hyvät toimintamahdollisuudet. Tällöin seksityöntekijöiden asema huononee, suurin osa heistä ei voi työskennellä itsenäisesti, vaan joutuu riippuvaiseksi parittajista. Kriminalisointi voi johtaa myös siihen, että seksityötekijät suostuvat helpommin suojaamattomaan seksiin, mikä lisää sukupuolitautien leviämistä. Tästä syystä myös monet kansainväliset järjestöt esim. Maailman Terveysjärjestö, ovat valinneet moralisoinnin sijaan käytännöllisen suhtautumisen prostituutioon. Maissa, joissa prostituutiota ei ole kriminalisoitu/seksityö on laillinen ammatti, seksityöntekijöillä on paremmat mahdollisuudet työskennellä itsenäisesti, heillä on pääsy terveydenhuollon piiriin jne. Moralisoinnin sijaan päätöslauselmassa suositellaan jäsenvaltiolle käytännön läheistä prostituutiopolitiikkaa, joka vahvistaa/voimauttaa (empower) seksityöntekijöiden asemaa, joka kunnioittaa seksityöntekijöiden ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia ja oikeutta vapaasti valita seksityö työksi. Päätöslauselmassa suositellaan myös, että seksityöntekijöitä pitää kuulla kaikissa kysymyksissä, jotka koskevat heitä ja että seksityöntekijöiden oikeutta tulla kuulluksi heitä koskevissa kysymyksissä pitää kunnioittaa.

Euroopan unionin tuomioistuimen tuomion Asia C-268/99, perusteluista voidaan todeta, että itsenäisesti harjoitettua prostituutiota voidaan pitää EY:n perustamissopimuksen EY 43 artiklassa määriteltynä itsenäisenä ammattina ja maksua vastaan suoritettuna palveluna ja että se kuuluu EY 43 artiklasa tarkoitetun itsenäisesti harjoitetun taloudellisen toiminnan alaan.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...

Uusi Seelanti dekriminalisoi seksipalvelujen kaupan 2003: seksityö on mahdollista kadulla, kotona tai bordelleissa laillisena yritystoimena. Tarkoitus on turvata seksityöläisten ihmis- ja perusoikeudet ja seksialaan liittyvien mahdolisten ongelmien minimoiminen. Lain uudelleen arviointi 2008 osoittaa, että laki toimii: seksityöntekijöiden asema, oikeudet,terveys, turvallisuus on vahvistunut. Seksityöntekijöiden ja alle 18-vuotiaiden määrä ei ole lisääntynyt. 96 % seksityöntekijöistä on alalla vapaaehtoisesti, seksialan ja rikollisuuden yhteys ei ole niin ilmiselvää kuin yleisesti luullaan, syyt seksityöhön ovat moninaiset, ei pelkästään raha. http://www.scoop.co.nz/stories/PA0805/S00449.htm

Ontarion korkeimman oikeuden tuomari Susan Himel on tuoreessa päätöksessään 2010 kumonnut lait, jotka kieltävät bordellit, parittajat ja asiakkaiden hankinnan, koska ne ovat perustuslain vastaisia. Tuomion takana on kolmen myyjän nostama haaste lakeja vastaan.Himelin mukaan lait ovat vastoin "oikeutta elämään, vapauteen ja turvallisuuteen". Yksi haasteen tehneistä seksityöntekijöistä, Terri Bedford, sanoo, että tämä on kuin emansipaatiopäivä seksityöntekijöille.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010092912430388_...

Täyskielto on ongelmallinen myös Suomen perustuslain kannalta.Se rajoittaa olennaisella tavalla myyjän ja ostajan ihmis- ja perusoikeuksia: yksilön vapautta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Myyjän näkökulmasta täyskielto on ongelmallinen koska se vaikuttaa oikeuteen tehdä työtä ja harjoittaa ammattia. Lisäksi kriminalisoinnin kattaessa kaikki ostotapahtumat, rikostunnusmerkistöön liittyy kriminalisoinnin laaja-alaisuuden, yleisyyden, epämääräisyyden ja epätäsmällisyyden vuoksi rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen vastaisia ongelmia. Ja myös muita, esimerkiksi kriminalisoinnin oikeasuhtaisuuteen ja tekojen vähäisyyteen liittyviä ongelmia, esim.parisuhteisiin ja ihmisten välisiin ystävyys- ja seurustelusuhteisiin liittyviä tilanteita, joiden rangaistavuudelle ei ole esitettävissä hyväksyttäviä perusteita. Näiden seikkojen ja Tom Packalenin esittämien seikkojen takia täyskieltoon ei päädytty vuonna 2006. Olisi aika kummallista, jos esim. perustuslakivaliokunnan jo kertaalleen vuonna 2006 antamat perustelut täyskieltoa vastaan kumottaiisiin tai kaikki vuonna 2006 annetut asiantuntijalausunnot täyskieltoa vastaan kumottaisiin. Kaikki, jotka tuntevat kenttää ja maksullisen seksin arkitodellisuutta Suomessa vastustivat lakia eli mm. eli sosiaalityöntekijät, Seksialan järjestö Salli, Pro-tukipiste, Sexpo, Stakes, Keskusrikospoliisi, Suomen poliisijärjestöjen liitto ry, sisäministeriön poliisiosasto, valtakunnansyyttäjä, Helsingin kihlakunnan poliisilaitos, käräjäoikeustuomarien yhdistys.....

Tarkemmin aiheesta:

http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123882-peru...

http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59487-7-syy...

Markku Ollikainen

Ehdotukset ihmiskaupan rajoittamiseksi ovat aina hyviä ehdotuksia.

Poliisin ajatukset ihmiskaupan laillistamisen puolesta perustuvat toiveisiin poliisin työn helpottamisesta. Poliisin työn helpottaminen ei kuitenkaan saa olla lainsäädännön motiivi tai peruste.
Sinänsä kyseenalaisten asioiden laillistaminen vain siksi, että ne tulevat helpommin hallittaviksi ei saa olla peruste kyseenalaisten asioiden laillistamiselle.

Asiaa on ajateltava paitsi ihmiskaupan kohteen ja kauppaajien asiana, myös koko yhteiskunnan kannalta.
Erilaisista syistä seksityöläisiksi ajautuneet ja seksinälkäiset tietysti keksivät hyviä syitä ja perusteluja "oikeuksilleen", mutta on ajateltava myös muita yhteiskunnan jäseniä. Kukaan ei näet elä vain omaa elämäänsä, vaan aina jollakin tavalla suhteessa toisiin ihmisiin.

Tutkimukset kertovat, että esim. huumeriippuvainen vaikuttaa lähipiirissään ainakin noin 15 toiseen ihmiseen. Joitakin asioita tehdään ja toisia ei tehdä, koska ollaan huumeriippuvaisia. Tällainen ihminen ei täytä tehtäväänsä ihmisenä eikä yhteisönsä jäsenenä. Tältä kohtaa yhteisön elämä tökkii - joskus uutiseksi asti.
Huumeriippuvainen on myös huono malli toisille ihmisille, varsinkin seuraavan sukupolven ihmisille. Se mikä on olemassa mistä tahansa syystä tulee tuossa ympäristössä kasvavalle tavalliseksi, "voihan sen tehdä noinkin" -asiaksi. Kysyä voi: kuinka moni tämän palstan kommentoijista haluaa esimerkiksi oman lapsensa kasvavan huumeriippuvaiseksi? Huumeiden laillistaminen tekee tällaisen asian entistä mahdollisemmaksi.
Edellä mainittu pätee myös muiden huumeiden kanssa. Seksiriippuvuus on myös huumeeseen verrattava riippuvuus.

Avioliitossa seksi on puolisoiden välisen rakkauden yksi ilmaisemismuoto ja ilonaihe, mutta tervehenkisen ihmissuhteen viitekehyksestä irrotettuna vain fiiliksiä maksimoimaan pyrkivää iloittelua.

Seksikin ylikorostettuna siitä seuraavine, kehittyvine muotoineen (esim. prostituutio) on asia, joka voi viedä elämän, jopa kokonaisen kansakunnan elämän toislaitaiseksi. Siksi on hyvä, että vakaan yhteiskunnan perustan luovaa miehen ja naisen välisen parisuhteen viitekehystä ja perhettä painotetaan myös seksin viitekehyksenä.

Juhani Piironen

Kristillisessä Saksassa ja kristillisessä Espanjassa bordellit ovat laillisia.

Siellä ei höpötetä puuta heinää uhreista.

Tukanleikkajatkin ovat varmaan uhreja?

Elias Määttänen

"Ehdotukset ihmiskaupan rajoittamiseksi ovat aina hyviä ehdotuksia.

Poliisin ajatukset ihmiskaupan laillistamisen puolesta perustuvat toiveisiin poliisin työn helpottamisesta. Po......."

Ihmiskauppa ja maksullinen seksi/seksipalveluiden ostaminen ovat kaksi eri asiaa. Samalla tavalla kuin ihmiskauppa ja maksullinen ruokailu/ravintolapalveluiden ostaminen ovat kaksi eri asiaa. Kukaan ei ehdota koko ravintola-alan asiakkuden kriminalisointia silla perusteella, että ravintola-alalla on ihmiskauppaa ja orjuden kaltaista pakkotyötä. Jokainen järkevä ihminen tajuaa, että tästä ei seuraa muuta kuin lisää ongelmia.

Ihmiskauppaa ei kukaan ole laillistamassa, nykyistä ihmiskauppa lainsäädäntöä voisi vaikka tiukentaa. Tuntuu, että tässä unohtuu pääsyyllinen eli ihmiskauppias, sen jahtaamiseen pitäisi resurssit kohdentaa aikuisten makuukammarivalvonnan sijasta.

Markku Ollikainen

Kuten jo edellä tuli sanottua, selittelijöitä löytyy. Vanha viisaus kertoo, että kyllä kettu syitä keksii, kun kanapaistia haluaa.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Kuuntelin aiemmin tänään radiossa Henrikssonia tästä aiheesta. Hän kertoi jonkin maailman ruotsalaisesta poliittisesta selvityksestä, joka puolsi kieltoja. Toinen keskustelija, asiaa selkeästi tunteva, kritisoi tätä selvitystä ja halusi osoittaa sen ongelmia. Henkriksson aivan selvästi suuttui tuosta ja rupesi vaatimaan että tätä selvitystä ei saa kritisoida tai kyseenalaistaa. Onneksi toimittaja sentäs tuosta ärähti.

Kertoo paljon "oikeus"ministeristämme, jos hän vaatii että yksi ulkomainen poliittinen selvitys pitää hyväksyä ainoaksi, kiistämättömäksi, virheettömäksi totuudeksi.

Olen aina (ja aina yhtä turhaan) sanonut että lainsäädännössä ja muissakin hallinnollisissa päätöksissä pitäisi nojata alansa asiantuntijoihin ja toimijoihin. Niin tässäkin. Jos aikuinen henkilö haluaa myydä itseään omasta tahdostaan, se hänelle suotakoon. Tällainen toimija myös osaa varmaankin sanoa omasta tilastaan aika helmutin paljon enemmän kuin puolueen vaalimainoksesta ohjeitaan lukeva urapoliitikko.

Elias Määttänen

Itse asiassa se kertoo, siitä miten hataralla pohjalla täyskielto on.

Ajatelkaa nyt: oikeusministeri perustelee täyskieltoa Ruotsin hallituksen tilausselvityksellä, jonka lopputulos määriteltiin jo ennakkoon tästä selvityksestä erikseen annetulla direktiivillä.

Ei se, että selvitys on hallituksen tekemä takaa sen objektiivisuutta. Selvityksen tekijälle olisi tietenkinpitänyt antaa vapaat kädet päätyä sellaiseen lopputulokseen mihin olisi halunnut, jotta tällä uudelleen arvioinnilla olisi jotain uskottavuutta.

Tälläinen vedätys onnistuu vain, koska ihmisillä ei ole tarpeeksi tietoa tai aikaa ottaa selvää asioiden taustoista ja toimittajat eivät tee tai kotiläksyjään kunnolla tai jättävät tarkoituksella kertomatta asioita, jotka voivat vaikuttaa olennaisella tavalla esim. lainsäädäntöön.

Alain Chiaroni

"Kertoo paljon "oikeus"ministeristämme, jos hän vaatii että yksi ulkomainen poliittinen selvitys pitää hyväksyä ainoaksi, kiistämättömäksi, virheettömäksi totuudeksi."

Henriksson vetosi ihmiskauppaan, vaikka Romanian romanimafian kerjäläisbisnekseen kuuluu olennaisena osana ihmiskauppa. Mutta tässä tapauksessa Henriksson ei voisi olla vähemmän kiinnostunut.

Entäs silloin kun vanhemmat tai muutenkin vähemmän viehättävät naiset ostavat seksiä nuorilta miehiltä? Mitä silloin pitäisi tehdä? Miehet ostavat seksiä toisilta miehiltä, naiset toisilta naisilta, naiset miehiltä jne... Millä planeetalla Henriksson oikein elää?
Entäs avioliitot, joissa nainen tai mies menee naimisiin paljon vanhemman miehen tai naisen kanssa, koska toisella on miljoonaomaisuus ja koska toinen voi antaa paljon korkeamman elintason? Eikös tässä ole kysymys seksipalvelujen ostamisesta?
Hurskastelijoiden maailmassa se ei ole mutta reaalimaailmassa kyllä.

Ja mitä Henriksson sanoo niille sadoille opiskelijatytöille (ja -pojille) jotka myyvät seksipalveluja, koska opintorahalla ei selviä mitenkään? Sanooko hän, että Suomen opintorahaa nostetaan muiden pohjoismaiden tasolle, joissa se on moninkertainen?

Jos alaikäinen myy itseään, koska on jäänyt ilman turvaverkkoja silloin meillä on sosiaalinen ongelma, joka on ratkaistavissa sosiaalisin keinoin.
Mutta Henriksson puhui Itä-Euroopasta ja Nigeriasta tulleista naisista ja siitä että he ovat ihmiskaupan uhreja. Tässä meillä on ongelma, joka on ratkaistavissa tiukentamalla maahanmuuttopolitiikkaa ja rajavalvontaa. Jos Suomeen ei päästetä ulkomaisia ilotyttöjä + mafian sutenöörejä, ei ole myöskään ihmiskauppaa.
Mutta Henrikssonin puolue on, kuten muut hallituspuolueet, halunnut poistaa rajavalvonnan ja löyhentää maahanmuuttopolitiikkaa. Tässä on tulos!!

Hurskastelijat ovat kauan kauhistelleet sitä, että suomalaiset miehet ostavat seksiä Thaimaasta. Kunnes osoittautui, että suomalaiset naiset itse ovat itse ostaneet seksiä Etelä-Euroopasta ja Afrikasta. TV-dokumentti on näyttänyt, että suomalaiset naiset ostavat ahkerasti seksiä Gambiasta. Joten lopetetaan hurskastelu....

Tuula Saskia

Huomattavan paljon tämä asia tuntuu ihmisiä koskettavan.

Kunpa voisi havaita samaa innostusta silloin, kun puhutaan vanhusten oikeuksista, pienten lasten sairaaloista tai vaikkapa työttömien elinoloista.

Onko tosiaankin niin, että suomalaiset miehet ovat niin kurjassa tilanteessa, että seksiä on pakko ostaa? Onko suomalaiset naiset vallannut jääkausi?

Kumpikin selitys tuntuu oudoksuttavalta.Samoin kuin koko ilmiön käsittely tärkeänä yhteiskunnallisena pulmana.On paljon tärkeämpiäkin.

Juhani Piironen

Sanopa tuo sille "oikeus" ministerille. Hän kuule kriminalisoi vaikka seisten kusemisen, jos feministit pyytävät.

Alain Chiaroni

"Onko tosiaankin niin, että suomalaiset miehet ovat niin kurjassa tilanteessa, että seksiä on pakko ostaa? Onko suomalaiset naiset vallannut jääkausi?"

Onko tosiaankin niin, että suomalaiset naiset ovat niin kurjassa tilanteessa, että seksiä on pakko ostaa? Tässä on sinulle vastaus, asiasta on tehty TV-dokumentti

"...Yleisradion dokumentissa kerrottiin kuinka yhä useampi suomalainen nainen matkustaa Thaimaan sijaan esimerkiksi Gambiaan seksin toivossa. Ohjelmassa haastateltiin eri ikäisiä suomalaisnaisia nimettöminä. Naiset kertoivat omista kokemuksistaan Gambian seksiturismista.
...Äänensä saivat kuuluviin myös gambialaiset miehet, jotka kertoivat kuinka he valloittavat suomalaisnaiset muiden muassa lihaksillaan. Miehet kertoivat tarjoavansa seksiä elättääkseen itsensä. Eräs haastateltu mies paljasti, että hänen asiakkaistaan peräti kolme neljäsosaa on suomalaisia. Miehet esittivät myös toiveen, että Suomen pitäisi helpottaa heidän viisumikäytäntöään, jotta miehet voisivat päästä helpommin Suomeen."
http://www.stara.fi/2011/01/18/suomalaiset-naiset-...
http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tasta-puhutaan/tosi...

Joko hurskastelu ja tekopyhyys on loppunut?

Tuula Saskia

Arvoisa Alain,

en usko, että suomalaiset naiset hakevat seksiä sen paremmin Gambiasta kuin Thaimaastakaan.

Haluaisin todisteita tällaisesta toiminnasta.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #74

"en usko, että suomalaiset naiset hakevat seksiä sen paremmin Gambiasta kuin Thaimaastakaan.
Haluaisin todisteita tällaisesta toiminnasta."

Kukaan ei ole niin sokea kuin se joka ei halua nähdä...
Tässä ei ole kysymys uskosta.
Asiasta on olemassa YLE: n tekemä dokumentti. Olen katsonut sen. Jos haluat mieluummin työntää pääsi pensaaseen, sinulla on toki oikeus siihen mutta sinulla ei ole oikeutta kiistää faktoja.
Jos et ole ostanut seksiä (afrikkalaisilta) miehiltä, on naisia jotka näin tekevät.

Minäkin voisin vaatia todisteita sinulta siitä, että suomalaiset miehet ostavat seksiä Thaimaassa. Etkä voisi varmasti antaa niitä.

Ennen kuin vastaat avaa YLE:n sivuja....
Linkki on vielä siellä...

Johan Lom Vastaus kommenttiin #75

Mutta oleellisinta kuitenkin on se, että moiset suomalaiset naiset pitäisi panna heti vankilaan nuorten miesten seksuaalisesta hyväksikäyttämisestä.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #80

Eivät ne nuoret miehet ole lapsia.

Elias Määttänen

Aika outoa on, että jos YK vaatii aikuisten vapaaehtoisen maksullisen seksin laillistamista koko maailmassa, niin suomalainen valtamedia vaikenee asian kuoliaaksi, kun taas jos oikeusministeri vaatii täyskieltoa Ruotsin mallin vähintäänkin hyvin kyseenalaiseen menestykseen vedoten, niin se on valtamedian pää uutisaihe.

Mitä tulee julkisuudessa esittyihin seksuaalisen ihmiskaupan määrien arviohin ja seksuaalisen ihmiskaupan osuuteen koko ihmiskaupasta arviohin, luvut tuntuvat olevan niin tunnelatautuneita, että ne näyttävät ylittävän ymmärryksen ja että loputtomien toistojen takia numerot alkavat elää omaa elämäänsä. Ihmiskauppa jo terminä sumentaa monen ajatukset ja lisäksi kokonaiskuvaa sekoitaa se, että mielikuvaa naisten seksiorjuudesta käytetään virheellisesti koko ihmiskaupan (ja koko seksikaupan) synonyymina.

1999 Yhdysvalloissa väitettiin CIA:n arvioivan maahan saapuvan joka vuosi noin 50 000 ihmiskaupan uhria. Myöhemmin paljastui, että luku oli tuulesta temmattu ja vuonna 2004 maan oikeusministeriö arvioi luvuksi noin 14 500, joka sekin osoittautui liioitelluksi. Ihmiskauppatilastojen tarkentuminen koko ajan alaspäin muodostui ongelmaksi Bushin hallinnolle. Bush käytti tiukkaa asennettaan ihmiskauppaan osana vaalikampanjaansa, jolla hän yritti haalia niin konservatiivien kuin naisten ääniä. Hallinto käytti yli 150 miljoonaa dollaria etsiäkseen ja auttaakseen ihmiskaupan uhreja. Kun uhrit pysyivät yhä piilossa, hallitus teki historiallisen päätöksen ja palkkasi PR-firma Ketchumin houkuttelemaan uhreja julkisuuteen. Kaikista toimista huolimatta tulokset pysyivät laihoina. Washington Post -lehden selvityksen mukaan Yhdysvalloissa on koko 2000-luvulla havaittu vain noin 1 200 ihmiskauppatapausta eli noin 200 vuodessa. Ihmiskauppaa vastustavat etujärjestöt pitävät lukua naurettavan alhaisena, mutta väkilukuun suhteutettuna se on täysin linjassa myös Suomen kokemusten kanssa.

YK tarkisti vuoden 2000 arviotaan ihmiskaupan uhreista alaspäin neljästä miljoonasta noin miljoonaan vuonna 2001. Yhdysvaltojen arvio kansainvälisestä ihmiskaupasta oli vuonna 2004 sitäkin matalampi: 600 000-800 000. Tätäkin lukua on syytä lähestyä varoen. YK tietojen mukaan valtaosa ihmiskaupasta tapahtuu muissa kuin teollisuusmaissa. Monissa maissa tilastointi on mielivaltaista. Etelä-Afrikassa, jota pidetään erityisen alttiina seksiorjuuden kohdemaana, tehtiin viime syksynä laaja selvitys ongelmasta. Maa oli joutunut Yhdysvaltojen hallituksen mustalle listalle. ”Koska ihmiskauppaan puuttumisen laiminlyönti voi aiheuttaa talouspakotteita, se luo valtiolle valtavia paineita puuttua ihmiskauppaan”, arvioi eteläafrikkalainen tutkija Chandré Gould SA Crime Quaterly -julkaisussa. Kolme vuotta jatkuneissa tutkimuksissa löytyi 194 ihmiskaupan uhria koko eteläisestä Afrikasta. Chundra pitää jokaista tapausta merkittävänä, mutta epäilee ihmiskaupan korostamisen takana olevan kyynisiä motiiveja. (nämä tiedot Yhdysvalloista perustuvat Eero Iloniemen muutama vuosi sitten Nykypäivässä olleeseen kirjoitukseen)

Minun mielestä yksi luotettavin ihmiskauppaa arviova taho, Kansainvälinen Siirtolaisjärjestö IOM, trafficking raporttissaan 28.02.2007 arvio, että suurin osa, n. 75 % kaikesta ihmiskaupasta ja orjuuden kaltaisesta pakkotyöstä on ns. työperäistä ja tapahtuu kerjäämisessä, taskuvarkaukauksissa yms.

Kaikkein suurimmassa vuonna 2009 Britaniassa koskaan tehdyssä tutkimuksessa ihmiskaupasta seksuaalisiin tarkoituksiin http://www.guardian.co.uk/uk/2009/oct/20/trafficki... http://www.guardian.co.uk/uk/2009/oct/20/governmen... http://charlottegore.com/2009/10/21/guest-post-the... ei löytynyt yhtään ihmiskauppiasta, joka olisi pakottanut jonkun prostituutioon. Tutkimus kesti puoli vuotta ja siihen osallistui mm. hallitus ja koko Britanian poliisilaitos. Suurin osa väitteistä, että Britaniaan tuodaan tuhansia naisia seksiorjiksi osoittautui vääriksi.

Tanskan Poliisin kansallisen tutkimuskeskuksen NEC:n johtaja rikostarkastaja Kim Kliver sanoi muutama vuosi sitten että maksimisaan vain n.1% ulkomaalaisista seksin myyjistä Tanskassa on ihmiskaupan uhreja.

2006 Suomen lehdistö raportoi laajalti, että Saksassa kesällä vuonna 2006 järjestettävien jalkapallon MM-otteluiden takia maahan tuotaisiin jopa noin 40 000 seksiorjaa turistien hyväksikäytettäviksi. Suomen tasa-arvoministeri poseerasi yhdessä Ruotsin tasa-arvoministerin kanssa yhteiskuvissa yrittäen täten lobata seksinostonkieltolakia tällä ihmiskauppa-väitteellä. Puoli vuotta myöhemmin brittitoimittaja Bruno Waterfield vaati EU:ta julkaisemaan sen keräämät raportit MM-kisojen lieveilmiöistä. Raporteissa todetaan, että ”mitään merkkiä tai minkäänlaisia todisteita väitetyistä 40 000 seksiorjasta ei löytynyt”. Myös Saksan poliisin mukaan ”mitään havaintoja kisojen aikana lisääntyneestä prostituutiosta ei tehty”. Näin vaikka ilmiötä vastaan oli perustettu erillinen valtakunnallinen kriisipäivystys ja seurantaryhmä.

Suomessa vain muutama seksuaalinen ihmiskauppa -juttu on saanut oikeudessa langettavan tuomion viimeisen kahdeksan vuoden aikana. Esim Kajsa Wahlbergin 2008 esittämä luku, että Suomessa olisi 12 000-15 000 naiskaupan uhria ei voi pitää paikkaansa.

Kyllä tästä sellainen kuva syntyy, että ne tahot, joiden agendalla on kaiken maksullisen seksin oston kieltäminen, näyttävät liioittelevan poliittisista syistä seksuaalisiin tarkoituksiin tapahtuvan ihmiskaupan määrää ja luonnetta.

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Jos kerran ollaan huolissaan ihmiskaupasta, silloin tulisi resursseja antaa ihmiskaupan vastaiseen toimintaan eli harmaan talouden suitsimiseen esim. rakennusalalla.
Mutta kokoomus ja RKP:hän nimenomaan vastustivat hallitusohjelmaneuvotteluissa harmaan talouden vastaisia toimia!
Miksi rakennus- ja ravintola-alojen ihmiskauppaan
ei tartuta samalla pontevuudella ?
Etnisen ravintolan asiakashan saa kulkea vapaana,
kun ihmiskaupan uhri paiskii 18-tuntisia työpäiviä keittiössä..

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti...

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Henriksson pelaa tässä taas jotain kieroa kielipoliittista peliä ja rakentaa allianssia, jossa hallituksen siveyssiipi (mm. Räsänen) saadaan lehmänkaupoilla kannattamaan RKP:n pähkähulluja kielipoliittisia uudistuksia, joita oikeusministeriössä suunnitellaan kulissien takana!
Tulossa on mm. kielilain tiukennus ja ruotsin kielen privilegion vahvistaminen "ihmisoikeuksiin" vetoamalla.

PS. En käytä prostituoitujen palveluksia, mutta tunnen monia, jotka käyttävät..ainakin liikematkoilla, erityisesti
Tallinnassa ja Pietarissa..

Elias Määttänen

"Miksi rakennus- ja ravintola-alojen ihmiskauppaan
ei tartuta samalla pontevuudella ?
Etnisen ravintolan asiakashan saa kulkea vapaana,
kun ihmiskaupan uhri paiskii 18-tuntisia työpäiviä keittiössä.."

Hyvin kiteytit kahdella lauseella miksi seksialan asiakkuuden kriminalisoimisessa ei ole päätä eikä häntää.

Juhani Piironen

On se kumma että tämä prostituutio on Suomessa näin hirveä asia. Olen usein täman jutun yhteydessä maininnut kuinka avointa ja järjestettyä liiketoimintaa tämä on esimerkiksi Saksassa, Espanjassa, Hollannissa, jne.

Käyn usein Saksassa ja näitä mainoksia laitetaan auton tuulilasiin ja niitä näkee joka paikassa.

En itse asiassa ole ehtinyt tutustua lähemmin asiaan matkoillani, koska aina on ollut hirveä kiire ja ei nyt vain ole sattunut olemaan tarvetta.

Mutta ihmetyttää vain miksi miehiä pitää Suomessa aina rangaista ja miksi he suostuvat siihen kuin lampaat?

Miksi Saksassa ei ole autoveroa, mutta Suomessa on?
Miksi Saksassa ei ole olutveroa, mutta Suomessa on?
Miksi Saksassa bordellit ovat laillisia, mutta Suomessa ei?
Miksi Saksassa on vapaat nopeudet moottoriteillä mutta Suomessa ei?
Miksi Saksassa perheellinen mies saa verotuksessa lapsivähennyksen, mutta Suomessa ei?

Lista on loputon.

Mikä suomalaista miestä vaivaa, kun hän alistuu tähän ja potkii toista suomalaista miestä päähän?

Mikä suomalaista naista vaivaa, kun hän sortaa suomalaista miestä tauotta?

Tuula Saskia

Oleskelin Saksassa kesäkausia ns. Werkstudentinina useamman kesän.

Olin niin nuori ja kokematon, että kohtasin saksalaisten työtoverien jutut hämmästyneenä.

Minulle syntyi vaikutelma, että näiden työtovereiden suhde seksiin oli jotenkin hyvin käytännönläheinen.

Ja kuitenkin: saksalaisen rakkaus suomalaiseen naiseen on usein hyvin aitoa ja pysyvää.

Olli Polli

Minäpä yritän vastata näihin heittämiisi kysymyksiin.

"Mutta ihmetyttää vain miksi miehiä pitää Suomessa aina rangaista ja miksi he suostuvat siihen kuin lampaat?"

Suomalaiset miehet on jo iso-äidin toimesta "aivopesty" Iso-isän ja isän virheiden takia. Äiti jatkaa tätä samaa isän syntien takia, ettei miniän miniä tai miniä joutuisi samaa sarkaa niittämään, jonka iso-isä ja isä kieroon kylvivät. "Näin se pastori käski tehdä. Sunnuntaina puhui kirjossa ja hyvin puhuikin!" Tilitti iso-äiti tohkeissaan ja äitee nyökytteli.

"Miksi Saksassa ei ole autoveroa, mutta Suomessa on?"

Koska Suomi on samallainen jälkikommunistinen maa, kuin esim. Kreikka. Toisaalta täytyyhän herrojen päästä näyttämään että pätikkää on huristellessaan Mersulla Ladasta ohi.

"Miksi Saksassa ei ole olutveroa, mutta Suomessa on?"

Koska esim. Bayerin perustuslaissa lukee, että olut on peruselintarvike ja jokaiselle bayerilaisella on oikeus siihen. Toiseksi Saksa ei ole niin sosiaalidemokraattinen kyttäys valtio, edes BDRn ja DDRn sulautuksen jälkeen, vaikka useita stasin kätyreitä tuli kaupan päälle.

Miksi Saksassa bordellit ovat laillisia, mutta Suomessa ei?

Koska saksalainen saa muutenkin! Neidot ei pidä seksiä niin suurena tabuna (katso vastaus 1 :), kuin Suomen neidot! Toiseksi rahaa sillä tehdään ja kukaan ei sitä voi kuitenkaan valvoa, siis jos se kielletään, siis miksi tehdä lakeja joita ei voi valvoa, kun määrärahat ja voimat ei riitä. Näitä ihmetyksiä tapaa vain skandinaviassa!

"Miksi Saksassa on vapaat nopeudet moottoriteillä mutta Suomessa ei?"

Väitteesi ei pidä paikkaansa, ainakaan koko maassa. Saksasta löytyy muutamia paikkoja jossa saa "painaa pohjaan" A81 alkaen Donaueschingenistä kohti Singeniä. A7lta löytyi myös pätkä, josko on muuttunut en tiedä. Muuten on nopeus rajoitettu suurimmassa osassa maata 120en jo liikennevirtojen jrjettömien massojen takia. Tuli tässä kirjoittaessa mieleen että A2 Berliinistä Frankfurt oder:iin taisi olla pätkä, mutta päätäni en lyö pantiksi onko vieläkin.

Mitä suomalaisiin nopeusrajoituksiin tulee, eihän tätä ralliautoilun, formuloiden jne. valloittanutta kansaa saa päästää kaahailemaan. Mitä siitä seuraisi? Siinä Schumacherit ja Alonsot ei pääsisi loistamaan, kun kaikki sarjat täyttysi finskeillä ja toisaalta saattaisi turva-aidat olla koetuksella ja vakuutukset nousta, koska neidotkin saisi päästellä samalla vauhdilla.

"Miksi Saksassa perheellinen mies saa verotuksessa lapsivähennyksen, mutta Suomessa ei?"

Koska Suomessa on parempi ettet tee tenavia, varsinkaan jos olet "H-A" uusimman linjan mukaan. Saksan on pakko keksiä keinoja saadaksen aikaan "normaaliakin" pariutumista näinä maksullisen rakkauden ja erillaisten "sikiämättömien" parisuhteiden hyökyaallon alla :P

"Mikä suomalaista miestä vaivaa, kun hän alistuu tähän ja potkii toista suomalaista miestä päähän?"

Tähän en keksi järkevää selitystä, ehkä nämä kieltäjä miehet odottaa syli auki että puutteen vaivaavat ukot tulee itkemään kurjuuttaan hänelle.

"Mikä suomalaista naista vaivaa, kun hän sortaa suomalaista miestä tauotta?"

Iso-Äiti, äiti ja kilpailun pelko!

Juha Korhonen

Oma arvaukseni: Suomalainen nainen ei vihaa, inhoa ja halveksi mitään syöpäläistä niin paljon kuin hän vihaa, inhoaa ja halveksii suomalaista miestä. Tämä kaikki kumpuaa omasta kokemuksesta. Olen perus-kanta-suomalainen, mutta ulkonäköni vuoksi minut on usein sekoitettu etelä-eurooppalaiseen. Että siitä seuraava hunajaisuus voi sitten inhottaa!

Ehkä tällä on jotakin tekemistä sen kanssa, että kaupallisen seksin saanti on ehdottomasti kiellettävä, sehän heikentäisi suomalaisen naisen seksiaseen tehoa!

Markku Ollikainen

Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Tuon viitekehyksen sisällä tapahtuva ihmisuhteen kehittyminen on myös seksuaalisesti se onnellisin vaihtoehto. On valitettavaa, että jopa Suomessa ihmisenä oleminen on laskenut yksilön hetkellisen fiilistelyn tasolle.

Suomi on mukana Euroopassa, jossa tuntuu olevan aika paljon korjattavaa tai ainakin maksettavaa. Saksan ja Ranskan pankit tarvitsevat maksajia holtittoman elämänsä takaajiksi, etelämmän Euroopan turistivaltioista puhumattakaan. Ylpeästi seuraavaan sotaan marssivia napoleoneita, hitlereitä ja mussolineja riittää. Elämäntavan muutkin piirteet kuten prostituutio kertovat samasta ongelmavyyhdestä.

Mm. prostituutio on aina merkki sekä itseään myyvän että uhriaan ostavan ihmisen ongelmista, mm. ihmisenä. Seksiä korostavassa, näillä alueilla jopa ylikuumentuneessa ajassamme tämänkin palstan puheiden sisällön ymmärtää, mutta olisi varmaan hyvä pysähtyä miettimään, onko kaikki ihan kohdallaan - jopa alkaa mitata "kuumetta" ja miettiä, millaisilla "lääkkeillä" voisi palata ns. normaalielämään. Kuume on näet merkki ongelmasta myös henkisellä puolella.

En usko, että Suomella on paljon oppimista Euroopan ongelmissaan pyöriskelevien maiden kulttuureista ja elämäntavasta. Suomalaisten kannattaa pitää kiinni keskiverto-eurooppalaista elämää tasokkaammasta elämänsä kokonaispaketista ja sen periaatteista.

Toimiva, ihmistä arvostava yhteiskunta ei ole sattuma. Sitä rakennetaan pitkäjänteisten, sitoutuneiden ihmissuhteiden kautta.
Perheiden parisuhteiden toimiessa myös perheissä kasvavat lapset oppivat hyvän elämän salaisuuksia. Yhteiskunnalla on tulevaisuus.

Prostituutio ei ole hyvä vaihtoehto eikä malli kahden ihmisen väliseen ihmissuhteeseen.

Anne Pylkkönen

Ymmärrätkö Ollikainen että joku voisi käsittää lauseesi: "Prostituutio ei ole hyvä vaihtoehto eikä malli kahden ihmisen väliseen ihmissuhteeseen" siten, että mielestäsi siis esimerkiksi nainen ei saisi etsiä itselleen varakasta aviomiestä, eikä mies seksuaalisesti puoleensavetävää vaimoa?

Avioliitossa on kyse kahden ihmisen välisestä ihmis-, seksuaali- ja taloussuhteesta, prostituutio on puolestaan seksuaalipalvelujen myyjän ja hänen asiakaskuntansa välistä seksipalvelujen käyttämistä ja tähän kysyntään vastaavan elinkeinon harjoittamista. Kyseessä ei ole sen enempää ihmissuhde kuin vaikka sinulla on parturisi tai hammaslääkärisi kanssa.

Kahden ihmisen välinen prostituutio voi siis olla vain että mies/nainen menee naimisiin vaihtaakseen seksuaalisen markkina-arvonsa taloudelliseen turvallisuuteen tai käyttää taloudellisia voimavarojaan turvatakseen itselleen (häiriöttömän?) seksuaalisen tyydytyksen.

Ihmiskaupan ja lasten/alaikäisten seksuaalisen hyväksikäytön torjumiseksi ja jo tapahtuneiden vahinkojen lieventämiseksi yhteiskunnalla pitää olla tehokkaat menetelmät.
Moralisointi ei ole tehokas menetelmä.
Seksuaalirikollisten tuntuvat rangaistukset, uhrien tukijärjestelmät, seksuaalirikosten tutkinnan resurssit ja seksirikoksiin syyllistyneiden kuntoutus ja seuranta olisivat esimerkiksi niitä tehokkaita menetelmiä.

Turha tuhlata ruutia niihin jotka käyvät kiltisti itsellisesti toimivien huorien hoideltavina.

Kaupallisessa seksissä ei ole kyse ihmissuhteista, ei avioliittoinstituutiosta eikä yhteiskuntamoraalista.
Hyväksykää nyt ihmeessä se tosiasia, että seksi on jokaiselle ihmiselle jotakin vähän eri asiaa, usein samallekin ihmiselle se merkitsee eri asioita eri elämänvaiheissa ja ikäkausina. Toisille seksi on pyhään perheyhteyteen kuuluva asia kuin joutsenilla, toisille kuin lasi vettä janoon kuten Kollontailla.

Kysymys Henrikssonille siis kuuluu: määrittele mitä tyypillisen seksinostotapahtuman yhteydessä on sellaista jota on pidettävä rikollisena? Jos vastaus on että tyypillisesti ei mitään, erikoistapauksissa ihmiskauppa ja alaikäisen seksuaalinen hyväksikäyttö, niin looginen johtopäätös on että SEKSINOSTO ei voi täyttä sinällään mitään rikollisen toiminnan kriteeriä joten sitä ei myöskään pidä mennä keinotekoisesti kriminalisoimaankaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset